Hrvatsko-Bošnjačko prijateljstvo kroz povijest, i budućnost

(H)istorija/povijest Bosne i Hercegovine, regiona, itd...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
Menkic1235

#76 Re: Hrvatsko-Bošnjačko prijateljstvo kroz povijest, i budućn

Post by Menkic1235 »

Don Igy wrote:[

Eto te zovicu. Vidis kako sam te razotkrio mamicu ti skutosku! Samo dvaposta mi je trebalo da ti skinem masku.
Znaci na prostoru Bosne je bilo Hrvata prije dobrih Bosnjana samo sto vasi historicari te hrvate smjestavaju tamo u Liku i Dalmaciju.

No bar smo te razokkrili a ove nase naivne balije sto su nasjeli na tvoju provokaciju su ne nadjebive. Nikada pameti nece doci. :D
Nije nikakva provokacija i nisam nikakav zovic (ni neznam tko je to) ti si se naduvo ko zmaj..Shvati da su ti isti Bošnjani nastali od nekoga..nisu naselili ovdje u 7 stoljeću valjda to znaš..[/quote]

@ Zovicu
Pa od koga su nastali kada vasi historicari tvrde da su se Hrvatska plemena u 7. stoljecu naselila u Dalmaciju i Liku a da nema dokaza da su se naselili u Bosnu?

Pa to tvrdi Vjekoslav Klaic, i Ivo Godlstein i svi drugi. Jedino HSP- ovci hoce i Bosnu da pripoje "drevnom Hrvatskom teritoriju" a ti si HSP ovac samo sto su ove balije na forumu preglupe i neznaju citati izmedju redova.

A ja sam tebe razvalio na onoj drugoj temi i opet se vracas. :)
Don Igy

#77 Re: Hrvatsko-Bošnjačko prijateljstvo kroz povijest, i budućn

Post by Don Igy »

Maja_XXX wrote:I ne zaboravi visestoljetno prijateljstvo izmedju Srba muslimana i pravoslavaca iz Bosne i Srba iz Srbije. :D

Da to prijateljstvo je polučilo jako lijepe rezultate..
Maja_XXX

#78 Re: Hrvatsko-Bošnjačko prijateljstvo kroz povijest, i budućn

Post by Maja_XXX »

Menkic1235 wrote:
Maja_XXX wrote:Pa sta ako je Stjepan ovo rekao? Hoces da ti ja citiram Kusturicu? Da li je to dokaz povijesne cinjenice?

A sto se tice tih prica "ne spominju se ovi/oni u srednjovjekovnoj Bosni već tek od 19. stoljeca..:", vjeruj mi da tih prica mozes naci na svakoj strani. Svaka strana moze pronaci argumente za svoj stav, selektivno uzimajuci dijelove koje im odgovaraju a ignorisuci one koje im ne odgovoraju. Samo hocu da kazem da je historija ovog regiona tako kompleksna i toliko se njome manipulisalo da se danas nista sa sigurnoscu ne moze tvrditi... Koga briga jesu li Muslimani poturceni Srbi ili su Hrvati Bosnjani katolici koji su se u 19. stoljecu poceli izjasnjavati Hrvatima? Situacija je danas takva kakva jeste i nece se vise mijenjati!
Situacija se mjenja. Jer prirodni prirastaj Bosnjaka katolika je -1500 godisnje a Bosnjaka muslimana _3500 godisnje a Srba -4500 godisnje (vdidi agenciju za statistiku).

Mijenja se brojcano jer je razliciti natalitet...Ali niko se nece poceti smatrati pripadnikom druge nacije ako mu govoris da su mu pretci bili Srbi, Hrvati, Bosnjani...
I nemas nikakvog razloga da likujes nad takvom situacijom...CITAVA Bosna se prazni, ljudi odlaze, pogotovo mladi, ovo ce za 50 godina biti zemlja staraca sa 5 gradova i desetak manjih gradova, bez obrazovanih i kvalitetnih ljudi...Sta ti vrijedi sto Muslimani imaju veci natalitet kad ce oni koji vrijede ( a i ostali) sa 18 godina odlaze iz Bosne? Proputovala sam citavu BiH sa jednom humanitarnom organizacijom, ne bi vjerovao kako je situacija katastroficna po tom pitanju...To se ne primjeti u Sarajevu, Tuzli, Banja Luci ali nama je 80% sela u procesu nestanka (nepovratnog) a onda ce na red doci manji gradovi...
Maja_XXX

