Paketići za SVE 2012

Forum za humanitarne akcije.
Post Reply
Pearl
Posts: 3405
Joined: 26/01/2006 15:08
Location: www.dobro.ba

#1 Paketići za SVE 2012

Post by Pearl » 13/11/2012 09:56

Udruženje altruista „DOBRO“ šesti put organizuje akciju pod nazivom „Paketići za SVE“ koja ima za cilj da barem na jedan dan usreći djecu iz socijalno ugroženih porodica sa područja čitave Bosne i Hercegovine.

Akcija “Paketići za SVE” realizuje se isključivo na bazi donacija pravnih i fizičkih lica. U prethodnim godinama smo, zahvaljujući nesebičnoj podršci istih, u ovoj akciji pripremili i podijelili preko 7 000 novogodišnjih paketića za djecu iz gradova širom Bosne i Hercegovine (Sarajevo, Zenica, Travnik, Goražde, Zvornik, Stolac, Jablanica, Doboj, Vitez, Jajce, Ključ, Srebrenik i mnogi drugi gradovi), uključujući i djecu iz povratničkih porodica. Više informacija o prethodnim akcijama možete naći na našoj stranici.

Ove godine nam je cilj usrećiti još veći broj djece nego prošle godine. Da bismo to uspjeli trebamo vašu pomoć. Ovim putem vas pozivamo da nam pomognete da se djeca bar taj jedan dan, sa paketićem u ruci, osjećaju kao djeca i zaborave na surovu realnost koja ih okružuje. Pridružite nam se u realizaciji krajnjeg i jedinog cilja – da što više djece s osmijehom na licu i nadom u srcu dočeka novu godinu.

U nastavku možete naći više informacija, kao i načine na koje nam možete pomoći.

Zašto ova akcija?

Nažalost, realnost je takva da mnoga djeca u BiH neće osjetiti radost novogodišnjih i svih drugih praznika na onaj dječiji način, primanjem paketića, jer se njihovi roditelji bore da im osiguraju ono osnovno za život, a svaki slatkiš ili igračka su već luksuz. Mi želimo što većem broju te djece izmamiti osmijeh na lice i uljepšati im barem jedan dan.

Kome idu pripremljeni paketići?

Djeci uzrasta od 1-8 godina na području BiH, koja zbog prilika u kojima odrastaju neće dobiti paketić za predstojeće praznike. Mi ćemo napraviti početnu listu porodica u stanju socijalne potrebe kojima planiramo uručiti paketiće. Planiramo proširiti tu listu svakom novom informacijom o djetetu kojem možemo uljepšati svakodnevnicu, u saradnji sa centrima za socijalni rad, školama i organizacijama/udruženjima koja pomažu socijalno ugroženoj djeci.

Kako funkcioniše akcija?

1. Kontaktirajte nas kako bismo dogovorili preuzimanje vašeg doprinosa u stvarima (slatkiš, igračke, školski pribor) koji ste prethodno pripremili (donacije u stvarima ćemo primati od sredine novembra, nakon što obezbijedimo prostor za pakovanje i odlaganje paketića)
2. Kontaktirajte nas kako bismo dogovorili preuzimanje vašeg doprinosa u novcu
3. Uključite se u proces pakovanja i uručivanja paketića (pakovanje paketića će se obavljati tokom mjeseca decembra)
4. Dostavite nam informaciju o djeci za koju mislite da bi mogla biti korisnici ove akcije
5. Prikupite sredstva za paketiće na vašem fakultetu, u školi, radnom mjestu, komšiluku, porodici…
6. Proslijedite ovu informaciju svim ljudima za koje mislite da bi se mogli/htjeli uključiti, ili postaviti na vašu stranicu/blog/forum…

Nadamo se da će se svako od vas opredijeliti za neku od navedenih tačaka i tako dati svoj doprinos ovoj akciji.

Uplate u BiH se mogu vršiti na račun Udruženja „DOBRO”:

Udruženje altruista „DOBRO”
Broj računa: 1610000055480034, Raiffeisen bank dd BiH
Svrha uplate (obavezno navesti): Humanitarna akcija: Paketići za SVE

Uplate iz inostanstva mogu se vršiti direktno preko stranice www.dobro.ba (preko moneybookers servisa) ili na devizni račun Udruženja DOBRO:
Raiffeisen Bank dd BiH, IBAN: BA391610600002202657, SWIFT: RZBABA2S

Za sve dodatne informacije o ovoj akciji, stojimo vam na raspolaganju.

Kontakt podaci:
telefon: 062 621 524
email: [email protected]

http://dobro.ba/?p=4467


Pearl
Posts: 3405
Joined: 26/01/2006 15:08
Location: www.dobro.ba

#2 Re: Paketići za SVE 2012

Post by Pearl » 13/11/2012 09:58

Prikupljanje donacija će biti organizovano svake subote u Caffeu Sova (ulica: Aščiluk 11) u terminu od 12-16h, a povremeno i radnim danima (zavisno od interesovanja donatora). Termine ćemo objavljivati na našoj stranici i Facebook grupi.

Možete donijeti slatkiše, sokiće, igračke, školski pribor, knjige, slikovnice, kape, šalove, rukavice i sve sto može ići u jedan paketić koji treba da obraduje neko dijete :) Moguće je donirati i korištene igračke, ali molimo da ne donosite igračke koje su pokvarene, slomljene, ili toliko prljave da se ne mogu oprati. Imajte na umu da ove godine pakujemo paketiće za djecu do 8 godina starosti.

-----

Akciju mozete podrzati i iz udobnosti svog doma: kupite jedan ili više kupona od 5KM preko http://www.polacijene.ba i pomozite da bar na jedan dan obradujemo mališane iz socijalno ugroženih porodica.
(direktan link: http://www.polacijene.ba/ponuda/309/Pak ... -sve-2012/)

Post Reply