Teufice, ako je tebi trubljenje na semaforu argument, cini mi se da ipak tebi tu nije mjesto. Nego, nigdje nije velika razlika izmedju medija i razmisljanja obicnih ljudi. Jedno utice na drugo i tako u krug.Teufik iz Los Angelesa wrote:govorim ti o obicnim ljudima a ne o medijima...a ti ako nisi spreman prihvatit kontraargument, nije ti mjesto ovdje...
hrvatski mediji i poticanje mrznje
-
SherlockHolmes
-
Teufik iz Los Angelesa
to je samo jedan primjer....a ako je tebi 20 sekundi duza provjera pasosa argument, onda ti treba pomoc...zao mi je sto tvoja fasisticka uvjerenja nemaju osnove...
-
mala-i
ja bih voljela da mi se predoči makar jedan članak iz jutarnjeg lista gdje
se poziva na mržnju,jer mi je isti očigledno promakao,a prilično redovno ga čitam.
ovdje isključujem kolumne don Kustića,jer s istima se većinom ne slažem i komentare s portala...
se poziva na mržnju,jer mi je isti očigledno promakao,a prilično redovno ga čitam.
ovdje isključujem kolumne don Kustića,jer s istima se većinom ne slažem i komentare s portala...
-
SherlockHolmes
Teufice, onima koji znaju citati fino pise da je rijec o banalnom primjeru koji ilustrira situaciju. Dakle, da ti nacrtam -- nije argument, niti se to igdje tvrdi.Teufik iz Los Angelesa wrote:to je samo jedan primjer....a ako je tebi 20 sekundi duza provjera pasosa argument, onda ti treba pomoc...
P.S. Posto vidim da si naknadno editovao post -- fasista ti tata, krelac maloumni.
-
Teufik iz Los Angelesa
u ovoj nasoj "diskusiji" taj tvoj primjer je jedini argument u odbrani tvog stava o obicnom stanovnistvu u hrvatskoj. ako ne znas sta je diskusija, imas google.ba....
-
SherlockHolmes
Teufice, haj nazad s malom rajom, fakat si dosadan.
-
Teufik iz Los Angelesa
sve mi je jasno cica glisa...
nego s kojim nickom si ono banovan ti? 
-
SherlockHolmes
Jutarnji jest najnormalniji list u Hrvatskoj. Medjutim, zar je to gore malo?mala-i wrote:ja bih voljela da mi se predoči makar jedan članak iz jutarnjeg lista gdje
-
bedrudin
s obzirom da jutarnji redovno citas, a nisi zapazila niti jedan takav clanak onda nema ni smisla bilo sto ti predocavati.mala-i wrote:ja bih voljela da mi se predoči makar jedan članak iz jutarnjeg lista gdje
-
mala-i
misliš na članak?vijest je agencijska i kao takva nije autorsko djelo nijednog novinara Jutarnjeg i ne odražava njihovu uređivačku politiku.SherlockHolmes wrote:Jutarnji jest najnormalniji list u Hrvatskoj. Medjutim, zar je to gore malo?mala-i wrote:ja bih voljela da mi se predoči makar jedan članak iz jutarnjeg lista gdje
da se razumijemo,ne mislim da je Jutarnji idealan.za moj ukus previše je tu senzacija i tračeva...ali,fakat se ne sjećam poziva na mržnju.i ovaj zadji slučaj s bakom bio je samo prenošenje njegovih riječi.
može me se podsjetiti,u svakom slučaju...
-
mala-i
navedi mi primjer.sama znam donositi zaključke ima li nešto smisla ili ne...ne treba mi niko ko će ih za mene donositi...bedrudin wrote:s obzirom da jutarnji redovno citas, a nisi zapazila niti jedan takav clanak onda nema ni smisla bilo sto ti predocavati.mala-i wrote:ja bih voljela da mi se predoči makar jedan članak iz jutarnjeg lista gdje
-
bedrudin
Nisi me shvatila, pitam se ima li smisla da ti navodim primjer, ali kad vec insistiras, evo recimo ovajmala-i wrote:
navedi mi primjer.sama znam donositi zaključke ima li nešto smisla ili ne...ne treba mi niko ko će ih za mene donositi...
http://www.jutarnji.hr/clanak/art-2006, ... l,38908.jl
-
SherlockHolmes
Ne, mislim na tekstove don Kustica koji itekako znaju biti odvratni. Isto tako, indikativno je i da samo jednom citaocu smeta ponovljeni poziv na "ciscenje" muslimana, ali to je druga prica.mala-i wrote:misliš na članak?vijest je agencijska i kao takva nije autorsko djelo nijednog novinara Jutarnjeg i ne odražava njihovu uređivačku politiku.SherlockHolmes wrote:Jutarnji jest najnormalniji list u Hrvatskoj. Medjutim, zar je to gore malo?mala-i wrote:ja bih voljela da mi se predoči makar jedan članak iz jutarnjeg lista gdje
da se razumijemo,ne mislim da je Jutarnji idealan.za moj ukus previše je tu senzacija i tračeva...ali,fakat se ne sjećam poziva na mržnju.i ovaj zadji slučaj s bakom bio je samo prenošenje njegovih riječi.
može me se podsjetiti,u svakom slučaju...
