Samo mala napomena, ovo je račun u UniCredit Bank Banjaluka tako da nećete moći uplaćivati u poslovnicama UniCredit banke... Jest ista grupacija ali nisu iste banke, u UniCredit dd nemaju uvida u račune UniCredit BL i obratno... Nadam se da me kontatehadzinica wrote:sve smo zavrsili..i namjestaj i novcanu pomoc!Aminare wrote:Nisam stigla da procitam sve sto pise, zelim da pitam da li bi doslo u obzir da poklonim radni sto, imam viska ocuvan je, bas bi mi predstavljalo zadovoljstvo, a da se donirani novac potrosi na ostale potrebstine?
pozzzzzzzzzzzz![]()
![]()
hvala
novac koji si naumila odvojit za ovu akcije,samo uplati za ovog djecaka
Filip Gluhović
Uni Credit Banka
Trasakcijski račun:551000-99999999-32
Broj računa klijenta:45011352002
Subject: Pomozite mome Filipu!
HOCEMO LI POMOCI ONOM KOME JE POMOC POTREBNA...
- shalla
#201 Re: HOCETE LI MI POMOCI DA OBRADUJEMO 2 DJECAKA?
- HAVANA
#202 Re: HOCETE LI MI POMOCI DA OBRADUJEMO 2 DJECAKA?
Ja danas uplatio
Moja teta u banci mi sve završila.
- shalla
#203 Re: HOCETE LI MI POMOCI DA OBRADUJEMO 2 DJECAKA?
Možda se nisam dobro izrazio, može se uplatiti ali preko uplatnice, ne može se čisto ono uplata keša na blagajni, na to sam mislio...HAVANA wrote:Ja danas uplatio![]()
-
japo-
#204 Re: HOCETE LI MI POMOCI DA OBRADUJEMO 2 DJECAKA?
adani wrote:Koliko god se nekome nešto učinilo staro, nekom djetetu će to biti vrh svijeta.japo- wrote:rok"o sam jednom ako treba imam kompijuter bez harddiska i rama, jest sdram al je celeron 1.4Ghz, znači moze neke osnovne stvari uradit, to je mala desktop delova mašina, kad zatreba samo mi javite i ja dobacim đe treba, i ko zna mozda u međuvremnu nabavim sdram, malo je teško to nabavit jer je staro.![]()
et lijep pozdrav
Ja ću se potruditi da se računar sredi kao da ga sam sebi sređujem i proslijedi na pravu adresu.
Ima djece koji nemaju ni digitron a kamoli celeron 1.4Ghz, tako da ništa nije za bacanje (bar dok ja ne pogledam)
-
fixer
#205 Re: HOCETE LI MI POMOCI DA OBRADUJEMO 2 DJECAKA?
Ljudi moji, da muka ne poznaje koga ce napast, staro ili mlado, to je jasno. Kako smo pomogli ovoj djecici, imam osjecaj da bi mogli i ovoj tuznoj pricici napraviti bolji zavrsetak.
Ima jedna nana, mnogo stara zena, sama. Zivi od penzije, prezivljava. Cuo sam pricu od njenog jednog rodjaka, momka mojih godina, da ju je jedan narkoman (barem mislimo da jest), u trenutcima kad je primila svoju skromnu penziju, pratio na putu prema stanu, zapricao, i iskoristio njenu dobrotu (trazio joj casu vode) i ukrao tih pisljivih 300 KM.
Kako danas rijetki imaju dovoljno da mogu samostalno nadomjestiti taj gubitak, tako ni taj njen rodjak nema dovoljno da joj samostalno pomogne samo da prezivi ovaj mjesec, jer zena ima da prezivi ovaj mjesec od 40 KM-ova koje je dobila od komsija kad su culi za pricu.
Tuga velika, pa predlazem da se skupimo mi nekako, da joj barem hranu obezbijedimo, ukoliko to mozemo ... Nisam siguran da ce ona htjeti ista primiti, sto je normalno, jer ne znam zenu, ali ne mogu samo da sjedim i ne cinim nista.
