HS - wifi

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Bobi

Post Reply
orochi
Posts: 40
Joined: 18/06/2012 19:46

HS - wifi

Post by orochi » 18/06/2012 19:51

Pozdrav,

Posjedujem HS internet ( Kid 8 ). Problem je sledeci. Imam motorola modem i tp link td w8901g routher i zelio bih da imam wi fi po kuci da mogu na mobitelu biti na netu. Ali. kada sam prikljucio modem u router i router i comp, napravio sam dynamic adresu u ( 192.168.1.1 ), ime wi fi-a i sifru. Zovnuo sam HS i restartovali su mi ip adresu. Sada imam konekciju na racunaaru, a na mobitelu ili psp-u samo loada stranicu i na kraju fail to open :S

Ako neko zna rjesenje zahvalan bi mu bio.


User avatar
HardCore
Posts: 1300
Joined: 17/05/2011 21:46

Re: HS - wifi

Post by HardCore » 18/06/2012 19:54

ja mislim da je to greska u otvaranju, jesam li ti pomogao ?

orochi
Posts: 40
Joined: 18/06/2012 19:46

Re: HS - wifi

Post by orochi » 18/06/2012 19:56

HardCore wrote:ja mislim da je to greska u otvaranju, jesam li ti pomogao ?
mnogo si pametan, ako nemas sta pametno reci ne provaljuj se.

User avatar
thepatriot
Posts: 483
Joined: 31/01/2009 22:19

Re: HS - wifi

Post by thepatriot » 18/06/2012 21:24

orochi wrote:Pozdrav,

Posjedujem HS internet ( Kid 8 ). Problem je sledeci. Imam motorola modem i tp link td w8901g routher i zelio bih da imam wi fi po kuci da mogu na mobitelu biti na netu. Ali. kada sam prikljucio modem u router i router i comp, napravio sam dynamic adresu u ( 192.168.1.1 ), ime wi fi-a i sifru. Zovnuo sam HS i restartovali su mi ip adresu. Sada imam konekciju na racunaaru, a na mobitelu ili psp-u samo loada stranicu i na kraju fail to open :S

Ako neko zna rjesenje zahvalan bi mu bio.
Trebas prvo povezat kablom modem-ruter-računar,pa onda ih zoveš za restart ip adrese.Tek kad vidiš da su ti to uradili,uradiš konfiguraciju rutera,al preskoči onu opciju "clone mac".

Nermin_BH
Posts: 1166
Joined: 03/01/2011 18:07

Re: HS - wifi

Post by Nermin_BH » 18/06/2012 21:32

Spojiš router ideš na 192.168.1.1 odabereš dynamic ip onda nadješ opciju wan i uradiš clone mac restartuješ modem i router i trebalo bi sve raditi ok.

Post Reply