Hrvatski narodni sabor
- JohnnyS
#1026 Re: Hrvatski narodni sabor
Valjda je elementarno pravo svake osobe da se smatra kako želi, poput onog navodnog Hrvata što ga je ŽK postavio za veleposlanika pa do uvaženog fratra kojeg citiraš.
- Tabhana
#1027 Re: Hrvatski narodni sabor
Da, svi se izjašnjavaju Nijemcima, hoće i njihovo državljanstvo, uz to uzeli Svjetsko, ma dominacija.
- Kolinda
#1028 Re: Hrvatski narodni sabor
A znaš li ti tko si i što si ,jesi li Bošnjak ili Bosanac .reis1 wrote:Bh katolici, tzv. Hrvati iz BiH, su nase najbolje, bosnjacko ili bosansko, kako kome pase, cvijece.
I oni i anamo oni i mi, smo napravili povjesnu gresku kad smo si dopustili da se taj dio naseg naroda i populacije odnarodi od BiH, i asimilira u hrvatsku naciju. Veliki konceptualni promasaj i za njih, i za anamo one, i za nas.
Nesreca, i tako...
Zamisli koja glava ,bosanac katolik iz Širokog na primjer , stvarno moraš biti nadriinteligencija da ovo troje uspijes povezati .
- reis1
#1029 Re: Hrvatski narodni sabor
Onda Bosnjak katolik iz Sirokog na primjer.Kolinda wrote:A znaš li ti tko si i što si ,jesi li Bošnjak ili Bosanac .reis1 wrote:Bh katolici, tzv. Hrvati iz BiH, su nase najbolje, bosnjacko ili bosansko, kako kome pase, cvijece.
I oni i anamo oni i mi, smo napravili povjesnu gresku kad smo si dopustili da se taj dio naseg naroda i populacije odnarodi od BiH, i asimilira u hrvatsku naciju. Veliki konceptualni promasaj i za njih, i za anamo one, i za nas.
Nesreca, i tako...
Zamisli koja glava ,bosanac katolik iz Širokog na primjer , stvarno moraš biti nadriinteligencija da ovo troje uspijes povezati .
Ima dosta Bosnjaka u zapadnoj Hercegovini, Ante Bosnjak, Mate Bosnjak, itd itd.
- Kolinda
#1030 Re: Hrvatski narodni sabor
reis1 wrote:Onda Bosnjak katolik iz Sirokog na primjer.Kolinda wrote:A znaš li ti tko si i što si ,jesi li Bošnjak ili Bosanac .reis1 wrote:Bh katolici, tzv. Hrvati iz BiH, su nase najbolje, bosnjacko ili bosansko, kako kome pase, cvijece.
Nesreca, i tako...
Ima dosta Bosnjaka u zapadnoj Hercegovini, Ante Bosnjak, Mate Bosnjak, itd itd.
- reis1
#1031 Re: Hrvatski narodni sabor
Dodatno, mene cudi kako katolici u BiH nisu radili na razvijanju dvojnog nacionalnog identiteta, hrvatsko-bosnjackog, opcija i rezervna opcija ili rezervna opcija i opcija. Npr. kao sto su Amerikanci-Italijani, ili Amerikanci-Irci, Svicarci-Francuzi, itd itd.
Ne vidim nista lose u tome po njihove licne interese, a ne vidim niti nista lose po interese Hrvata ili Bosnjaka izvan te grupacije. Vjerovatno bi time postali neka vrst ideoloske kopce izmedju dvije nacije, i tome slicno.
Ali naravno, nepostojanje toga govori o nedorecenosti politike koja upravlja tom populacijom. Ustvari, kao i svugdje na prostoru exYu tu ni ne postoji politika vec politikanstvo, etablirao se interes samo vladajuce kaste kao politika, ne i interes naroda.
Ne vidim nista lose u tome po njihove licne interese, a ne vidim niti nista lose po interese Hrvata ili Bosnjaka izvan te grupacije. Vjerovatno bi time postali neka vrst ideoloske kopce izmedju dvije nacije, i tome slicno.
Ali naravno, nepostojanje toga govori o nedorecenosti politike koja upravlja tom populacijom. Ustvari, kao i svugdje na prostoru exYu tu ni ne postoji politika vec politikanstvo, etablirao se interes samo vladajuce kaste kao politika, ne i interes naroda.
