N-GODISNJI PAKETI ZA DJECU KOJA NEMAJU... vol.2

Forum za humanitarne akcije.
Post Reply
Pearl

Post by Pearl »

Dirty Harry wrote:Naravno da traje ... ja sinoc pakovao ... 16 kom :D, danas isporuka.

:D
:)

ja kupih i stvari za 3 bebe koje su u tom "paketu"... nermina, dodjes mi 60 KM :D ne brini, uzela sam i nota racun :lol:
Pearl

Post by Pearl »

daduli_sa wrote:Danas popodne trebam da odem do jednog maistora na carsiji da preuzmem 29 pari kapica i saleva za djecu pa da znate da imamo i to za paketice.

Akcija ocigledno jos traje.... :-D
javila se meni i jedna zena iz medjunarodnog udruzenje zena (tacan naziv imam kuci).. ostalo njima nekih manjih paketica (promotivnih) pa zele da daju dio nama dio Ligi humanista... moram joj se javiti :s
daduli_sa

Post by daduli_sa »

daduli_sa wrote:Danas popodne trebam da odem do jednog maistora na carsiji da preuzmem 29 pari kapica i saleva za djecu pa da znate da imamo i to za paketice.

Akcija ocigledno jos traje.... :-D

Eh, evo sad na razmisljanje onima koji kod sebe imaju spiskove preostale djece, da skontaju na vrijeme u koji paketic ovo da ubacimo jer ako ovo dodje na prave ruke mislim da bi mogao biti pun pogodak jer su stvari jednostavno presimpaticne i predobre!

Znaci,

djeciji kacket, djecak, do 2 god, komada 2

Image

Set, kapica+sal, djecak/djevojcica, do 4 godine, komada 7 (upakovano u kutije)

Image

Set, kapica+rukavice+sal, dijete do 4-5 godine, komada 2

Image

Rukavice, zenske, godine-veze nemam (3,4?!), komada 3

Image

Djecija kapa, 6-7 godina, komada 9

Image

Kapa-sal-kombinacija, djevojcica 4-5 god, komada 5

Image

p.s. nemojte me giljotizirati ako sam fulio u godinama :-)
Pearl

Post by Pearl »

16 paketica stiglo u visoko, i dio vec podijeljen...
hvala harryju na brzom djelovanju i razvrstavanju i mojoj kolegici Lejli na prevozu paketica...
anais_nin

Post by anais_nin »

znam da je cjelokupna lokalna ekipa presla sve granice premorenosti :D ali i pored svega jos uvijek uspjevate da izmamite djecije osmjehe :D evo samo da dam jos jedan maleni doprinos fotogaleriji akcije....

ovo ste uradili danas :D

Image

njihov mrvicu stariji brat nije bio prisutan na "dodjeli paketica i slikanju" zato sto je otisao da razgrce snijeg lopatom, da na taj nacin nesto "zaradi" :( samo da znate ovo su jedini paketici koje su ova djeca dobila :(
Bumbar

Post by Bumbar »

rasplaka me :( :( :( :(
Ivy

Post by Ivy »

DIVNI STE LJUDOVI! Hvala za ovu sliku, vraca mi vjeru u ljude!
suncica24

Post by suncica24 »

:roll:
Dajte joooos paketicaaaaaa...
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Osjetim prosvjetljenje.... Cini mi se da cemo pakovati paketice... slijedecih dana... neki veliki prostor... mrak. Izgubio sam viziju.
Pearla, znas li ovo da tumacis?! :D
Pearl

Post by Pearl »

daduli_sa wrote:Osjetim prosvjetljenje.... Cini mi se da cemo pakovati paketice... slijedecih dana... neki veliki prostor... mrak. Izgubio sam viziju.
Pearla, znas li ovo da tumacis?! :D
hvalaaa daduli... dobili smo jednu skolu na koristenje :D:D detalji na hoki-poki mailing listi :D:D
cnermina

Post by cnermina »

Pa Daduli nisam znala za tvoje skrivene talente. Cula sam da Vidovita Dzemila trazi saradnike... pa eto ;)

E dragi moji/drage moje,

zahvaljujuci nasem dragom Daduliju, i mom (i Dinchijevom) divnom bivsem direktoru cika Srecku Zekicu, imamo prostorije za pakovanje i razvrstavanje preostalih paketica- OS Osman Nakas na Cengic Vili.

