Humanitarna akcija "Idemo u pazarić"

Forum za humanitarne akcije.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#26 Re: Humanitarna akcija "Idemo u pazarić"

Post by mIRCerka »

Big Boy wrote:Dva Dobar.PC racunara su predata grupi koja redovno ide u Pazaric pa ce ti racunari stici na svoje odrediste kad oni ponovo budu isli u posjetu zavodu za osobe sa posebnim potrebama - Pazaric.

:thumbup:
kad se ide? Moze li neko od mene pokupiti 3 jakne i troje hlace za odrasle?
Big Boy
Location: Sve bitke u životu služe da nas nečemu nauče - uključujući i one koje gubimo.

#27 Re: Humanitarna akcija "Idemo u pazarić"

Post by Big Boy »

mIRCerka wrote:kad se ide? Moze li neko od mene pokupiti 3 jakne i troje hlace za odrasle?
Ako ti se niko ne javi... imas neke kontakt podatke na http://budidrug.blogger.ba/

Koliko ja znam, uvijek se polazi s neke prethodno dogovorene lokacije gdje i sama mozes donijeti nesto kao donaciju.
teAMICA

#28 Re: Humanitarna akcija "Idemo u pazarić"

Post by teAMICA »

mIRCerka wrote:
Big Boy wrote:Dva Dobar.PC racunara su predata grupi koja redovno ide u Pazaric pa ce ti racunari stici na svoje odrediste kad oni ponovo budu isli u posjetu zavodu za osobe sa posebnim potrebama - Pazaric.

:thumbup:
kad se ide? Moze li neko od mene pokupiti 3 jakne i troje hlace za odrasle?

Morem ja
teAMICA

#29 Re: Humanitarna akcija "Idemo u pazarić"

Post by teAMICA »

eno izašlo u magazinu START,str. 56+57+58, za svu raju koja su bila (ili namjeravaju ići) :thumbup:
teAMICA

#30 Re: Humanitarna akcija "Idemo u pazarić"

Post by teAMICA »

Dragi naši, još jedna humanitarna akcija je pred nama. Ukoliko u vama postoji mrvica humanosti, osjećaja za drugog i volje da pomognete, znajte da to možete učiniti na nekoliko načina. U Zavodu je trenutno situacija izuzetno teška, tako da će svaki prilog biti od velikog značaja.

Kao i svaki put, skupljamo odjeću, obuću, igračke i novac kojim kupujemo hranu, higijenske potrepštine, pelene... Svako od nas u ormarima ima nešto što ne nosi, što mu ne treba... Vaš stari džemper, trenerka, hlače ili čizme nekome će jako dobro doći. Neke igračke koje skupljaju prašinu i koje čuvate ni sami ne znajući zašto, izmamit će osmijeh jednog djeteta kojem je osmijeh jako potreban.

Svaki komad odjeće, svaka marka - znači punije kese i pakete koje vozimo u Zavod. Znači radost 380 štićenika, čija egzistencija zavisi isključivo od ljudi dobre volje i njihove pomoći.

Ukoliko želite biti dio ove akcije, učiniti nešto plemenito za osobe kojima plemenitost znači opstanak - pridružite nam se!

U nedelju 19.04.2009 u 10h nalazimo se ispred Interex-a na Pofalićima, gdje ćemo sačekati one koji žele donirati novac. Zatim u Interex-u kupujemo namirnice. Svako od vas može biti prisutan i pomagati u kupovini.

Nakon kupovine, u 11h idemo na most Suade i Olge, gdje ćemo sačekati priloge sa odjećom, obućom, igračkama... Dođite i donesite razlog za prazničnu radost štićenika!
Svi koji žele, mogu s nama u Zavod Pazarić, gdje polazimo oko 11:20h.
Možete pomoći i tako što ćete svojim autom povesti stvari ili posjetioce za Zavod - prevoz nam je uvijek itekako dobrodošao.

