Hrvati napustili Vladu FBiH

emillio estevez
Location: http://www.klix.ba/vijesti/bih/rasema-h ... /120430110

#301 Re: Hrvati napustili Vladu FBiH

Post by emillio estevez »

Sto su toliko i cekali ,da se maknu iz vlasti-
Odmah su se vratili i nastavili lizati guzi**.
Neka se vec jednom desi TO. :lol:
Liska

#302 Re: Hrvati napustili Vladu FBiH

Post by Liska »

And,za te Malezijce su lobirali i trebali voditi stvar ona dvojica brace sto jedno deset godina prave dvije zgrade BOSMALA. To jednostavno nije bila ozbiljna ponuda a i bolja je varijanta bez koncesije. Pravimo sami, i sami vracamo dugove.
and

#303 Re: Hrvati napustili Vladu FBiH

Post by and »

Liska wrote:And,za te Malezijce su lobirali i trebali voditi stvar ona dvojica brace sto jedno deset godina prave dvije zgrade BOSMALA. To jednostavno nije bila ozbiljna ponuda a i bolja je varijanta bez koncesije. Pravimo sami, i sami vracamo dugove.
ne znam koliko je ozbiljna ponuda bila,ali od tada je prošlo 15 godina.da je put izgrađen,već bi se uveliko vozali i prošlo bi 10 god.koncesije.
bosmal su oni napravili,a što su u minusu šta nas briga.isto tako da su napravili put,ili dio puta pa odustali,šta nas briga.mogli bi samo dobiti,ništa izgubiti.
naravno da je najbolja varijanta sam praviti u normalnim zemljama,ali kod nas je to čini mi se najskuplja varijanta.
Liska

#304 Re: Hrvati napustili Vladu FBiH

Post by Liska »

Gledaj, proslo je puno vremena od toga ali nije svaka ponuda realna. Svatko je mogao doci i ponuditi bilo sto, ali da mi u ono doba kad je zemlja razrusena netko dodje i ponudi auto-put na koncesiju, ne bih mu bas vjerovao. A od ponude do konacnog prihvatanja ponude je dug put. Po meni bi se koncesionaru ovdje isplatilo jedino da dobiju koncesiju na sto godina ali tko bi im mogao dati takvu koncesiju. Tako da sam siguran da bi to u svakom slucaju propalo a jedva su napravili i ove dvije zgrade koje su trebale biti gotove prije par godina. Mogu samo zamisliti u kakve bi probleme zapali sa auto-putem gdje bi sve morali sami placati a zaradjivali bi tek sa konacnom izgradnjom auto-puta.
BHCluster

#305 Re: Hrvati napustili Vladu FBiH

Post by BHCluster »

BiH izgubila Terminal u Pločama
Terminali u Pločama koji su vrijedno 150 miliona eura više nisu u vlasništvu Terminala Federacije BiH, javila je Federalna televizija.
Kako FTV navodi, direktor Josip Tomić je u formalnoj sudskoj proceduri zbog propuštanja odbrane interesa federalnih Naftnih terminala omogućio Sudu u Dubrovniku da 7. jula donese odluku da Terminali i sve instalacije pređu u vlasništvo Republike Hrvatske.

U slučaju da naša država ne preduzme sve potrebne mjere po ovom pitanju, morat ćemo plaćati koncesiju za korištenje vlastite imovine.
Sto Hrvatski politicari nedizu prasinu oko ovoga. 150 Miliona u prazno i nikome nista.
osa

#306 Re: Hrvati napustili Vladu FBiH

Post by osa »

BHCluster wrote:
Terminali u Pločama koji su vrijedno 150 miliona eura više nisu u vlasništvu Terminala Federacije BiH, javila je Federalna televizija.
Kako FTV navodi, direktor Josip Tomić je u formalnoj sudskoj proceduri zbog propuštanja odbrane interesa federalnih Naftnih terminala omogućio Sudu u Dubrovniku da 7. jula donese odluku da Terminali i sve instalacije pređu u vlasništvo Republike Hrvatske.

