Hoće li ikad ova država krenuti naprijed?

Mišo_Kovač

#26 Re: Hoće li ikad ova država krenuti naprijed?

Post by Mišo_Kovač »

Svrha postojanja drzave je pljacka... nema boljeg paravana za ultrakriminal od same države :-)
slogabn
Location: Psalm 137:9 Blessed is the one who grabs your little children and smashes them against a rock.

#27 Re: Hoće li ikad ova država krenuti naprijed?

Post by slogabn »

KENJAC wrote:
Yug wrote:Cim ukinemo entitete krenuce nabolje,promjenice se mentalitet ljudi i politicara i bit cemo moderna mocna drzava postovana u svijetu.
Pa ljudi Beograd i Zagreb sa stogodisnjom tradicijom skolovanih diplomata,politicara svih kovova danas nemaju kadrove da naprave napredak,a mi zelimo od ovih nasih polupismenih poiiticara zeljnih sadake za sebe i clanove familije nesto vise.
Cim priznaju Bosnu bit ce bolje , Cim stane rat bit ce bolje, cim ukinu entitete , bit ce bolje ... Dok got zivi i jedan Bosanac , bilo koje rase, na ovim prostorima nece nikad bit bolje ! A za ove sto spominju Bratunacke majmune u kolo uhvacene, nek malo procitaju komentare na razne vijesti na ovom istom forumu , pa nek se malo zapitaju i nad majmunima iz sopstvenih redova !
Hajde ne seruckaj Kenjac. S kojim se ja to narodom na ovom forumu poistovjecujem? Ko su to majmuni iz mojih redova?

Ne moras se izjasnjavati kao jedan od konstitutivnih naroda ako si pronasao SVOJ NACIONALNI IDENTITET. Sto naprimjer ja jesam. Boli me kita za tri tora i njihovo medjusobno prepucavanje. U interesu mi je jaka drzava, mir i sloga bosanske nacije. Sad se ti napravi lud i reci kako tako sto ne postoji, tako da te mogu svrstati medju jedne od majmuna.
dudlov

#28 Re: Hoće li ikad ova država krenuti naprijed?

Post by dudlov »

Mišo_Kovač wrote:Svrha postojanja drzave je pljacka... nema boljeg paravana za ultrakriminal od same države :-)
To majstore.:mrgreen:

Sent from my LG-P970 using Tapatalk 2
slogabn
Location: Psalm 137:9 Blessed is the one who grabs your little children and smashes them against a rock.

#29 Re: Hoće li ikad ova država krenuti naprijed?

Post by slogabn »

hipphop wrote:
"slogabn"
hipphop wrote:Hoce - Kad bosnjacima dodje u glavu da je BiH drzava TRI ravnopravna (konstituivna) naroda.
Hoce, kad tim NARODIMA dodje u glavu da su JEDNA NACIJA - BOSANCI.
Bosanci su samo Mujo, Haso i Fata!
Bosanci su po automatizmu pojmanja NACIJE - ZAJEDNICKA NACIJA BOSANSKOHERCEGOVACKIH KONSTUTATIVNIH NARODA i OSTALIH NARODA KOJI ZIVE U BiH.
tesanj

#30 Re: Hoće li ikad ova država krenuti naprijed?

Post by tesanj »

Kako da napreduje kad je pola drzave okupirano i rade na tome da je razvale. Zamisli da albanci imaju r.albansku u crnoj gori ili makedoniji, ili recimo srbi na kosovu, i rade na tome da razjebu te drzave u kojima zive, mogu zamislit koji prosparitet.:mrgreen:
klaki

#31 Re: Hoće li ikad ova država krenuti naprijed?

Post by klaki »

hipphop wrote:Hoce - Kad bosnjacima dodje u glavu da je BiH drzava TRI ravnopravna (konstituivna) naroda.
Bosna i Hercegovina je drzava Bosanaca i Hercegovaca/Bosnohercegovaca/Bosanaca (kako god govori, da se nebi neko slucajno naljutio) isto kao sto je Amerika drzava Amerikanaca

Kada zaostali polupismeni narod to sebi utuli u glavu i stavi na stranu svoju etnicku pripadnost/geneticku strukturu/duzinu kurca, eh onda vec imamo sansi da krenemo naprijed. A to tad cemo se dijeliti na neke balije, muslimanje, bosnjake, srbe, srbijance, hrvate, dugokurce i kratkokurce
didžej

#32 Re: Hoće li ikad ova država krenuti naprijed?

