dobro prijtelju vidim ja da ti nevjerujes u te stvari pa sto bih te ja uvjeravaoKotromanic wrote:Pa proricanje pardon predvidjanje buducnosti ili "nudjenje" opcija u buducnosti (da me ne bi meteorka kritikovala za terminologiju)...Aristokrata wrote:kakve veze ima strologija sa tarot kartama?Kotromanic wrote:Jos jednu stvari htio bih da rascistimo. Kako vi koji se nazivate astrolozi, gledate na vase kolege npr. tarot majstore koji imaju svoju hot-line, pa pozivaju narod na "uvid" na raznim poljima covjekovog zivota.
Mislim, dovoljno je bolesno bilo, sto su uveli sex-lines, ali dobro eto ima impotentnih ljudi, ali kada sam cuo za tarot-line...![]()
I generalno, sta astrolozi misle o vidovnjacima, Balkanskim prorocicama i ostalim abraka-dabraka majstorima...
Hocu da kazem da astrolozi govore o pojavi sarlatana koji su vidovnjaci, ovo-ono, proricatelji itd. , pa me interesuje kako to vi razlikujete "prave" od "krivih" u biznisu parapsihologije (vise para nego psihologije)
a ako hoces da ti nesto procitam od onoga sto je vanga prorekla
pa da vidis.
a prorekla je davno vec kako meso ovaca i koza krava nece biti za jelo...
pa jos da ce ljudi da prave ogromne kuce ali nece znat da im one uskoro nece trebat
prorekla je jos da ce se pronac lijek protiv hiv virusa ...
tarabic je prorekoa da ce se pojaviot sokocolo u kojem ces moc vidjet ljude
a rekao je za treci svjetski rat da ce se vodit u zraku
i da ce iznad pozege padat peceni ljudi na zemlju!?!
otkud je on znao za avion?
pa kada je on ovo prorekao aviona nije bilo nigdje na planeti!
a te tvoje naucne teze ovdje padaju u vodu...
osim toga sta je to nauka?