HOCETE LI SLAVITI NOVU GODINU???

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Abdurrahman

Post by Abdurrahman »

livadic wrote:
muha_357 wrote:Ako Bog da slavicu novu godinu. Slavicemo je u dzamiji, i to uz nocni namaz. U 00:00 pusticemo ezan. Zatim cemo do ranih jutarnjih sati uciti Kur'an i ibadetiti.
jel' to slavlje ... :shock:

ili extended*dzuma ... :roll:

:D

ps

slaviti hidzretsku novu godinu je ... :D

isto tako ... :oops:

kopiranje cafira u nihovim obicajima ... 8) 8) 8)

;)

ispravite me ako grijesim ... :roll:

;)

:D
Iskreno kazem, ne grijesis. Potpuno si upravu.

Muslimanima je zabranjeno da nesto slave mimo dva Bajrama.

Muslimani ne slave hidzretsku novu godinu, iako to danas neki pokusavaju da ubace i da se suprostave kao krscanskoj novoj godini itd...

Musliman slavi dva bajrama, takodje rodjenje djeteta, udaja ili zenidba i sl. tome. Medjutim, kao muslimani u globalu, strogo im je zabranjeno slavljenje krscanskih, nevjernickih, nemuslimanskih praznika-obicaja, i duzni su, strogo da se klone takvih praznovanja.

Ponavljam, rekao je Allahov Poslanik, Muhammed, sallallahu alejhi we selleme: Ko oponasa jedan narod, on i pripada njemu. Hadis je sahih.

A neko rece da je glupost ovo sto od vjernika dolazi, no, zaboravlja haman da je cijela islamska ulema ovo zabranila, pa daje sebi za pravo da tumaci Islam kako njemu godi, a to je bez imalo sumnje slijedjenje svoje strasti i prohtjeva, a Allah kaze u Kur´anu: ...a sta ces ti reci za onoga, koji je strast svoju za bogau uzeo...
muha_sa

Post by muha_sa »

Evo i ovaj čikica nešto iz svog iskustva da napiše. Zadesih se u Libijskoj Djamahiriji 31og 12 1990g i mogu vam reći da nikad( do tad) nisam bolje Novu Godinu dočekao.Naravno, nas nekolicina a ostalo LIBIJCI.
Kazimoglu

Post by Kazimoglu »

Citat: Jedna od va¾nih du¾nosti svakog muslimana je, da èuva muslimanske obièaje i da ih se uvijek pridr¾ava,

sta si mislio time reci[/quote]
The_Fluid

Post by The_Fluid »

i svake godine isto..
uglavnom svako tje je proslaviti na neki svoj nachin, neki ignorisanjem da se po jednom kalendaru prelazi iz jedne godine u drugu, drugi tje pak iz revolta, ili inata ili ko zna chega, odluchiti da Novu godinu proslave u dzhamiji, znachi proslavit tje je na sebi svojstven nachin, tretji tje se pak odati 'porocima Zapada' (mada korijen rijechi alkohol dolazi sa Istoka :D) i svima tje biti dobro.

Eh, kao shto i rekoh u prethodnom postu, nije pitanje hotjete li.. nego: sa kime tjete slaviti.. :-) :-)
missA

Post by missA »

naravno :-D
Maajka

Post by Maajka »

muha_sa wrote:Evo i ovaj čikica nešto iz svog iskustva da napiše. Zadesih se u Libijskoj Djamahiriji 31og 12 1990g i mogu vam reći da nikad( do tad) nisam bolje Novu Godinu dočekao.Naravno, nas nekolicina a ostalo LIBIJCI.
Sad ti cujes da se zove Libijska dzemahirija o odma pomislis na Islam!
Libijska dzemahirija je komunisticka zemlja i ulema je izdala fetvu da je Gadafi kjafir.
hananah

Post by hananah »

Slusaj mater :D
Toozla

Post by Toozla »

Maajka, obuci svoje tri broja krace pantolice, ponesi sve svoje ZZ-Top albume, pustat' cemo i njih, i dodji na proslavu nove godine u moju kucu.

Pored alkohola, bice sokova, vode, caja i kafe, a bice bogme i par tanjura hrane bez svinjskog mesa.

