Hocu posao!!
-
Radiodjeva
aha... nije lose... samo ja ne zelim otici iz BiH... Osim toga, potreban mi je posao u Sarajevu... Ljubav nije paradajz 
-
Radiodjeva
za sada nije nista kiselo
ali, moguce je da se s vremenom ukiseli 
-
jeftinifilmovi
Moram i ovo da napomenem. Iz licnog iskustva... mozda nekome pomogne, bar vama mladima-ludima i naivnima kao seoske mlade.
Nikada nisam podneo aplikaciju u drzavnu sluzbu. Imam sve zive i mrtve dokumente, dakle sve, ali fali kovertica, pa ne bih da ispucam metak za dz.
Vodio sam se ovom logikom, privatniku treba neko ko hoce da radi, ima iskustva ( koliko-toliko ), ima veze u Bg-u ( poznaje sve kako tamo funkcionise oko sredjivanja bilo kakve papirologije, a i moze da poveze sa ljudima ). Znaci logika je bila, privatniku ne treba tatin sin, nego decko koji ce da mu rinta i zavrsava poslove. Logicno, zar ne? Kad cvr Milojka, privatnici samo gledaju da uvale sinove i kceri svojih prijatelja, rodjaka, poslovnih partnera... valjda im je logika... ona bosanska... valja ce mi.
Aplicirao sam kod dosta imucnijih sarajevskih bizMismena i ima kulturnih likova... na primer firma se zove Sam Shop ( tako nekako ) i oni su mi kulturno poslali odbijenicu. Fer. Posle toga sam aplicirao jos jednom... ponovo su se pokazali kao kulturni i predusretljivi.
Znaci... privatnici u BiH nisu jos toliko finansijski jaki da bi svoj kadar uzimali po kriterijumu kvaliteta aplikanata, nego po kriterijumu " valja ce mi njegov stari ". Posao u BiH je jako tesko naci... sto bi rekli mala bara puno krokodila.
Secam se da je na jedno radno mesto ( verovali ili ne za komercijalisti za uvozni program vijaka i srafova ) konkurisalo preko 50 kandidata.
Eh da... u Beogradu sam u istoj toj firmi aplicirao, dosao da radim testove, usli u ucionicu firme koju su oni unajmili da im testira kandidate, okrenem se oko sebe i pitam ljude, sta si zavrsio?... jedan inzenjer elektrotehnike, drugi gradjeviski, treci zavrsio FON.... cetrvrti magistar masinstva.... pokupim se i izadjem.
Op%$#%^ ... javim ti se na private.
Nikada nisam podneo aplikaciju u drzavnu sluzbu. Imam sve zive i mrtve dokumente, dakle sve, ali fali kovertica, pa ne bih da ispucam metak za dz.
Vodio sam se ovom logikom, privatniku treba neko ko hoce da radi, ima iskustva ( koliko-toliko ), ima veze u Bg-u ( poznaje sve kako tamo funkcionise oko sredjivanja bilo kakve papirologije, a i moze da poveze sa ljudima ). Znaci logika je bila, privatniku ne treba tatin sin, nego decko koji ce da mu rinta i zavrsava poslove. Logicno, zar ne? Kad cvr Milojka, privatnici samo gledaju da uvale sinove i kceri svojih prijatelja, rodjaka, poslovnih partnera... valjda im je logika... ona bosanska... valja ce mi.
Aplicirao sam kod dosta imucnijih sarajevskih bizMismena i ima kulturnih likova... na primer firma se zove Sam Shop ( tako nekako ) i oni su mi kulturno poslali odbijenicu. Fer. Posle toga sam aplicirao jos jednom... ponovo su se pokazali kao kulturni i predusretljivi.
Znaci... privatnici u BiH nisu jos toliko finansijski jaki da bi svoj kadar uzimali po kriterijumu kvaliteta aplikanata, nego po kriterijumu " valja ce mi njegov stari ". Posao u BiH je jako tesko naci... sto bi rekli mala bara puno krokodila.
Secam se da je na jedno radno mesto ( verovali ili ne za komercijalisti za uvozni program vijaka i srafova ) konkurisalo preko 50 kandidata.
Eh da... u Beogradu sam u istoj toj firmi aplicirao, dosao da radim testove, usli u ucionicu firme koju su oni unajmili da im testira kandidate, okrenem se oko sebe i pitam ljude, sta si zavrsio?... jedan inzenjer elektrotehnike, drugi gradjeviski, treci zavrsio FON.... cetrvrti magistar masinstva.... pokupim se i izadjem.