Za sva pitanja, nejasnoće i dogovore, slobodno nas nazovite na brojeve:

061/ 359-601 i

061/ 390-480

Pruži ruku i budi drug! Prelijep je osjećaj, vjerujte...

Napomena: mnogi ne znaju da u Zavodu žive osobe od 3 godine, pa nadalje... Što znači da nije nužno donirati samo dječije stvari... Nećete pogriješiti sa odjećom i obućom za sve uzraste.

Vidimo se u nedelju!!!

http://www.facebook.com/home.php?#/even ... 378&ref=ts
cnermina

#31 Re: Humanitarna akcija "Idemo u pazarić"

Post by cnermina »

Budi mi drug!!

Dragi naši, još jedna humanitarna akcija je pred nama. Ukoliko u vama postoji mrvica humanosti, osjećaja za drugog i volje da pomognete, znajte da to možete učiniti na nekoliko načina.

U Zavodu je trenutno situacija izuzetno teška, tako da će svaki prilog biti od velikog značaja.

Znači, kao i svaki put, skupljamo odjeću, obuću, igračke i novac kojim kupujemo hranu, higijenske potrepštine, pelene... Svako od nas u ormarima ima nešto što ne nosi, što mu ne treba... Vaš stari džemper, trenerka, hlače ili čizme nekome će jako dobro doći. Neke igračke koje skupljaju prašinu i koje čuvate ni sami ne znajući zašto, izmamit će osmijeh jednog bolesnog djeteta kojem je osmijeh jako potreban.Svaki komad odjeće, svaka marka - znači punije kese i pakete koje vozimo u Zavod. Znači radost 380 štićenika, čija egzistencija zavisi isključivo od ljudi dobre volje i njihove pomoći.

Napomena: mnogi ne znaju da u Zavodu žive osobe od 3 godine, pa nadalje... Što znači da nije nužno donirati samo dječije stvari... Nećete pogriješiti sa odjećom i obućom za sve uzraste.

Date:
Saturday, June 6, 2009
Time:
10:00am - 2:00pm
Interex Pofalici - 10:00 - skupljanje novca i kupovina
Street:
Most Suade i Olge - 11:00 - skupljanje ostalih donacija
City/Town:
Sarajevo, Bosnia and Herzegovina

Phone:
061390480
Email:
[email protected]

http://www.facebook.com/event.php?eid=103147082462
teAMICA

#32 Re: Humanitarna akcija "Idemo u pazarić"

Post by teAMICA »

U Pazaricu im treba pelena za odrasle... ako neko zna gdje su najjeftinije ili gdje je najbolje da ih kupimo pls neka javi...
Svi koji mogu neka nam se pridruže, bez obzira mogu li šta donirati ili ne. Pođite s nama u Pazarić da upoznate te divne ljude (štićenike), jako se obraduju svaki put kad im neko dođe...
cnermina

#33 Re: Humanitarna akcija "Idemo u pazarić"

Post by cnermina »

teAMICA wrote:U Pazaricu im treba pelena za odrasle... ako neko zna gdje su najjeftinije ili gdje je najbolje da ih kupimo pls neka javi...
Svi koji mogu neka nam se pridruže, bez obzira mogu li šta donirati ili ne. Pođite s nama u Pazarić da upoznate te divne ljude (štićenike), jako se obraduju svaki put kad im neko dođe...

mislim da je najjeftinije pelene kupovati na pijaci. ja sam jednom kupovala vecu kolicinu na pijaci na Ciglanama, i zbog velike kolicine dobili i neki popust (s njima se to moze ''ispregovarati'', za razliku od apoteka, trznih centara i drugih mjesta gdje se kupuju pelene).
teAMICA

#34 Re: Humanitarna akcija "Idemo u pazarić"

Post by teAMICA »

Hvala Nermina :kiss:
Slušajte večeras od 19 do 20h radio 202, bit će o akciji u Pazariću... :thumbup:
Post Reply