HTC-all about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
typeOnegative

#101 Re: HTC-all about

Post by typeOnegative »

agent_zero wrote:Koliko ga misliš platiti?

Imam mogucnost da ga uzmem za markicu ... Cura je na pretplati , a njoj ne treba novi telefon.
Uz njega imaju jos i ovi u ponudi , i ne znam bas koji je najbolja opcija .... Na sta obratiti paznju ? Svi savjeti ,iskustva s navedenim telefonima i sugestije dobrodosli

Sony Experia M
LG Optimus L7 II
LG L7 Optimus P700
Samsung Galaxy S Duos S7562
Samsung Galaxy Core i8262
Samsung Galaxy Ace 2 i8160
Huawei G510

Hvala
agent_zero

#102 Re: HTC-all about

Post by agent_zero »

typeOnegative wrote:
agent_zero wrote:Koliko ga misliš platiti?

Imam mogucnost da ga uzmem za markicu ... Cura je na pretplati , a njoj ne treba novi telefon.
Uz njega imaju jos i ovi u ponudi , i ne znam bas koji je najbolja opcija .... Na sta obratiti paznju ? Svi savjeti ,iskustva s navedenim telefonima i sugestije dobrodosli

Sony Experia M
LG Optimus L7 II
LG L7 Optimus P700
Samsung Galaxy S Duos S7562
Samsung Galaxy Core i8262
Samsung Galaxy Ace 2 i8160
Huawei G510

Hvala
Moj izbor bi bio ovim redom:

1. xperia M

2. desire X

3. L7 II, ace 2 i galaxy core su tu negdje, sva tri imaju prednosti i mane jedan naspram drugog.

@johntra

Dosta je htc poboljšao kamere, već od prvih ONE serija početkom prošle godine. Sad su odmah iza samsunga i nokie, u zavisnosti od modela nekad i bolji od njih.
typeOnegative

#103 Re: HTC-all about

Post by typeOnegative »

:thumbup:
Hvala puno , bas sam trebao takav konkretan odgovor.....
LadyScorpio

#104 Re: HTC-all about

Post by LadyScorpio »

E ovako...Imam jedno pitanje...dva...tri... :/ Dobila sam HTC Desire polovan pa sam ga resetovala radi Google account-a... I sada kad se konektujem na Wi-fi uopste nece da udje na FB ni YT ni na jednom browseru...Kao pise da ima neka greska nesto... Pa sad.. Da li je to do podesavanja (kad sam ga resetovala,mozda sam trebala neka podesavanja uraditi) ili je to do telefona...Inace Market radi,Google radi... :/
djigibau

#105 Re: HTC-all about

Post by djigibau »

Pozz,
Imam jedan problemcic pa ako neko zna rijesenje bio bih mu zahvalan. Naime kod spajanja telefona na WiFi jednu mrezu nikako da spoji, u nortifikacijama stoji obavjest "Dodavanje IP adrese" i samo tako stoji odnosno telefon nesto u pozadini radi,dok kod ostalih poznatih mreza ide normalno odnosno automatski se zakaci. Telefon je HTC One.
Hvala.
shalla

#106 Re: HTC-all about

Post by shalla »

djigibau wrote:Pozz,
Imam jedan problemcic pa ako neko zna rijesenje bio bih mu zahvalan. Naime kod spajanja telefona na WiFi jednu mrezu nikako da spoji, u nortifikacijama stoji obavjest "Dodavanje IP adrese" i samo tako stoji odnosno telefon nesto u pozadini radi,dok kod ostalih poznatih mreza ide normalno odnosno automatski se zakaci. Telefon je HTC One.
Hvala.
Mislim da je do te mreže, ne do telefona...
Vertig0

#107 Re: HTC-all about

Post by Vertig0 »

Kako da iskkjucim vibraciju za notifikacije, npr kad mi dodje na fb poruka da bude samo zvuk, bez vibracije?
Htc one jr u pitanju.
shalla

#108 Re: HTC-all about

Post by shalla »

Vertig0 wrote:Kako da iskkjucim vibraciju za notifikacije, npr kad mi dodje na fb poruka da bude samo zvuk, bez vibracije?
Htc one jr u pitanju.
Trebalo bi da unutar aplikacije imas tu opciju. Dakle podigni fb, klikni na settings tipku na mobitelu i ugasi vibraciju...

