Holandija - Slovačka

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Edin H.

#26 Re: Holandija - Slovačka

Post by Edin H. »

glog wrote:Holandjani jaci, Slovaci prolaze dalje - ovaj put je njih zapalo da budu istocnoevropski predstavnik koji ide u cetvrtfinale, to je polazilo za rukom Ukrajincima, Hrvatima, Bugarima, Jugoslaviji, Poljacima... I kako ne navijati za igraca koji se zove Zabavnik...
To mu je prezime, ako mu je ime Politikin necu navijati za njih :oops:
Romanista 101%

#27 Re: Holandija - Slovačka

Post by Romanista 101% »

lako se moze desiti da finale bude repriza iz `78 godine...Arg-Hol.
Robben

#28 Re: Holandija - Slovačka

Post by Robben »

Nederlandija ide do finala, jeste da su imali prelaganu grupu, mislim da nisu pokazali svu svoju snagu, večeras će stradati Slovaci koji su me prijatno iznenadali...
Igra li Robben večeras? :D

Nederlandija DOMINIRA! :dance: :D
Romanista 101%

#29 Re: Holandija - Slovačka

Post by Romanista 101% »

ne bih se bas slozio da je Holandija imala laganu grupu, cak je ta grupa jedna od tezih po meni ali nacin na koji su prosli moze neko protumaciti da im je bilo lako al nije, ubjedljivo najslabija grupa je grupa gdje su bili talijani i slovaci.
Robben

#30 Re: Holandija - Slovačka

Post by Robben »

Romanista 101% wrote:ne bih se bas slozio da je Holandija imala laganu grupu, cak je ta grupa jedna od tezih po meni ali nacin na koji su prosli moze neko protumaciti da im je bilo lako al nije, ubjedljivo najslabija grupa je grupa gdje su bili talijani i slovaci.
Po prikazanom, jedino su im Japanci mogli stvoriti neke probleme, Danska preloša, Kamerun pružio djelimičan otpor ali kada je tata ušao nisu imali šanse... :dance:

Prognoza 3:0 za leteće holandeze 8-)
ultima_palabra

#31 Re: Holandija - Slovačka

Post by ultima_palabra »

Volio bih da Holandija dobije, dobra su ekipa...po meni ključ pobjede će biti da ne dopuste Slovacima da ugrožavaju njihov gol, tj. da ozbiljno odigraju u odbrani. Sneijder, Robben, Van Persie će se već pobrinuti za gol-dva u napadu.
cyprus

#32 Re: Holandija - Slovačka

Post by cyprus »

Robben wrote:
Romanista 101% wrote:ne bih se bas slozio da je Holandija imala laganu grupu, cak je ta grupa jedna od tezih po meni ali nacin na koji su prosli moze neko protumaciti da im je bilo lako al nije, ubjedljivo najslabija grupa je grupa gdje su bili talijani i slovaci.
Po prikazanom, jedino su im Japanci mogli stvoriti neke probleme, Danska preloša, Kamerun pružio djelimičan otpor ali kada je tata ušao nisu imali šanse... :dance:

Prognoza 3:0 za leteće holandeze 8-)
Holandija je imala težu grupu i od Argentine i Engleske i Italije i Španije :wink: To što su uspjeli sve pobjediti (istina ne ubjedljivo) je odraz njihove snage, a ne nekvalitete grupe :)
todd_smith

#33 Re: Holandija - Slovačka

Post by todd_smith »

Sreca pa se Robben tek sada vraca u formu, jer bez njega su znatno slabija ekipa
k3ngur

#34 Re: Holandija - Slovačka

Post by k3ngur »

Auuuu sudi im sudija sto je bio sudio Njemacka - Srbija, onaj sto je podjelio kartone ko na bagateli i sto je Kloseta poslao pod tus, auuuu gadno i za jedne i za druge...
zemo_online

#35 Re: Holandija - Slovačka

Post by zemo_online »

3:1 za Slovake
Trasimaco

#36 Re: Holandija - Slovačka

Post by Trasimaco »

Zabij im ga Robine! :D :D
Tomahawk11
Globalni moderator

#37 Re: Holandija - Slovačka

Post by Tomahawk11 »

Robben - majstor! :thumbup:
Robben

#38 Re: Holandija - Slovačka

Post by Robben »

Veliki Arjen :dance: :dance:
Trasimaco

#39 Re: Holandija - Slovačka

Post by Trasimaco »

Robben uvijek dribla u lijevu stranu i suta. Uvijek. Nikad nece otici desno.
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#40 Re: Holandija - Slovačka

Post by Dado dijasporitus »