Zenu je kostala njena dobrota, i sto je najgore - kaze mi prijatelj - ona uopce nije ljuta.
I znam, zvucim Vam konfuzno, kao sto je i Hadzinica imala dojam za prosli slucaj, ali ja mira nemam
Nana nema nikog blizu, jedino tog rodjaka i njegovu porodicu, ali i oni su slucaj kojima treba pomoc,
tako da misim da smo joj jedina nada. Mnogima smo od jedne male svijetle tacke postali motiv za zivot, pa se nadam da cemo i njoj. 
Ima jedna nana, mnogo stara zena, sama. Zivi od penzije, prezivljava. Cuo sam pricu od njenog jednog rodjaka, momka mojih godina, da ju je jedan narkoman (barem mislimo da jest), u trenutcima kad je primila svoju skromnu penziju, pratio na putu prema stanu, zapricao, i iskoristio njenu dobrotu (trazio joj casu vode) i ukrao tih pisljivih 300 KM.
Kako danas rijetki imaju dovoljno da mogu samostalno nadomjestiti taj gubitak, tako ni taj njen rodjak nema dovoljno da joj samostalno pomogne samo da prezivi ovaj mjesec, jer zena ima da prezivi ovaj mjesec od 40 KM-ova koje je dobila od komsija kad su culi za pricu.
Tuga velika, pa predlazem da se skupimo mi nekako, da joj barem hranu obezbijedimo, ukoliko to mozemo ... Nisam siguran da ce ona htjeti ista primiti, sto je normalno, jer ne znam zenu, ali ne mogu samo da sjedim i ne cinim nista.
Zenu je kostala njena dobrota, i sto je najgore - kaze mi prijatelj - ona uopce nije ljuta.
I znam, zvucim Vam konfuzno, kao sto je i Hadzinica imala dojam za prosli slucaj, ali ja mira nemam
Nana nema nikog blizu, jedino tog rodjaka i njegovu porodicu, ali i oni su slucaj kojima treba pomoc,
-
Bibi33
#206 Re: HOCETE LI MI POMOCI DA OBRADUJEMO 2 DJECAKA?
Na mene racunaj.
Sta god se dogovorite ja sam za.
Tuzno, jadna bakica.
Sta god se dogovorite ja sam za.
-
fixer
#207 Re: HOCETE LI MI POMOCI DA OBRADUJEMO 2 DJECAKA?
Posto sam dobio pp-ove, da onda dopunim pricu javno. Nana zivi na Dobrinji. Ja bih mozda ovih dana mogao da odem do nje, da se pokusam diretkno ili indirektno informirati. Nisam razmisljao da skupljamo pare,mada bi mozda mogi dati jedan dio u parama, s obzirom da bi od te penzije nana vjerovatno platila rezije. Ali, zelja mi je da jadnici odgovorimo dobrotom kojom je ona pokusala postupiti prema toj sitnoj dusi, da ne bih lanuo sta jace.
Jadnica se vec pripremila,kako sam cuo iz prica, da ce "gladovat" ovaj mjesec. E, ja bih onda drzao akcenat na hrani, a i mislim da je velikoj vecini puno lakse dati hranu nego pare. Ukoliko ko zeli, a i volio bih, da neko krene sa mnom. Sad da li ce to biti Hadzinica, ili neko drugi, meni je apsolutno svejedno.
-
fixer
#208 Re: HOCETE LI MI POMOCI DA OBRADUJEMO 2 DJECAKA?
Sad sam bio kod nane. Nana se zove Zlat######## (82 godine).
Imam slike, samo sam sad u internet centru, pa nisam u stanju da ih postavim.
Nanu je opljackao jedan visok, kurpulentan mladic. Prvo je iskoristio priliku i usao joj u stan, i trazio 50 KM od nje. Predstavio se kao neki deminer. Rekao da je ostao bez goriva, a da mu je auto ispred zgrade, i da ga treba odvest u firmu. Ona mu je rekla da nema novca. Kako je doticna hulja vidjela da je nanina tasna stajala pored, na regalu, on joj je trazio dvije prazne flase kako bi u njih natocio benzin. Naravno, samo je trazio priliku da ona ode u drugu sobu.