U slučaju da naša država ne preduzme sve potrebne mjere po ovom pitanju, morat ćemo plaćati koncesiju za korištenje vlastite imovine.
Sto Hrvatski politicari nedizu prasinu oko ovoga. 150 Miliona u prazno i nikome nista.
u vlasništvu jednih ili drugih hrvata, svejedno.
kiky

#307 Re: Hrvati napustili Vladu FBiH

Post by kiky »

pljačka bih imovine je nacionalni prioritet broj jedan kod naših susjeda ...
pravi evropski komšiluk ...
osa

#308 Re: Hrvati napustili Vladu FBiH

Post by osa »

kiky wrote:pljačka bih imovine je nacionalni prioritet broj jedan kod naših susjeda ...
pravi evropski komšiluk ...
ma bih će imati uvijek svoje mjesto u pločama, naravno uz pristojnu naknadu, kako je i rad.
Geronimo81

#309 Re: Hrvati napustili Vladu FBiH

Post by Geronimo81 »

BHCluster wrote:

AFERA TERMINALI: ZA KOGA RADI JOSIP TOMIĆ?
08:04 / 19.12.2007.

Nakon što je u avgustu, zbog brojnih mal­verzacija, smijenjen s direktorskog po­ložaja u kompaniji Naftni terminali Federa­cije u Pločama, Josip Tomić je prije nekoli­ko dana vraćen na tu funkciju. Zijad Đemić i ...

... Bedrudin Salčinović platili su ceh što su otkrili teški kriminal u režiji Tomića - otjerani su iz te firme. Finansijska policija je utvrdila brojne nezakonitosti u Tomićevom radu, a prema ne­kim procjenama on je ovu tvrtku u vlasništvu Federacije BiH, oštetio za oko 2,5 miliona dolara, piše San.

Nije nikakva tajna da iza Tomića najdirektnije stoji federalni premijer Nedžad Branković, bez obzira što on tvrdi da nije upućen u događanja u Naftnim terminalima. Upućeni kažu da njihove privatne i poslovne veze traju već dugo i da su jako čvrste.

Treba dodati i to da je Josip Tomić član Nadzornog odbora BH Telekoma.

http://www.biznis.ba/index.php?option=c ... &Itemid=59

E sada meni nije jasno kako je mogao ostati na toj funkciji i sta radi tuziteljstvo
BHCluster

#310 Re: Hrvati napustili Vladu FBiH

Post by BHCluster »

osa wrote:
BHCluster wrote:

Znaci prilikom svake zalbe ili prituzbe od strane Hrvata u Bosni i Hercegovini na bilo sta, Hrvati prvo trebaju da vidde imali to u Hrvatskoj ako ima onda se netrebaju zaliti jer vazno je da imaju jednih ili drugih hrvati, svejedno.

Eto solucije od Hrvata niko bolje nije mogao napisati. Kraj price.
Geronimo81

#311 Re: Hrvati napustili Vladu FBiH

Post by Geronimo81 »

osa wrote:
BHCluster wrote:

Znaci prilikom svake zalbe ili prituzbe od strane Hrvata u Bosni i Hercegovini na bilo sta, Hrvati prvo trebaju da vidde imali to u Hrvatskoj ako ima onda se netrebaju zaliti jer vazno je da imaju jednih ili drugih hrvati, svejedno.

Eto solucije od Hrvata niko bolje nije mogao napisati. Kraj price.[/quote]

Pusti osu malo te zeza.Ovo je velika pljacka i treba teretiti Josipa Tomića samo neznam sta su cekali do sada.Hr i BiH trebaju da potpisu ugovor o izrucivanju ljudi koji su optuzeni za pljacke bilo u BiH bilo u Hr.Sad ce fino da sprasi u Hr i nemozes mu nista.
stari grad Visegrad

#312 Re: Hrvati napustili Vladu FBiH

Post by stari grad Visegrad »

imam prijatelje hrvate, te i rodbinskih veza.
Kartko mogu reci da mi je vrat poplavio od ko hrvata u bih. nije vam losije nego meni i nikad nece biti. velikohrvatsko maltretiranej fbih je prevrsilo svaku mjeru. imate rezervnu drzavu pa kad vam nije dobro ovdje- dovdjenja. u rezervnoj drzavi imate sve sto vam teba, obskrba, televizija, opcine, posla, gotova historija,
sta vise maltretirate ovu zemlju?
ako ste kakvi borci sto se ne borite za posavinu?
hercegovac_pravi

