Pomoć za bebu Ališana Omerbašića
- valterbranisarajevo
#76 Re: Pomoć za bebu Ališana Omerbašića
Ne zaboravite!!!!
Nedjelja 17.04 - Ferhadija, ispred gradske trznice od 12h .Pridružite se akciji za pomoć malom ALIŠANU OMERBAŠIĆU, koji je nakon "rutinske" operacije na dječijoj hirurgiji KCUS, dobio sepsu i u životnoj je opasnosti.
http://www.facebook.com/event.php?eid=1 ... 85&index=1
Nedjelja 17.04 - Ferhadija, ispred gradske trznice od 12h .Pridružite se akciji za pomoć malom ALIŠANU OMERBAŠIĆU, koji je nakon "rutinske" operacije na dječijoj hirurgiji KCUS, dobio sepsu i u životnoj je opasnosti.
http://www.facebook.com/event.php?eid=1 ... 85&index=1
- Ljuska_u_BaklaFi
#77 Re: Pomoć za bebu Ališana Omerbašića
Hvala dragom Allahu sto se ljudi ujedine makar i u ovakvim situacijama, i sto sam sigurna da nece napustiti Ališana i njegove roditelje, te im dati snage i sabura da ovo dodje do sretnog zavrsetka onoliko koliko je moguce.....Hvala Allahu, mimo cije pomoci nema vece.....presretna samvalterbranisarajevo wrote:Sa Facebook grupe:
OBAVJEŠTENJE!
Dragi prijatelji i dobri ljudi,
Prema zadnjim podacima od oca Omera, trenutno na računu Ališana se nalazi cca. 100.000 KM koje su do sada prikupili dobri ljudi i odgovorne kompanije! Smatraju da bi se za sada mogli pokriti troškovi liječenja.
Ališan se dobro osjeća, nalazi se sa mamom Albinom na Pedijatriji, čak se i crnilo pomalo povlači!
Porodica moli da se ZAUSTAVI ulično prikupljanje novca radi mogućih malverzacija i zloupotrebe. Još samo sutra, u nedelju 17.04.2011. organizovano je prikupljanje pomoći u ulici Ferhadija ispred Tržnice - Sarajevo.
Da podsjetimo, Ališan leti sa roditeljima u ponedjeljak, 18.04.2011. za Minhen na daljnje liječenje! Ukoliko liječenje bude duže trajalo, te skuplje koštalo, bit ćemo slobodni da Vas obavjestimo i ponovo pokrenemo zajedničku akciju prikupljanja sredstava.
Još jednom, veliko hvala svima!
http://www.facebook.com/home.php?sk=gro ... 38840&ap=1
- arte.fakt
#78 Re: Pomoć za bebu Ališana Omerbašića
Sanela Jenkins donirala 10.000 eura za liječenje Ališana Omerbašića
Sanela Jenkins, humanistica i filantrop, donirala je preko svoje Fondacije 10.000 eura za pomoć pri liječenju 3,5-mjesečnog Ališana Omerbašića. Novac će biti uplaćen direktno na minhensku bolnicu gdje će dječak ići na liječenje.
Sanela Jenkins
"Misija Fondacije i jeste pomoć najmlađim stanovnicima Bosne i Hercegovine. Kao i svako normalno biće tako sam i ja najosjetljivija na djecu i presretna sam kada mogu na bilo koji način da pomognem da se vrati osmijeh na njihova lica. Nadam se da će mali Ališan što prije ozdraviti", kazala je u izjavi za Sarajevo-x.com Sanela Jenkins, osnivač Fondacije.
Otac djeteta Omer Omerbašić istao je veliku zahvalnost Saneli na doniranim sredstvima.
"Hvala Saneli na ovim sredstvima koja će nam umnogome pomoći u borbi za život našeg sina", kazao rekao je otac malog Ališana.
Podsjetimo, danas se u Sarajevu na Ferhadiji, ispred gradske tržnice, održava akcija pomoći malenom Ališanu. Pokažite humanost.
Ališan je nakon operacije na Dječijoj hirurgiju u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu obolio od sepse, nakon čega se njegovo zdravstveno stanje zakomplikovalo. Kako bi mogao nastaviti liječenje na klinici u Minhenu hitno je potrebna novčana pomoć.
HVALA SANELA , da te dragi Bog nagradi ...