Ona, iako stara, tesko pokretna, no nimalo senilna i naivna, rekla mu je da je sigurna da nema flasa. No on je insistirao da provjeri. Nana je krenula prema kuhinji, i dok je stajala tamo cekajuci da bude pogodno vrijeme da se vrati i kaze da je pogledala, on je novce uzeo. Vidjela ga je da se ustajao, te zbog toga ga je pitala da li je nesto uzeo. On je rekao da nije, a i da jest, zakleo se sinom Kenanom da ce vratiti. Ustao se i izasao preko vrata.
Nana tesko zivi. Od primanja ovaj mjesec ima samo ono sto su prve komsije dale. (nekih 30-40 KM)
Sad je rekla da do kraja mjeseca nema nista, i da jedva ceka peti - penzija. Pitao sam je je li placala ikakve racune ovaj mjesec. Rekla je da nije.
Nisu veliki novci potrebni da pomognemo ovoj jadnici. Uz mali odziv dvoje - troje ljudi, ovoj nani mozemo mnogo pomoci.
Hocete mi pomoci da pomognem nani?
Imam slike, samo sam sad u internet centru, pa nisam u stanju da ih postavim.
Nanu je opljackao jedan visok, kurpulentan mladic. Prvo je iskoristio priliku i usao joj u stan, i trazio 50 KM od nje. Predstavio se kao neki deminer. Rekao da je ostao bez goriva, a da mu je auto ispred zgrade, i da ga treba odvest u firmu. Ona mu je rekla da nema novca. Kako je doticna hulja vidjela da je nanina tasna stajala pored, na regalu, on joj je trazio dvije prazne flase kako bi u njih natocio benzin. Naravno, samo je trazio priliku da ona ode u drugu sobu.
Ona, iako stara, tesko pokretna, no nimalo senilna i naivna, rekla mu je da je sigurna da nema flasa. No on je insistirao da provjeri. Nana je krenula prema kuhinji, i dok je stajala tamo cekajuci da bude pogodno vrijeme da se vrati i kaze da je pogledala, on je novce uzeo. Vidjela ga je da se ustajao, te zbog toga ga je pitala da li je nesto uzeo. On je rekao da nije, a i da jest, zakleo se sinom Kenanom da ce vratiti. Ustao se i izasao preko vrata.
Nana tesko zivi. Od primanja ovaj mjesec ima samo ono sto su prve komsije dale. (nekih 30-40 KM)
Sad je rekla da do kraja mjeseca nema nista, i da jedva ceka peti - penzija. Pitao sam je je li placala ikakve racune ovaj mjesec. Rekla je da nije.
Nisu veliki novci potrebni da pomognemo ovoj jadnici. Uz mali odziv dvoje - troje ljudi, ovoj nani mozemo mnogo pomoci.
Hocete mi pomoci da pomognem nani?
Last edited by fixer on 23/04/2010 22:55, edited 1 time in total.
- Priorat
- Location: Naučio sam krajnje oprezno upotrebljavati riječ nemoguće...
#209 Re: HOCETE LI MI POMOCI DA OBRADUJEMO 2 DJECAKA?
pa hajde konkretno, gdje da ti prebacim novce? daj racun kakav..konto, bilo sta...
- Priorat
#210 Re: HOCETE LI MI POMOCI DA OBRADUJEMO 2 DJECAKA?
jest da ti je nick kao i kod tog sto ju je opljackao ali nema veze...

-
fixer
#211 Re: HOCETE LI MI POMOCI DA OBRADUJEMO 2 DJECAKA?
Ja nemam otvoren racun pogodan za tu svrhu, ali u kontaktu sam sa Hadzinicom da iskoristimo ovaj njen racun, ili da onda ja, ukoliko ona ne moze, otvorim racun. Samo bih Vas zamolio za malo strpljenja. A, ukoliko ste iz Sarajeva, mozemo se dogovoriti za primopredaju. Birajte metod koji zelite.Priorat wrote:pa hajde konkretno, gdje da ti prebacim novce? daj racun kakav..konto, bilo sta...
