"Humanitarni" BH Telekom...

Forum za humanitarne akcije.
Post Reply

Da li BH Telekom treba naplatiti Humanitarni telefonski broj?

DA
0
No votes
NE
13
100%

Total votes: 13

Šapat

#1 "Humanitarni" BH Telekom...

Post by Šapat »

Dragi moji i drage moje... danima razmisljam da li da ovo postavim na forum, a ni sam ne znam zasto...valjda sve kontam da ce to nesto poremetiti u svim ovim humanim djelima i akcijama, a onda skontam - nema sanse da se ista poremeti.

Ne znam da li ovo iko od vas zna, i ako znate ili je vec neko ovo objavio, onda sorry na vasem vremenu.

Nedavno saznajem (namjerno necu reci od koga i kako, ali je info 100% provjerena), da BH Telecom u svim humanitarnim akcijama koje se pokrecu i za koje Telecom daje onaj broj za vrsenje telefonskih uplata, u stvari ne daje nimalo besplatno. Cak sta vise, ako zelite da dobijete taj broj, prvo se morate dobro napatiti preko crvenih krstova ili nekih slicnih organizacija kako biste uopste bili u mogucnosti da pridjete Telekomu, a nakon toga ide jedan poprilicno hladan tus...
Da biste dobili broj koji mozda znaci zivot vama ili vasem djetetu, prvo morate Telekomu uplatiti 400 KM! Tugo moja....

E, onda morate malo sacekati jer su obicno svi ti brojevi vec rezervisani (naravno, ako imate stelu onda ide brze), a kada vam se taj broj konacno aktivira, e ni tu nije kraj Telekomove gramzivosti.
Tada ce taj isti Telekom od svakog poziva kojim ljudi doniraju 1,2 ili 3 KM vama ili nekome vasem za koga je pomoc i namijenjena, uredno uzeti sve "iza zareza", a nakon odbijanja PDV-a.

Ukratko, ni jedan broj koji BH Telekom daje u humanitarne svrhe, i taj isti telefonski broj naziva "humanitarnim", to nije ni izbliza humanitarno jer ga oni debelo naplate.

Ne bih ovo mozda nikad ni napisao, da prije neki dan negdje nisam procitao izjavu nekog debila iz BH Telekoma koji se pohvalio kako i BH Telekom ucestvuje u skoro svim humanitarnim akcijama i to tako sto omoguci, odnosno aktivira "humanitarni" telefonski broj.

E pa, svaka im cast na toj "humanosti"...
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

ma nemoj tako

borci iz telekoma su bili na prvoj crti protiv ćeta da bismo mi danas imali tulifon i mobilfon
Šapat

Post by Šapat »

Hm...joj da hoce opet zapucat...samo da se sad napijem ove "nase" krvi...
Truba

Post by Truba »

nemojte tako

borba protiv telekoma je borba protiv otpora bosne koji se čuo do neba :)
Mahalac

Post by Mahalac »

e jeste picajzle :D
Šapat

Post by Šapat »

Vama sega...
A meni se kosa na glavi dize od ovoga...pa zar je dotle doslo da jedan telekom nije u stanju bar taj broj dati kao svoj doprinos?

I to, povrh svega, dao bi nesto za sta nema ama bas nikakvih troskova...
Skyfox

Post by Skyfox »

Ni u stare babe nije djabe :D
housewife

Post by housewife »

Treba povesti računa o tome da BH Telecom nije nikakav zdravstveni fond, niti humanitarna organizacija.
Traba biti ogorčen na činjenicu što se iz naših plata debelo odbija za zdravstvene fondove, a kad se nečije dijete razboli, treba ganjati sadaku.
Gdje je tu sistem? U čemu je problem - u lošem sistemu zdravstvenog osiguranja ili u BH Telecom-u. (Kako su samo zli ti ljudi iz BH Telecoma sa svojim velikim platama...)

Nemojte samo, molim vas, da mislite kako ja tamo radim...
Šapat

Post by Šapat »

Tacno je to, nisu oni nikakav zdravstveni fond, ali tada je prilicno neprihvatljivo da javno pricaju kako "ucestvuju u humanitarnim akcijama". Zna se sta podrazumijeva ucesce u humanitanoj akciji - besplatno davanje onoga sto se vec zeli dati.
Njihovo ucesce, na ovaj nacin kakav jeste, niposto nije humanitarno nego striktno poslovno.

O zdravstvenim fondovima, tim silnim parama za koje niko ziv ne zna na sta se i kako trose, ali i o uredjenju drzave i generalno i po svim ostalim pitanjima moze se diskutovati u neogranicenim kolicinama. Ali, ovo nije mjesto za tu vrstu diskusije.

A po tvojoj IP adresi se vidi da tamo radis :).
stachu

Post by stachu »

housewife wrote:Treba povesti računa o tome da BH Telecom nije nikakav zdravstveni fond, niti humanitarna organizacija.
Traba biti ogorčen na činjenicu što se iz naših plata debelo odbija za zdravstvene fondove, a kad se nečije dijete razboli, treba ganjati sadaku.
Gdje je tu sistem? U čemu je problem - u lošem sistemu zdravstvenog osiguranja ili u BH Telecom-u. (Kako su samo zli ti ljudi iz BH Telecoma sa svojim velikim platama...)

Nemojte samo, molim vas, da mislite kako ja tamo radim...
Radis, radis! :D
Truba

Post by Truba »

bitno je da u telekomu rade patriote jer vole BiH

a mi što smo stažirali na birou smo izdajnici jer ne volimo BiH jer se niko nije nadao vakom sranju od društva
Post Reply