- Kolinda
#1032 Re: Hrvatski narodni sabor
Zanimljiv osvrt nekoga čija je nacionalna skupina ime dobila tek devedesetih a do tada ste imali drugi naziv . Bošnjacima svojom konstatacijom ni najmanje ne osporavam to pravo niti umanjujem mogućnost da se osjećaju kao Bošnjaci ali ti namjerno zaboravljaš da su Hrvati na prostoru ex yu živjeli u istoj državi puno duže nego odvojeni , tako da malo bolje povijest prolistaš znao bi zašto je nešto takvo kakvo jeste .reis1 wrote:Dodatno, mene cudi kako katolici u BiH nisu radili na razvijanju dvojnog nacionalnog identiteta, hrvatsko-bosnjackog, opcija i rezervna opcija ili rezervna opcija i opcija. Npr. kao sto su Amerikanci-Italijani, ili Amerikanci-Irci, Svicarci-Francuzi, itd itd.
- reis1
#1033 Re: Hrvatski narodni sabor
Ma nema to veze s povijescu... vec s interesima. Npr. do 20. stoljeca ljudi ovdje uopce nisu posjedovali izgradjene nacionalne identitete, jer je to cak i u Europi pocelo postajati nesto novo. Npr. ni Njemacke ni Italije nije bilo do samog kraja XIX i pocetka XX stoljeca.Kolinda wrote:Zanimljiv osvrt nekoga čija je nacionalna skupina ime dobila tek devedesetih a do tada ste imali drugi naziv . Bošnjacima svojom konstatacijom ni najmanje ne osporavam to pravo niti umanjujem mogućnost da se osjećaju kao Bošnjaci ali ti namjerno zaboravljaš da su Hrvati na prostoru ex yu živjeli u istoj državi puno duže nego odvojeni , tako da malo bolje povijest prolistaš znao bi zašto je nešto takvo kakvo jeste .reis1 wrote:Dodatno, mene cudi kako katolici u BiH nisu radili na razvijanju dvojnog nacionalnog identiteta, hrvatsko-bosnjackog, opcija i rezervna opcija ili rezervna opcija i opcija. Npr. kao sto su Amerikanci-Italijani, ili Amerikanci-Irci, Svicarci-Francuzi, itd itd.
Generalno nacije su se ovdje talile u XX stoljecu, unutar Jugoslavija na sirem prostoru, i hrvatska i srpska od 1918., i bosnjacka kod koje je proces taljenja poceo s 1945. I naravno, ovi procesi uopce nisu zavrseni, i dalje se odvijaju.
Ono o cemu ja govorim jeste teza da su BiH katolici u tim procesima moguce promasili, npr. mogli su sasvim komotno igrati na dvije karte, hrvatstvo&bosnjastvo i pobjediti u bilo kojem ishodu. A oni su odlucili rizikovati igrajuci na jednu kartu, hrvatstvo.
Pametan coek to ne radi, mislim ne rizikuje, tamo gdje ima siguran dobitak.
- Kolinda
#1034 Re: Hrvatski narodni sabor
Da ja tebi pojasnim jednu stvar koju ćeš možda shvatiti a možda ne ( ne zato što je teška za shvatiti nego što izgleda čudno da bi bilo istinito).
I ja i ti znamo kako se u Sa i nekim drugim sredinama Bošnjaci a Srbi u BL ( Vlajki u Hrvata) bez problema radi malo uhljebljenja prešaltaju da su čas Srbi čas Hrvati čas ostali i njima je to sasvim ok , dok kod prošlog popisa stanovništva čitao sam kako su u Š.Brijegu imali strašne probleme jer su po nekom pravilu u popisnim timovima morale biti zastupljene i ostale nacionalne grupe . Zašto su imali probleme ?
1.U Širokom Brijegu nema ili su u promilima ostali (uvijek bilo) .
2.Nitko se nije htio izjasniti kao pripadnik bilo kojeg drugog naroda iako je to bila čista formalija i uzmeš novac .
3.Obzirom da je hrvatski narod u BiH za vrijeme onog poli.sustava bio marginaliziran u svakom pogledu , proglašen antidržavnim elementom , potjeran preko granica...taj isti narod se navikao na sve oblike pritiska i marginalizaciju ali se opet nije odnarodio tj.ža šaku škuda napustio svoj identitet .
Ako gledaš situaciju nakon 95-te , Hrvatskom narodu je svako malo oduzimano po neko pravo koje je bilo stečenu u Deytonu , hapšeni su vođe tog istog naroda ( ima lopova i Abd ležati će dugogodišnje kazne ) , pokušavalo se financijski lomiti iste , pokušavalo se i uspjelo preglasati iste , nametani su neki "Hrvati" koji nisu imali legitimitet ni jedne ulice u Mostaru a kamoli Hrv.naroda i što se dogodilo ? Vodeća stranka u Hrvata HDZ samo raste i raste . Netko očito pokušava na pogrešan način riješiti problem u BiH što znači ili da namjerno "muti vodu " ili ne poznaje mentalitet .
