Cika Ramiz treba pomoc

Forum za humanitarne akcije.
Post Reply
User avatar
Partizzanka
Posts: 2732
Joined: 14/01/2011 09:01

#1 Cika Ramiz treba pomoc

Post by Partizzanka » 30/09/2014 08:32

Sjecate se cika Ramiza i njegovog Dunde ...

Čika Ramiz je ratni vojni invalid i beskućnik, koji je sebe žrtvovao za državu u kojoj živi, da bi ga potom država i društvo za koje se borio iznevjerili i zaboravili.
Njegov nerazdvojni i istinski prijatelj bio je pas Dundo kojeg je spasio kada je bio mali psić i od tada su bili nerazdvojni... sve do 14. 08. 2014. godine, kada je Dundo uginuo od posljedica sepse i čovjeka.

Čika Ramiz i Dundo su bili žrtve divljačkog napada još jednog produkta nesposobnog sistema u kojem građani BiH žive.
Naime, višestruki povratnik u kriminal, registrovani narkoman i osoba za koju je organima gonjenja poznato da posjeduje psa kojeg koristi za borbe pasa, je svog psa pit bulla pustila na Dundu sa ciljem da istog povrijedi. Čika Ramiz se tom prilikom hrabro borio sa pit bullom da spasi svog psa Dundu i tada je zadobio teške tjelesne ozljede (višestruke ujede mu je nanio pit bull). Uslijed zadobivenih povreda Ramiz je smješten na KCUS, gdje se oporavljao, a za to vrijeme Dundo je bio na ulici čekajući Ramiza. Međutim, Dundo je također bio teško povrijeđen. Zadobio je ranu od ujeda pit bulla na predjelu buta i sve do 13. 08. 2014. godine se nije znalo što se desilo Ramizu i Dundi, kada je jedna savjesna građanka odmah po saznanju za ovaj tragični događaj objavila što se zbilo. Dundo je veterinarski obrađen 14. 08. 2014. godine. Nažalost, prekasno.


Cijelo Sarajevo zna Ramizovu priču, ali konkretne pomoći nema.
Sa druge strane, ni ja ni Dundo ne bismo preživjeli surovi život na ulici da nije dobrih ljudi“, priča Ramiz.,,dok je dundo bio ziv ali nazalost desilo de to divljastvo..

Poslije tuzne price,neki dobri ljudi su se zauzeli da na bilo koji nacin pomognu Ramizu ,za pocetak smo krenuli sa trazenjem smjestaja za Ramiza jer je morao odmarati i ici na previjana dva puta dnevno ,tako smo nasli stan iznad Bascarsije - sa placanjem kirije od 250 km.
Teta Sonja- Ramiziva drugarica
Dunja Smitran
Dalida Kozlic (ima pay pal - ako ima neko zainteresovan iz inostranstva da pomogne)
Dzenana Vukovic
krenuli su sa Aktiviranjem Ramizove stranice kako bi pokazali ljudima da čika Ramiz treba pomoc kako u hrani tako i u placanju kirije da prezimi ovu zimu. (mozete page naci na fb-u)
Molim dobre ljude da uvaze Ramizu molbu da pomognu koliko mogu ,svaka pomoc je dobrodosla!

RAMIZOV BR MOB -. 061 348- 178


Ostavila sam imena osoba koje pomazu Ramicu, ako im bude smetalo uklonit cu.


User avatar
Partizzanka
Posts: 2732
Joined: 14/01/2011 09:01

#2 Re: Cika Ramiz treba pomoc

Post by Partizzanka » 03/10/2014 09:43

Da podignem temu ....

evo Dalidin paypal ako neko iz inostranstva zeli pomoci cika Ramizu ...

[email protected]
sa naznakom da je uplata za cika Ramiza.

Post Reply