Sent from my HTC One
Vertig0

#109 Re: HTC-all about

Post by Vertig0 »

Nasao sam :thumbup:
CoCoLoCo

#110 Re: HTC-all about

Post by CoCoLoCo »

gdje ima touch kupit u zenici za wildfire s znal iko slucajno i kolko se krecu otprilike.
djigibau

#111 Re: HTC-all about

Post by djigibau »

shalla wrote: Mislim da je do te mreže, ne do telefona...
Nadam se da je do toga, u svakom slucaju hvala.
adsubzero

#112 Re: HTC-all about

Post by adsubzero »

Gdje se ima kupiti originalni punjac za HTC One?
Ja sam uzimao u Univerzalno, ali sam vracao dva puta jer nisu ok (ocito za neki drugi model) pa se puni mobitel cijeli dan.
Vertig0

#113 Re: HTC-all about

Post by Vertig0 »

Znaci baterija u HTC one veoma dobra, iznenadila me je.
Juce' kad sam se probudio sam ga skinuo sa punjaca, citav dan koristio i evo je danas jos na 34%.
Upaljen 3g i wifi, stalno koristim whatsapp, viber i fb,nije da stedim bateriju ... :thumbup:
Jahta

#114 Re: HTC-all about

Post by Jahta »

Pozdrav raja,

Imam jedan stariji (žena koristi) HTC Desire HD. Originalno je došao čini mi se sa androidom 2.2. Kasnije je sam napredovao do verzije 2.3.5 i tu je stalo. Kupljen u BH Telecom-u što vjerovatno znači da je "zaključan" na njihovu mrežu jer to je kao vidim nešto bitno za ovo što hoću da uradim. Naime, kontam da instaliram neki custom rom. Ima ih čak i sa verzijom 4.4 za ovaj telefon, ali veze nemam ni koji će rom solidno raditi ni kako se to radi. Telefon je sad poprilično spor, a i ove stare verzije androida su sada smješne naspram ovih novih. Imam HTC One i to je svemirski brod za ovaj Desire HD u svakom pogledu, a pogotovo me je iznenadio napredak androida.
Bavim se računarima profesionalno dugo vremena ali sa ovim budalasanjem sa mobitelima nisam niti bi ikad na novom telefonu.
Malo sam počeo gledati neka uputstva, ali teško da nađem da neko normalno i razumljivo objasni kompletan postupak nego se sad svi prave pametni i eksperti, a vjerovatno prije toga sje.ba.li par telefona pa sad pametuju kako je to gotovo za par minuta. Nemam živaca da odgonetam šta je pisac htio da kaže, a šta se podrazumijeva i zeznem bezveze telefon.
Ima li neko kakav savjet gdje da nađem normalno i detaljno objašnjeno, a ne u šiframa i da moram prije toga otići do sedam braće.
Drugo, koliko košta ova zaje.ban.cija da vidim isplati li se nekom platiti jer ako nije skupo onda nije vrijedno gubljenja vremena i živaca.

Unaprijed hvala
klixo

#115 Re: HTC-all about

Post by klixo »

Mikrofon mi radi samo kad ukljucim spikerfon ...uradio sam hard reset ,ali nista se nije promjenilo... Imali lijeka ? Citao sam po netu govore da je nesto na ploci otislo ,sreca pa je pod garancijom....

Htc one u pitanju...

Sent from my HTC One using Tapatalk
agent_zero

#116 Re: HTC-all about

Post by agent_zero »

Ima li neko od vas one x koji je na zadnjem oficijelnom firmware-u (4.2.2, sense 5.0)? Zanimalo bi me koliko traje baterija.
avantgarde

#117 Re: HTC-all about

Post by avantgarde »

djigibau wrote:Pozz,
Hvala.

stavi na automatsko trazenje mreze Wlan-a...to je sve
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#118 Re: HTC-all about

Post by Truba »

kako se ukida ono da ti ispravlja rijeci kad tipkas poruke
TheWatcher

#119 Re: HTC-all about

Post by TheWatcher »

Black swan wrote:kako se ukida ono da ti ispravlja rijeci kad tipkas poruke

prediktivni unos teksta jel na to mislis :?:
Maharadza

#120 Re: HTC-all about

Post by Maharadza »

Trebalo bi negdje pod opcije (settings) -> jezik i unos teksta (Language & input) -> zavisno od odabrane tipkovnice uđeš u opcije za istu i potražiš opciju za ispravku teksta i ukineš je! :mrgreen:
TheWatcher

#121 Re: HTC-all about

Post by TheWatcher »

kod mene ima i opcija da blokira uvredljive rijeci :D ja htio da napisem guzica u sms i nije moglo :lol:
djigibau

#122 Re: HTC-all about

Post by djigibau »

postavke-jezik i tipkovnica- provjera pravopisa off.
silent hill

#123 Re: Odg: HTC-all about

Post by silent hill »

agent_zero wrote:Ima li neko od vas one x koji je na zadnjem oficijelnom firmware-u (4.2.2, sense 5.0)? Zanimalo bi me koliko traje baterija.
kod mene je 4.1.2 i baterija traje otprilike 1 dan. ali to sve zavisi od korištenja, ako gledam filmove na njemu traje kratko a ako ne surfam traje dugo

Sent from my HTC One X using Tapatalk
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#124 Re: HTC-all about

Post by Truba »

ne znam jel to to ali zavaljujem
vanjki

#125 Re: HTC-all about

Post by vanjki »

jel neko negdje u sa mjenjao ekran na htc one x?
Post Reply