Trasimaco wrote:Robben uvijek dribla u lijevu stranu i suta. Uvijek. Nikad nece otici desno.
Fakat. Koliko sam puta vidio vec ovakav njegov gol. Slovaci nisu uradili domacu zadacu kako treba
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#41 Re: Holandija - Slovačka

Post by Toto »

slovaci ce od lala da naprave etricno ulje :D :D :D
LSD

#42 Re: Holandija - Slovačka

Post by LSD »

Teška utakmica...vrlo oprezne obje ekipe, nema nekih šansi jer se igra mahom na sredini terena - između sva 16-erca...slovaci iako su primili gol se još uvijek ne otvaraju, ovim drugim i ne pada na pamet da jurišaju na gol vec cekaju slovake da krenu, pa da ih kontrom dokrajce...klasicna šahovska partija.
cyprus

#43 Re: Holandija - Slovačka

Post by cyprus »

Orandže rutinski :thumbup:

Slovaci solidni, osmina finala nije loše :)

PS Vittek izuva! :D
ratata

#44 Re: Holandija - Slovačka

Post by ratata »

Slovaci su extra organizovani, mocna ekipa :thumbup: , al nije moglo bolje danas steta :(
vox-populi

#45 Re: Holandija - Slovačka

Post by vox-populi »

Ocekivano. Ali zao mi Slovaka, sto bar nisu izborili produzetke. Holandija je bolji i kvalitetniji tim i zasluzeno su prosli. Nadam se da ce do finala dogurati i onda ostati nemocni protiv Maradone i drustva. U svakom slucaju, Slovacima svaka cast, izbacili Zabare, pokazali muda i u grupi i u ovoj utakmici. Za premijeru na svjetskom jako dobar ucinak.
todd_smith

#46 Re: Holandija - Slovačka

Post by todd_smith »

Da je ovo danas Brazil ili Chile igrao protiv Holandije, lale bi lahko 3-4 komada fasovali...bez Robbena su bili izgubljeni...stvarno sam razocaran kako su slabo ovu utakmicu odigrali

Osim Robbena, nisu imali niti jednu pravu sansu za gol, a odbrana je vise sretna neko spretna, da je bio neko kvalitetniji od Vitteka naprijed 2 gola bi lahko pala

Ne vidim ih u polu-finalima protiv Urugvaya/Ghane
vox-populi

#47 Re: Holandija - Slovačka

Post by vox-populi »

todd_smith wrote:Da je ovo danas Brazil ili Chile igrao protiv Holandije, lale bi lahko 3-4 komada fasovali...bez Robbena su bili izgubljeni...stvarno sam razocaran kako su slabo ovu utakmicu odigrali

Osim Robbena, nisu imali niti jednu pravu sansu za gol, a odbrana je vise sretna neko spretna, da je bio neko kvalitetniji od Vitteka naprijed 2 gola bi lahko pala

Ne vidim ih u polu-finalima protiv Urugvaya/Ghane
To isto je upravo Robben i rekao u intervjuu za Erste. Kaze u susretu sa Brazilom moramo puno bolje igrati nego danas. Ovo danas je bilo dovoljno za Slovacku ali je premalo za Brazil.
ultima_palabra

#48 Re: Holandija - Slovačka

Post by ultima_palabra »

Trasimaco wrote:Robben uvijek dribla u lijevu stranu i suta. Uvijek. Nikad nece otici desno.
Isto kao i Messi, uvijek krene sa desne strane lijevo, s tim da ne šuta uvijek, nego nekad hoće i da uđe u gol :-D
Ova Holandija je žrtvovala igru za rezultat, i zasad to pali...mada nisu još susreli dostojnog protivnika.
Zasad Švabe liče na Holandiju, i obrnuto 8-)
todd_smith

#49 Re: Holandija - Slovačka

Post by todd_smith »

ultima_palabra wrote:
Isto kao i Messi, uvijek krene sa desne strane lijevo, s tim da ne šuta uvijek, nego nekad hoće i da uđe u gol :-D
Ova Holandija je žrtvovala igru za rezultat, i zasad to pali...mada nisu još susreli dostojnog protivnika.
Zasad Švabe liče na Holandiju, i obrnuto 8-)
da, ali Messi ima nizu tacku gravitacije, tako da moze brze da prebaci nacin/smjer driblinga, mada mislim da su danasnja pravila sudjenja dopustila svima to da rade, jer igraci se boje na cosku 16-erca uletiti jer i najmanji kontakt je sada faul :-)
ludak_

#50 Re: Holandija - Slovačka

Post by ludak_ »

Slovaci nemaju dobrog kreatora igre, tako da veoma sporo i tesko iznose loptu sa svoje polovice. Ali i pored toga stvorili su 3-4 kvalitetne prilike... Holandija ispada u cetvrtfinalu ;-)
Locked