U Žepču živi petočlana porodica Fazlić, i njima je potrebna naša pomoć. Žive u tuđoj kući, bez
vode i kanalizacije. Emir Fazlić, koji je jedini u porodici radio, sada je bolestan. Zbog iznenadnih
bolova u glavi, slabo se kreće, a i teško govori. Ljekari u Žepču ne znaju od čega boluje, a za
odlazak ljekarima u Zenicu ova porodica nema novca.
„Glava me boli, ali najviše žila na lijevoj strani. To pokušavam i doktorici objasniti, ona mi
samo kaže malo je zateklo, ali normalno da zatekne kad ne držiš glavu ispravnu, a ja ako
ispravim glavu, onda ko da tučem čekićem, i tada su mi ti jaki bolovi i dolazi mi ta svjetlica pred
oči i izgubim totalno ravnotežu", kaže Emir Fazlić.
Stariji sin je radio u Komunalnom preduzeću, ali je dobio otkaz, a mlađi zbog nedostatka
sredstava, morao je napustiti školu.
Porodica preživljava od 150 KM od Biroa, ali i to je neredovno, tako zasad, da bi preživjeli,U Žepču živi petočlana porodica Fazlić, i njima je potrebna naša pomoć. Žive u tuđoj kući, bez
vode i kanalizacije. Emir Fazlić, koji je jedini u porodici radio, sada je bolestan. Zbog iznenadnih
bolova u glavi, slabo se kreće, a i teško govori. Ljekari u Žepču ne znaju od čega boluje, a za
odlazak ljekarima u Zenicu ova porodica nema novca.
„Glava me boli, ali najviše žila na lijevoj strani. To pokušavam i doktorici objasniti, ona mi
samo kaže malo je zateklo, ali normalno da zatekne kad ne držiš glavu ispravnu, a ja ako
ispravim glavu, onda ko da tučem čekićem, i tada su mi ti jaki bolovi i dolazi mi ta svjetlica pred
oči i izgubim totalno ravnotežu", kaže Emir Fazlić.
Stariji sin je radio u Komunalnom preduzeću, ali je dobio otkaz, a mlađi zbog nedostatka
sredstava, morao je napustiti školu.
Porodica preživljava od 150 KM od Biroa, ali i to je neredovno, tako zasad, da bi preživjeli,dvojica sinova idu kod komšija za 20KM dnevno, kopaju baštu, sijeku drva, ili sakupljaju
sekundarne sirovine i željezo, te prodaju medjutim to je jako rijetko da ih komsije pozovu da rade jer svako voli da mu ostane vise u dzepu ta porodica skoro da nema sta jesti i zna se zadesiti da po dva dana nestave mrvu usta.
Svaka pomoć dobro će im doći.
Sredstva za pomoć ovoj porodici možete uplatiti na žirorčun Raiffeisen banke broj:
1610550000000032, broj štednog računa: 197500637-8
RAČUN JE OTVOREN NA IME:Mejrema Fazlić
Za devizne uplate
-IBAN CODE je :BA391612550007801739
-SWIFT CODE Raiffeisen banke :RZBABA2S...ovim putem molim sve dobre ljude da pomognu ovoj porodici jer su u takvoj situaciji da je gospodja Mejrema molila nadlezene u opcini Zepce da joj daju bar 10KM da kupi litru ulja i vrecu brasna od 5kg...jos jednom molim dobre ljude koji su u mogucnosti da pomognu ovoj porodici.Moj mail(msn) je [email protected] ako ste zainteresovani pomoci i zelite znati jos nesto obratite mi se,mogu vam poslati i slike da vidite u kakvim uslovima zive da vidite i uvjerite se.
Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Apel za pomoc porodici Fazlic
Forum za humanitarne akcije.
Return to “Humanitarne akcije”
Jump to
- Corona virus 2019 -Coronavirus (COVID-19)
- Forum
- ↳ Forum
- Opšte/opće diskusije
- ↳ Razne diskusije
- ↳ In memoriam
- ↳ Politika
- ↳ Lokalni izbori 2020
- ↳ Opći izbori 2018
- ↳ Bosna i Hercegovina
- ↳ Svijet
- ↳ Opći izbori 2022
- ↳ Lokalni izbori 2024