P.S. Za lingviste ako ima grešaka unaprijed se ispričavam
.
I ja i ti znamo kako se u Sa i nekim drugim sredinama Bošnjaci a Srbi u BL ( Vlajki u Hrvata) bez problema radi malo uhljebljenja prešaltaju da su čas Srbi čas Hrvati čas ostali i njima je to sasvim ok , dok kod prošlog popisa stanovništva čitao sam kako su u Š.Brijegu imali strašne probleme jer su po nekom pravilu u popisnim timovima morale biti zastupljene i ostale nacionalne grupe . Zašto su imali probleme ?
2.Nitko se nije htio izjasniti kao pripadnik bilo kojeg drugog naroda iako je to bila čista formalija i uzmeš novac .
3.Obzirom da je hrvatski narod u BiH za vrijeme onog poli.sustava bio marginaliziran u svakom pogledu , proglašen antidržavnim elementom , potjeran preko granica...taj isti narod se navikao na sve oblike pritiska i marginalizaciju ali se opet nije odnarodio tj.ža šaku škuda napustio svoj identitet .
Ako gledaš situaciju nakon 95-te , Hrvatskom narodu je svako malo oduzimano po neko pravo koje je bilo stečenu u Deytonu , hapšeni su vođe tog istog naroda ( ima lopova i Abd ležati će dugogodišnje kazne ) , pokušavalo se financijski lomiti iste , pokušavalo se i uspjelo preglasati iste , nametani su neki "Hrvati" koji nisu imali legitimitet ni jedne ulice u Mostaru a kamoli Hrv.naroda i što se dogodilo ? Vodeća stranka u Hrvata HDZ samo raste i raste . Netko očito pokušava na pogrešan način riješiti problem u BiH što znači ili da namjerno "muti vodu " ili ne poznaje mentalitet .
P.S. Za lingviste ako ima grešaka unaprijed se ispričavam
-
Nomo
#1035 Re: Hrvatski narodni sabor
ovo nije za lingviste ovo je za zatvora ( min 5 godina i to KPD Zenica . tamo se najbolje uci jezik nas nasusni . ubiju brasno u tebi dok ne progovoris hrvatskiKolinda wrote:Da ja tebi pojasnim jednu stvar koju ćeš možda shvatiti a možda ne ( ne zato što je teška za shvatiti nego što izgleda čudno da bi bilo istinito).
P.S. Za lingviste ako ima grešaka unaprijed se ispričavam.
Last edited by Nomo on 16/03/2015 20:37, edited 1 time in total.
- sadie_forever
#1036 Re: Hrvatski narodni sabor
Ko je ostao iza Joze Leutara? ima li suprugu i jos djece osim onog Ivice?
- Kolinda
#1037 Re: Hrvatski narodni sabor
tastaturu pod ruke pa ukucaj " nametani predstavnici " pa ćeš tu riječ naći u svim hrvatskim novinama ,tako kad se preseravas barem nađi pravu riječ .Nomo wrote:ovo nije za lingviste ovo je za zatvora ( min 5 godina i to KPD Zenica . tamo se najbolje uci jezik nas nasusni . ubiju brasno u tebi dok ne progovoris hrvatskiKolinda wrote:Da ja tebi pojasnim jednu stvar koju ćeš možda shvatiti a možda ne ( ne zato što je teška za shvatiti nego što izgleda čudno da bi bilo istinito).
![]()
- It_is_a_Leclerc
#1038 Re: Hrvatski narodni sabor
Tipkovnicu valjda
Jozu Leutara je ubila propuha. Evo, neka Legitimni potvrde.
- Kolinda
#1039 Re: Hrvatski narodni sabor
To ja da čovjek razumije , neću da s mišom počne kucati . A smisao za humor ti je ono baš baš .It_is_a_Leclerc wrote:Tipkovnicu valjda![]()
- It_is_a_Leclerc
#1040 Re: Hrvatski narodni sabor
Moj smisao za humor je negdje u ravni sa smislom za humor sudije Salema Mise koji je pod direktnim političkim pritiskom oslobodio hercegovačke plaćenika koji su ubili Leutara.Kolinda wrote:To ja da čovjek razumije , neću da s mišom počne kucati . A smisao za humor ti je ono baš baš .It_is_a_Leclerc wrote:Tipkovnicu valjda![]()
- Kolinda
#1041 Re: Hrvatski narodni sabor
Ma nek su ga hercegovci pa makar u centru Sa.It_is_a_Leclerc wrote:Moj smisao za humor je negdje u ravni sa smislom za humor sudije Salema Mise koji je pod direktnim političkim pritiskom oslobodio hercegovačke plaćenika koji su ubili Leutara.Kolinda wrote:To ja da čovjek razumije , neću da s mišom počne kucati . A smisao za humor ti je ono baš baš .It_is_a_Leclerc wrote:Tipkovnicu valjda![]()
-
sanjin_1
#1042 Re: Hrvatski narodni sabor
Dobre li "federacije"....