#313 Re: Hrvati napustili Vladu FBiH

Post by hercegovac_pravi »

stari grad Visegrad wrote:imam prijatelje hrvate, te i rodbinskih veza.
Kartko mogu reci da mi je vrat poplavio od ko hrvata u bih. nije vam losije nego meni i nikad nece biti. velikohrvatsko maltretiranej fbih je prevrsilo svaku mjeru. imate rezervnu drzavu pa kad vam nije dobro ovdje- dovdjenja. u rezervnoj drzavi imate sve sto vam teba, obskrba, televizija, opcine, posla, gotova historija,
Rek'o Francek da se to da Srbima za Dubrovacko zaledje i Prevlaku. Eto zasto se ne bore za Posavinu.
Hrvoje_Hrvatinic

#314 Re: Hrvati napustili Vladu FBiH

Post by Hrvoje_Hrvatinic »

stari grad Visegrad wrote:imam prijatelje hrvate, te i rodbinskih veza.
Imaš nick Stari grad Višegrad, što se vi Bošnjaci ne borite za Podrinje? Koliko ja znam malo vas se vratilo tamo, eno čak i iz Goražda se iseljavaju lagano. Ako živiš možda u entitetu Republiak Srpska i nisi zadovoljan, doviđenja u rezervni entitet Federaciju - to je ta tvoja logika koju ja parafraziram. Za Bošnjake u RS ne znam ali na vašu veliku žalost i tugu Hrvati se iz BiH iseliti neće i do kraja života će ti, kako kažeš, vrat biti plav od nas.
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#315 Re: Hrvati napustili Vladu FBiH

Post by dr.gog »

Pridržavajte se pravila foruma.
zlajo

#316 Re: Hrvati napustili Vladu FBiH

Post by zlajo »

BHCluster wrote:

Federalna televizija javlja ono sto nije tocno. Zasto? Pitajte njih. :roll:
Terminali su u vlasnistvu FBiH, ali spor se vodio oko zemljista, posto je nekadasnja opcina Ploce ustupila zemljiste na koristenje, a ne poklonila BiH. Mislim da je to ipak ogromana razlika. Znaci u pitanju je vlasnistvo drustvenog zemljista, a ne samog objekta.
Terminali federacije ostaju bez zemljišta u luci

Energopetrol je zemljište koje se nalazi na lučkom području, koristi se na
na temelju općinske sudske odluke o pravu korištenja zemljišta u društvenom vlasništvu. Spor između sarajevske tvrtke i Republike Hrvatske započeo je osnivanjem Lučke uprave Ploče kada je odlukom Vlade RH iz veljače 1997., Lučka uprava stekla je pravo upravljanja, korištenja i izgradnje cijelog lučkog područja u kojemu se nalazi i terminal tekućih tereta.
http://www.dubrovacki.hr/clanak/10946/t ... sta-u-luci
BHCluster

#317 Re: Hrvati napustili Vladu FBiH

Post by BHCluster »

Pa ako smo izgubili taj terminal u Plocama onda Autoput 5c netreba ici do Ploca kako je predvideno nego do Neuma ako nista da se povezu svi djelovi Bosne i Hercegovine.
Geronimo81

#318 Re: Hrvati napustili Vladu FBiH

Post by Geronimo81 »

BHCluster wrote:Pa ako smo izgubili taj terminal u Plocama onda Autoput 5c netreba ici do Ploca kako je predvideno nego do Neuma ako nista da se povezu svi djelovi Bosne i Hercegovine.
Pa to i je plan bosnjackih politicara autoput ka Neumu.Samo ima par kvaka koliko treba para za luku ,I dali ce ta luka ugroziti turizam neuma moje misljenje je da hoce ;) ... Jos jedna kvaka to je međunarodni koridor .

http://bs.wikipedia.org/wiki/Koridor_Vc
Hrvoje_Hrvatinic

#319 Re: Hrvati napustili Vladu FBiH

Post by Hrvoje_Hrvatinic »

Geronimo81 wrote:
BHCluster wrote:Pa ako smo izgubili taj terminal u Plocama onda Autoput 5c netreba ici do Ploca kako je predvideno nego do Neuma ako nista da se povezu svi djelovi Bosne i Hercegovine.
Pa to i je plan bosnjackih politicara autoput ka Neumu.Samo ima par kvaka koliko treba para za luku ,I dali ce ta luka ugroziti turizam neuma moje misljenje je da hoce ;) ... Jos jedna kvaka to je međunarodni koridor .

