Ali zbog čišćenja Hrvata iz općine Kakanj sudi se Hadžihasanoviću i Kuburi, a ne HDZ-u.umro je mostar wrote:izvini ali bas neki dan je bio interview sa kakanjcima u nekom selu kod Capljine bez vode i kanalizacije i govore ljudi: HDZ nam je ako odemo sa svojih ognjista obecavao brda i doline, a mi danas umiremo od gladi. Dakle to bas i nije relvantno od fzs. Svi koji su bili u Hercegovini osjetili su jako dobro to mjenjanje demografske slike Hercegovine od strane HV i HVO, kako Srbi tako i Bosnjaci.orbit wrote:de malo otidji na http://www.fzs.ba pa pogledaj demografsku sliku u federaciji i gdje je ona najvise promjenjena !!!umro je mostar wrote:Hrvatska je pochinila strasne zlocine u BiH, genocidom izmjenila demografsku sliku Hercegovine.
Hoce li se zlocinac Karadzic predati?
-
Bosanac_HR
-
praznina
Ti si onaj bosanac što živi u HR.Bosanac_HR wrote:Koje je to Hrvatska strašne zločine počinila u BiH? Imaš li neke konkretne podatke ili samo lupaš?umro je mostar wrote:Hrvatska je pochinila strasne zlocine u BiH, genocidom izmjenila demografsku sliku Hercegovine, ali opet se ne moze dovoditi u istu ravan sa Srbijom, jer Hrvatska nije pochela rat, a to je jedan od najtezih tasova na vagi. Nije pochela rat.
Otkud da se u Hercegovini desio genocid?
Da ti pojasnim što je to genocid:
1. Međunarodni sud je ovlašten da krivično goni osobe koje su počinile genocid definiran u stavu 2 ovog člana ili bilo koje od djela nabrojenih u stavu 3 ovog člana.
2.Genocid označava bilo koje od sljedećih djela, počinjeno s namjerom da se u cijelosti ili djelomično uništi neka nacionalna, etnička, rasna ili vjerska grupa kao takva:
a.ubijanje pripadnika grupe;
b.nanošenje teške tjelesne ili duševne povrede pripadnicima grupe;
c.smišljeno nametanje pripadnicima grupe životnih uvjeta sračunatih da dovedu do njenog potpunog ili djelomičnog fizičkog uništenja;
d.uvođenje mjera kojima je cilj sprečavanje rađanja unutar grupe;
e.prisilno premještanje djece te grupe u drugu grupu.
3.Kažnjiva su sljedeća djela:
a.genocid;
b.udruživanje radi činjenja genocida;
c.direktno i javno poticanje na činjenje genocida;
d.pokušaj činjenja genocida;
e.sudjelovanje u genocidu.
Činjenica1: Nijedan Hrvat pred Haagom nije optužen za genocid, isto tako nijedan Bošnjak-Musliman
Činjenica2: Optuženim Srbima genocid je jedno od glavnih i redovnih mjesta u optužnici
Činjenica3: Od svih zločina počinjenih u BiH za vrijeme zadnjeg rata, dosad je samo zločin u Srebrenici pravno okvalificiran kao genocid
Nekada je potrebno samo isključiti TV i ne gledati štetno je za oči a u periodu od 1991-1995 gledanje TV programa je štetno uticalo i na ljudski mozak i vidim da taj uticaj ni tebe nije zaobišao.
- Mx
#78 Re: Hoce li se zlocinac Karadzic predati?
Vaznije pitanje od hapsenja Karadzica je hoce li BiH dobiti presudu u svoju korist za ratnu stetu i odstetu od Srbije za Agresiju i genocid napravljen nad Bosancima i drzavom R BiH.Smrt fasizmu wrote:Hoce li se zlocinac Karadzic predati?
-
praznina
#79 Re: Hoce li se zlocinac Karadzic predati?
Srbija a i CG su kokuz tako da ne znam odakle će stvoriti novac za odštetu.Mx wrote:Vaznije pitanje od hapsenja Karadzica je hoce li BiH dobiti presudu u svoju korist za ratnu stetu i odstetu od Srbije za Agresiju i genocid napravljen nad Bosancima i drzavom R BiH.Smrt fasizmu wrote:Hoce li se zlocinac Karadzic predati?
- Mx
#80 Re: Hoce li se zlocinac Karadzic predati?
