HRVATSKE zastave na Bobovcu ?!? OPET ???

karanana

#26 Re: HRVATSKE zastave na Bobovcu ?!? OPET ???

Post by karanana »

grb na vrhu kopalja je grb republike hrvatske.

edit: meni ne smeta, ali samo da razjasnimo.
Last edited by karanana on 25/10/2014 19:46, edited 1 time in total.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#27 Re: HRVATSKE zastave na Bobovcu ?!? OPET ???

Post by Truba »

karanana wrote:grb na vrhu kopalja je grb republike hrvatske.
vjerojatno su to gosti iz REPUBLIKE hrvatske koji su došli sa svojim vojnim biskupom Jezerincem

Misno slavlje na Bobovcu, koji se nalazi na području župe Kraljeve Sutjeske pedesetak kilometara sjeverno od Sarajeva, predvodio je nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić u zajedništvu s vojnim biskupima u BiH i Republici Hrvatskoj mons. Tomom Vukšićem i mons. Jurjom Jezerincem te uz koncelebraciju vojnih kapelana u Bosni i Hercegovini kojima su se pridružile kolege iz Hrvatske i Slovenije te ostali svećenici iz BiH među kojima i župnik i gvardijan franjevačkog samostana u Kraljevoj Sutjesci fra Zoran Jaković.
Hafis

#28 Re: HRVATSKE zastave na Bobovcu ?!? OPET ???

Post by Hafis »

Pa hvala bogu da je na kopljima pripadnika vojske RH njihov grb.
Vojni ordinarijat vojske RH šalje svoje delegacije na hodočašće u nekoliko zemalja svijeta. Pa u Lourdes idu već 21 godinu.
A i ovdje su na Bobovcu od samog početka obilježavanja.
It_is_a_Leclerc

#29 Re: HRVATSKE zastave na Bobovcu ?!? OPET ???

Post by It_is_a_Leclerc »

Da ste ijednom kralju koji je stolovao u Bobovcu ili Jajcu rekli da je Hrvat vjerovatno bi vas dao obezglaviti. Ali eto... Očito da "geni geni kameni" ne kodiraju razvoj sive mase hipokampusa :(
Hafis

#30 Re: HRVATSKE zastave na Bobovcu ?!? OPET ???

Post by Hafis »

It_is_a_Leclerc wrote:Da ste ijednom kralju koji je stolovao u Bobovcu ili Jajcu rekli da je Hrvat vjerovatno bi vas dao obezglaviti. Ali eto... Očito da "geni geni kameni" ne kodiraju razvoj sive mase hipokampusa :(
Evo ga. Već sam se zabrinuo da mu se nešto nije desilo :)
Breathless

#31 Re: HRVATSKE zastave na Bobovcu ?!? OPET ???

Post by Breathless »

Zastave R. Hrvatske na Bobovcu jesu udar na Bosnu, kao sto bi bile i zastave Mađarske ili Turske, ali ko je kriv sto je na Bobovac dat monopol nadbiskupu Puljicu i KC i oni ga zloupotrebljavaju danas koristeci se najgrubljim falsifikatima i sto je obnovljena samo kapela. Od toga je gore to sto niko dugi ne vodi brigu o Bobovcu i drugim mjestima vaznim za Bosnu.

Inace, nije rijetkost da zastave RH vidite izvjsene na javim mjestima i u Vitezu, Kiseljaku, Busovaci, o ZH da ne pricam, pa se niko ni za to ne pocese umjesto da oni koji to cine, kao i u svakoj normalnoj drzavi, zavrse u zatvoru.

Hocu reci, izvolite, naredne godine obiljezja onih koji su stolovali na Bobovcu, pa im se pridruzite, promovisite Bobovac i bosanski historiju, inicirajte izgradnju puta, vrsite pritisak da se nastave istrazivanja i da se grad restaurira, a pustite se naprdjivanja, bez da ucinite ista.
Last edited by Breathless on 25/10/2014 20:01, edited 1 time in total.
Hafis

#32 Re: HRVATSKE zastave na Bobovcu ?!? OPET ???