Ne vidim zasto se nebi pridruzio nekome ko je u dobrom raspolozenju i to hoce da podjeli sa tobom.

Nevidim zasto, moji prijatelji muslimani, sad odjednom treba da izbjegavaju slavlje nove godine, kad smo jos od petog-sestog osnovne to zajedno radili i uvijek jedni drugima iskreno zeljeli sve najbolje.

Po tvojoj logici ni ja vise nikad nebi trebao otici kod moje komsinice teta Fadile, majke mog poginulog suborca, da joj cestitam bajram, popijem kafu sa njom i pojedem baklavu.

Meni ne smeta sto si ti izabrao svoj pravac islama i sto razmisljas i vidis svijet drugacije od mene, al' mi smeta sto propovjedas totalnu ne toleranciju.
Ne smeta mi sto se ti trudis da budes savrsen musliman, al mi smeta sto propovjedas nesto sto veze nema sa hiljadu godisnjom dusom Bosne, a te duse ce biti sve dok ja mogu pojesti baklavu na bajram kod teta Fadile i obrnuto...
sffovac

Post by sffovac »

bezvrijedno je s nama oko toga pricat jer smo mi bosanci, a ne bosnjaci kako nas neki zovu dobri vernici kad se treba pricat o vjeri, a kad ko sta treba i uradit onda se svi ko nesto stide i kazu pa to je zato sto to citav svijet radi, ono nisam ja sam

nazalost slavim je i slavicu je i ove godine iako to viedim kao ogroooooomnu gresku :x :x :x :x :x
Maajka

Post by Maajka »

Toozla wrote:Maajka, obuci svoje tri broja krace pantolice, ponesi sve svoje ZZ-Top albume, pustat' cemo i njih, i dodji na proslavu nove godine u moju kucu.

Pored alkohola, bice sokova, vode, caja i kafe, a bice bogme i par tanjura hrane bez svinjskog mesa.

Ne vidim zasto se nebi pridruzio nekome ko je u dobrom raspolozenju i to hoce da podjeli sa tobom.

Nevidim zasto, moji prijatelji muslimani, sad odjednom treba da izbjegavaju slavlje nove godine, kad smo jos od petog-sestog osnovne to zajedno radili i uvijek jedni drugima iskreno zeljeli sve najbolje.

Po tvojoj logici ni ja vise nikad nebi trebao otici kod moje komsinice teta Fadile, majke mog poginulog suborca, da joj cestitam bajram, popijem kafu sa njom i pojedem baklavu.

Meni ne smeta sto si ti izabrao svoj pravac islama i sto razmisljas i vidis svijet drugacije od mene, al' mi smeta sto propovjedas totalnu ne toleranciju.
Ne smeta mi sto se ti trudis da budes savrsen musliman, al mi smeta sto propovjedas nesto sto veze nema sa hiljadu godisnjom dusom Bosne, a te duse ce biti sve dok ja mogu pojesti baklavu na bajram kod teta Fadile i obrnuto...
Slusaj ti koji nemas pravo ovde da ikoga vrijedjas.

Sto se tice pantalona nosit cu ih i nosimo ih i nosittemo ih mi u bosni to se vama cetniicma i ustasama svidjalo ili ne. mene ne pozivaj na takvo slavlje jer tvoje pozivanje na ta slavlja vodi ka totaalnoj ne toleranciji i nepostivanju kao sto nisi mogao primjetiti u svom tekstu napiso si kontradiktoran tekst. Preporuka misli kad pises.
Pod broj 2. ovaj poziv nije upucen kjafirima zato netrebas da se peckas sto se toga tice.
Pod broj 3 pozivam te na Bajram u dzamiju pa onda poslije na baklavu kod mene, a islam je takav kakav jest i ostat ce u Bosni insaAllah takav!
U BOSNI RJESENJA NEMA, ILI DZEHENNEM ILI SLOBODA KOME TO NIJE JASNO NEK IDE IZ BOSNE!
A to sto ti tvoji "muslimani" slave neka slave ja necu.!
Fair Life

Post by Fair Life »

Maajka wrote:U BOSNI RJESENJA NEMA, ILI DZEHENNEM ILI SLOBODA KOME TO NIJE JASNO NEK IDE IZ BOSNE!
Prije ce biti da ces ti dobiti - PRAVAC ISTOK, pa tamo serendaj do mile volje.
Maajka