#79 Re: Hrvatsko-Bošnjačko prijateljstvo kroz povijest, i budućn

Post by Maja_XXX »

Don Igy wrote:
Maja_XXX wrote:I ne zaboravi visestoljetno prijateljstvo izmedju Srba muslimana i pravoslavaca iz Bosne i Srba iz Srbije. :D

Da to prijateljstvo je polučilo jako lijepe rezultate..
Ironija, druze... :D
Kao odgovor na jednaku glupost koju je neko napisao...
bosnjo89

#80 Re: Hrvatsko-Bošnjačko prijateljstvo kroz povijest, i budućn

Post by bosnjo89 »

ja ne znam kako vam se vise da raspravljati sa onim likom. frajer ima tipicno ustasku pricu. mi bosnjaci smo ustvari hrvati i na tome hoce da se temelje buduci razgovori

ko mi smo njihovo potomci hahaha :-) :D
Don Igy

#81 Re: Hrvatsko-Bošnjačko prijateljstvo kroz povijest, i budućn

Post by Don Igy »

Menkic1235 wrote:
Don Igy wrote:[

Eto te zovicu. Vidis kako sam te razotkrio mamicu ti skutosku! Samo dvaposta mi je trebalo da ti skinem masku.
Znaci na prostoru Bosne je bilo Hrvata prije dobrih Bosnjana samo sto vasi historicari te hrvate smjestavaju tamo u Liku i Dalmaciju.

No bar smo te razokkrili a ove nase naivne balije sto su nasjeli na tvoju provokaciju su ne nadjebive. Nikada pameti nece doci. :D
Nije nikakva provokacija i nisam nikakav zovic (ni neznam tko je to) ti si se naduvo ko zmaj..Shvati da su ti isti Bošnjani nastali od nekoga..nisu naselili ovdje u 7 stoljeću valjda to znaš..

@ Zovicu
Pa od koga su nastali kada vasi historicari tvrde da su se Hrvatska plemena u 7. stoljecu naselila u Dalmaciju i Liku a da nema dokaza da su se naselili u Bosnu?

Pa to tvrdi Vjekoslav Klaic, i Ivo Godlstein i svi drugi. Jedino HSP- ovci hoce i Bosnu da pripoje "drevnom Hrvatskom teritoriju" a ti si HSP ovac samo sto su ove balije na forumu preglupe i neznaju citati izmedju redova.

A ja sam tebe razvalio na onoj drugoj temi i opet se vracas. :)[/quote]

Joj nemoj da ti dokažem koliko si mulav ponavljam ti da nisam nikakv Zovic i ovo mi je prva polemika ovdje koja mi se sve više počinje gaditi zbog likova poput tebe..Razvalio si ti svoju pamet..Nikada nisam spomenuo nikakvo pripajanje niti nas to zanima,niti je to realno..Žalim te !
Menkic1235

#82 Re: Hrvatsko-Bošnjačko prijateljstvo kroz povijest, i budućn

Post by Menkic1235 »

@Majo

Lupetas ko maxim po diviziji. Citava Bosna se prazni ali Bosnjaci-muslimani imaju prirodni prirastaj od+3500 u 2011. godini a Srbi -4500 a Hrvati -1500. Znaci da se diejlovi Bosne brze prazne od drugih dijelova.

Za 15 godina, kao sto su vec rekli, uopste nece biti bitno dali se Bosnjaci katolici odupiru ili negiraju svoje porijeklo jer ih nece biti u znacajnom broju. Srednja Bosna tu su vec danas manjina (prije 20 godina velika vecina). Vatikan se brine sto tako brzo odlaze. U Tuzli i Sarajevu oni su asimilirani u Bosnjake; jedino ih ima jos u hercegovini a tamo jos samo starci zive i u Mosataru malo omladine. Kada to ode nakon ulaska RH u EU onda je sve zavrseno.