Ako su kokuzipraznina wrote:Srbija a i CG su kokuz tako da ne znam odakle će stvoriti novac za odštetu.Mx wrote:Vaznije pitanje od hapsenja Karadzica je hoce li BiH dobiti presudu u svoju korist za ratnu stetu i odstetu od Srbije za Agresiju i genocid napravljen nad Bosancima i drzavom R BiH.Smrt fasizmu wrote:Hoce li se zlocinac Karadzic predati?
-
praznina
#81 Re: Hoce li se zlocinac Karadzic predati?
Mx wrote:Ako su kokuzipraznina wrote:Srbija a i CG su kokuz tako da ne znam odakle će stvoriti novac za odštetu.Mx wrote: Vaznije pitanje od hapsenja Karadzica je hoce li BiH dobiti presudu u svoju korist za ratnu stetu i odstetu od Srbije za Agresiju i genocid napravljen nad Bosancima i drzavom R BiH.? neka onda izgrade autoputeve kroz BiH sjever - jug i istok - zapad o svom trosku ili neka zaloze Srbiju i srpske velike kompanije i autoputeve pod hipoteku i lijepo dignu kredite od medjunarodnih institucija. Bosancima lijepo dadnu taj novac od kredita a Srbija ga godinama lijepo i seriozno otplacuje. Ili neka izgrade sve u BiH sto su porusili od privatnih objekata i firmi tako sto ce dati svoj materijal i radnu snagu. Uostalom oni su pametni pa neka nadju neku dobru konstrukciju za finansiranje odnosno placanje ratne stete i odstete BiH.
Založiti Srbiju pod hipoteku.
Dobra ti je ova.
Super bi bilo kada bi gradili autoput kroz BiH ali imaće konkurenciju odnosno zapadne komšije s onu stranu Dunava a oni neće propustiti takvu priliku. Još za vrijeme vladavine stare vlade su Mesić i Račan otvoreno lobirali da posao dobiju hrvatske tvrtke. Čuj da prepuste posao Srbiji. Nema šanse!
-
praznina
#82 Re: Hoce li se zlocinac Karadzic predati?
Možda mogu prodati svoju imovinu u BiH. Tu BiH može dobiti solidnu lovu. Samo je pitanje kako će vlast rasporediti taj novac. Da ne bude "uzmi novce i bježi bježi".Mx wrote:Ako su kokuzipraznina wrote:Srbija a i CG su kokuz tako da ne znam odakle će stvoriti novac za odštetu.Mx wrote: Vaznije pitanje od hapsenja Karadzica je hoce li BiH dobiti presudu u svoju korist za ratnu stetu i odstetu od Srbije za Agresiju i genocid napravljen nad Bosancima i drzavom R BiH.? neka onda izgrade autoputeve kroz BiH sjever - jug i istok - zapad o svom trosku ili neka zaloze Srbiju i srpske velike kompanije i autoputeve pod hipoteku i lijepo dignu kredite od medjunarodnih institucija. Bosancima lijepo dadnu taj novac od kredita a Srbija ga godinama lijepo i seriozno otplacuje. Ili neka izgrade sve u BiH sto su porusili od privatnih objekata i firmi tako sto ce dati svoj materijal i radnu snagu. Uostalom oni su pametni pa neka nadju neku dobru konstrukciju za finansiranje odnosno placanje ratne stete i odstete BiH.
-
Smrt fasizmu
#83 Hoce li se zlocinac Karadzic predati?
Smrt fasizmu-Sloboda narodu!
p.s. VRATITE SE TEMI!!!
-
mostarac
da nije tragicno bilo bi komicno. svaki komentar je suvisanpraznina wrote:Ti si onaj bosanac što živi u HR.Bosanac_HR wrote:Koje je to Hrvatska strašne zločine počinila u BiH? Imaš li neke konkretne podatke ili samo lupaš?umro je mostar wrote:Hrvatska je pochinila strasne zlocine u BiH, genocidom izmjenila demografsku sliku Hercegovine, ali opet se ne moze dovoditi u istu ravan sa Srbijom, jer Hrvatska nije pochela rat, a to je jedan od najtezih tasova na vagi. Nije pochela rat.
1. Međunarodni sud je ovlašten da krivično goni osobe koje su počinile genocid definiran u stavu 2 ovog člana ili bilo koje od djela nabrojenih u stavu 3 ovog člana.