Zalosno je sto je Jutarnji (kojeg i sam kupujem kad sam tamo) najnormalniji dnevni list u Hrvatskoj.
-
bedrudin
mala-i wrote:i ovaj zadji slučaj s bakom bio je samo prenošenje njegovih riječi.
U nepovoljnom okružju podijeljene države s igračima iz sva tri entiteta posložio je homogenu momčad. Baš zbog toga je neshvatljivo ponašanje onih koji su Baku kritizirali pa čak i gnjusno vrijeđali na nacionalnoj osnovi, a baš zbog tog pritiska, gotovo se može reći hajke koja se podigla u zadnje vrijeme, podnio je ostavku.
http://www.jutarnji.hr/clanak/art-2006,9,7,,41718.jl
-
mala-i
znaš šta,bedrudine svo ti dužno poštovanje,ali nemaš pojma ni o novinarstvu ni o novinarskim formama.bedrudin wrote:Nisi me shvatila, pitam se ima li smisla da ti navodim primjer, ali kad vec insistiras, evo recimo ovajmala-i wrote:
navedi mi primjer.sama znam donositi zaključke ima li nešto smisla ili ne...ne treba mi niko ko će ih za mene donositi...
http://www.jutarnji.hr/clanak/art-2006, ... l,38908.jl
ovo se zove ljudska priča.zadovoljava neke osnovne kriterije koje novinski tekst treba zadovoljavati.zanimljivost,neobičnost(u zagrebu se ne sreće svakog dana neko ko se sprema u rat u libanu,kontrast između običnog purgera i izraelskog vojnika,navijača i ljubitelja olivera i ratnika.
ama baš ni na jednom mjestu novonar ne iznosi svoj stav o ratu.jednostavno,prenosi čitaocima nesvakidašnju priču,ispovijest.
a zašto ovog puta nisi komentarisao bolesne komentare tipa
FKIN JEWS!!!!!!!!!!!!!!!!!We have to get rid of them!!!
mogu zaključiti da si ne daj bože selektivan...
ti bedrudine o novinarstvu znaš koliko i ja o uzgoju svilenih buba...žao mi je ali je tako...
-
mala-i
evo,ovo mi je promaklo i tu si u pravu.bedrudin wrote:mala-i wrote:i ovaj zadji slučaj s bakom bio je samo prenošenje njegovih riječi.
U nepovoljnom okružju podijeljene države s igračima iz sva tri entiteta posložio je homogenu momčad. Baš zbog toga je neshvatljivo ponašanje onih koji su Baku kritizirali pa čak i gnjusno vrijeđali na nacionalnoj osnovi, a baš zbog tog pritiska, gotovo se može reći hajke koja se podigla u zadnje vrijeme, podnio je ostavku.
http://www.jutarnji.hr/clanak/art-2006,9,7,,41718.jl
ja se ne bojim priznati kad griješim...
-
SherlockHolmes
Malo mi je bez veze sto se prepiremo je li tako ili nije, kad i sam Jutarnji o tome pise (mada se, naravno, radi o "marginalcima"
):
Nadalje, dio medija u Hrvatskoj, kao i neke doduše posve marginalne poltičke organizacije, i dalje promiču ksenofobično raspoloženje. Predstavnici pojedinih institucionalnih braniteljskih udruga također potiču ili manifestiraju mržnju prema Srbima.
Ne možemo ne spomenuti da su Bad Blue Boysi prije dva tjedna na Dinamovoj utakmici s Rijekom ponovno skandirali “Srbe na vrbe”, zato što je vratar Rijeke Srbin.
Sanader u Srbiji
Dakle, mržnja je i jedanaest godina poslije rata vrlo, vrlo snažna. Mržnja i krajnje nepovjerenje postoje, naravno, i s druge strane.
http://www.jutarnji.hr/komentari_i_misl ... 7,37640.jlMeđutim, Hrvatska mora strahovati od ispada mržnje. Međunacionalna mržnja danas ponovno postaje jedna od najvećih opasnosti za ovu zemlju. Nakupljanje mržnje može dovesti do incidenata mnogo gorih od kamenovanja kuća u sjevernodalmatinskim selima, ili od ne tako davne tučnjave u nekoj krčmi u Donjem Lapcu, koju su jedne novine, zagovarajući donekle nesvjesno (nesvjesno posljedica) politiku međunacionalne mržnje, predstavile kao poniženje hrvatskih policajaca pred Srbima.
