HRT2 na kablovskoj (vol.2)

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
amrica

#401 Re: HRT2 na kablovskoj (vol.2)

Post by amrica »

Pa nije programska sema od armiranog betona, narocito kad je prenos nekog sportskog dogadjaja. Zar je problem postaviti jednog dezurnog za takve situacije? Ili treba 15 ljudi za ukljuc/iskljuc? :D :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#402 Re: HRT2 na kablovskoj (vol.2)

Post by -LIBERO- »

pashica wrote: prije nekoliko dana je došao dopis od hrt-a da se sad smiju emitovati mislim košarka, rukomet i odbojka koja se igra u hrvatsko."
Jel' ovo zvanicno da nece se zatamljivati za ova tri sporta ili....
in33sa

#403 Re: HRT2 na kablovskoj (vol.2)

Post by in33sa »

pashica wrote:@b@to slučajno radim s tim i znam sigurno da nemaju autorska prava, prije nekoliko dana je došao dopis od hrt-a da se sad smiju emitovati mislim košarka, rukomet i odbojka koja se igra u hrvatsko.
Ovo mi je promaklo.

vidjet cemo, mada, odbojka i jos hrvatska :D mislim da HRT i ne prenosi odbojku.

A rukomet i kosarka, i to je kod njih svake prestupne. Realno, moci cemo gledati LP u rukometu i Euroligu u kosarci (RK Zagreb i Cibonu) pod uvjetom da se ne krse neka pravila. Mada, mislim da ce na kraju reci "ali to je evropsko takmicenje", a osim tih takmicenja kosarke i rukometa na HRT-u jednostavno nema :D
Nabildana_Baba

#404 Re: HRT2 na kablovskoj (vol.2)

Post by Nabildana_Baba »

ovako,ja sam dobio odgovor RAK koji mi je došao poštom,prije toga isti odgovor sam dobio mailom,znači,oni kab. operatori koji signal HRT 2 dobijaju zemaljskim putem imaju pravo reemitovati sport na HRT 2,a oni kab. operatori koji signal HRT 2 dobijaju satelitskim putem nemaju pravo reemitovati sport na HRT 2.
kako li vitez dobija signal HRT 2,tolika brda i planine oko viteza i lašvanske doline,hrvatska stotinama kilometara daleko od tih gradova,a oni na kab. televiziji ipak gledaju sport na HRT 2 u vrijeme EURA,pa kad se krene sjeverno dođe zenica u kojoj nema HRT 2 za vrijeme EURA,pa onda dođe žepče u kojem za vrijeme EURA ima HRT 2.

jebo lud zbunjenog,da oprostite na izrazu
Topla voda

#405 Re: HRT2 na kablovskoj (vol.2)

Post by Topla voda »

Nabildana_Baba wrote:ovako,ja sam dobio odgovor RAK koji mi je došao poštom,prije toga isti odgovor sam dobio mailom,znači,oni kab. operatori koji signal HRT 2 dobijaju zemaljskim putem imaju pravo reemitovati sport na HRT 2,a oni kab. operatori koji signal HRT 2 dobijaju satelitskim putem nemaju pravo reemitovati sport na HRT 2.
kako li vitez dobija signal HRT 2,tolika brda i planine oko viteza i lašvanske doline,hrvatska stotinama kilometara daleko od tih gradova,a oni na kab. televiziji ipak gledaju sport na HRT 2 u vrijeme EURA,pa kad se krene sjeverno dođe zenica u kojoj nema HRT 2 za vrijeme EURA,pa onda dođe žepče u kojem za vrijeme EURA ima HRT 2.

znaci sav sport...bez obzira jel neko u bih kupio prava na prenos?
pa koja je razlika tenis na hrt2 i tenis na sportklubu?
ivannn

#406 Re: HRT2 na kablovskoj (vol.2)

Post by ivannn »