Post by Hafis »

Breathless wrote: Inace, nije rijetkost da zastave RH vidite izvjsene na javim mjestima i u Vitezu, Kiseljaku, Busovaci, o ZH da ne pricam, pa se niko ni za to ne pocese umjesto da oni koji to cine, kao i u svakoj normalnoj drzavi, zavrse u zatvoru.
Izmišljaš.
Uostalom postavi jednu zastavu RHrvatske koja ''visi'' na javnom mjestu navedenih mjesta.
It_is_a_Leclerc

#33 Re: HRVATSKE zastave na Bobovcu ?!? OPET ???

Post by It_is_a_Leclerc »

Hafis wrote:
Breathless wrote: Inace, nije rijetkost da zastave RH vidite izvjsene na javim mjestima i u Vitezu, Kiseljaku, Busovaci, o ZH da ne pricam, pa se niko ni za to ne pocese umjesto da oni koji to cine, kao i u svakoj normalnoj drzavi, zavrse u zatvoru.
Izmišljaš.
Uostalom postavi jednu zastavu RHrvatske koja ''visi'' na javnom mjestu navedenih mjesta.
Ima u mjestu Nova Bila, kad se ide u pravcu Viteza. Na zidu škole. :)
Breathless

#34 Re: HRVATSKE zastave na Bobovcu ?!? OPET ???

Post by Breathless »

Hafis wrote:
Izmišljaš.
Poslom povremeno idem u Travnik i vise puta sam i u Vitezu i u Busovaci i u Kiseljaku svojim ocima vidio izvjesene zastave RH, da ne spominjem onaj spomenik kod opstine u Kiseljaku koji je spomenik i ustasama iz 2. svjetskog rata (jasno pise na njemu).

Image

Dalo bi se i o ulicama Mile Budaka i slicno, ali ne vrijedi.
Last edited by Breathless on 25/10/2014 20:05, edited 1 time in total.
Hafis

#35 Re: HRVATSKE zastave na Bobovcu ?!? OPET ???

Post by Hafis »

It_is_a_Leclerc wrote:
Hafis wrote:
Izmišljaš.
Ima u mjestu Nova Bila, kad se ide u pravcu Viteza. Na zidu škole. :)
Uslikaj i postavi ovdje.
Hafis

#36 Re: HRVATSKE zastave na Bobovcu ?!? OPET ???

Post by Hafis »

Breathless wrote: Poslom povremeno idem u Travnik i vise puta sam i u Vitezu i u Busovaci i u Kiseljaku svojim ocima vidio izvjesene zastave RH, da ne spominjem onaj spomenik kod opstine u Kiseljaku koji je spomenik i ustasama iz 2. svjetskog rata (jasno pise na njemu).

Image

Ovaj je totalno nezagrijan na terenu, i bojim se otiće mu skočni zglob.
Znaš li ti kako izgleda zastava RH?
Breathless

#37 Re: HRVATSKE zastave na Bobovcu ?!? OPET ???

Post by Breathless »

Hafis wrote:
Breathless wrote: Poslom povremeno idem u Travnik i vise puta sam i u Vitezu i u Busovaci i u Kiseljaku svojim ocima vidio izvjesene zastave RH, da ne spominjem onaj spomenik kod opstine u Kiseljaku koji je spomenik i ustasama iz 2. svjetskog rata (jasno pise na njemu).

Image

Ovaj je totalno nezagrijan na terenu, i bojim se otiće mu skočni zglob.
Znaš li ti kako izgleda zastava RH?
Naravno da znam. Postavio sam ti fotografiju radi spomenika ustasama u Kiseljaku (procitaj sta pise na spomeniku), a ne radi zastave. I postavljati zastavu jednog naroda na javna mjesta jeste u najmanju ruku diskriminatorski, pogotovo na institucije, da ne govorim da je nezakonito, a postavljene su svoda gdje katolika ima bar malo veci procenat.
Hafis

#38 Re: HRVATSKE zastave na Bobovcu ?!? OPET ???