Znaci od 430.000 katolika koje Bosanska katolicka Crkva prognozira ima Hrvata koji su pravi Hrvati 200.000. Ostatak katoliak je u srednjoj Bosni, Tzuli, Sarajevu, Zenici (u Bosnjackoj vecini).
Last edited by Menkic1235 on 25/07/2012 20:01, edited 1 time in total.
Don Igy

#83 Re: Hrvatsko-Bošnjačko prijateljstvo kroz povijest, i budućn

Post by Don Igy »

Menkic1235 wrote:@Majo

Lupetas ko maxim po diviziji. Citava Bosna se prazni ali Bosnjaci-muslimani imaju prirodni prirastaj od+3500 u 2011. godini a Srbi -4500 a Hrvati -1500. Znaci da se diejlovi Bosne brze prazne od drugih dijelova.

Za 15 godina, kao sto su vec rekli, uopste nece biti bitno dali se Bosnjaci katolici odupiru ili negiraju svoje porijeklo jer ih nece biti. Srednja Bosna tu su vec danas manjina. Vatikan se brine sto tako brzo odlaze. U Tuzli i Sarajevu oni su asimilirani u Bosnjake; jedino ih ima jos u hercegovini a tamo jos samo starci zive i u Mosataru malo omladine. Kada to ode nakon ulaska RH u EU onda je sve zavrseno.
Ti si bolestan čovjek.Ovo može samo psihopata napisati.
denideni

#84 Re: Hrvatsko-Bošnjačko prijateljstvo kroz povijest, i budućn

Post by denideni »

Za 15 godina, kao sto su vec rekli, uopste nece biti bitno dali se Bosnjaci katolici odupiru ili negiraju svoje porijeklo jer ih nece biti. Srednja Bosna tu su vec danas manjina. Vatikan se brine sto tako brzo odlaze. U Tuzli i Sarajevu oni su asimilirani u Bosnjake; jedino ih ima jos u hercegovini a tamo jos samo starci zive i u Mosataru malo omladine. Kada to ode nakon ulaska RH u EU onda je sve zavrseno.
Za jedno 250 godina yebat cemo hin sve,a poslije idemo na Bijeljinu,Banja Luku,Doboj,Trebinje itd :lol: ...Kakvih sve psihopata nema na ovim nasim balkanskim forumima.
Don Igy

#85 Re: Hrvatsko-Bošnjačko prijateljstvo kroz povijest, i budućn

Post by Don Igy »

bosnjo89 wrote:ja ne znam kako vam se vise da raspravljati sa onim likom. frajer ima tipicno ustasku pricu. mi bosnjaci smo ustvari hrvati i na tome hoce da se temelje buduci razgovori

ko mi smo njihovo potomci hahaha :-) :D
Ne Vi ste ipak Turci kada malo bolje razmislim..U stvari ako je ovakvo antihrvatsko raspoloženje ne čudim se više puno nekim stvarima. Vi ste u ubjeđenjima koja su stara 20 godina.
Menkic1235

#86 Re: Hrvatsko-Bošnjačko prijateljstvo kroz povijest, i budućn

Post by Menkic1235 »

denideni wrote:

Za jedno 250 godina yebat cemo hin sve,a poslije idemo na Bijeljinu,Banja Luku,Doboj,Trebinje itd :lol: ...Kakvih sve psihopata nema na ovim nasim balkanskim forumima.
Ne za 250 godina vec u roku od 20 godina. Jer toliki negativni prirodni prirastaj Srba i Hrvata je plod odlaska mladih. :D

Znaci za godinu dana Srbi u Odnosu na Bosnjake gube preko 15.000 ljudi pa ti izracunaj koliko je to za 10 godina. I onda izracunaj koliko je to u %.