Ja cu uskoro ponovo kod nje. Tad mogu cak snimiti i video, ako zelite. Sad cu do banke da vidim koji su uslovi da se otvori racun.
-
fixer
#212 Re: HOCETE LI MI POMOCI DA OBRADUJEMO 2 DJECAKA?
Hehehe, to je velika slucajnost. Veze sa fixanjem nemam.Priorat wrote:jest da ti je nick kao i kod tog sto ju je opljackao ali nema veze...![]()
-
fixer
#213 Re: HOCETE LI MI POMOCI DA OBRADUJEMO 2 DJECAKA?
Moderator, otisao bih sad u banku, pa mi samo recite kakav racun trebam da otvorim. Ili, ukoliko zelis, mogu doci bilogdje u Sarajevu da preuzmem novce.moderator wrote:fixer, ne snimaj je, ne prisjedaj joj na muku.
Kako da ti dostavimo pare?
Nani sam objasnio da mi trebaju slike, iako ja nisam cak ni htio da objavljujem ime i prezime, ona je rekla da s time nema problema, jer joj stvarno novac treba. Da vidite samo koliko se zahvaljuje, a jos nista nismo uradili
- Priorat
#214 Re: HOCETE LI MI POMOCI DA OBRADUJEMO 2 DJECAKA?
fixer wrote:Hehehe, to je velika slucajnost. Veze sa fixanjem nemam.Priorat wrote:jest da ti je nick kao i kod tog sto ju je opljackao ali nema veze...![]()
Ukoliko zelis, a i mozes, mozemo otici zajedno kod nane.Posaljem ti na PP moj broj mobitela.
vani sam zato i pitam gdje da ti prebacim novac (na koji konto). prosli put kad sam slao za ova dva djecaka je sve super bilo. hadzinica odradila sve "do bola".. tako i ti isto..
-
fixer
#215 Re: HOCETE LI MI POMOCI DA OBRADUJEMO 2 DJECAKA?
Priorat wrote: Hehehe, to je velika slucajnost. Veze sa fixanjem nemam.Ukoliko zelis, a i mozes, mozemo otici zajedno kod nane.Posaljem ti na PP moj broj mobitela.
vani sam zato i pitam gdje da ti prebacim novac (na koji konto). prosli put kad sam slao za ova dva djecaka je sve super bilo. hadzinica odradila sve "do bola".. tako i ti isto..[/quote]
Obecavam da cu se potruditi.
Nani ovo nije prvi posjet lopova. Ocigledno neki okolni narkomani znaju da zivi sama, da prima penziju, pa je redovno uznemiravaju.
Pokusat cemo joj pomoci i po tom osnovu.
Dogovorili smo da joj mi pomazemo koliko moze (ja i prijatelj) i da ne otvara nikome vise vrata.
Nije prijavila u policiji (stara je i jedva pokretna), ali izvrsit cu pritisak i osigurati nacin da i to uradimo.
Hvala Vam puno.
-
fixer
#216 Re: HOCETE LI MI POMOCI DA OBRADUJEMO 2 DJECAKA?
Budemo, samo je starica preplasena mnogo. Moramo prvo nesto rijesiti po ovom pitanju, pa kad se vidim sa njom drugi put, ja cu joj predloziti da odemo u tu stanicu.
-
fixer
#217 Re: HOCETE LI MI POMOCI DA OBRADUJEMO 2 DJECAKA?
OK.moderator wrote:Ako si sa Dobrinje, idi sam objasni im, i obavezno NEMOJ PISATI PO FORUMU KOLIKO JE SKUPLJENO I STA JE ODNESENO I KAD jer nikad ne znas ko od klosara cita.fixer wrote:Budemo, samo je starica preplasena mnogo. Moramo prvo nesto rijesiti po ovom pitanju, pa kad se vidim sa njom drugi put, ja cu joj predloziti da odemo u tu stanicu.
