evo mog (taj je ljepsi jbg)

Jos nesto: Ako znate da nekome treba nocni cuvar, cjepac drva ili nesto slicno sto covjek sa invaliditetom moze raditi (koristi staku) javite ili ovdje ili meni licno ili DOBRO.ba.mIRCerka wrote:Ja bih samo da iskoristim priliku da se zahvalim dobro.ba na brzoj reakciji juce
Sad sam se cula sa Babyblue, juce je bio mashala dana juce ujutro sam na ulici srela izbjeglicu iz Dervente, logorasa, zena mu umrla od raka, sin slijep u zavodu za slijepe smjesten, covjek nije trazio pare, cak mi nije trazio ni hranu vec mi se zalio da su ga neke zene slagale,obecale mu donijeti neku odjecu u 8 ujutro, pa nisu, i tako se rastorokasmo, on pomenu Mehu Srnu (i ja bih da radim kao sto je on molio za posao, ali ne da niko invalidu ni logorasu (pa se kucnuo po glavi)), pa rece "sto me izradise, a Ramazan je, zar ih nije sram.. Ramazan a ni za iftara nemam.." itd itd...
Bio je dovoljan jedan mail ovim fanaticima i sinoc su mu odnijeli 2 vrece hrane!
Piplovi volim vas! Tita mi!

Akcija je trajala od 11h do 15h, i odmah po okončanju iste volonteri su pristupili evidentiranju prikupljenog, te sastavljanju paketa za porodice. Od prikupljenih artikala napravljeno je 9 paketa za 43 ljudi!cnermina wrote:Nakon uspjesno provedene akcije ''Jedno DOBRO, stotinu ruku, hiljade sitih'' u VISOKOM, 13.09.2008. godine (obezbijedjeni paketi za 7 porodica u stanju socijalne potrebe u Visokom), Udruzenje DOBRO organizuje istu akciju i u MAGLAJU.
Akcija ce se u Maglaju odrzati ispred Konzum prodavnice, Aleja ljiljana bb, Maglaj na dan 27.09.2008. od 11-15h.
Pa prosirite vijest ljudima koje znate u Maglaju
e moj komi, te iste drzavne institucije su pocele na nas ljude da upucujukomi wrote:sve je to super
kaže moja mama
ai državne institucije su se navikle
da ljudi - građani obavljaju posao za njih
a oni dijele sebi dnevnice i pare...