Op%$#%^ ... javim ti se na private.
-
jeftinifilmovi
Treba li da napomenem da taj magistar masinstva treba da prodje 4 kruga testova da bi eventualno dobio pick-up i razvozio srafove musavim auto mehanicarima, za cirka 300 jevreja mesecno. Smesno, jadno, porazno.
Na sta je sve spalo.
Na sta je sve spalo.
-
Radiodjeva
cekaj malo... nemoj ti da vrijedjas automehanicare
moj tata je automehanicar i da njega nije bilo ja nikada ne bih zavrsila fax... zato, bilo bi bolje da malo promislis prije nego sto nesto ''bubnes''... 
-
jeftinifilmovi
...nije poenta u automehanicaru nego u magistru. On je zvezda fabule. 
P.S. - Zaposli se kod caleta u servis.
P.S. - Zaposli se kod caleta u servis.
Last edited by jeftinifilmovi on 03/09/2006 23:10, edited 1 time in total.
- Lace
btw prije ce taj koji ima bruku skole iza sebe dobiti odbijenicu nego onaj sa srednjom...na oviom poslovimajeftinifilmovi wrote:Treba li da napomenem da taj magistar masinstva treba da prodje 4 kruga testova da bi eventualno dobio pick-up i razvozio srafove musavim auto mehanicarima, za cirka 300 jevreja mesecno. Smesno, jadno, porazno.
Na sta je sve spalo.
opravdanje: previse obrazovan
znam curu koja kao magistar nije mogla da se zaposli...zato sto je prekvalifikovana i ima jace znanje od potencijalnih sefova
tvoje diplome su tebi...mozda...kamen spoticanja za neke poslove
-
Radiodjeva
svejedno... ipak nije lijepo od tebe da tako pricas... razumijem da si isfrustriran, ali ne moras biti toliko otrovan..
-
Any
jeftinifilmovi nemam pojma zasto
ali sam stekao dojam da su tebi svi krivi sto nemas posao
vecina raje koja je zavrsila fakultete su dijeca ljudi srednje klase kao sto su mehanicari,limari,varioci,vozaci,rudari,trgovci i da dalje ne nabrajam ima toga jos puno
zato nemoj da podcijenjujes niciju struku
mozda je bas to podcijenjivanje razlog dvog nehljebarenja
vecina raje koja je zavrsila fakultete su dijeca ljudi srednje klase kao sto su mehanicari,limari,varioci,vozaci,rudari,trgovci i da dalje ne nabrajam ima toga jos puno
mozda je bas to podcijenjivanje razlog dvog nehljebarenja
-
jeftinifilmovi
Nemam ja neke strasne diplome. Ne radi se ovde o meni. Yebes mene, snalazim se... plivam nekako. Radi se o jos 800 000 ljudi koji nemaju nikakvu perspektivu da pronadju posao... o drustvu koje je bolesno... korupciji, mitu... bla, bla... mogu do sutra.
- Lace
ne...obdje...na ovoj temi se radi o djevinom trazenju posla...i nace gajeftinifilmovi wrote:Nemam ja neke strasne diplome. Ne radi se ovde o meni. Yebes mene, snalazim se... plivam nekako. Radi se o jos 800 000 ljudi koji nemaju nikakvu perspektivu da pronadju posao... o drustvu koje je bolesno... korupciji, mitu... bla, bla... mogu do sutra.
-
jeftinifilmovi
... `ajde Radiodjeva, ne zezaj majke ti. Musavi je stilska figura.
... ja se na primer lozim da otvorim pekaru.
Ako si mislila da sam takav, onda ti moram reci da se pisas na pogresno drvo. 
... ja se na primer lozim da otvorim pekaru.
-
Radiodjeva
tooo Lace
E kad ga nadjem vodim te na rucak gdje hoces 
-
Radiodjeva
a odakle ti pare da otvoris pekaru??? onda imas i da ''tutnes'' nekome koverticu 
-
Radiodjeva
eh, ljudi... Idem ja spavati... Valja raditi sutra, a ustajem rano k'o pekar
Nadam se da cete i sutra biti ovdje da nastavimo 
-
jeftinifilmovi
... pa nema pare da otvorim pekaru vec mi je to zelja.
Htedoh da ti kazem, da nemam nista protiv zanatlija.
Htedoh da ti kazem, da nemam nista protiv zanatlija.