HOROR u nastavnom planu i programu

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Faust

#51 Re: HOROR u nastavnom planu i programu

Post by Faust »

Pošto gospodin forumaš insistira na pravilnoj upotrebi riječi i u značenju i u pisanju - riječca "ne" s glagolima piše se odvojeno. No, on nije pisao horore pa to nije naučio na vrijeme.
Last edited by Faust on 31/03/2008 22:00, edited 1 time in total.
Tesssa

#52 Re: HOROR u nastavnom planu i programu

Post by Tesssa »

a joj :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Faust

#53 Re: HOROR u nastavnom planu i programu

Post by Faust »

SmislovS wrote:nedao Bog sejtan obuzeo, vrag ce ga znati

Ko, šta, koga? :shock:
Tesssa

#54 Re: HOROR u nastavnom planu i programu

Post by Tesssa »

Faust wrote:

ma garant mene i Beu :D :D :D :lol:

(bez)SmislovS dragi, niko ti nije rekao da crknes, chill! ;-) :lol:
Faust

#55 Re: HOROR u nastavnom planu i programu

Post by Faust »

Tesssa wrote:
Faust wrote:

ma garant mene i Beu :D :D :D :lol:

(bez)SmislovS dragi, niko ti nije rekao da crknes, chill! ;-) :lol:

Eto, odgovorili smo na koga, ali ko? Kod forumaša piše "Bog šejtan"... :shock: :shock: :shock:
Tesssa

#56 Re: HOROR u nastavnom planu i programu

Post by Tesssa »

Vidis taj mi je "detalj" promakao :shock:
lady midnight

#57 Re: HOROR u nastavnom planu i programu

Post by lady midnight »

valjda se nama ateistima nekad omakne ovo Bog shejtan bez zareza :D :D
nama koji volimo... piti krv :evil: :evil: :evil: :D :D
i koji pishemo bez zareza i predaha :D
a povrh svega toga stignemo, mefistu hvala, da jednom faustu ponudimo rame za plakanje :D :D

riki, hocesh li ti objasniti forumu znachenje glagola "dopovezati se (nekoga)" :D :D mozhda postoji mogucnost da se ovaj regionalizam uvrsti u neki od slijedecih rjechnika, shta mislish :D otkada se ovako inflaciono pocheo upotrebljavati, meni se sve vishe svidja :D :D
SmislovS

#58 Re: HOROR u nastavnom planu i programu

Post by SmislovS »

... pssst... molim za tisinu., samo lagano i bez uznemiravanja., stigla je, ... malo zadihana od silnog presjedanja, ali tu je i neka je malo da predahne.
Nemojte joj se svi odjednom zaliti u isti glas. Ona ce vas sve saslusati samo jedan po jedan.

Mora da ste je uznemirili svojim prituzbama, pa je napisala tako kratak i nesadrzajan post, na ovoj temi HOROR u nastavnom planu i programu, da ga nije bilo vrijedno ni ponoviti.
Malo sam iznenadjen i uvrijedjen., ocekivao sam jedan kao i uvijek epsko-kilometarski, do besvjesti sadrzajan post, potkrijepljen trodnevnim prijepisom nekog monumentalnog djela jos monumentalnijeg lika, a ono tri-cetiri ispuhana retka za dusu forumaskog Fausta. :cry:

Ona je mila, draga i pomalo krvolocna. Ali je zato prava sestra, uvijek spremna pomoci, pomilovati po glavi, ako treba plakati sa vama, cak vas i udaviti gajtanom ako je to za vase dobro. Zato nam je svima draga.
Zbog svih ovih vrlina drago mi je da gostuje na ovoj temi kojoj ona moze dati puni doprinos, jer jedino ona kako sama rece, za razliku od svih nas, zna kako djeluje teroristicka celija, sto ovoj temi HOROR u nastavnom planu i programu moze dati poseban ton.
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

#59 Re: HOROR u nastavnom planu i programu

Post by Bea_Trix »

SmislovS, Maggie misli da si zabavan... :D
kucuk

#60 Re: HOROR u nastavnom planu i programu

Post by kucuk »

.Ne znam sta je bio cilj teme i necu o tome. Vjerujem u etiku prosvjetnih radnika i siguran sam da tu nema nista lose. Sto manje tabu tema za djecu to bolje.
Protiv horora se treba boriti na drugi nacin i na drugom mjestu.
Starijim generacijama su uzor bili sportisti, glumci, pisci a ovim novim klincima junaci iz njihovih video igrica. Cesto hodaju kao oni, prave neartikulisane pokrete a moglo bi se desiti da pocnu raditi i ono najgore sto oni rade.
kucuk

#61 Re: HOROR u nastavnom planu i programu

Post by kucuk »

.Ne znam sta je bio cilj teme i necu o tome. Vjerujem u etiku prosvjetnih radnika i siguran sam da tu nema nista lose. Sto manje tabu tema za djecu to bolje.
Starijim generacijama su uzor bili sportisti, glumci, pisci a ovim novim klincima junaci iz njihovih video igrica. Cesto hodaju kao oni, prave neartikulisane pokrete a moglo bi se desiti da pocnu raditi i ono najgore sto oni rade.
SmislovS

#62 Re: HOROR u nastavnom planu i programu

Post by SmislovS »

kucuk wrote:.Ne znam sta je bio cilj teme i necu o tome. Vjerujem u etiku prosvjetnih radnika i siguran sam da tu nema nista lose. Sto manje tabu tema za djecu to bolje.
Sto se tice same teme, mislim da je vec poprilicno iscrpljena u onom svom pocetnom obliku, tako da se ni ja ne bih vracao na istu sa visekratno ponavljanim pitanjima, ali i pored toga veoma jasno ste dotakli samu srz problema - sto manje tabu tema za djecu to bolje.

Cemu sve su mladje generacije izlozene, koliko o svemu tome znamo i kakav je nas pristup u razmatranju takvih pojava?
Ovo bi mogla biti tema za sebe, iako je vec bilo slicnih tema i postova.
kucuk

#63 Re: HOROR u nastavnom planu i programu

Post by kucuk »

Procitah negdje na nekom forumu komentar jednog ucesnika na temu -PC igrice i djeca-. Citiram ” Igrice su mama, samo igrajte”.
Moj komentar na to je; istina je na zalost da igrice polahko preuzimaju ulogu majke i stvarno postaju mama a to nije bas dobro jer ulogu majke moze donekle preuzeti samo nene, baka ako je ima.
Sto se tice drugog dijela tu se djelimicno slazem. Igrice su korisne i dobre za dijete sve do onog trnutka dok dijete ne postane ovisno o njima, dok ne postane ovisnik. Poslije toga nema drugog izbora osim lijecenja. Da je neko dijete blizu da postane ovisnik roditelji to mogu uociti vrlo jednostavno. Doticni jedva ceka da se zavrsi nastava i ide pravo kuci, u hodniku baca rusak , skida neosnjirane cipele, na putu do kompjutera baca jaknu izvrnutih rukava a sendvic ostaje na kompjuterskom stolu netaknut sve do maminog dolaska. Tad treba preduzimati mjere dok nije kasno.
Mozda sam malo dosadan sa ovim a mozda neko i procita. I nisam protivnik igrica ali u granicama razumnog.
Post Reply