Plan je slijedeci- ko god moze da dodje u subotu, recimo od 12h (ipak je subota) u skolu na C.Vili. Tu cemo da razvrstamo vec spakovane paketice i da popakujemo sta se jos treba popakovati. To cemo sve fino da oznacimo gdje treba da ide...

Trebaju nam ljudi sa bibijima... pa nek se prijavi ko moze...

Plan je da se sav posao zavrsi u subotu, i da podjelu finaliziramo u sedmici 14.-20. januara, pa da zvanicno i zavrsimo akciju :(
(nedostajace mi sve ovo...)

Po dosadasnjem spisku treba da podijelimo jos cca 200 paketica. Sto bi rekla Dinchy- to nam je sat vremena posla.

Eto, proglasite me ludjakinjom, ali ja jedva cekam subotu :) :) Pogotovo da se docepam onih preslatkih kapica i ostalih stvari sto je Daduli postavio na forum... pa da to fino zapakujemo u paketice- jedna kapica, jedan slani slatkis, jedan slatki slatkis, jedna intelektualna igrica... hehehhe.

Ljubim vas sve pa se vidimo nadam se u subotu :)
Pearl

Post by Pearl »

trebaju nam driveri u petak oko 6...

konyan ce probati dobiti kombi, da preveze stvari koje su kod njega, pa da povucemo usput sve sto imamo u igraoni i u podrumu...
da imamo u skoli sve spremno, pa da u subptu odmah znamo koliko moramo da pakujemo... bilo bi super da oni koji imaju vremena ostanu malo u skoli poslije dovodjenja, da rasporedimo ono sto imamo da se salje dalje (da vidmo sta imamo, sta nemamo :) )
nadira zena zmaj upravo konsultuje svoje magicne spiskove :D:D
Last edited by Pearl on 09/01/2008 09:35, edited 1 time in total.
Pearl

Post by Pearl »

anais_nin wrote:znam da je cjelokupna lokalna ekipa presla sve granice premorenosti :D ali i pored svega jos uvijek uspjevate da izmamite djecije osmjehe :D evo samo da dam jos jedan maleni doprinos fotogaleriji akcije....

ovo ste uradili danas :D

Image

njihov mrvicu stariji brat nije bio prisutan na "dodjeli paketica i slikanju" zato sto je otisao da razgrce snijeg lopatom, da na taj nacin nesto "zaradi" :( samo da znate ovo su jedini paketici koje su ova djeca dobila :(
drugarica mi je rekla da joj je novinar koji je nosio paketice rekao da ce pisati o predaji u oslobodjenju, sa slikicama (ili samo voo slikom)
Pearl

Post by Pearl »

Pearl wrote:trebaju nam driveri u petak oko 6...
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

Ima li neko skener i današnje oslobođenje da skenira članak objavljen na stranici broj 13 ?

Ako nema ja ću ga lagano kuc kuc večeras, pa ću ga onda postaviti... :)

Ili..kad prođete pored trafike kupite navedene novine... :-)
jasminasab

Post by jasminasab »

valterbranisarajevo wrote:Ima li neko skener i današnje oslobođenje da skenira članak objavljen na stranici broj 13 ?

A sta je u njima? Ako smo mi, da kupim. Ako nismo, ne dam pare! :D
zastava101

Post by zastava101 »

jasminasab wrote:
valterbranisarajevo wrote:Ima li neko skener i današnje oslobođenje da skenira članak objavljen na stranici broj 13 ?

