Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
jooj naslova teme, cuj na povracanje, ima stvari koje ne volim, i koje volim, no nista ne izaziva povracanje, (pola planete je gladno)
pitt
kazes im da ne zaljevaju iste :D
alek
to je super kad slupaju, sta kad ne slupaju svjeze jaje, nego dobijes tanjir masne vode i kuhano jaje koje pluta po istoj, hajd' probaj slupat, a da ne umastis pola kafane :D
ma salim se flu....ne jedem zalivene al mi muka kad vidim onaj kotao sa tim pomijama :D
Samo jednom umalo nisam povratio...na indijskom derneku su napravili nesto sto izgleda ko sarma. Bio je i papir kraj toga koji objasnjava da je to drevni indijski psecijalitet....lisce nekog drveta i u njega umotano neka smjesa od trava i korjena. Oni svi okolo idu i zvacu to kao duhan i hajde reko i ja da probam Isto da sam kabash zagrizao kakv je to ukus.....naravno stoka se smijala :D
pitt wrote:ma salim se flu....ne jedem zalivene al mi muka kad vidim onaj kotao sa tim pomijama :D
Samo jednom umalo nisam povratio...na indijskom derneku su napravili nesto sto izgleda ko sarma. Bio je i papir kraj toga koji objasnjava da je to drevni indijski psecijalitet....lisce nekog drveta i u njega umotano neka smjesa od trava i korjena. Oni svi okolo idu i zvacu to kao duhan i hajde reko i ja da probam Isto da sam kabash zagrizao kakv je to ukus.....naravno stoka se smijala :D
i onda kafom na etiopijski nacin zalio :D (znam da se salis, ima tih zalivenih cevapa u jos nekim mjestima, poslije toga postis dva dana, od muke)
Ja ne mogu bumbare. One uvijene u plucnu maramicu. To mi ne nosi.
Drugo sto ne mogu je pace. To je kad se iskuhaju kosti natkoljenice pretezno pa se zabibere i doda se dosta bijelog luka i komadici mesa, pa se jede hladno....
Drobni burek mi isto tako jednak smrti, doduse to su post-ratni traumatski sindromi.
Na kraju, patlidzan mi nesto nije, mogu pojest al' ne predstavlja mi nikakvo zadovoljstvo.
Ama nista mi se ne moras pravdati, ja ne mogu drob da jedem jer ga moras zvakati pet dana, a onda kad ga progutas kao da si se gume najeo, ono osjecam da ga probavljam tri dana, najmanje. A kako i ne bi kad je to stomak drugog zivog bica. Uglavnom nisam to jeo ima najamnje 10 godina ako ne vise.
Sto je najgore u USA je to talijanski specijalitet. Prodaju ga u nekim konzervama po $5-6 sto je za konzervu poprilicna cijena. A ima i po nekim talijanskim emigrantskim restoranima...
Uglavnom talijani znaju od nista napraviti nesto. Od govedjeg stomaka tripice, od onoga sto pometu spajz, pizzu, i tako dalje....
Nesferatu wrote:....ja ne mogu drob da jedem jer ga moras zvakati pet dana, a onda kad ga progutas kao da si se gume najeo, ono osjecam da ga probavljam tri dana, najmanje. A kako i ne bi kad je to stomak drugog zivog bica...
Mrzim: Grasak nikako,pire krompir i tikvenicu
Nevolim:Dzigericu,Salate od povrca( same kao glavno jelo),lose pripremljeno meso,ukiseljene
Volim:Sve vrste dobro pecenog kuhanog pohovanog i inog mesa,krompir u pecenoj vrijanti,spinat,kukuruz kuhani,mahunarke,paprike ma sve sve sve sve...
Obozavam:Futrovane paprike,Polutke od sarana,Lovacke corbe,Morska riba te ako ima Bandar ono cisto na ulju.Takodje podrazumjeva se sezonska salata.
Slatko nesto negotivim previse ali ako moram nabrojati ono sto volim:Pita od jabuka i oraha,Baklava