i nije glupost..Čova je fakat ovo odvalio i fakat postoji inicijativa koja bi djelove Hercegovine pretvorila u ekskluzivni hrvatski teritorij...ali što bi u nas rekli.."urca graha kumašine"..."Hantalaš" vam je već odredio maksimalni domet onom kuknjavom kako ne smije otići ni na Stari Most...
kažu da je u izradi HDZ-ov priručnik --" kako brzo doći do statusa manjine"..
- tandmand
#1043 Re: Hrvatski narodni sabor
Čović: Podnijet ćemo tužbu protiv nalogodavaca i ubojica Leutara
Na mostarskom groblju Masline jutros je obilježena 16. godišnjica smrti Joze Leutara, bivšeg zamjenika ministra unutrašnjih poslova FBiH.
Izaslanstvo Hrvatskog narodnog sabora (HNS) predvođena predsjednikom HNS-a i HDZ-a BiH te članom Predsjedništva BiH Draganom Čovićem položila je vijence i zapalila svijeće na grobu pokojnog Leutara. Također, vijenac su položili i predstavnici MUP-a HNŽ-a.
Čović je jutros na groblju Masline kazao kako sistem koji se “bavi sam sobom nije u stanju riješiti ovako užasan zločin”.
- Kad ubijete doministra unutarnjih poslova FBiH poruka je jasna, ali pošto mi često isto govorimo da sustav ništa ne radi ovih dana, budite uvjereni, prvi ja, a onda sa mnom i svi dužnosnici koje predstavlja Hrvatski narodni sabor podnijet će tužbu protiv onih koji zataškavaju ovaj zločin i onih koji su taj zločin naredili i koji su ga učinili i zatražit ćemo da se istraga iznove ubrza na najvišoj razini BiH, jer ovo više nema smisla – poručio je Čović.
Leutarov sin Ivica Leutar zahvalio se svim političarima koji obitelji daju podršku u otkrivanju nalogodavaca i ubojica njegovog oca. – Kako je i sam rekao bivši ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić stvarno se nešto pokrenulo u zadnje dvije godine i evo već se osjeti panika u nekim sudovima, pa čak i nekim MUP-ovima jer pokušavaju preusmjeravati predmet i svašta nešta raditi. Znači nešto se pokrenulo – kazao je Ivica Leutar, piše Avaz.
- Tabhana
#1044 Re: Hrvatski narodni sabor
Bilo bi lijepo kada bi ugroženi Čović podnio tužbu protiv samog sebe.

http://www.cin.ba/imovinapoliticara/dok ... K_2014.pdf
Imao bogatu "obitelj"

http://www.cin.ba/imovinapoliticara/dok ... K_2014.pdf
Imao bogatu "obitelj"
-
155_mm
#1045 Re: Hrvatski narodni sabor
hahahaha hahahah hahaha bolje bi bilo da se ispricas za ovu glupost pod 3.Kolinda wrote:Da ja tebi pojasnim jednu stvar koju ćeš možda shvatiti a možda ne ( ne zato što je teška za shvatiti nego što izgleda čudno da bi bilo istinito).
slavko rodic, bugojno
bratstvo, novi travnik
slobodan princip seljo, vitez
igman, konjic
soko, mostar
na desetine hiljada radnih mjesta (koliko je u tisucama nebih ti znao reci) otvorenih i subfinancirani od strane politickog i vojnog vrha SFRJ u mjestima sa velikim udjelom hrvatskog stanovnistva da bi mogli da rade i opstanu u BiH a ti prduckas o nekom pogromu hrvata u BiH. bez tih tvornica hrvata bi u BiH 1991 bilo ispod 500k a danas vjerovato ni pola od toga znaci 250k. kad covjek pomisli da je ante iz mostara vrhunac trovanja buducih generacija bosanskih hrvata pojavi se neko kao ti.
pa zar ti nije poznato da je upravo zbog tih radnih mjesta u BiH ostao najvazniji bosanski hrvat danasnjice. certifikator daragance cirlicar od SOKOL-a iz mostara. sta bi danas jadni bosanski hrvati da nije bilo tvornice aviona i helikoptera u mostaru i da je dragance kojim slucajem otisao u HR ili u jos dalje na zapad. koja bi to katastrofa bila za bosanske hrvate.
- Tabhana
#1046 Re: Hrvatski narodni sabor
Kolinda dominatorica demagogije.