http://bs.wikipedia.org/wiki/Koridor_Vc
I željezničku prugu bi onda trebalo izgraditi do Neuma, ludost je graditi luku bez željezničke povezanosti za zaleđem.
kiky

#320 Re: Hrvati napustili Vladu FBiH

Post by kiky »

ma zabi i terminalima i neumu i autoputu i lukama i turizmu ...
ako je sda krenula rasturat državnu imovinu treba ganjat njih a ne hrvate ...
od hrvata bar znaš šta možeš očekivat, al što nas kradu i rasturaju tihići, brankovići i ostali sarajevski mafijaši ...
tu leži problem ...
Geronimo81

#321 Re: Hrvati napustili Vladu FBiH

Post by Geronimo81 »

Kao sto sam i prepostavljao zasto se koci autoput i da se ne radi o zemlji .Samo mi nije jasno kako ce da promjene međunarodni put kad se zna gdje je tocka A a gdje treba da bude tocka B.

Novi prostorni plan zbog luke u Neumu
Nacionalni interes Bošnjaka je da trasa autoputa na koridoru 5C završi u Neumu...
14.09.2009. 11:30

Pomorsko društvo BiH ponovo će prema entitetskim i državnim parlamentima pokrenuti aktivnosti u vezi s donošenjem jedinstvene odluke o Prostornom planu FBiH za koridor 5C, potvrdili su "Avazu" članovi ovog društva.

Na to su ih, kažu, ponukale razotkrivene namjere političara da autoput završi u Bijači, uprkos pokazateljima da je to potpuno neisplativa trasa, te izvještaj o mjerenjima akvatorija u Neumu, sačinjen od 6. flote američke vojske, koji je pohranjen u Geodetskom zavodu BiH.

- Odluke o Prostornom planu FBiH ne mogu se donositi parcijalno. Nacionalni interes Bošnjaka je da trasa autoputa na koridoru 5C završi u Neumu, gdje bi se, prema izvještaju američke flote, trebala graditi luka. U istoj mjeri to je i interes Hrvata, odnosno državni interes. Tražit ćemo da se usvoji idejni projekt koji će uključiti interese sva tri naroda, ali u novom prostornom planu, što do sada nije urađeno - kazao nam je profesor Bakir Tanović, predsjednik Pomorskog društva BiH.

Profesor Ibrahim Bušatlija rekao je za naš list da se predstavnici američke flote čude zašto trasa autoputa nema završnu tačku u zaleđu Neuma. On je istakao kako su Amerikanci odlučni da u Malostonskom zaljevu grade luku.
hercegovac_pravi

#322 Re: Hrvati napustili Vladu FBiH

Geronimo81 wrote:Kao sto sam i prepostavljao zasto se koci autoput i da se ne radi o zemlji .Samo mi nije jasno kako ce da promjene međunarodni put kad se zna gdje je tocka A a gdje treba da bude tocka B.

Nacionalni interes Bošnjaka je da trasa autoputa na koridoru 5C završi u Neumu...

Pomorsko društvo BiH ponovo će prema entitetskim i državnim parlamentima pokrenuti aktivnosti u vezi s donošenjem jedinstvene odluke o Prostornom planu FBiH za koridor 5C, potvrdili su "Avazu" članovi ovog društva.

Na to su ih, kažu, ponukale razotkrivene namjere političara da autoput završi u Bijači, uprkos pokazateljima da je to potpuno neisplativa trasa, te izvještaj o mjerenjima akvatorija u Neumu, sačinjen od 6. flote američke vojske, koji je pohranjen u Geodetskom zavodu BiH.

- Odluke o Prostornom planu FBiH ne mogu se donositi parcijalno. Nacionalni interes Bošnjaka je da trasa autoputa na koridoru 5C završi u Neumu, gdje bi se, prema izvještaju američke flote, trebala graditi luka. U istoj mjeri to je i interes Hrvata, odnosno državni interes. Tražit ćemo da se usvoji idejni projekt koji će uključiti interese sva tri naroda, ali u novom prostornom planu, što do sada nije urađeno - kazao nam je profesor Bakir Tanović, predsjednik Pomorskog društva BiH.

