Odmah su se vratili i nastavili lizati guzi**.
Neka se vec jednom desi TO.
ne znam koliko je ozbiljna ponuda bila,ali od tada je prošlo 15 godina.da je put izgrađen,već bi se uveliko vozali i prošlo bi 10 god.koncesije.Liska wrote:And,za te Malezijce su lobirali i trebali voditi stvar ona dvojica brace sto jedno deset godina prave dvije zgrade BOSMALA. To jednostavno nije bila ozbiljna ponuda a i bolja je varijanta bez koncesije. Pravimo sami, i sami vracamo dugove.
Sto Hrvatski politicari nedizu prasinu oko ovoga. 150 Miliona u prazno i nikome nista.BiH izgubila Terminal u Pločama
Terminali u Pločama koji su vrijedno 150 miliona eura više nisu u vlasništvu Terminala Federacije BiH, javila je Federalna televizija.
Kako FTV navodi, direktor Josip Tomić je u formalnoj sudskoj proceduri zbog propuštanja odbrane interesa federalnih Naftnih terminala omogućio Sudu u Dubrovniku da 7. jula donese odluku da Terminali i sve instalacije pređu u vlasništvo Republike Hrvatske.
U slučaju da naša država ne preduzme sve potrebne mjere po ovom pitanju, morat ćemo plaćati koncesiju za korištenje vlastite imovine.
u vlasništvu jednih ili drugih hrvata, svejedno.BHCluster wrote:Sto Hrvatski politicari nedizu prasinu oko ovoga. 150 Miliona u prazno i nikome nista.BiH izgubila Terminal u Pločama
Terminali u Pločama koji su vrijedno 150 miliona eura više nisu u vlasništvu Terminala Federacije BiH, javila je Federalna televizija.
Kako FTV navodi, direktor Josip Tomić je u formalnoj sudskoj proceduri zbog propuštanja odbrane interesa federalnih Naftnih terminala omogućio Sudu u Dubrovniku da 7. jula donese odluku da Terminali i sve instalacije pređu u vlasništvo Republike Hrvatske.
U slučaju da naša država ne preduzme sve potrebne mjere po ovom pitanju, morat ćemo plaćati koncesiju za korištenje vlastite imovine.
ma bih će imati uvijek svoje mjesto u pločama, naravno uz pristojnu naknadu, kako je i rad.kiky wrote:pljačka bih imovine je nacionalni prioritet broj jedan kod naših susjeda ...
pravi evropski komšiluk ...
AFERA TERMINALI: ZA KOGA RADI JOSIP TOMIĆ?BHCluster wrote:Sto Hrvatski politicari nedizu prasinu oko ovoga. 150 Miliona u prazno i nikome nista.BiH izgubila Terminal u Pločama
Znaci prilikom svake zalbe ili prituzbe od strane Hrvata u Bosni i Hercegovini na bilo sta, Hrvati prvo trebaju da vidde imali to u Hrvatskoj ako ima onda se netrebaju zaliti jer vazno je da imaju jednih ili drugih hrvati, svejedno.osa wrote:u vlasništvu jednih ili drugih hrvata, svejedno.BHCluster wrote:Sto Hrvatski politicari nedizu prasinu oko ovoga. 150 Miliona u prazno i nikome nista.BiH izgubila Terminal u Pločama
Znaci prilikom svake zalbe ili prituzbe od strane Hrvata u Bosni i Hercegovini na bilo sta, Hrvati prvo trebaju da vidde imali to u Hrvatskoj ako ima onda se netrebaju zaliti jer vazno je da imaju jednih ili drugih hrvati, svejedno.osa wrote:u vlasništvu jednih ili drugih hrvata, svejedno.BHCluster wrote:Sto Hrvatski politicari nedizu prasinu oko ovoga. 150 Miliona u prazno i nikome nista.BiH izgubila Terminal u Pločama
Rek'o Francek da se to da Srbima za Dubrovacko zaledje i Prevlaku. Eto zasto se ne bore za Posavinu.stari grad Visegrad wrote:imam prijatelje hrvate, te i rodbinskih veza.
Kartko mogu reci da mi je vrat poplavio od ko hrvata u bih. nije vam losije nego meni i nikad nece biti. velikohrvatsko maltretiranej fbih je prevrsilo svaku mjeru. imate rezervnu drzavu pa kad vam nije dobro ovdje- dovdjenja. u rezervnoj drzavi imate sve sto vam teba, obskrba, televizija, opcine, posla, gotova historija,
sta vise maltretirate ovu zemlju?
ako ste kakvi borci sto se ne borite za posavinu?
Imaš nick Stari grad Višegrad, što se vi Bošnjaci ne borite za Podrinje? Koliko ja znam malo vas se vratilo tamo, eno čak i iz Goražda se iseljavaju lagano. Ako živiš možda u entitetu Republiak Srpska i nisi zadovoljan, doviđenja u rezervni entitet Federaciju - to je ta tvoja logika koju ja parafraziram. Za Bošnjake u RS ne znam ali na vašu veliku žalost i tugu Hrvati se iz BiH iseliti neće i do kraja života će ti, kako kažeš, vrat biti plav od nas.stari grad Visegrad wrote:imam prijatelje hrvate, te i rodbinskih veza.