2.Genocid označava bilo koje od sljedećih djela, počinjeno s namjerom da se u cijelosti ili djelomično uništi neka nacionalna, etnička, rasna ili vjerska grupa kao takva:
c.smišljeno nametanje pripadnicima grupe životnih uvjeta sračunatih da dovedu do njenog potpunog ili djelomičnog fizičkog uništenja;
a.genocid;
Činjenica1: Nijedan Hrvat pred Haagom nije optužen za genocid, isto tako nijedan Bošnjak-Musliman
Činjenica2: Optuženim Srbima genocid je jedno od glavnih i redovnih mjesta u optužnici
Činjenica3: Od svih zločina počinjenih u BiH za vrijeme zadnjeg rata, dosad je samo zločin u Srebrenici pravno okvalificiran kao genocid
Nekada je potrebno samo isključiti TV i ne gledati štetno je za oči a u periodu od 1991-1995 gledanje TV programa je štetno uticalo i na ljudski mozak i vidim da taj uticaj ni tebe nije zaobišao.
-
praznina
umro je mostar wrote:da nije tragicno bilo bi komicno. svaki komentar je suvisanpraznina wrote:Ti si onaj bosanac što živi u HR.Bosanac_HR wrote: Koje je to Hrvatska strašne zločine počinila u BiH? Imaš li neke konkretne podatke ili samo lupaš?
a.genocid;
- Mx
#87 Re: Hoce li se zlocinac Karadzic predati?
praznina wrote:Mx wrote:Ako su kokuzipraznina wrote: Srbija a i CG su kokuz tako da ne znam odakle će stvoriti novac za odštetu.? neka onda izgrade autoputeve kroz BiH sjever - jug i istok - zapad o svom trosku ili neka zaloze Srbiju i srpske velike kompanije i autoputeve pod hipoteku i lijepo dignu kredite od medjunarodnih institucija. Bosancima lijepo dadnu taj novac od kredita a Srbija ga godinama lijepo i seriozno otplacuje. Ili neka izgrade sve u BiH sto su porusili od privatnih objekata i firmi tako sto ce dati svoj materijal i radnu snagu. Uostalom oni su pametni pa neka nadju neku dobru konstrukciju za finansiranje odnosno placanje ratne stete i odstete BiH.
Založiti Srbiju pod hipoteku.![]()
![]()
![]()
Dobra ti je ova.![]()
![]()
![]()
Super bi bilo kada bi gradili autoput kroz BiH ali imaće konkurenciju odnosno zapadne komšije s onu stranu Dunava a oni neće propustiti takvu priliku. Još za vrijeme vladavine stare vlade su Mesić i Račan otvoreno lobirali da posao dobiju hrvatske tvrtke. Čuj da prepuste posao Srbiji. Nema šanse!![]()
![]()
-
praznina
#88 Re: Hoce li se zlocinac Karadzic predati?
Mx wrote:praznina wrote:Mx wrote: Ako su kokuzi? neka onda izgrade autoputeve kroz BiH sjever - jug i istok - zapad o svom trosku ili neka zaloze Srbiju i srpske velike kompanije i autoputeve pod hipoteku i lijepo dignu kredite od medjunarodnih institucija. Bosancima lijepo dadnu taj novac od kredita a Srbija ga godinama lijepo i seriozno otplacuje. Ili neka izgrade sve u BiH sto su porusili od privatnih objekata i firmi tako sto ce dati svoj materijal i radnu snagu. Uostalom oni su pametni pa neka nadju neku dobru konstrukciju za finansiranje odnosno placanje ratne stete i odstete BiH.
Založiti Srbiju pod hipoteku.![]()
![]()
![]()
Dobra ti je ova.![]()
![]()
![]()
Super bi bilo kada bi gradili autoput kroz BiH ali imaće konkurenciju odnosno zapadne komšije s onu stranu Dunava a oni neće propustiti takvu priliku. Još za vrijeme vladavine stare vlade su Mesić i Račan otvoreno lobirali da posao dobiju hrvatske tvrtke. Čuj da prepuste posao Srbiji. Nema šanse!![]()
![]()
Tebi smjesno. Pa ja, jel' 'vako, neka UVALE Srbiju pod hipoteku i plate racune. Nema nigdje vise guzovace pa cak ni u EU
. Sto porusis i pokrades to lijepo i platis. To ti je isto ko da si se napio i slupao gazdi i kafanu i njega, sve moras da platis gazdi i jos da se onda lijepo izvines.