Znaci samo prirodni prirastaj :

+1500 +3500 +4500 = 9.500

Tu dodajmo veci odlazak mladih Srba i Hrvata koji je uzrokovao prirodni prirastaj---> I imamo cifru od 15.000 na godinu.
Last edited by Menkic1235 on 25/07/2012 20:05, edited 1 time in total.
Don Igy

#87 Re: Hrvatsko-Bošnjačko prijateljstvo kroz povijest, i budućn

Post by Don Igy »

denideni wrote:

Slažem se ovaj menkić je baš psihopata..
Maja_XXX

#88 Re: Hrvatsko-Bošnjačko prijateljstvo kroz povijest, i budućn

Post by Maja_XXX »

Ti muslimani su zbijeni na 30% teritorije i to se nece mijenjati... Umjesto da se povratnici vraćaju na svoja ognjista, prije svega mislim na istocnu RS koja je grad duhova i staraca, oni hrle u Sarajevo i Tuzlu...To je pogresna politika u potpunosti...Hocu da ti kazem da nebitno koliko je koga kad ce na kraju 90% biti nenastanjeno ...
I jos jedna informacija sa terena...Hercegovci imaju ubjedljivo najveci natalitet, ne bi vjerovao..I ja sam mislila kao ti, ali pronadji podatke na internetu...Ljubuski je recimo grad sa najvecim natalitetom, pa i pored masovnog iseljavanja imaju najveci broj prvacica u zemlji.
Don Igy

#89 Re: Hrvatsko-Bošnjačko prijateljstvo kroz povijest, i budućn

Post by Don Igy »

Sada vidim da je tema stvarno utopistička..Otišla je davno off topic,barem mi je puno toga jasnije..
denideni

#90 Re: Hrvatsko-Bošnjačko prijateljstvo kroz povijest, i budućn

Post by denideni »

Menkic1235 wrote:
denideni wrote:

Ne za 250 godina vec u roku od 20 godina. Jer toliki negativni prirodni prirastaj Srba i Hrvata je plod odlaska mladih. :D

Znaci za godinu dana Srbi u Odnosu na Bosnjake gube preko 15.000 ljudi pa ti izracunaj koliko je to za 10 godina. I onda izracunaj koliko je to u %.

Znaci samo prirodni prirastaj :

+1500 +3500 +4500 = 9.500

Tu dodajmo veci odlazak mladih Srba i Hrvata koji je uzrokovao prirodni prirastaj---> I imamo cifru od 15.000 na godinu.
Pa zar ne pravimo zajednicku drzavu...Imas li rezultate te analize.Koliko se tojih Srba radja u RS a koliko tojih Bosnjaka po gradovima.Koliko znam danas u RS zivi skoro duplo vise Srba nego sto je zivjelo prije rata na tom prostoru.
Menkic1235

#91 Re: Hrvatsko-Bošnjačko prijateljstvo kroz povijest, i budućn

Post by Menkic1235 »

Maja_XXX wrote:Ti muslimani su zbijeni na 30% teritorije i to se nece mijenjati... Umjesto da se povratnici vraćaju na svoja ognjista, prije svega mislim na istocnu RS koja je grad duhova i staraca, oni hrle u Sarajevo i Tuzlu...To je pogresna politika u potpunosti...Hocu da ti kazem da nebitno koliko je koga kad ce na kraju 90% biti nenastanjeno ...
I jos jedna informacija sa terena...Hercegovci imaju ubjedljivo najveci natalitet, ne bi vjerovao..I ja sam mislila kao ti, ali pronadji podatke na internetu...Ljubuski je recimo grad sa najvecim natalitetom, pa i pored masovnog iseljavanja imaju najveci broj prvacica u zemlji.
Pa Hrvati u BiH imaju prirodni prirastaj od -1500 godisnje. Ako gledamo po agenciji za statistiku cak i -2000 ali oni tvrde da se mnogo njih radja u Hrvatskoj pa eto neka je onda -1500. Znaci oni su odavno pukli. Hercegovina je se ispraznila; sve od perspetkive je otislo u Hrvatsku (mladi). Nemaju Hrvati neki veci grad koji moze konkurirati sa Zagrebom ili Splitom.