Post by Hafis »

Breathless wrote:
Naravno da znam. Postavio sam ti fotografiju radi spomenika ustasama u Kiseljaku (procitaj sta pise na spomeniku), a ne radi zastave. I postavljati zastavu jednog naroda na javna mjesta jeste u najmanju ruku diskriminatorski, pogotovo na institucije, da ne govorim da je nezakonito, a postavljene su svoda gdje katolika ima bar malo veci procenat.
dobar pokušaj skretanja teme, samo u mene to ne prolazi - previše sam sustavan , da ne kažem sistematičan.
Poslom povremeno idem u Travnik i vise puta sam i u Vitezu i u Busovaci i u Kiseljaku svojim ocima vidio izvjesene zastave RH,
Dakle, gdje su te zastave?
Ja opet tvrdim da nema niti jedne.
Breathless

#39 Re: HRVATSKE zastave na Bobovcu ?!? OPET ???

Post by Breathless »

Breathless wrote:
kozak wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Da ste ijednom kralju koji je stolovao u Bobovcu ili Jajcu rekli da je Hrvat vjerovatno bi vas dao obezglaviti. Ali eto... Očito da "geni geni kameni" ne kodiraju razvoj sive mase hipokampusa :(

Istorija srednjovjekovne Bosne je duboko prožeta hrišćanskom kulturom i vezom sa Vatikanom. Nasljednici te kuture su sadašnja dva hrišćanska naroda, Srbi i Hrvati.
Pravoslavnog stanovnistva izuzev nesto malo i I. Hercegovini gotovo da nije bilo. Stigli su tek s Turcima. Srednjovjekovna Bosna i veze s Vatikanom :-) Jesu, ali preko ognja i maca :D

Ipak nema fasifikata bez pravoslavca :D

:lol: :lol: :lol: :kiss:
melac

#40 Re: HRVATSKE zastave na Bobovcu ?!? OPET ???

Post by melac »

Black swan wrote:
vjerojatno su to gosti iz REPUBLIKE hrvatske koji su došli sa svojim vojnim biskupom Jezerincem

Misno slavlje na Bobovcu, koji se nalazi na području župe Kraljeve Sutjeske pedesetak kilometara sjeverno od Sarajeva, predvodio je nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić u zajedništvu s vojnim biskupima u BiH i Republici Hrvatskoj mons. Tomom Vukšićem i mons. Jurjom Jezerincem te uz koncelebraciju vojnih kapelana u Bosni i Hercegovini kojima su se pridružile kolege iz Hrvatske i Slovenije te ostali svećenici iz BiH među kojima i župnik i gvardijan franjevačkog samostana u Kraljevoj Sutjesci fra Zoran Jaković.
Ovaj Jezerinac idiot prve klase.
Hafis

#41 Re: HRVATSKE zastave na Bobovcu ?!? OPET ???

Post by Hafis »

Čudi me nije se prava patriotska raja danas suknula i rastjerala one popine i ustaše :D
Breathless

#42 Re: HRVATSKE zastave na Bobovcu ?!? OPET ???

Post by Breathless »

Hafis wrote:
Breathless wrote:
dobar pokušaj skretanja teme, samo u mene to ne prolazi - previše sam sustavan , da ne kažem sistematičan.
Poslom povremeno idem u Travnik i vise puta sam i u Vitezu i u Busovaci i u Kiseljaku svojim ocima vidio izvjesene zastave RH,
Dakle, gdje su te zastave?
Ja opet tvrdim da nema niti jedne.
Koliko cesto si u navedenim mjestima pa tako samouvjereno tvrdis?

Na regionalnom putu prije nekoliko mjeseci blizu N. Bile, preko razvucenih zica, dakle preko ceste, visilo je njih najmanje njih 4 - 5, manjeg formata. Isto blizu groblja koje je paralelno s Ahmicima. U Busovaci sam takodjer vidio nekoliko njih prije godinu-godinu i po, a i ne cudi s obzirom da je ratni zlocinac Kordic tamo docekan kao heroj.

I moj komentar gore nije nikakvo skretanje s teme, vec dio jednog te istog problema. O zapisavanju teritorije pod parolom "gdje god nadjes zgodno mjesto, tu krst posadi", moglo bi se do sutra.
Locked