Profesor Ibrahim Bušatlija rekao je za naš list da se predstavnici američke flote čude zašto trasa autoputa nema završnu tačku u zaleđu Neuma. On je istakao kako su Amerikanci odlučni da u Malostonskom zaljevu grade luku.
Geronimo@
Grijesis legendo, vec sam rekao na pocetku ove teme da je "tzv. americki lobi" odlucio da promijeni trasu puta :dance: :dance: . Nema ti ovo nikakve veze sa "vitalnim" nacionalnim interesom Bosnjaka. Oni se za promjenu trase puta puta pitaju taman u onoj mjeri u kojoj i ti i ja i vecina forumasa ovdije. Dakle NISTA. Mozemo mi svi pocrkati ko misevi ali put ce ici tamo gdje oni odluce. Bas me interesuje da vidim pod kakv "vitalni" nacionalni interes ce ovo upakovati Hrvati a pod kakav Bosnjaci...... :lol: :lol: :lol: :lol:
Geronimo81

#323 Re: Hrvati napustili Vladu FBiH

Post by Geronimo81 »

hercegovac_pravi wrote:
Geronimo81 wrote:Kao sto sam i prepostavljao zasto se koci autoput i da se ne radi o zemlji .Samo mi nije jasno kako ce da promjene međunarodni put kad se zna gdje je tocka A a gdje treba da bude tocka B.

Geronimo@
Grijesis legendo, vec sam rekao na pocetku ove teme da je "tzv. americki lobi" odlucio da promijeni trasu puta :dance: :dance: . Nema ti ovo nikakve veze sa "vitalnim" nacionalnim interesom Bosnjaka. Oni se za promjenu trase puta puta pitaju taman u onoj mjeri u kojoj i ti i ja i vecina forumasa ovdije. Dakle NISTA. Mozemo mi svi pocrkati ko misevi ali put ce ici tamo gdje oni odluce. Bas me interesuje da vidim pod kakv "vitalni" nacionalni interes ce ovo upakovati Hrvati a pod kakav Bosnjaci...... :lol: :lol: :lol: :lol:
Odavno u planu imaju pojedini ljudi iz SDA da prave luku a tu im pomazu ameri i lobiraju za to jer su pare uzeli zato su i digli prasinu posebno ovaj pomorski institut koji je prvi poceo da prica o placevima.Ako ce SAD da snosi autoput i luku do neuma nek pravi a sada radi americki interesa da hercegovina ispasta i ceka autoput jos 10 g mi je smjesno.Najlakse je kupiti stoku od politicara (mislim na sve politicare) i onda radi njih ispastaju svi građani BiH
hercegovac_pravi

#324 Re: Hrvati napustili Vladu FBiH

Geronimo81 wrote:
hercegovac_pravi wrote:

Geronimo@
Odavno u planu imaju pojedini ljudi iz SDA da prave luku a tu im pomazu ameri i lobiraju za to jer su pare uzeli zato su i digli prasinu posebno ovaj pomorski institut koji je prvi poceo da prica o placevima.Ako ce SAD da snosi autoput i luku do neuma nek pravi a sada radi americki interesa da hercegovina ispasta i ceka autoput jos 10 g mi je smjesno.Najlakse je kupiti stoku od politicara (mislim na sve politicare) i onda radi njih ispastaju svi građani BiH
Ma kakv bolan SDA to su ti samo "skupljaci magle" taman kao i HDZ. Oni su samo tu da "pakuju" istinu koja ce biti prihvatljiva narodu. Kockce mozaika se polako slazu i puna slika se radja !!! Zbog ovog ti je i zaustavljena izgradnja Peljesackog mosta, zbog ovoga se gura Dayton II, zbog ovoga ce Srbi ostati bez pc-a (mislim na Americki interes, ova luka je samo jedan mali dijelic toga interesa). Vjeruj mi, ni mnogo jaci narodi od Hrvata Srba i Bosnjaka nisu uspijeli da stanu na put Americkim interesima pa sad ......sta nam bude. Tako je kako je. Prijatno
jutarnji

#325 Re: Hrvati napustili Vladu FBiH

Post by jutarnji »

Geronimo81 wrote:a sada radi americki interesa da hercegovina ispasta i ceka autoput jos 10 g mi je smjesno
Americki interes??? Ako je tacno da su oni upetljani u svu pricu onda ti samo ostaje da lupas glavom od taj kamenjar, bice ti onako
kako su ga oni trasirali :lol:
Post Reply