Sanela Jenkins, humanistica i filantrop, donirala je preko svoje Fondacije 10.000 eura za pomoć pri liječenju 3,5-mjesečnog Ališana Omerbašića. Novac će biti uplaćen direktno na minhensku bolnicu gdje će dječak ići na liječenje.
Sanela Jenkins
"Misija Fondacije i jeste pomoć najmlađim stanovnicima Bosne i Hercegovine. Kao i svako normalno biće tako sam i ja najosjetljivija na djecu i presretna sam kada mogu na bilo koji način da pomognem da se vrati osmijeh na njihova lica. Nadam se da će mali Ališan što prije ozdraviti", kazala je u izjavi za Sarajevo-x.com Sanela Jenkins, osnivač Fondacije.
Otac djeteta Omer Omerbašić istao je veliku zahvalnost Saneli na doniranim sredstvima.
"Hvala Saneli na ovim sredstvima koja će nam umnogome pomoći u borbi za život našeg sina", kazao rekao je otac malog Ališana.
Podsjetimo, danas se u Sarajevu na Ferhadiji, ispred gradske tržnice, održava akcija pomoći malenom Ališanu. Pokažite humanost.
Ališan je nakon operacije na Dječijoj hirurgiju u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu obolio od sepse, nakon čega se njegovo zdravstveno stanje zakomplikovalo. Kako bi mogao nastaviti liječenje na klinici u Minhenu hitno je potrebna novčana pomoć.
-
strongwoman
#79 Re: Pomoć za bebu Ališana Omerbašića
Sva sam se najezila citajuci ovo!!! Svaka joj cast, dragi Bog ce njoj namiriti i jos vise od toga, a tebi arte.fact hvala na postiranju ovako lijepe vijestiarte.fakt wrote:Sanela Jenkins donirala 10.000 eura za liječenje Ališana Omerbašića
Sanela Jenkins
- valterbranisarajevo
#80 Re: Pomoć za bebu Ališana Omerbašića
Punkt pred Tržnicom: Svi žele pomoći malom Ališanu
http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/clanak/110417039#
jednostavno nemam riječi za sve ovo što se dešavalo proteklih nekoliko dana..
Ipak građani su pokazali da među nama ima veliki broj onih koji sa ponosom mogu nositi naziv "čovjek"....
http://www.sarajevo-x.com/bih/sarajevo/clanak/110417039#
jednostavno nemam riječi za sve ovo što se dešavalo proteklih nekoliko dana..
Ipak građani su pokazali da među nama ima veliki broj onih koji sa ponosom mogu nositi naziv "čovjek"....
-
brucos7
#81 Re: Pomoć za bebu Ališana Omerbašića
strongwoman wrote:Sva sam se najezila citajuci ovo!!! Svaka joj cast, dragi Bog ce njoj namiriti i jos vise od toga, a tebi arte.fact hvala na postiranju ovako lijepe vijestiarte.fakt wrote:Sanela Jenkins donirala 10.000 eura za liječenje Ališana Omerbašića
Sanela Jenkins
SVAKA CAST SANELA!
- valterbranisarajevo
#82 Re: Pomoć za bebu Ališana Omerbašića
Svaka čast svima koji su učestvovali u ovoj akciji: penzioneru koji je dao marku od svoje mizerne penzije, djetetu koje je dalo pare namjenjene za čokoladu.... baš svima i ne treba nikoga posebno izdvajati. Svako je dao koliko je mogao..
Bebo želim ti sretan put i vrati nam se što prije...
Mi smo tu ako bude još nešto trebalo, uvijek tebi na usluzi.....
Bebo želim ti sretan put i vrati nam se što prije...
Mi smo tu ako bude još nešto trebalo, uvijek tebi na usluzi.....
-
crazy north
#83 Re: Pomoć za bebu Ališana Omerbašića
dali se moze preko nekog poziva donirat novac za alisana ako neko zna
-
gas
#84 Re: Pomoć za bebu Ališana Omerbašića
Sanela mi te volimo,Sanela mi te volimo....!!!!!!!!!arte.fakt wrote:Sanela Jenkins donirala 10.000 eura za liječenje Ališana Omerbašića
Sanela Jenkins
- RIZVA
#85 Re: Pomoć za bebu Ališana Omerbašića
Na poslu smo kod mene isto pokrenuli akciju prikupljanja novca,mogu reci da je odziv bio vise nego odlican 
- sary
#86 Re: Pomoć za bebu Ališana Omerbašića
Želim svu sreću malom mišiću, da nam brzo ozdravi!
