Apel za pomoc porodici Fazlic

Forum za humanitarne akcije.
Post Reply
dzenny93

#1 Apel za pomoc porodici Fazlic

Post by dzenny93 »

U Žepču živi petočlana porodica Fazlić, i njima je potrebna naša pomoć. Žive u tuđoj kući, bez
vode i kanalizacije. Emir Fazlić, koji je jedini u porodici radio, sada je bolestan. Zbog iznenadnih
bolova u glavi, slabo se kreće, a i teško govori. Ljekari u Žepču ne znaju od čega boluje, a za
odlazak ljekarima u Zenicu ova porodica nema novca.
„Glava me boli, ali najviše žila na lijevoj strani. To pokušavam i doktorici objasniti, ona mi
samo kaže malo je zateklo, ali normalno da zatekne kad ne držiš glavu ispravnu, a ja ako
ispravim glavu, onda ko da tučem čekićem, i tada su mi ti jaki bolovi i dolazi mi ta svjetlica pred
oči i izgubim totalno ravnotežu", kaže Emir Fazlić.
Stariji sin je radio u Komunalnom preduzeću, ali je dobio otkaz, a mlađi zbog nedostatka
sredstava, morao je napustiti školu.
Porodica preživljava od 150 KM od Biroa, ali i to je neredovno, tako zasad, da bi preživjeli,U Žepču živi petočlana porodica Fazlić, i njima je potrebna naša pomoć. Žive u tuđoj kući, bez
vode i kanalizacije. Emir Fazlić, koji je jedini u porodici radio, sada je bolestan. Zbog iznenadnih
bolova u glavi, slabo se kreće, a i teško govori. Ljekari u Žepču ne znaju od čega boluje, a za
odlazak ljekarima u Zenicu ova porodica nema novca.
„Glava me boli, ali najviše žila na lijevoj strani. To pokušavam i doktorici objasniti, ona mi
samo kaže malo je zateklo, ali normalno da zatekne kad ne držiš glavu ispravnu, a ja ako
ispravim glavu, onda ko da tučem čekićem, i tada su mi ti jaki bolovi i dolazi mi ta svjetlica pred
oči i izgubim totalno ravnotežu", kaže Emir Fazlić.
Stariji sin je radio u Komunalnom preduzeću, ali je dobio otkaz, a mlađi zbog nedostatka
sredstava, morao je napustiti školu.
Porodica preživljava od 150 KM od Biroa, ali i to je neredovno, tako zasad, da bi preživjeli,dvojica sinova idu kod komšija za 20KM dnevno, kopaju baštu, sijeku drva, ili sakupljaju
sekundarne sirovine i željezo, te prodaju medjutim to je jako rijetko da ih komsije pozovu da rade jer svako voli da mu ostane vise u dzepu ta porodica skoro da nema sta jesti i zna se zadesiti da po dva dana nestave mrvu usta.
Svaka pomoć dobro će im doći.
Sredstva za pomoć ovoj porodici možete uplatiti na žirorčun Raiffeisen banke broj:
1610550000000032, broj štednog računa: 197500637-8
RAČUN JE OTVOREN NA IME:Mejrema Fazlić
Za devizne uplate
-IBAN CODE je :BA391612550007801739
-SWIFT CODE Raiffeisen banke :RZBABA2S...ovim putem molim sve dobre ljude da pomognu ovoj porodici jer su u takvoj situaciji da je gospodja Mejrema molila nadlezene u opcini Zepce da joj daju bar 10KM da kupi litru ulja i vrecu brasna od 5kg...jos jednom molim dobre ljude koji su u mogucnosti da pomognu ovoj porodici.Moj mail(msn) je [email protected] ako ste zainteresovani pomoci i zelite znati jos nesto obratite mi se,mogu vam poslati i slike da vidite u kakvim uslovima zive da vidite i uvjerite se.
Post Reply