![]()
Njemačka i Italija su bili okupatori i rušitelji po Jugi a nisu ni pfenniga a ni lire dali.
-
SD-6
samo da poselamim StipanaBosanac_HR wrote:Koje je to Hrvatska strašne zločine počinila u BiH? Imaš li neke konkretne podatke ili samo lupaš?umro je mostar wrote:Hrvatska je pochinila strasne zlocine u BiH, genocidom izmjenila demografsku sliku Hercegovine, ali opet se ne moze dovoditi u istu ravan sa Srbijom, jer Hrvatska nije pochela rat, a to je jedan od najtezih tasova na vagi. Nije pochela rat.
a.genocid;
nekoc se našalih da je ovo NDH-oski forum presvucen u pro-komunisticki
nego da ne bi ko "dr"....fasovao ban za prozivanje o pro-cro forumu...duboko se izvinjavam/ispričavam
Bog i Hrvati
nebeski narod izgleda dobija konkurenciju...komplexi su čudo
-
mostarac
a izvini, ako je tebi tako loshe ovde zasto ne odesh. Mislim ja ne bi bio tu gdje mi je ruznoSD-6 wrote:s franjinim mitomanom...samo zahebavat mogu...raspravljat nikad
P.S.moro sam forumski puk upoznat da se radi o našem voljenom Stipi-Luburiću...najnovijom produktu revulucionarne klon-tehnologije
![]()
vazno je da su mu mod. naklonjeni![]()
-
SD-6
a ko rece da mi je lose
ja se samo bunim protiv dvostrukih arsina u vezi klonova...
moji pajtosi su nepodobni i banuju se...a stipu jok...neka,neka...samo to treba reci u lice,i nazvati pravim imenom
P.S.vjerujem da bi fair&co kada bi me banovali....sutri dan pozvao na peticiju i rehab
...pitaj ljude...ja sam pencilin za mnoge drugove vjeruj mi
...moja uloga(u pocetku) je bila cisto zahebantska...ali moram se primicat ka prvom saffu
silom prilika nazalost 
moji pajtosi su nepodobni i banuju se...a stipu jok...neka,neka...samo to treba reci u lice,i nazvati pravim imenom
P.S.vjerujem da bi fair&co kada bi me banovali....sutri dan pozvao na peticiju i rehab
-
mostarac
mozda jesi penicilin, ali ima i onih protiv kojih pencilin ne pomazeSD-6 wrote:a ko rece da mi je lose![]()
ja se samo bunim protiv dvostrukih arsina u vezi klonova...
P.S.vjerujem da bi fair&co kada bi me banovali....sutri dan pozvao na peticiju i rehab...pitaj ljude...ja sam pencilin za mnoge drugove vjeruj mi
![]()
...moja uloga(u pocetku) je bila cisto zahebantska...ali moram se primicat ka prvom saffu
silom prilika nazalost
-
mostarac
dabogda ti zaradio od SDA koliko ja od SDP-aSD-6 wrote:vjerujem druze kad ja pozovem na Dzi-had...tad ni pencilin ne pomaze
![]()
a sad odohjerbo meni ne placa partija da mlatim gloginje niti mi placa racune...ko tebi :oops:poselamljujem te... uz topli pozdrav
![]()
![]()
SMRT KOMUNIZMU!¨
a i nad dzihadom ima crvena revolucija
-
Bosanac_HR
To vrijedi za tebe a ne za mene. Ja iznosim činjenice i samo činjenice.praznina wrote:Ti si onaj bosanac što živi u HR.Bosanac_HR wrote:Koje je to Hrvatska strašne zločine počinila u BiH? Imaš li neke konkretne podatke ili samo lupaš?umro je mostar wrote:Hrvatska je pochinila strasne zlocine u BiH, genocidom izmjenila demografsku sliku Hercegovine, ali opet se ne moze dovoditi u istu ravan sa Srbijom, jer Hrvatska nije pochela rat, a to je jedan od najtezih tasova na vagi. Nije pochela rat.
a.genocid;
- manijak1
Danas je 37,1%.
Jel' ti Drago ?