Kartko mogu reci da mi je vrat poplavio od ko hrvata u bih. nije vam losije nego meni i nikad nece biti. velikohrvatsko maltretiranej fbih je prevrsilo svaku mjeru. imate rezervnu drzavu pa kad vam nije dobro ovdje- dovdjenja. u rezervnoj drzavi imate sve sto vam teba, obskrba, televizija, opcine, posla, gotova historija,
sta vise maltretirate ovu zemlju?
ako ste kakvi borci sto se ne borite za posavinu?
Federalna televizija javlja ono sto nije tocno. Zasto? Pitajte njih.BHCluster wrote:Sto Hrvatski politicari nedizu prasinu oko ovoga. 150 Miliona u prazno i nikome nista.BiH izgubila Terminal u Pločama
http://www.dubrovacki.hr/clanak/10946/t ... sta-u-luciTerminali federacije ostaju bez zemljišta u luci
Energopetrol je zemljište koje se nalazi na lučkom području, koristi se na
na temelju općinske sudske odluke o pravu korištenja zemljišta u društvenom vlasništvu. Spor između sarajevske tvrtke i Republike Hrvatske započeo je osnivanjem Lučke uprave Ploče kada je odlukom Vlade RH iz veljače 1997., Lučka uprava stekla je pravo upravljanja, korištenja i izgradnje cijelog lučkog područja u kojemu se nalazi i terminal tekućih tereta.
Pa to i je plan bosnjackih politicara autoput ka Neumu.Samo ima par kvaka koliko treba para za luku ,I dali ce ta luka ugroziti turizam neuma moje misljenje je da hoceBHCluster wrote:Pa ako smo izgubili taj terminal u Plocama onda Autoput 5c netreba ici do Ploca kako je predvideno nego do Neuma ako nista da se povezu svi djelovi Bosne i Hercegovine.
I željezničku prugu bi onda trebalo izgraditi do Neuma, ludost je graditi luku bez željezničke povezanosti za zaleđem.Geronimo81 wrote:Pa to i je plan bosnjackih politicara autoput ka Neumu.Samo ima par kvaka koliko treba para za luku ,I dali ce ta luka ugroziti turizam neuma moje misljenje je da hoceBHCluster wrote:Pa ako smo izgubili taj terminal u Plocama onda Autoput 5c netreba ici do Ploca kako je predvideno nego do Neuma ako nista da se povezu svi djelovi Bosne i Hercegovine.... Jos jedna kvaka to je međunarodni koridor .
http://bs.wikipedia.org/wiki/Koridor_Vc
Geronimo@Geronimo81 wrote:Kao sto sam i prepostavljao zasto se koci autoput i da se ne radi o zemlji .Samo mi nije jasno kako ce da promjene međunarodni put kad se zna gdje je tocka A a gdje treba da bude tocka B.
Novi prostorni plan zbog luke u Neumu
Nacionalni interes Bošnjaka je da trasa autoputa na koridoru 5C završi u Neumu...
14.09.2009. 11:30
Pomorsko društvo BiH ponovo će prema entitetskim i državnim parlamentima pokrenuti aktivnosti u vezi s donošenjem jedinstvene odluke o Prostornom planu FBiH za koridor 5C, potvrdili su "Avazu" članovi ovog društva.
Na to su ih, kažu, ponukale razotkrivene namjere političara da autoput završi u Bijači, uprkos pokazateljima da je to potpuno neisplativa trasa, te izvještaj o mjerenjima akvatorija u Neumu, sačinjen od 6. flote američke vojske, koji je pohranjen u Geodetskom zavodu BiH.
- Odluke o Prostornom planu FBiH ne mogu se donositi parcijalno. Nacionalni interes Bošnjaka je da trasa autoputa na koridoru 5C završi u Neumu, gdje bi se, prema izvještaju američke flote, trebala graditi luka. U istoj mjeri to je i interes Hrvata, odnosno državni interes. Tražit ćemo da se usvoji idejni projekt koji će uključiti interese sva tri naroda, ali u novom prostornom planu, što do sada nije urađeno - kazao nam je profesor Bakir Tanović, predsjednik Pomorskog društva BiH.
Profesor Ibrahim Bušatlija rekao je za naš list da se predstavnici američke flote čude zašto trasa autoputa nema završnu tačku u zaleđu Neuma. On je istakao kako su Amerikanci odlučni da u Malostonskom zaljevu grade luku.
Odavno u planu imaju pojedini ljudi iz SDA da prave luku a tu im pomazu ameri i lobiraju za to jer su pare uzeli zato su i digli prasinu posebno ovaj pomorski institut koji je prvi poceo da prica o placevima.Ako ce SAD da snosi autoput i luku do neuma nek pravi a sada radi americki interesa da hercegovina ispasta i ceka autoput jos 10 g mi je smjesno.Najlakse je kupiti stoku od politicara (mislim na sve politicare) i onda radi njih ispastaju svi građani BiHhercegovac_pravi wrote:Geronimo@Geronimo81 wrote:Kao sto sam i prepostavljao zasto se koci autoput i da se ne radi o zemlji .Samo mi nije jasno kako ce da promjene međunarodni put kad se zna gdje je tocka A a gdje treba da bude tocka B.
