Hoće li Karadžića osloboditi za genocid u 6 općina?

Post Reply

Hoće li Karadžića osloboditi za genocid u 6 općina?

Da
12
60%
Ne
8
40%

Total votes: 20

BHCluster

#1 Hoće li Karadžića osloboditi za genocid u 6 općina?

Post by BHCluster »

Rasprava po žalbi Haškog tužilaštva na međupresudu kojom je bivši predsjednik Republike Srpske (RS) Radovan Karadžić oslobođen optužbi za genocid u šest bosansko-hercegovačkih općina, bit će održana sutra, 17. aprila...
Da li ce se sutra "jahanje" nakon jeremiceve "licne ovete hagu" u UN-u nastaviti sa karadzicevim oslobadjanjem za genocid u 6 opcina?
westt

#2 Re: Hoće li Karadžića osloboditi za genocid u 6 općina?

Post by westt »

Ja se nadam da neće ali kako je krenulo moguće je.
It_is_a_Leclerc

#3 Re: Hoće li Karadžića osloboditi za genocid u 6 općina?

Post by It_is_a_Leclerc »

Genocid u Prijedoru dokazan je i presuđen u slučaju "Stakić". To što nekog oslobode za genocid, ne znači da genocida nije bilo.
harač

#4 Re: Hoće li Karadžića osloboditi za genocid u 6 općina?

Post by harač »

It_is_a_Leclerc wrote:Genocid u Prijedoru dokazan je i presuđen u slučaju "Stakić". To što nekog oslobode za genocid, ne znači da genocida nije bilo.
nije tačno, oba vijeća su utvrdila da se nije radilo o genocidu. ovo drugo nije netačno uopćenito, ali jeste u ovom slučaju; jer, on nije morao biti osuđen za činjenje, mogao je biti osuđen za pomaganje (a la Krstić), ali s obzirom da je utvrđeno da uopće nije bilo genocida to se nije ni razmatralo
anonimus0007

#5 Re: Hoće li Karadžića osloboditi za genocid u 6 općina?

Post by anonimus0007 »

zna li neko u kojim gradovima u BiH je do sada presuđen genocid i pred kojim sudovima?
kuda dalje?

#6 Re: Hoće li Karadžića osloboditi za genocid u 6 općina?

Post by kuda dalje? »

Samo je u Srebrenici pravosnazno presudjen genocid, i tako ce i ostati. Mada i za Srebrenicu postoje razne pravne teorije, gdje jedni tvrde da je to bio genocid, dok neki argumentuju da ipak to nije "dostiglo" prag potreban prema medjunardonom pravu da bi se utvrdio genocid...
harač

#7 Re: Hoće li Karadžića osloboditi za genocid u 6 općina?

Post by harač »

anonimus0007 wrote:zna li neko u kojim gradovima u BiH je do sada presuđen genocid i pred kojim sudovima?
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Bo ... osecutions
anonimus0007

#8 Re: Hoće li Karadžića osloboditi za genocid u 6 općina?

Post by anonimus0007 »

kuda dalje? wrote:Samo je u Srebrenici pravosnazno presudjen genocid, i tako ce i ostati. Mada i za Srebrenicu postoje razne pravne teorije, gdje jedni tvrde da je to bio genocid, dok neki argumentuju da ipak to nije "dostiglo" prag potreban prema medjunardonom pravu da bi se utvrdio genocid...
a ti drugi su četnici i agresori. daj se saberi. niko ozbilljan ne dovodi u pitanje genocid. samo ja koliko znam, tj negdje sam čuo da je i sud u njemačkoj presudio genocid u doboju.
It_is_a_Leclerc

#9 Re: Hoće li Karadžića osloboditi za genocid u 6 općina?

harač wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Genocid u Prijedoru dokazan je i presuđen u slučaju "Stakić". To što nekog oslobode za genocid, ne znači da genocida nije bilo.
nije tačno, oba vijeća su utvrdila da se nije radilo o genocidu. ovo drugo nije netačno uopćenito, ali jeste u ovom slučaju; jer, on nije morao biti osuđen za činjenje, mogao je biti osuđen za pomaganje (a la Krstić), ali s obzirom da je utvrđeno da uopće nije bilo genocida to se nije ni razmatralo
U slučaju Stakića, sudija Meron je potvrdio postojanje genocidne namjere, koja ti je, narodski, pola genocida.

@kuda dalje? - Sva ozbiljna i kvalifikovana međunarodna, pravna i ekspertska javnost saglasna je, bez pogovora, da se u Srebrenici desio zločin genocida koji je za cilj imao trajno uništenje Bošnjaka Podrinja, metodama - ubijanja, protjerivanja, silovanja, zastrašivanja, i spriječavanja njihovog povratka. To što u Genocidno-šumskoj nastambi još uvijek pronađu nekog nižeg pripravnika u advokatskoj kući u Vladivostoku koji se s time ne slaže, nije i ne može biti pravni osnov za tumačenje bilo kojeg zločina.
antifascism

#10 Re: Hoće li Karadžića osloboditi za genocid u 6 općina?