Topla voda wrote:
Nabildana_Baba wrote:ovako,ja sam dobio odgovor RAK koji mi je došao poštom,prije toga isti odgovor sam dobio mailom,znači,oni kab. operatori koji signal HRT 2 dobijaju zemaljskim putem imaju pravo reemitovati sport na HRT 2,a oni kab. operatori koji signal HRT 2 dobijaju satelitskim putem nemaju pravo reemitovati sport na HRT 2.

znaci sav sport...bez obzira jel neko u bih kupio prava na prenos?
pa koja je razlika tenis na hrt2 i tenis na sportklubu?
Mislim da sportklub ima paneuropska prava (slično kao i eurosport (njemački) na satelitu) pa može, dok HRT2 ima prava za samo Hrvatsku.
Zato HRT2 ne ide preko satelita ni kodiran....
pashica

#407 Re: HRT2 na kablovskoj (vol.2)

Post by pashica »

Posebno se kupuju prava za sportklub, a posebno za hrvatske programe (agicoa)
zgembo_sa

#408 Re: HRT2 na kablovskoj (vol.2)

Post by zgembo_sa »

Interesantno, na Elobu jos nisu zamracili olimpijske igre... Kladim se da nece dugo trajati...
zgembo_sa

#409 Re: HRT2 na kablovskoj (vol.2)

Post by zgembo_sa »

zgembo_sa wrote:Interesantno, na Elobu jos nisu zamracili olimpijske igre... Kladim se da nece dugo trajati...
I kao sto rekoh prije 7 minuta :D
kofi anan

#410 Re: HRT2 na kablovskoj (vol.2)

Post by kofi anan »

Baxuze :) :)
LongDong

#411 Re: HRT2 na kablovskoj (vol.2)

Post by LongDong »

U TZ što se OI na HRT-u tiče slika k'o mlijeko 8-)
in33sa

#412 Re: HRT2 na kablovskoj (vol.2)

Post by in33sa »

Pa TZ nije u Bosni i na TZ se ne odnose zakoni, molim lijepo :D

Ili se i tamo hvata zemaljski signal? :D

Cijela BiH hvata zemaljski signal HRT-a, samo Sarajevo ne. Kako smo mi cool 8) :D
LongDong

#413 Re: HRT2 na kablovskoj (vol.2)

Post by LongDong »

in33sa wrote:Pa TZ nije u Bosni i na TZ se ne odnose zakoni, molim lijepo :D

Ili se i tamo hvata zemaljski signal? :D

Cijela BiH hvata zemaljski signal HRT-a, samo Sarajevo ne. Kako smo mi cool 8) :D
Što se tiče našeg kab.oper. imali smo isti problem kao i vi ostali do unazad mjesec. Od finala Eura ne zatamnjuju HRT, pa evo i Olimpijada se gleda, da čuknem vo drvo.
BSn

#414 Re: HRT2 na kablovskoj (vol.2)

Post by BSn »

EuroSport prenosi OI. ;) :D
and

#415 Re: HRT2 na kablovskoj (vol.2)

Post by and »

pashica wrote:Mi kad budemo imali prava pustićemo, jer samo gubimo ako je korisnik nezadovoljan. NIKO, ali baš NIKO u BiH ko uzima signal preko satelita nema pravo na sport sa HRT2, a time što ga puštaju u srednjoj Bosni i Hercegovini krše propise i pravila RAK-a, gore možete pročitati da nema niko pravo. E hajd ti sad meni reci što se auta mogu na crno registrovati u Hercegovini? Odgovor će ti biti isto kao i za HRT2 :D
možeš li nam reći kakve su kazne za ove što krše propise i pravila rak-a,i da li su nekad platili neku kaznu?
da li se kodira sport na rts-u i crnoj gori?
neka utakmica iz hnl-a i pregled je jedino što bi pogledao na hrt-u i to je zatamnjeno pa što se mene tiče mogu ga komotno isključiti.
utakmice inače pratim na satelitu i bez veze mi je da zbog par utakmica hnl-a kupujem karticu za hrt.da mogu uzeti onu jeftiniju varijantu kupio bih pa onda zatamnjujte do zore.
Doda37