- valterbranisarajevo
#87 Re: Pomoć za bebu Ališana Omerbašića
Ališan Omerbašić otputovao na liječenje u Njemačku
Beba iz Sarajeva, 3,5-mjesečni Ališan Omerbašić, koji je tokom operacije na Dječijoj hirurgiji u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu dobio sepsu, nakon čega se njegovo zdravstveno stanje zakomplikovalo, danas je s roditeljima otputovao na liječenje u Njemačku.
http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/110418036
Beba iz Sarajeva, 3,5-mjesečni Ališan Omerbašić, koji je tokom operacije na Dječijoj hirurgiji u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu dobio sepsu, nakon čega se njegovo zdravstveno stanje zakomplikovalo, danas je s roditeljima otputovao na liječenje u Njemačku.
http://www.sarajevo-x.com/bih/clanak/110418036
- valterbranisarajevo
#88 Re: Pomoć za bebu Ališana Omerbašića
Sa facebook grupe. Poruka od gospođe koja ih je dočekala u Minhenu....
dragi moji!!!evo da vam javim...alisan je dobro podnio let,smjesteni su,omer je isto ostao na klinici.sutra dolazi dr.ninkovic pa cemo znati sve konkretno.nas malisa je jaka i zilava beba,bas se zainatio i bori se ko mali lav.smjeska se kad mu pricam...nista ne brinite!!!bit ce to sve dobro akobogda.omer i albina vas pozdravljaju!!!jaka im dusa!!!!
dragi moji!!!evo da vam javim...alisan je dobro podnio let,smjesteni su,omer je isto ostao na klinici.sutra dolazi dr.ninkovic pa cemo znati sve konkretno.nas malisa je jaka i zilava beba,bas se zainatio i bori se ko mali lav.smjeska se kad mu pricam...nista ne brinite!!!bit ce to sve dobro akobogda.omer i albina vas pozdravljaju!!!jaka im dusa!!!!
-
strongwoman
#89 Re: Pomoć za bebu Ališana Omerbašića
valterbranisarajevo wrote:Sa facebook grupe. Poruka od gospođe koja ih je dočekala u Minhenu....
Bice dobro aBd...
- wewa
#90 Re: Pomoć za bebu Ališana Omerbašića
hoce, aBd!strongwoman wrote:valterbranisarajevo wrote:Sa facebook grupe. Poruka od gospođe koja ih je dočekala u Minhenu....
dragi moji!!!evo da vam javim...alisan je dobro podnio let,smjesteni su,omer je isto ostao na klinici.sutra dolazi dr.ninkovic pa cemo znati sve konkretno.nas malisa je jaka i zilava beba,bas se zainatio i bori se ko mali lav.smjeska se kad mu pricam...nista ne brinite!!!bit ce to sve dobro akobogda.omer i albina vas pozdravljaju!!!jaka im dusa!!!!![]()
Bice dobro aBd...
- valterbranisarajevo
#91 Re: Pomoć za bebu Ališana Omerbašića
Sa facebook grupe
Dragi moji MUSTULIK!!!! doktor potvrdio da ce sve uspjeti spasiti, ako Bog da pred kraj iduce sedmice je operacija, doktor garantuje da ce sve biti dodro, mozda samo noktice da izgubi ako zivci budu osteceni, sredice i nosic i bubreg
)))) Volimo vas hvala vam jos jednom budite uz nas ovaj proces lijecenja ce biti malo duzi nego smo ocekivali.... Volimo vas
Dragi moji MUSTULIK!!!! doktor potvrdio da ce sve uspjeti spasiti, ako Bog da pred kraj iduce sedmice je operacija, doktor garantuje da ce sve biti dodro, mozda samo noktice da izgubi ako zivci budu osteceni, sredice i nosic i bubreg
- wewa
#92 Re: Pomoć za bebu Ališana Omerbašića
hvala Bogu dragom!
-
strongwoman
#93 Re: Pomoć za bebu Ališana Omerbašića
Hvala Bogu
, bas ste me obradovali ovom informacijom, ne mogu jos da vjerujem 
-
Jasmina_87
#94 Re: Pomoć za bebu Ališana Omerbašića
Pozdrav,
zanima me na koji račun se može uplatiti pomoč iz inostranstva?
Ljep pozdrav.
Jasmina
zanima me na koji račun se može uplatiti pomoč iz inostranstva?
Ljep pozdrav.