Nacionalni interes Bošnjaka je da trasa autoputa na koridoru 5C završi u Neumu...
Pomorsko društvo BiH ponovo će prema entitetskim i državnim parlamentima pokrenuti aktivnosti u vezi s donošenjem jedinstvene odluke o Prostornom planu FBiH za koridor 5C, potvrdili su "Avazu" članovi ovog društva.
Na to su ih, kažu, ponukale razotkrivene namjere političara da autoput završi u Bijači, uprkos pokazateljima da je to potpuno neisplativa trasa, te izvještaj o mjerenjima akvatorija u Neumu, sačinjen od 6. flote američke vojske, koji je pohranjen u Geodetskom zavodu BiH.
- Odluke o Prostornom planu FBiH ne mogu se donositi parcijalno. Nacionalni interes Bošnjaka je da trasa autoputa na koridoru 5C završi u Neumu, gdje bi se, prema izvještaju američke flote, trebala graditi luka. U istoj mjeri to je i interes Hrvata, odnosno državni interes. Tražit ćemo da se usvoji idejni projekt koji će uključiti interese sva tri naroda, ali u novom prostornom planu, što do sada nije urađeno - kazao nam je profesor Bakir Tanović, predsjednik Pomorskog društva BiH.
Profesor Ibrahim Bušatlija rekao je za naš list da se predstavnici američke flote čude zašto trasa autoputa nema završnu tačku u zaleđu Neuma. On je istakao kako su Amerikanci odlučni da u Malostonskom zaljevu grade luku.
Grijesis legendo, vec sam rekao na pocetku ove teme da je "tzv. americki lobi" odlucio da promijeni trasu puta![]()
. Nema ti ovo nikakve veze sa "vitalnim" nacionalnim interesom Bosnjaka. Oni se za promjenu trase puta puta pitaju taman u onoj mjeri u kojoj i ti i ja i vecina forumasa ovdije. Dakle NISTA. Mozemo mi svi pocrkati ko misevi ali put ce ici tamo gdje oni odluce. Bas me interesuje da vidim pod kakv "vitalni" nacionalni interes ce ovo upakovati Hrvati a pod kakav Bosnjaci......
![]()
![]()
![]()
Ma kakv bolan SDA to su ti samo "skupljaci magle" taman kao i HDZ. Oni su samo tu da "pakuju" istinu koja ce biti prihvatljiva narodu. Kockce mozaika se polako slazu i puna slika se radja !!! Zbog ovog ti je i zaustavljena izgradnja Peljesackog mosta, zbog ovoga se gura Dayton II, zbog ovoga ce Srbi ostati bez pc-a (mislim na Americki interes, ova luka je samo jedan mali dijelic toga interesa). Vjeruj mi, ni mnogo jaci narodi od Hrvata Srba i Bosnjaka nisu uspijeli da stanu na put Americkim interesima pa sad ......sta nam bude. Tako je kako je. PrijatnoGeronimo81 wrote:Odavno u planu imaju pojedini ljudi iz SDA da prave luku a tu im pomazu ameri i lobiraju za to jer su pare uzeli zato su i digli prasinu posebno ovaj pomorski institut koji je prvi poceo da prica o placevima.Ako ce SAD da snosi autoput i luku do neuma nek pravi a sada radi americki interesa da hercegovina ispasta i ceka autoput jos 10 g mi je smjesno.Najlakse je kupiti stoku od politicara (mislim na sve politicare) i onda radi njih ispastaju svi građani BiHhercegovac_pravi wrote:Geronimo@Geronimo81 wrote:Kao sto sam i prepostavljao zasto se koci autoput i da se ne radi o zemlji .Samo mi nije jasno kako ce da promjene međunarodni put kad se zna gdje je tocka A a gdje treba da bude tocka B.
Grijesis legendo, vec sam rekao na pocetku ove teme da je "tzv. americki lobi" odlucio da promijeni trasu puta![]()
. Nema ti ovo nikakve veze sa "vitalnim" nacionalnim interesom Bosnjaka. Oni se za promjenu trase puta puta pitaju taman u onoj mjeri u kojoj i ti i ja i vecina forumasa ovdije. Dakle NISTA. Mozemo mi svi pocrkati ko misevi ali put ce ici tamo gdje oni odluce. Bas me interesuje da vidim pod kakv "vitalni" nacionalni interes ce ovo upakovati Hrvati a pod kakav Bosnjaci......
![]()
![]()
![]()
Americki interes??? Ako je tacno da su oni upetljani u svu pricu onda ti samo ostaje da lupas glavom od taj kamenjar, bice ti onakoGeronimo81 wrote:a sada radi americki interesa da hercegovina ispasta i ceka autoput jos 10 g mi je smjesno