A sta je u njima? Ako smo mi, da kupim. Ako nismo, ne dam pare! :D
Ja predlazem da clanak slikas digitalcem i postavis :D
Pearl

Post by Pearl »

izasli smo i na stranici Radio Sarajeva

http://www.radiosarajevo.ba/?modt_url=a ... Cid%3A2849
anais_nin

Post by anais_nin »

prekucano, brzinski, pa ne zamjerite na greskama :D

Oslobodjenje

Sarajevski humanitarci obradovali visocku djecu

Mali Pandzici prvi put dobili paketice

Velika je bila radost malisana romske porodi ce Pandzic, cijih 12 clanova zivi u nehumanim uslovima, boreci se za goli opstanak • Sve sto zaradi, Nedim Pandzic potrosi na lijekove

Akcija „Paketici za sve“, koju su organizovali Udruzenje „Dobro“ i ucesnici foruma Sarajevo-x.com, nakon stotina sarenih darova podijeljenih u Sarajevu uspjeli su prosiriti akciju na Visoko. Paketicima su se prvo obradovala djeca romske porodice Pandzic, cijih 12 clanova zivi u nehumanim uslovima, boreci se za goli opstanak.

Armina, Armin, Tarik i Adnan nisu skidali osmijehe sa lica, jer su to bili prvi paketici koje im je neko donio. Na zajednicko fotografiranje zakasnio je samo Rasim, koji je zaradjivao za roditelje, bracu i sestre cisteci snijeg, koji je uslijed kise padao s krovova na ulaze ispred kuca u mahali.

„Super su paketici i jedva cekam da pregledamo sta sve ima od igracaka. Hvala dobrim ljudima koji su nam ih obezbjedili“, rekla nam je Armina, grleci paketic.

Ona i Adnan idu u skolu, dok su Rasim i Armin zbog teske situacije prekinuli skolovanje. Pomazu ocu Nedimu, majci Zani, nani Nadji i dedi Rasimu da prezive.

„Zivimo u ovoj dascari u centru grada, sa nadom da ce biti bolje. Hladna je zima i kroz daske puse na sve strane. Drva koja sam nabavio ljetos slabo griju, tako da mi je najvise zao djece koja spavaju na hladnom po du. Drugi problem su stakori, koji cesto u potrazi za hranom obilaze nasu dascaru. Vala se nikad nisu najeli“, objasnio nam je Nedim Pandzic, koji se zahvalio dobrim ljudima koji su mu omogucili kupovinu konja kako bi nesto zaradio da prehrani porodicu i bolesne roditelje.

On kaze da sve sto za radi potrosi na lijekove za roditelje i hranu za djecu. Zima je teska, a zalihe hrane su gotovo potrosene. Djeca mu nemaju topliju odjecu, pa moli ljude dobre volje da pomognu.

Nedim Pandzic, jos veli da, dok zdravlje sluzi, postoji nada u bolje sutra, a dok je svijeta, bilo je i dobrih ljudi za k je se nada da ce po moci i ovaj put. Ako ne u novcu, onda u hrani i odjeci.

S. SUBOTIC
valterbranisarajevo

Post by valterbranisarajevo »

:thumbup:

Ups, Visoko :faraon1: (mora ovaj)

Samo da dodam da je uz ovaj tekst tekst objavljena gornja fotografija ispod koje piše: "Paketići vratili osmjehe na lice malih Pandžića" :)
daduli_sa

Post by daduli_sa »

YES! :D

Odlican clanak!
anais_nin

Post by anais_nin »

kroz oblake tuge zbog malene Lune, da ipak dodam zracak radosti i osmijeha koji su nam stigli, opet iz Visokog :oops: Na zalost nisu sva djeca na slici, najstarija kcerkica je tesko bolesna i u tom momentu je sa tatom i bratom bila na ljecenju u Visokom, jer joj kemoterapija tesko pada :(