#416 Re: HRT2 na kablovskoj (vol.2)

Post by Doda37 »

and wrote:
pashica wrote:Mi kad budemo imali prava pustićemo, jer samo gubimo ako je korisnik nezadovoljan. NIKO, ali baš NIKO u BiH ko uzima signal preko satelita nema pravo na sport sa HRT2, a time što ga puštaju u srednjoj Bosni i Hercegovini krše propise i pravila RAK-a, gore možete pročitati da nema niko pravo. E hajd ti sad meni reci što se auta mogu na crno registrovati u Hercegovini? Odgovor će ti biti isto kao i za HRT2 :D
možeš li nam reći kakve su kazne za ove što krše propise i pravila rak-a,i da li su nekad platili neku kaznu?
da li se kodira sport na rts-u i crnoj gori?
neka utakmica iz hnl-a i pregled je jedino što bi pogledao na hrt-u i to je zatamnjeno pa što se mene tiče mogu ga komotno isključiti.
utakmice inače pratim na satelitu i bez veze mi je da zbog par utakmica hnl-a kupujem karticu za hrt.da mogu uzeti onu jeftiniju varijantu kupio bih pa onda zatamnjujte do zore.
Ako placas pretplatu to kosta cca 160 kuna (jednom) + cca 800 kuna pretplate godisnje, za onu varijantu na koju si ti mislio, to ti moze odraditi samo dobar frend + koji se ne boji kontrole, za info pojacali su kontrole , a kazne su velike.. 10000 kuna

Ne znam znas li kakva je situacija za BHTV karticu , znaci moras placati pretplatu + oni ti dođu kuci provjere kakav imas signal, ako imas slab signal mozes dobiti karticu za 45 KM , ali ako imas dobar signal i hoces da gledas preko satelita kartica onda kosta 90€ (i za ovo normalno trebas placati pretplatu)
and

#417 Re: HRT2 na kablovskoj (vol.2)

Post by and »

Doda37
Ako placas pretplatu to kosta cca 160 kuna (jednom) + cca 800 kuna pretplate godisnje, za onu varijantu na koju si ti mislio, to ti moze odraditi samo dobar frend + koji se ne boji kontrole, za info pojacali su kontrole , a kazne su velike.. 10000 kuna

Ne znam znas li kakva je situacija za BHTV karticu , znaci moras placati pretplatu + oni ti dođu kuci provjere kakav imas signal, ako imas slab signal mozes dobiti karticu za 45 KM , ali ako imas dobar signal i hoces da gledas preko satelita kartica onda kosta 90€ (i za ovo normalno trebas placati pretplatu)
hvala ti,sve znam i u redu je što je to sve tako,ali bez veze mi je davati oko 300 km samo za par utakmica koje bi pogledao,a i bez veze mi je nekoga zavaliti da uzima karticu u hrvatskoj,pa da očekuje hoće li mu neko pokucati.

i ovo za bht je kao nekakav način zaštite,da kartice ne bi završavale preko grane za 45km.znači ja ako imam dobar signal,a želim kupiti karticu,jer recimo kada idem na odmor ili negdje želim gledati bht(pošto već plaćam pretplatu)moram platiti 90€-glupost
Doda37

#418 Re: HRT2 na kablovskoj (vol.2)

Post by Doda37 »

and wrote:
Doda37

hvala ti,sve znam i u redu je što je to sve tako,ali bez veze mi je davati oko 300 km samo za par utakmica koje bi pogledao,a i bez veze mi je nekoga zavaliti da uzima karticu u hrvatskoj,pa da očekuje hoće li mu neko pokucati.

