Hoćemo 1000 maraka - hoćemo nagradu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

high_volume

#76 Re: Hoćemo 1000 maraka - hoćemo nagradu

Post by high_volume »

pedeset wrote: 01/05/2020 09:27 Danas je 1. maj. U mnogim zemljama radnici traže svoja prava i bolji položaj. U BIH to i nije slučaj već duže vrijeme. Zato mi policajci, radnici u zdravstvu, uposlenici civilne zaštite, i svi oni koji su najviše rizikovali i dali u vrijeme ove pandemije tražimo nagradu za naš rad!
Prije svih mislim na radnike u zdravstvu i policajce!
Tražimo podršku svih građana, kolega, istinskih prijatelja kako bi natjerali vladu da uradi ono čega se trebala sjetiti sama po uzoru na vladu u republici srpskoj.
Tražimo da se u mjesecu maju isplati nagrada od po 1000 KM svakom uposleniku gore spomenutih ustanova!

:
Društvo koje ima državu koja nije solventna, ne može, ne smije, besmisleno trošiti novac kojeg nema.

Naročito ne može bez saglasnosti, bez zajedničke odluke svih političkih predstavnika u parlamentu, jer bi drugačije ovakvo nagrađivanje bio oblik korupcije, bilo bi to jednostrana kupovina radnika u zdravstvu, policije itd.
Logovan

#77 Re: Hoćemo 1000 maraka - hoćemo nagradu

Post by Logovan »

Bascarsija1 wrote: 07/05/2020 01:50 Meni treba dati 10.000 jer sam otisao iz drzave I ne opterecavam sistem vise.
Logično.
dr_Evil

#78 Re: Hoćemo 1000 maraka - hoćemo nagradu

Post by dr_Evil »

geralt wrote: 06/05/2020 15:15
jazzer wrote: 06/05/2020 13:24 Drotovima bih dao *urcinu da oci njom izbiju. Policijski sat bio mjesec ipo i ono bi milju klix pomoci?
A zasto je bio policijski sat? Jer ministar MUP-a nije bio siguran u sposobnost vlastite policije da moze odgovoriti zadatku.

Ne bih ni medicinarima dao osim onima koji su zaista bili ugrozeni, onima koji su radili direktno sa pacijentima a vecina nije.

Kome ono jos? Neko predlozi vatrogasce? Sta su to oni uradili u ova dva mjeseca? Ugasili 4 kontejnera i garazu? I jednu
macku skinuli s drveta.

Heroji su prodavaci u trznim centrima, radnjama, oni koji su pravili hljeb svaki dan da ga imamo, vozaci koji su dovozili brasni i ostale
potrepstine i da ne nabrajam dalje, da nekoga od tih vrijednih ljudi ne zaboravim.
Za vatrogasce ova prica bas ne stoji. Ukucaj "pozar" u Klix i pokusaj prebrojati vijesti iz zadnjih mjesec dana. Konjic, Mostar, Ugorsko, Hrasno Brdo, Prozor, Bosansko Grahovo, Banovici, Tuzla, Gracanica...
I za vatrogasce prica stoji idemo redom:

1. Da bi postao vatrogasac potrebno je da se zaposlis preko stranke, platis pinku, i dobijes laznu potvrdu da si bio dobrovoljac neko vrijeme
2. Kada su pozari koji ne prijete kucama samo puste da izgori citava suma
3. Nisu obuceni i ne zele da se obucavaju za spasavanje ljudi iz pozara, ili ti ga sto bi se reklo da rone u dimu
4. Imaju benificirani radni staz??
5. Ne zele da uce i da se obucavaju, svaki pozar kazu neispravne instalacije jer znaju da ih niko nista nece pitati
6. Imaju opremu iz '68, ali moraju sutit jer su zaposleni preko stranke, prema tome ne smiju nista da kazu

Za mene je stavka jedan sasvim dovoljna, ne postaju vatrogasci jer su sanjali da se voze u velikom crvenom autu i spasavaju macke, nego jer im babo poznaje sefa SDA centrale
vjesticanametli

#79 Re: Hoćemo 1000 maraka - hoćemo nagradu

Post by vjesticanametli »

:thumbup: ajmo dalje
Muriji i vatrogaZsima ono sto preko 2 visi :lol:
Ko je sljedeci za milju :mrgreen:
dr_Evil

#80 Re: Hoćemo 1000 maraka - hoćemo nagradu

Post by dr_Evil »

vjesticanametli wrote: 07/05/2020 10:22 :thumbup: ajmo dalje
Muriji i vatrogaZsima ono sto preko 2 visi :lol:
Ko je sljedeci za milju :mrgreen:
Da je srece ovako bi bilo, za svaku vecu narkoplijenidbu neka se tom timu da 10% ulicne vrijednosti, za svaki slucaj korupcije koji rijese tom timu ide 20%.

Dobar policajac moze da uzme 100.000KM godisnje na platu!

Ali jock, nece se to nikad desit. Ne odgovara ni sefovima im, a onda i oni moraju radit
Dead Man Walking

#81 Re: Hoćemo 1000 maraka - hoćemo nagradu

Post by Dead Man Walking »

Dajte ba ljudima po milju, sto ste taki? :D
MorningStar

#82 Re: Hoćemo 1000 maraka - hoćemo nagradu

Post by MorningStar »

Dead Man Walking wrote: 07/05/2020 13:26 Dajte ba ljudima po milju, sto ste taki? :D
Ma najmanji problem , dat ce im politicari samo da zaprijete strajkom jer im ovi gu**cu cuvaju.. nego mi pitamo ovdje ima li jos sta da zele :D
astala_vistala

#83 Re: Hoćemo 1000 maraka - hoćemo nagradu

Post by astala_vistala »

Kakve nagrade ? nagrada za sjedenje po domovima zdravlja ? prazne su sve ustanove nema pacijenata a da ne pricam o policajcima ??

Meni nije jasna osoba koja prima placu iz budzeta trazi jos ? :-) :-) :-) znaci ljudi koji ovise od realnog sektora i uplata poreza traze jos :lol:

Generalno sam misljenja da nekima stvarno treba povecati primanja bez korone a posebno se misli na prosvjetne radnike i profesore.

I ono najbitnije povecanje placa u realnom sektoru onoj zeni na kasi u Hosi,Bingu,Amku tu treba drzava da izvrsi pritisak na vlasnike kompanija da povecaju place radnicima,jer stvarno sramota je da ti ljudi zive od 500 do 700KM mjesecno.

ps negdje sam vidio podatak da na 820 hiljada zaposlenih u Bosni i Hercegovini 230 hiljada spada u javni sektor :run:

Gledam i podatak za Austriju 4,4% zaposlenih opcenito spada u javni sektor ostalo je sve realni sektor.
Post Reply