komeba wrote:Asimilirani Srbi i Hrvati? Od one Karadziceve "Alijini Srbi" nisam cuo gluplje vrijedanje...
Ako asimiliran znaci da normalno razmisljas,ne pokusavas na silu govoriti "sijecanj",iako ti zadnjih 10 generacija govori januar,ako to znaci da navijas za BiH u bilo kojem sportu,da nemas rezervne domovine,onda sam taj,asimilirani.
A ti ni svjestan nisi koliko je ova tvoja izjava sovinisticka...zasto bi se uopste neko trebao asimilirati ako je tu roden,odrastao,ako su mu djedovi,pradjedovi tu isto rodeni? Asimiliraju se dosljaci,ali ne i oni koji zive normalno tu vijekovima kao i komsije/susjedi.
Ako poput tebe razmisljaju ljudi u NS,onda nije ni cudo da je onaj ratni zlocinac na izbornoj listi.
Pa evo, ja ne govorim 'sreCno' nego govorim 'sreTno'... Govorim kao svaki drugi zenicanin, u mome vokabularu ne postoje izrazi netipicni za Zenicu.
Ja navijam za BiH u svakom sportu.
Nemam rezervne domovine.
Ali, od mene se itekako moze cuti pljuvanje cetnika, Karadzica, Mladica, Milosevica, ali se TAKODJE moze cuti pljuvanje Cace, Zuke,... Od Srba i Hrvata iz SDPa cujem iskljucivo pljuvanje srpski i hrvatski monstruma, dok o bosnjackim nikada niti rijeci nisam cuo.
Od mene se moze cuti negodovanje na Kostunicu i njegovo veliksrpsko atakovanje na BiH, ali se TAKODJE moze cuti negodovanje na imerijalisticku izjavu Davutoglua. Od Srba i Hrvata iz SDP je pljustala paljba na Kostunicu, dok se na izjavu Davutoglua niko nije osvrno.
Ja podrzavam da svaki Bosnjak oda pocest svojim stradalim bilo gdje u BiH i to ne smatram civilizacijskim cinom. Svakako da se ti ljudi cesto koriste u propagande svrhe, ali to ne smije sprjecit obiljezavanje stradanja. Srbi i Hrvati u SDPu se nikada nisu pobunili sto neki Bosnjaci koriste zrtve u propagande svrhe, ali im je zato zasmetala 'Dobrovoljacka'.
Ja se najostrije suprostavljam diskriminaciji Bosnjaka i Hrvata u RS. Ostro se suprostavljam njenom imenom, njenoj zastavi, njenim krsnim slavama, zastupljenosti ostalih naroda u institucijama RS itd itd. I Srbi iz SDPa se ostro suprostavljaju stanju u RS, ali zato nisu ostri u Federaciji.
Srbi i Hrvati iz SDPa uvazavaju volju vecine Bosnjackog naroda, ali zato ne uvazavaju volju vecine srpskog i hrvatskog naroda.
Ja svim srcem navijam za BiH, ali mi je drago kada pobjedi Srbija, pa i Hrvatska. Da li je drago Srbima i Hrvatima iz SDPa? Da li smiju o tome javno govoriti?
I da, jesu li Dzerard Selman i onaj Galijasevic asimilirani Bosnjaci? Ja mislim da jesu. Zasto? Podrzavaju samu 'srpsku stvar', dok ih ne zanimaju interesi Bosnjackog naroda.
Ako ovo nisu primjeri asimilacije, onda ja nemam pojma sta znaci pojam 'asimilacija'.