Image
anais_nin

Post by anais_nin »

http://www.oslobodjenje.ba/index.php?op ... &Itemid=48

Humanitarci pomogli četrnaestočlanoj porodici Spahić štampa
Piše: S. SUBOTIĆ
11/01/08

Leukemija pobijeđena, ali ne i siromaštvo

Nastavak akcije “Paketići za sve”, koju su pokrenuli Udruženje ”Dobro” i web portal sarajevo-x.com, nakon porodice Pandžić u Visokom, obradovao je i mališane iz porodice Spahić iz sela Podvinici.

Bajramske posjete

Oslobođenje je u više navrata pisalo o četrnaestočlanoj porodici koja se borila protiv gladi, ali i leukemije. Armela Spahić, danas petanaestogodišnja djevojčica, nakon transplatacije koštane srži u Italiji, osjeća se mnogo bolje.

“Protekla godina za Armelu je zdravstveno bila puno bolja u odnosu na prethodne kada je često dobijala upalu pluća. Danas je bila na inhalaciji zbog lakše prehlade, ali je zdravstveni bilten mnogo bolji“, rekao nam je Sabahudin Spahić, koji s 215 maraka primanja pokušava prehraniti porodicu.

Leukemija je pobijeđena, ali glad i siromaštvo nisu, iako su dobri ljudi pomagali u više navrata.

“Amina, Belmina, Ajdin, Nedim i Aida nalaze mi se u Domu za nezbrinutu djecu u Zenici. Tamo su im omogućeni školovanje i bolji uslovi za život. Čak ih vode i na zimovanje na Siciliju u Italiji. Kad dođu da nas posjete oko bajramskih praznika, vidim da pate za ostatkom porodice, ali trenutno ne mogu uraditi više za njih.

Olakšanje na proljeće

Bez obzira na teške uslove, uspijevam školovati Minelu, Irmelu, Armelu i Belmina koji su veoma talentovana djeca. Jedino mali Amar ne ide u školu. Njegov problem je nedostatak željeza u krvi, ali doktorica kaže da pošto još doji to i nije toliki problem“, objasnio nam je Sabahudin, apelujući na ljude dobre volje da im pomognu da prebrode gladnu zimu s malo hrane i odjeće.

Pomagali su mnogi i do sada. Među njima su i italijanski kontingent nekadašnjeg SF­OR-a, Fondacija MIS - Za sretnije djetinjstvo i pomoć nezbrinutoj djeci, pod okriljem grupacije Stanić, Stranka za BiH, koja je obezbijedila stipendiju najstarijoj djevojčici Mineli. Pomažu i socijalne ustanove, ali, kako se čini, ne u tolikoj mjeri koliko bi trebalo. Da Spahići žive u susjednoj Hr­vatskoj, uz dotacije za desetero djece živjeli bi mnogo lakše. Nada se budi na proljeće kada bi Sabahudin trebao ponovo početi raditi u Rudniku mrkog uglja Breza, gdje je zbog teške porodične situacije prebačen na čekanje. Tako bi plata bila mnogo veća, a pomoć u kući ženi Zlatki bi, umjesto njega, pružali nana Habiba i sestra Sakiba.

Želja mu je da svih desetero djece živi pod istim krovom, te da ih može prehraniti, školovati i obezbijediti koliko toliko bezbrižno djetinjstvo. Na dobrim ljudima poput entuzijasta iz Udruženja ”Dobro”, koji su obezbijedili radost ovoj djeci je da opet pokušaju pomoći.
daduli_sa

Post by daduli_sa »

Iznesi, unesi, iznesi...
Spakuj, otapkuj, spakuj....

To je sublimacija rada oko ovih paketica :-)

Image

Image

Image
Tesssa

Post by Tesssa »

kad je ovo bilo? :shock:
Post Reply