A doticnom koji je nanu opljackao zelim tesku bolest i dug zivot.
Mada bih volio objaviti svotu novca, cisto radi transparentnosti. A nanu cemo stititi od sada kao da mi je najrodjenije. Da, sam Dobrinje sam.
-
lol_sa
#218 Re: HOCETE LI MI POMOCI DA OBRADUJEMO 2 DJECAKA?
@fixer...imas pp...samo me prozovi, ja cu te nazvati
respect

respect
-
drekalica28
#219 Re: HOCETE LI MI POMOCI DA OBRADUJEMO 2 DJECAKA?
Ja sam blizu Dobrinje.....ako šta treba, rado ću pomoći. 
- anjusha
- Location: u 206 koraka, duzini tog sokaka koje nikad ne brojim
#220 Re: HOCETE LI MI POMOCI DA OBRADUJEM 2 DJECAKA?
Hadzinica je dala zeleno svjetlo da se na ovaj broj racuna i dalje uplacuje za pomoc i za ovu nenu kako se ne bi ljudi petljali i otvarali nove racune--- procedurisali itd.hadzinica wrote:UniCredit Bank
UPLATA SREDSTAVA IZ INOSTRANSTVA
DEVIZNI RACUN
BROJ RACUNA: 40350220101
IBAN-international bank account number: BA39 3386 9028 7066 9137
SWIFT code: UNCRBA22
adresa banke: KARDINALA STEPINCA BB,88 000 MOSTAR
BROJ TEKUCEG RACUNA
40350220000
svrha uplate:
Uplata pomoci
p.s.
"sluzbenik" u banci koji mi je vise nego ljubazno i strpljivo pomogao pri otvaranju racuna,je jedan od nasih uvazenih sa-x forumasa![]()
HVALA!
Znaci, razlog uplate: uplata pomoci
i cim se prikupi zeljena cifra (ili cak i prije) fixer moze otici do hadzinice da to uzmu sa racuna.
ukoliko se svi slazu, naravno.
hadzinica nam je u internet-defektu pa je zamolila mene da prenesem ovu poruku i pozdrave
- Priorat
-
fixer
#222 Re: HOCETE LI MI POMOCI DA OBRADUJEMO 2 DJECAKA?
Ovako, saznao sam preko drugih ljudida je nani iskljuceno grijanje u stanu. Ona mi to uopce nije spomenula, ali je to dokaz koliko je situacija hitna.Oa i pored penzije nije mogla placat racune
, a sad je jos i bez toga ostala 
Katastroa...
Vec su mi poceli ljudi davat novce. Jos ima obecanih. Hvala Vam puno.
Hadzinici svaka cast.
Veselim se sto cu je napokon upoznat
Katastroa...
Vec su mi poceli ljudi davat novce. Jos ima obecanih. Hvala Vam puno.
Hadzinici svaka cast.
Veselim se sto cu je napokon upoznat
-
fixer
#223 Re: HOCETE LI MI POMOCI DA OBRADUJEMO 2 DJECAKA?
Hvala punoPriorat wrote:otislo...
-
fixer
#224 Re: HOCETE LI MI POMOCI DA OBRADUJEMO 2 DJECAKA?
Hvala na pomoci drekalice, a mozes mi se javiti na PP akoimas ideju na koji nacin bi mogla pomoci.drekalica28 wrote:Ja sam blizu Dobrinje.....ako šta treba, rado ću pomoći.
-
fixer
#225 Re: HOCETE LI MI POMOCI DA OBRADUJEMO 2 DJECAKA?
Ljudi, imam slike, ali ne znam da li da ih objavim. Strah me da se ovi lopovi ne vrate... :(Mislim da i ime izbrisem.
Ukoliko neko zeli da vidi sliku, neka me kontaktira. Stvarno nisam pametan. Da li da objavljujem ili ne
Ukoliko neko zeli da vidi sliku, neka me kontaktira. Stvarno nisam pametan. Da li da objavljujem ili ne