-
mala-i
ja govorim samo o jutarnjem...namjerno ne spominjem svoja pozitvna iskustva iz zagreba,jer to ne znači da neko nije imao i negativna...
ali,reći da je to list koji podstiče mržnju prema muslimanima je stvarno pretenciozno,a bedrudin je tako rekao.
evo,recimo suprotnog primjera,zašto njega nije postao?
http://www.jutarnji.hr/clanak/art-2006, ... a,38830.jl
i iskreno,čemu da se ja nadam u susjednoj državi kad u svojoj nalazim na mnoštvo primjera mržnje prema drugom i drugačijem?
ali,reći da je to list koji podstiče mržnju prema muslimanima je stvarno pretenciozno,a bedrudin je tako rekao.
evo,recimo suprotnog primjera,zašto njega nije postao?
http://www.jutarnji.hr/clanak/art-2006, ... a,38830.jl
i iskreno,čemu da se ja nadam u susjednoj državi kad u svojoj nalazim na mnoštvo primjera mržnje prema drugom i drugačijem?
-
SherlockHolmes
Ja moram priznati da ne primjecujem neku ogromnu razliku izmedju BiH i Hrvatske. A da Hrvatska ima hipoteku ovolikog broja raseljenih, pobijenih ili silovanih te "svoju" RS, ne smijem ni pomisliti sta bi mediji objavljivali a narod mislio.
-
SherlockHolmes
Bosnjacki front, kakav god da je, nije jedan od vodecih "mainstream" dnevnika u BiH kao sto je Vecernji u Hrvatskoj.
Slicnih gluposti u Hrvatskoj ima vise nego dovoljno, ne treba ici dalje od Hrvatskog Slova.
Slicnih gluposti u Hrvatskoj ima vise nego dovoljno, ne treba ici dalje od Hrvatskog Slova.
Last edited by SherlockHolmes on 10/09/2006 01:37, edited 1 time in total.
-
bedrudin
mala-i wrote: znaš šta,bedrudine svo ti dužno poštovanje,ali nemaš pojma ni o novinarstvu ni o novinarskim formama.
ovo se zove ljudska priča.zadovoljava neke osnovne kriterije koje novinski tekst treba zadovoljavati.zanimljivost,neobičnost(u zagrebu se ne sreće svakog dana neko ko se sprema u rat u libanu,kontrast između običnog purgera i izraelskog vojnika,navijača i ljubitelja olivera i ratnika.
ama baš ni na jednom mjestu novonar ne iznosi svoj stav o ratu.jednostavno,prenosi čitaocima nesvakidašnju priču,ispovijest.
ti bedrudine o novinarstvu znaš koliko i ja o uzgoju svilenih buba...žao mi je ali je tako...
Zrunalistice, zaista nemam namjeru da slusam predavanja o novinskim kao ni novinarskim
-
mala-i
neupoznatost sa onim što propovijedaju druge vjere je ono što meni lično smeta kad je u pitanju hrvatska.govorim za Zagreb.nisu upoznati s osnovama kako islama tako i pravoslavlja.ali,moraš priznati jedno.nikad se nisu miješali koliko smo se mi miješali.nikad sebe nisu posmatrali kao državu suživota.mi jesmo.i onda jednim dijelom mogu razumijeti njihovu ograničenost u razmišljanjima.našu,s druge strane nikako ne mogu(odmah da se ogradim da mislim na sve nas koji živimo na prostoru BiH).SherlockHolmes wrote:Ja moram priznati da ne primjecujem neku ogromnu razliku izmedju BiH i Hrvatske. A da Hrvatska ima hipoteku ovolikog broja raseljenih i silovanih te "svoju" RS, ne smijem ni pomisliti sta bi mediji objavljivali a narod mislio.
i s druge strane,nikad mi jutarnji ne može biti prijetnja ovoj državi a da u isto vrijeme više ne smeta pisanje glasa srpske,domaće varijante večernjeg a bogami i saffa ili ne daj bože waltera.
-
mala-i
već sam shvatila da ne želiš da čuješ ono što ti ne odgovara.bedrudin wrote:mala-i wrote: znaš šta,bedrudine svo ti dužno poštovanje,ali nemaš pojma ni o novinarstvu ni o novinarskim formama.
Zrunalistice, zaista nemam namjeru da slusam predavanja o novinskim kao ni novinarskimformama, kriterijima i kojecemu. Ako u toj romanticnoj zivotnoj prici koja zadovoljava kriterije vidis samo ovo sto si napisala, onda sam se presao, ipak nije bilo smisla. Muslimani, Jevreji, ne pravim razliku. Pravim razliku jedino izmedju ljudi i fasista.