Jasmina
- valterbranisarajevo
#95 Re: Pomoć za bebu Ališana Omerbašića
Sa facebook grupe:
inace nema nista novo po pitanju Alisana,ja sam jutros razgovarala sa njegovom tetkom terapija ide tkivo se sakuplja, iduce sedmice ga rade.
inace nema nista novo po pitanju Alisana,ja sam jutros razgovarala sa njegovom tetkom terapija ide tkivo se sakuplja, iduce sedmice ga rade.
-
CICKO_
#96 Re: Pomoć za bebu Ališana Omerbašića
cao
dali je jos uvijek acija u toku i dali treba uplatiti novac?
ljep pozdrav Emina

dali je jos uvijek acija u toku i dali treba uplatiti novac?
ljep pozdrav Emina
- mery83
#97 Re: Pomoć za bebu Ališana Omerbašića
Sad za sad ne treba, ako zatreba pokrenut će akciju ponovo. Ti ako želiš uplati na žiro račun, ali možda bi mogla taj novac koji si htjela uplatiti za Ališana, uplatiš za Dženana jer je i njemu HITNO potreban novac.
-
adara
#98 Re: Pomoć za bebu Ališana Omerbašića
Danas uplaćeno 1433,10 KM!!
Provedena akcija od strane Blagajskih Humanitaraca i Male kutije kreativnosti. prodavanjem narukvica ručne izrade skupili smo ovaj gore navedeni iznos a treba znati da je narukvica koštala 2,-KM i sav je prihod isao za Ališana.
Provedena akcija od strane Blagajskih Humanitaraca i Male kutije kreativnosti. prodavanjem narukvica ručne izrade skupili smo ovaj gore navedeni iznos a treba znati da je narukvica koštala 2,-KM i sav je prihod isao za Ališana.
- badalpur
#99 Re: Pomoć za bebu Ališana Omerbašića
Sa FB stranice, od oca Omera:
" Draga, poštovana, najbolja, najača, i da nenabrajam dalje, moja raja želim da Vam se zahvalim što ste nam omogučili da našeg Ališana izmjestimo iz Sarajeva na liječenje u Minhen tj. Kinderklinik Schwabing. Možemo pisati milijardu riječi i opet Vam nećemo moći sve napisati koliko smo Vam na ovome svemu zahvalni.
Najviše se zahvaljujem mom bratu Fahrudinu Ćatoviću, mojoj sestri Azri Atagić Ćatović i mojim najdražim kolegicama na EUROKAPIJA D.O.O. Sarajevo - http://www.ekapija.ba bez kojih ovo sve sam ne bih mogao pokrenuti. Ustvari da nije njih neznam šta bi sad bilo, a onda se zahvaljujem dalje svima koji su u ovome svemu učestvovali.
Ališan je smješten na dječiju kliniku u ponedeljak. Ljekari su ga prihvatili, vjeruj te, kao svoje dijete. Uključili su mu redovnu terapiju antibiotike i neznam šta je sve primao. U utorak nas je primio profesor Ninković. Pregledao je Ališana i uradio previjanje rukica i nogica. Prof. Ninković je rekao da će se spasiti 99,9 %. Ovo 0,1 % su nokti. Rekao je da nezna sa sigurnošću reći da li će mu ostati noki. Kad krenu operacioni zahvati utvrdi će da li su korijeni nokta oštećeni. Ako korijeni noktiju budu oštećeni nažalost osta će bez njih. Ali i to je dobro, pa ako mora neka sva šteta u tome bude, ali je profesor rekao da će se potruditi i da i njih sačuva ali neobećava. Rukice i nogice će sa sigurnošću spasiti i uraditi, kako profesor kaže neće se ni znati šta ga je snašlo. Neće biti ni ožiljka. Na nogicama će imati više posla. Mora će da skida ili sa leđa ili butina mišiće koje će da transplantira na stopala i to sve obloži kožom. Uglavnom sve će da spasi ako Bog da. Čak profesor kaže i ako je kost oštećena ona se sama regenerira, a preko ili ostane mišić ili ga doda sa transplantacijom. Profesor Ninković je vjerujte NAUČNA FANTASTIKA ZA NAŠE " SVJETSKI POZNATE DJEČIJE I PLASTIČNE HIRURGE". Naši dječiji hirurzi su još u 1980-oj godini !!! Trenutno Ališana samo previjaju svaki drugi dan jer je tako rekao profesor. Profesor inače svake srijede operiše djecu na ovoj klinici ali će Ališana raditi Van svakog termina. Želi da mu posveti punu pažnju i mirnoću. Profesor je na kraju rekao " IPAK JE TO MOJ MALI SARAJLIJA". Najvjerovatnije će ga početi raditi u petak ako Bog da, ali bićete obavješteni o svemu. Inače Ališan se osjeća super, veseo je, non stop maše rukicama i nogicama što je odlično obzirom kroz šta je sve prošao. TO JE MOJ HEROJ, MOJA POKRETAČKA ENERGIJA.