i ovo za bht je kao nekakav način zaštite,da kartice ne bi završavale preko grane za 45km.znači ja ako imam dobar signal,a želim kupiti karticu,jer recimo kada idem na odmor ili negdje želim gledati bht(pošto već plaćam pretplatu)moram platiti 90€-glupost
Ne mora to biti razlog, jednostavno zelis gledati u svojoj kuci,npr. ja nemam kablovsku i zemaljsku antenu, samo digitalna satelitska, ipak moras paltiti 90€
don vito

#419 Re: HRT2 na kablovskoj (vol.2)

Post by don vito »

Maloprije su genijalci sa BH Cabel Neta zbog Olimpijade zatamnili sliku na HRT2. Ali su to ucinili 15 minuta ranije nego sto treba i nismo ispratili kraj odlicnog Hickokovog filma "Krivo optuzen" sa Henri Fondom. :x :x :x
Ni zatamniti sliku ne znaju kako treba. :twisted:
omar little

#420 Re: HRT2 na kablovskoj (vol.2)

Post by omar little »

don vito wrote:Maloprije su genijalci sa BH Cabel Neta zbog Olimpijade zatamnili sliku na HRT2. Ali su to ucinili 15 minuta ranije nego sto treba i nismo ispratili kraj odlicnog Hickokovog filma "Krivo optuzen" sa Henri Fondom. :x :x :x
:lol: :lol: :lol:

izvini vito al' ovo me nasmijalo, inace razumijem tvoju ljutnju
pashica

#421 Re: HRT2 na kablovskoj (vol.2)

Post by pashica »

don vito wrote:Maloprije su genijalci sa BH Cabel Neta zbog Olimpijade zatamnili sliku na HRT2. Ali su to ucinili 15 minuta ranije nego sto treba i nismo ispratili kraj odlicnog Hickokovog filma "Krivo optuzen" sa Henri Fondom. :x :x :x
Za to krivi HRT, jer su postavili loš pregled programa
in33sa

#422 Re: HRT2 na kablovskoj (vol.2)

Post by in33sa »

pashica wrote:
Za to krivi HRT, jer su postavili loš pregled programa
:lol:

Ja mislim da trebaju platiti odstetu za dusevnu bol nanesenu nasim vajnim kabl operaterima, koji su toliko zbunjeni losim HRT rasporedom programa da su ovih dana HRT2 zatamnili do daljnjeg (elob, konkretno).

Mame im se na*ebem, onako usput.
alen_zenica

#423 Re: HRT2 na kablovskoj (vol.2)

Post by alen_zenica »

evo danas u zenici isključili htv2 .
Sto nisu isključili na početku oi. taman se navikao i nema...
Sram da ih bude ............pih
in33sa

#424 Re: HRT2 na kablovskoj (vol.2)

Post by in33sa »

flegma251 wrote:b@tto

post 1136

imate li vi u sarajevu u ovom trenutku HRT 2 kada su na programu bitange i princeze,pitam jer to nije strana produkcija a nije ni sport,i to ne bi trebalo biti zatamnjeno,mi u zenici od danas nemamo HRT 2
Ne.

Debilima se neda zezati sa silnim zatamljenjima ovih dana, pa su zatamnili kompletan program 24/7
in33sa

#425 Re: HRT2 na kablovskoj (vol.2)

Post by in33sa »

Ne pitas puno, nema nista na tom kanalu, samo mrak.

Neko mi rece da je sinoc vidio par minuta nekog nesportskog programa ali je brzo opet zavladao mrak.

Uglavnom, vec pet dana ne vidjeh nista osim mraka na kanalu na kojem ide HRT2.

Iako je bar pola dana na HRT2 (od pocetka OI) nesportski program, idioti su zatamnili 24/7 jer neda im se zajebavati sa tajmerom.

I onda se ljute kad im kazes da su debili.

Debilcine retardirane nesposobne, jednom sam usao u one njihove prostorije na Grbavici, i jasni su mi kao dan. Gomila nesposobnih idiota, nista drugo, na celu sa nepismenim direktorom.
Post Reply