Bojan Bajic je rekao da do 2028. Bosnjaci ce ciniti 67% BiH. Sada ako ti mislis da ce oni biti zbijeni na 30% onda se varas. Uzmi rezultate zadnjih izbora i vidi gdje su Bosnjacke stranke + SDP imale vecinu i vidijet ces da je to 38% BiH. Za jednu deciniju imat cemo vec skoro cijelu fedraciju a za 2 decenije sve je rijeseno.

http://www.fzs.ba/

Evo sama proracunaj.
bosnjo89

#92 Re: Hrvatsko-Bošnjačko prijateljstvo kroz povijest, i budućn

Post by bosnjo89 »

Don Igy wrote:

covjek istinu pise i realan je 100%
Smail Aga

#93 Re: Hrvatsko-Bošnjačko prijateljstvo kroz povijest, i budućn

Post by Smail Aga »

dupli
Last edited by Smail Aga on 25/07/2012 20:16, edited 1 time in total.
denideni

#94 Re: Hrvatsko-Bošnjačko prijateljstvo kroz povijest, i budućn

Post by denideni »

Smail Aga wrote:
Menkic1235 wrote:Ovo je onaj Zovic samo uzeo drugi nick da malo pametuje.

Evo ja sam za Bosnjacko Hrvatsko prijateljstvo.

Kao sto sam vec rekao; to je prijateljstvo izmedju Bosnjaka (katolika i muslimana) iz BiH i Hrvata (iz Hrvatske jer drugih nema). Hercegovina je dobila ime po Hercegu Stijepanu Kosaci; covijeku koji sebe 1332. naziva Bosnjaninom i to je dakle teritorijalna odrecica isto kao i Balkanac, Vojvodjanin itd. Hercegovinu/hum svi bosanski banovi nazivaju bosanskom zemljom.

A Bosnjacko- Hrvatsko prijateljstvo moze poceti sa rusenjem peljeskog mosta.

Ovo je vec velikobosnjacki stav. Ne postoje Bosnjaci katolici ( cast izuzecima ) kao ni Hrvati muslimani ( cast izuzecima ) . Tesko je srusiti peljeski most,posto jos nije ni podignut :-) :D
Uvazavanje i povjerenje se ne postize negiranjem nicije nacije ni etnicke posebnosti.
:thumbup: ,Ja sam mislio da samo Srbi i Hrvati mogu ovakve gluposti pisati,ali evo i Bosnje imaju konje za trku. :)
Menkic1235

#95 Re: Hrvatsko-Bošnjačko prijateljstvo kroz povijest, i budućn

Post by Menkic1235 »

denideni wrote:Pa zar ne pravimo zajednicku drzavu...Imas li rezultate te analize.Koliko se tojih Srba radja u RS a koliko tojih Bosnjaka po gradovima.Koliko znam danas u RS zivi skoro duplo vise Srba nego sto je zivjelo prije rata na tom prostoru.
Ko pravi zajednicku drzavu? Ja ne pravim. Pa sa jedne strane imas ove HSP-vce "kao najvece prijatelje" (sa svojim fashistickim historijama i hrvatima koji su u stoljecu 7. naselili Bosnu (mamicu im jebem)) a sa druge strane cetnike. I sa njima bi ti da pravis nesto? Pa ti si naivan u pm. :)

Multi kulti do pobjede. Pravit se naivan. Dok imamo podrsku Turske i SAD-a da to rijesimo bar sa Hrvatima i do pola sa Srbima i cao djaci. Hrvati jos 5 godina mogu da izdrze demografski a za 10 godina njim aje totalni potom. Oni su vec potopljeni prije 5 godina i nemogu se nista pitati na nivou federacije jer ih je jebeno malo ostalo.

Kakava zajednicka drzava i kakvi bakraci? Pred kamerama kada te pitaju onda reci da si za zajdenicku ali jaznam za kakvu sam ja BiH. Za BiH Bosnjackog naroda kakva je uvijek bila.
Last edited by Menkic1235 on 25/07/2012 20:21, edited 3 times in total.
Don Igy

#96 Re: Hrvatsko-Bošnjačko prijateljstvo kroz povijest, i budućn

Post by Don Igy »

bosnjo89 wrote:
Don Igy wrote:

Realnost iz tvoje perspektive.Istina je voda duboka. Uostalom uz sve te Vaše realnosti također je realnost da Vam međunarodna zajednice nikada neće dati da u srcu europe radite državu kakvu je podosta pojedinaca među Vama zamislila..
Smail Aga

#97 Re: Hrvatsko-Bošnjačko prijateljstvo kroz povijest, i budućn

Post by Smail Aga »

bosnjo89 wrote:
Don Igy wrote:

Da li je realan ne znam ali je pristalica velikobosnjacke ideologije,osim toga veoma los sa matematikom. Znaci po njegovom Bosnjaci imaju prirodni prirastaj od 5000 godisnje u odnosu na Hrvate,znaci 50 hiljada na 10 godina ili 100 hiljada na 20 godina. Znaci ,malo ,beznacajno. Osim toga to je ubleha. U mjesovitim podrucjima kao Srednja Bosna i Mostar,Bosnjaci za 17 godina od rata naovamo nisu ostvarili nikakve znacajne demografske prednosti u odnosu na Hrvate. Isto tako ,kako je moguce da najbogatiji i najrzvijeniji dio zemlje-Zapadna Hercegovina ima najmanji natalitet,nema logike. No,treba znati da se njima djeca radjaju u Splitu. Zavrsno,sve ove demografske ublehe su samo ublehe do popisa stanovnistva. Epilog,brojati necija krvna zrnca i cekati da neko izumre je nekrofilski i bolesno.
bosnjo89

#98 Re: Hrvatsko-Bošnjačko prijateljstvo kroz povijest, i budućn

Post by bosnjo89 »

Don Igy wrote:
Realnost iz tvoje perspektive.Istina je voda duboka. Uostalom uz sve te Vaše realnosti također je realnost da Vam međunarodna zajednice nikada neće dati da u srcu europe radite državu kakvu je podosta pojedinaca među Vama zamislila..
super :thumbup:
bosnjo89

#99 Re: Hrvatsko-Bošnjačko prijateljstvo kroz povijest, i budućn

Post by bosnjo89 »

Smail Aga wrote: Da li je realan ne znam ali je pristalica velikobosnjacke ideologije,osim toga veoma los sa matematikom. Znaci po njegovom Bosnjaci imaju prirodni prirastaj od 5000 godisnje u odnosu na Hrvate,znaci 50 hiljada na 10 godina ili 100 hiljada na 20 godina. Znaci ,malo ,beznacajno. Osim toga to je ubleha. U mjesovitim podrucjima kao Srednja Bosna i Mostar,Bosnjaci za 17 godina od rata naovamo nisu ostvarili nikakve znacajne demografske prednosti u odnosu na Hrvate. Isto tako ,kako je moguce da najbogatiji i najrzvijeniji dio zemlje-Zapadna Hercegovina ima najmanji natalitet,nema logike. No,treba znati da se njima djeca radjaju u Splitu. Zavrsno,sve ove demografske ublehe su samo ublehe do popisa stanovnistva. Epilog,brojati necija krvna zrnca i cekati da neko izumre je nekrofilski i bolesno.
sta je to velikobosnjacka ideologija molim te :D
Smail Aga

#100 Re: Hrvatsko-Bošnjačko prijateljstvo kroz povijest, i budućn

Post by Smail Aga »

bosnjo89 wrote:
Smail Aga wrote: Da li je realan ne znam ali je pristalica velikobosnjacke ideologije,osim toga veoma los sa matematikom. Znaci po njegovom Bosnjaci imaju prirodni prirastaj od 5000 godisnje u odnosu na Hrvate,znaci 50 hiljada na 10 godina ili 100 hiljada na 20 godina. Znaci ,malo ,beznacajno. Osim toga to je ubleha. U mjesovitim podrucjima kao Srednja Bosna i Mostar,Bosnjaci za 17 godina od rata naovamo nisu ostvarili nikakve znacajne demografske prednosti u odnosu na Hrvate. Isto tako ,kako je moguce da najbogatiji i najrzvijeniji dio zemlje-Zapadna Hercegovina ima najmanji natalitet,nema logike. No,treba znati da se njima djeca radjaju u Splitu. Zavrsno,sve ove demografske ublehe su samo ublehe do popisa stanovnistva. Epilog,brojati necija krvna zrnca i cekati da neko izumre je nekrofilski i bolesno.
sta je to velikobosnjacka ideja molim te :D
Imas li ogledalo u kuci i diktafon na mobitelu ??
Ako imas ,onda znas i odgovor :D :D :D
Locked