Post by Maajka »

Ja sam u Sarajevu, javi se na privat da ti dadnem adresu i broj tel, pa dodji ti pa me tamo proslijedi a nemoj bezveze laprdat ovda na forumu, djela, djela. BUJRUM!
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

Jedna od važnih dužnosti svakog muslimana je, da čuva muslimanske običaje i da ih se uvijek pridržava, a da se kloni i izbjegava svaki nemuslimanski običaj, koje bilo vrste on bio. Muslimanski običaji su nekada i vjerski propisi, a nekada su jaka ograda koja čuva vjerske propise, i neda da se počnu osipati. Naša vjera od nas traži da ne primamo nikakve običaje koji služe kao obilježje druge vjere.
Ipak preseravanje na kvadrat!
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

Toozla wrote:Maajka, obuci svoje tri broja krace pantolice, ponesi sve svoje ZZ-Top albume, pustat' cemo i njih, i dodji na proslavu nove godine u moju kucu.
:lol: :lol:

dobra!
nineac

Post by nineac »

Moderator imal ikakva mogućnost da ovog maloumnog kretena koji se predstavlja kao "maajka" skineš ili ti deložiraš sa ovog foruma???
BECHO

Post by BECHO »

Maajka wrote:PROBUDITE SE BOSNJE !!!
Musliman na akumulator, da tebe nema mi se ne bi nikad probudili! :D
amanjarabi

Post by amanjarabi »

Fakat su vam isprali mozak. Retrogradni-islamsko-fundementalni stavovi bradatih medreslija, zatucanih vehabija i interpretacije Islama, koje samoj vjeri i samim muslimanima samo stete.
Nametanje sopstvenog tumacenaja vjere itd.

Nemamo pravo "vas vrijedjati", au istom dahu etiketirate "nas" cetnicima i ustasama.

Abdu i Maajka vi niste muslimani, vi niste ni Bosnjakci

VI STE GLUPI

A sto se mene tice, ja slavim sta stignem: i Bozice i Uskrs i Vaskrs i Bajrame i Rodjendane i sve slave, feste i derneke

Trazis nase adrese Maajka. Daj nam tvoju, pasa.
Maajka

Post by Maajka »

BECHO wrote:
Ovaj tekst na pocetu cemo se smijete su vam djedovi pisali Allah vas uputio!
A sto se tice ove nine neka ide na krscanske topice pa neka trazi da se krscani izbacuju
Ovde nam zaista nisi potrebna!
nineac

Post by nineac »

Opet ću ti napisati ono što sam napisao na drugom forumu.
Ti si za mene isto ono što su četnici i ustaše.
Isto radiš što i oni. Pokušavaš da nas nacionalno razdjeliš. Ja ljude gledam po dobroti, a ne imenu.
Džaba je vidi se da je između čovjeka i majmuna genetski razlika samo 3%
Ovakvi likovi su ti najbolji primjer.
Fair Life

Post by Fair Life »

Maajka wrote:...A sto se tice ove nine neka ide na krscanske topice pa neka trazi da se krscani izbacuju
A ovaj je kao biva tvoj forum "muslimanski".
Maajka

Post by Maajka »

Fair Life wrote:
Maajka wrote:...A sto se tice ove nine neka ide na krscanske topice pa neka trazi da se krscani izbacuju
A ovaj je kao biva tvoj forum "muslimanski".
đ

Opet ispadas glupancina. nisam rekao forum nego topis.

NIDJE VEZE !!!
nineac

Post by nineac »

Otkud ti ideja da sam ja Nina, i kako to da si ti vazda pametan a mi glupi?
baba

Post by baba »

Majjka, de popusti nas malo. Koga interesuje sto ti i Amina necete slaviti Novu Godinu?
Koliko vas takvih ima? 0,01%?
Ma mars u ........!!!!!!
BECHO

Post by BECHO »

Maajka wrote:
BECHO wrote:
Ovaj tekst na pocetu cemo se smijete su vam djedovi pisali Allah vas uputio!
A sto se tice ove nine neka ide na krscanske topice pa neka trazi da se krscani izbacuju
CETNIK, jesil nam se opet vratio? :D
Locked