Post by antifascism »

kuda dalje? wrote:Samo je u Srebrenici pravosnazno presudjen genocid, i tako ce i ostati. Mada i za Srebrenicu postoje razne pravne teorije, gdje jedni tvrde da je to bio genocid, dok neki argumentuju da ipak to nije "dostiglo" prag potreban prema medjunardonom pravu da bi se utvrdio genocid...
Ko, osim naravno BN Televizije, Dodika, SANU i te bagre?

Imas i danas budala koji argumentuju da Hitler nije pocinio genocid.
antifascism

#11 Re: Hoće li Karadžića osloboditi za genocid u 6 općina?

Post by antifascism »

anonimus0007 wrote:
a ti drugi su četnici i agresori. daj se saberi. niko ozbilljan ne dovodi u pitanje genocid. samo ja koliko znam, tj negdje sam čuo da je i sud u njemačkoj presudio genocid u doboju.
Nikola Jorgic, dobio 4 puta dozivotno.

Mislim da je dokazano i vecini gradova PC da je cilj bio genocid.
http://en.wikipedia.org/wiki/Nikola_Jorgi%C4%87
It_is_a_Leclerc

#12 Re: Hoće li Karadžića osloboditi za genocid u 6 općina?

antifascism wrote:

Naročito u srpskom narodu. Mladen Obradović, negator genocida, također "dio stručne međunarodne javnosti", tvrdi da je u Aushwitzu ubijeno 650 ljudi i da za to ima neki papir nekog Crvenog krsta, s imenima tih ljudi, i da je on to jednom vidio.
I šta sad ?! Da raspravljamo o tome šta taj nepismenko i njemu slični misle o genocidu ? :)
harač

#13 Re: Hoće li Karadžića osloboditi za genocid u 6 općina?

Post by harač »

It_is_a_Leclerc wrote:
harač wrote:
U slučaju Stakića, sudija Meron je potvrdio postojanje genocidne namjere, koja ti je, narodski, pola genocida.
šta ovo treba da znači? u gotovini je 5 sudija reklo da je kriv (3+2), pa [pravno] nije
antifascism

#14 Re: Hoće li Karadžića osloboditi za genocid u 6 općina?

Post by antifascism »

It_is_a_Leclerc wrote:
antifascism wrote:

Naročito u srpskom narodu. Mladen Obradović, negator genocida, također "dio stručne međunarodne javnosti", tvrdi da je u Aushwitzu ubijeno 650 ljudi i da za to ima neki papir nekog Crvenog krsta, s imenima tih ljudi, i da je on to jednom vidio.
I šta sad ?! Da raspravljamo o tome šta taj nepismenko i njemu slični misle o genocidu ? :)
Dr. Obradovic :oops:

Image
kuda dalje?

#15 Re: Hoće li Karadžića osloboditi za genocid u 6 općina?

Post by kuda dalje? »

Ja se slazem s vama da je genocid neosporan. ali ima ljudi, i ne samo sa srpske nacionalisticke strane, koji argumentuju da to nije genocid, nego samo tezak oblik zlocina protiv covjecnosti (masakr). I to vrlo respektabilni medunarodni strucnjaci... istrazite sami malo po internetu, nije to tesko pronaci.
antifascism

#16 Re: Hoće li Karadžića osloboditi za genocid u 6 općina?

Post by antifascism »

kuda dalje? wrote:Ja se slazem s vama da je genocid neosporan. ali ima ljudi, i ne samo sa srpske nacionalisticke strane, koji argumentuju da to nije genocid, nego samo tezak oblik zlocina protiv covjecnosti (masakr). I to vrlo respektabilni medunarodni strucnjaci... istrazite sami malo po internetu, nije to tesko pronaci.
Nabroj 5 respektabilni. Znaci da nisu ismijavani, ekstremni ljevicari ili desnicari...

Da su respektabilni Ban Ki-moon nebi napustio salu :-)
kuda dalje?

#17 Re: Hoće li Karadžića osloboditi za genocid u 6 općina?

Post by kuda dalje? »

Ba jebote, proguglaj malo, nije to visa matematika.. ali evo ovako napamet, Noam Chomsky, Lewis Mckenzie i ima jos tih budaletina, koji ipak uzivaju veliki ugled u svijetu...
anonimus0007

#18 Re: Hoće li Karadžića osloboditi za genocid u 6 općina?

Post by anonimus0007 »

kuda dalje? wrote:Ba jebote, proguglaj malo, nije to visa matematika.. ali evo ovako napamet, Noam Chomsky, Lewis Mckenzie i ima jos tih budaletina, koji ipak uzivaju veliki ugled u svijetu...
(smajli koji povraća). on može biti ugledan jedino u društvu šešelja i sličnih.
kuda dalje?

#19 Re: Hoće li Karadžića osloboditi za genocid u 6 općina?