Nadam se da sam Vam puno toga rekao i predočio. Ako nisam nemojte mi zamjeriti nego slobodno pitajte šta god Vas interesuje, a ja ću se potruditi da Vam svima odgovorim."
SVE VAS VOLIMO - ALIŠAN, OMER I ALBINA OMERBAŠIĆ
" Draga, poštovana, najbolja, najača, i da nenabrajam dalje, moja raja želim da Vam se zahvalim što ste nam omogučili da našeg Ališana izmjestimo iz Sarajeva na liječenje u Minhen tj. Kinderklinik Schwabing. Možemo pisati milijardu riječi i opet Vam nećemo moći sve napisati koliko smo Vam na ovome svemu zahvalni.
Najviše se zahvaljujem mom bratu Fahrudinu Ćatoviću, mojoj sestri Azri Atagić Ćatović i mojim najdražim kolegicama na EUROKAPIJA D.O.O. Sarajevo - http://www.ekapija.ba bez kojih ovo sve sam ne bih mogao pokrenuti. Ustvari da nije njih neznam šta bi sad bilo, a onda se zahvaljujem dalje svima koji su u ovome svemu učestvovali.
Ališan je smješten na dječiju kliniku u ponedeljak. Ljekari su ga prihvatili, vjeruj te, kao svoje dijete. Uključili su mu redovnu terapiju antibiotike i neznam šta je sve primao. U utorak nas je primio profesor Ninković. Pregledao je Ališana i uradio previjanje rukica i nogica. Prof. Ninković je rekao da će se spasiti 99,9 %. Ovo 0,1 % su nokti. Rekao je da nezna sa sigurnošću reći da li će mu ostati noki. Kad krenu operacioni zahvati utvrdi će da li su korijeni nokta oštećeni. Ako korijeni noktiju budu oštećeni nažalost osta će bez njih. Ali i to je dobro, pa ako mora neka sva šteta u tome bude, ali je profesor rekao da će se potruditi i da i njih sačuva ali neobećava. Rukice i nogice će sa sigurnošću spasiti i uraditi, kako profesor kaže neće se ni znati šta ga je snašlo. Neće biti ni ožiljka. Na nogicama će imati više posla. Mora će da skida ili sa leđa ili butina mišiće koje će da transplantira na stopala i to sve obloži kožom. Uglavnom sve će da spasi ako Bog da. Čak profesor kaže i ako je kost oštećena ona se sama regenerira, a preko ili ostane mišić ili ga doda sa transplantacijom. Profesor Ninković je vjerujte NAUČNA FANTASTIKA ZA NAŠE " SVJETSKI POZNATE DJEČIJE I PLASTIČNE HIRURGE". Naši dječiji hirurzi su još u 1980-oj godini !!! Trenutno Ališana samo previjaju svaki drugi dan jer je tako rekao profesor. Profesor inače svake srijede operiše djecu na ovoj klinici ali će Ališana raditi Van svakog termina. Želi da mu posveti punu pažnju i mirnoću. Profesor je na kraju rekao " IPAK JE TO MOJ MALI SARAJLIJA". Najvjerovatnije će ga početi raditi u petak ako Bog da, ali bićete obavješteni o svemu. Inače Ališan se osjeća super, veseo je, non stop maše rukicama i nogicama što je odlično obzirom kroz šta je sve prošao. TO JE MOJ HEROJ, MOJA POKRETAČKA ENERGIJA.
Nadam se da sam Vam puno toga rekao i predočio. Ako nisam nemojte mi zamjeriti nego slobodno pitajte šta god Vas interesuje, a ja ću se potruditi da Vam svima odgovorim."
SVE VAS VOLIMO - ALIŠAN, OMER I ALBINA OMERBAŠIĆ
-
strongwoman
#100 Re: Pomoć za bebu Ališana Omerbašića
adara wrote:Danas uplaćeno 1433,10 KM!!