Post by kuda dalje? »

a evo sad sam ja malo istarzio za tebe... :)

jos neki ljudi koji kazu da nije bilo genocida (nazalost): Gregory Copley, Edward S. Herman, George Szamuely, Michael Mandel, Diana Johnstone, Phillip Corwin, Carlos Martins Branco, George Pumphrey...
harač

#20 Re: Hoće li Karadžića osloboditi za genocid u 6 općina?

Post by harač »

kuda dalje? wrote:a evo sad sam ja malo istarzio za tebe... :)

jos neki ljudi koji kazu da nije bilo genocida (nazalost): Gregory Copley, Edward S. Herman, George Szamuely, Michael Mandel, Diana Johnstone, Phillip Corwin, Carlos Martins Branco, George Pumphrey...
ovi ljudi ne samo da nisu stručnjaci za međunarodno krivično pravo, već nisu čak ni pravnici :-)
Danguba

#21 Re: Hoće li Karadžića osloboditi za genocid u 6 općina?

Post by Danguba »

...mozes li nabrojati 300 miliona a ako ne, odustani od diskusije.

Zvanicna politika EU je kroz parlament osudila genocid u Srebrenici a istu takvu osudu dao je i Americki kongres (sve u ime svog naroda).

Sta pojedinci misle, pa zar to nekoga zanima osim njihovih istomisljenika.
kuda dalje?

#22 Re: Hoće li Karadžića osloboditi za genocid u 6 općina?

Post by kuda dalje? »

Danguba wrote:

...mozes li nabrojati 300 miliona a ako ne, odustani od diskusije.

Zvanicna politika EU je kroz parlament osudila genocid u Srebrenici a istu takvu osudu dao je i Americki kongres (sve u ime svog naroda).

Sta pojedinci misle, pa zar to nekoga zanima osim njihovih istomisljenika.
Potpuno se slazem s tobom. Genocid je neosporan. ali ja sam samo iznio trenutno stanje misljenja kad je u pitanju Srebrenica, a onda me ovaj poceo propitivati, pa sam odgovorio
antifascism

#23 Re: Hoće li Karadžića osloboditi za genocid u 6 općina?

Post by antifascism »

Nemoj ubacivati "nazalost" kad dobro znamo ko si i sta hoces.

Who the fuck is Gregory Copley? Nema ga ni wikipediji gdje imas cak i Muamera Svraku.
Edward Herman profesor ekonomije :run:
Diana Johnstone profesor literature. Ekstremni ljevicar, ismijavana do bola :lol:

Szamuely? :lol:
Szamuely was arrested on October 5, 1999, for having 570 overdue library books from the New York University campus library, many of them rare or out of print and most of them related to political science, which he refused to return after repeated warnings.[1] His fines ran up to $31,000,[2] although this was allegedly the cost of replacing them.[3]
http://en.wikipedia.org/wiki/George_Szamuely

Philip Corwin, clan http://www.srebrenica-report.com/
Osim sto negiraju genocid negiraju rusenje Vukovara, opsadu Sarajeva, etnicko ciscenje, Kosovo...
:oops:

Branco? Ugledan???? :lol:
Higher Ranking UNMO Confirms Carlos Martins Branco is a Liar
He claims that he was "UNMO Deputy Chief Operations Officers of UNPF (at theatre level)", which qualifies him for a lower ranking UNMO. In fact, he was a trainee - "at theatre level", thus far, unqualified to speak on behalf of the United Nations. According to the Selection Standards and Training Guidelines for United Nations Military Observers,
http://srebrenica-genocide.blogspot.se/ ... as-no.html

Nepravi se glup. Da ova nabrojana bagra ista znace Ban Ki-moon, kao sef organizacije koje su Branco i McKenzie sluzili, nebi napustio salu.
kuda dalje?

#24 Re: Hoće li Karadžića osloboditi za genocid u 6 općina?

Post by kuda dalje? »

Uopste se nezelim upustati u raspravu, pogotovo s nekim ko raspravlja na nivou nasih parlamentaraca... (cuj, "dobro znamo ko si i sta hoces" :lol: :-) :run: ) ) bojim se da ti nemas pojma...

prije nego sto se odjavim s teme, dakle genocid u Srebrenici je neosporan, desio se, i pravosnazno presudjen pred ICTy, ICJ i Sud BiH vise puta, to ja netrebam govorit, to svi znamo. Mada uvijek postoje ljudi s argumentima koje govore drugacije, i njih itekako treba biti svjestan...

sto se tice drugih opcina, genocid nece bit presudjen, pa ni za psihopatu kao sto je Karadzic. Jednostavno nema dovljno pravnih/e dokaza/osnove, pogledajte malo vec presudjne presude za relevantne opstine.

dovidjenja i prijatno
stari grad Visegrad

#25 Re: Hoće li Karadžića osloboditi za genocid u 6 općina?

Post by stari grad Visegrad »

Bosnajcki narod je planski pobijen i protjeran u opcinama, zene i djevojcice silovane.
ako to nije genocid onda sta je?
Post Reply