Post by didžej »

nece ova drzava nikad krenuti naprijed jer mrznja nikad nije bila pokretacka snaga a ova drzava vrvi od mrznje.
ova drzava ce se raspast u paramparcad.
Ludzak

#33 Re: Hoće li ikad ova država krenuti naprijed?

Post by Ludzak »

Mina_88 wrote:
Ludzak wrote:Nikad ova drzava nece napredovat. Ako je nekad napredovala, napredovala je u sastavu Jugoslavije, a na ovaj nacin nece nikad. :wink:
Pa ako je tako, koja je svrha njenog postojanja? Cemu insistiranje na cjelovitost ili uopste opstanak takve drzave?

Ozbiljno pitam.
Svi mi imamo mrvicu nade u bolje sutra. Al bogami kako su ovi politicari zasrali, ne mozemo se opraviti narednih 20 god.
Basvod

#34 Re: Hoće li ikad ova država krenuti naprijed?

Post by Basvod »

Ova drzava nece.
Drzava koja je svacija i nicija, u kojoj se ne zna ni ko pije ni ko placa, u kojoj oko banalnih pitanja godinama nema dogovora, u kojoj se dogovara po kafanama, u kojoj ni jedna institucija ne radi kako treba, u kojoj nema ni volje ni odgovornosti od malih drzavnih sluzbenika pa do visokih... pa do uzroka svega tj. tri naroda koja se generalno izmedju sebe ne mogu ocima gledati.
Nekad su je stranci drzali na okupu, sada samo inat.
muzicar_iz_parka

#35 Re: Hoće li ikad ova država krenuti naprijed?

Post by muzicar_iz_parka »

Ako je problem samo u onima tamo, zašto onda ne postoji recimo Z. Njemačka koju Zlaja obeća u većem entitetu?
Meni je logično da postoje problemi u pitanjima gdje nema konzesusa političkih predstavnika na državnom nivou, zašto onda niko ne rješava neke od hiljada problema na nižim nivoima, onda bih mogao shvatiti kako je jedini problem dejtonsko uređenje koje nas koči.
Naravno za političare koji se uz razne fore i fazone drže preko 20 godina u nekom od nivoa vlasti je lakše naći par tema/problema nacionalne-etničke prirode, te rotirati istima u krug, a sebi osigurati pol. funkciju i dovoljno para za 10 koljena u toku 10-15 godina karijere.
Basvod

#36 Re: Hoće li ikad ova država krenuti naprijed?

Post by Basvod »

muzicar_iz_parka wrote:Ako je problem samo u onima tamo, zašto onda ne postoji recimo Z. Njemačka koju Zlaja obeća u većem entitetu?
Meni je logično da postoje problemi u pitanjima gdje nema konzesusa političkih predstavnika na državnom nivou, zašto onda niko ne rješava neke od hiljada problema na nižim nivoima, onda bih mogao shvatiti kako je jedini problem dejtonsko uređenje koje nas koči.
Naravno za političare koji se uz razne fore i fazone drže preko 20 godina u nekom od nivoa vlasti je lakše naći par tema/problema nacionalne-etničke prirode, te rotirati istima u krug, a sebi osigurati pol. funkciju i dovoljno para za 10 koljena u toku 10-15 godina karijere.
Zato sto je Z. Njemacka bila nezavisna drzava a mi ovdje zavisimo jedni od drugih.
tesanj

#37 Re: Hoće li ikad ova država krenuti naprijed?

Post by tesanj »

muzicar_iz_parka wrote:Ako je problem samo u onima tamo, zašto onda ne postoji recimo Z. Njemačka koju Zlaja obeća u većem entitetu?
Problem i jest u drzavi. Omogucila sistem u kojem mogu svi pljahati do besvjesti. Na drzavnom nivou stite jedni druge od procesuiranja i krivcnog gonjenja i naravno to se sve prenijelo na nize nivoe i evo nas gdje i jesmo u g......
muzicar_iz_parka

#38 Re: Hoće li ikad ova država krenuti naprijed?

tesanj wrote: Problem i jest u drzavi. Omogucila sistem u kojem mogu svi pljahati do besvjesti. Na drzavnom nivou stite jedni druge od procesuiranja i krivcnog gonjenja i naravno to se sve prenijelo na nize nivoe i evo nas gdje i jesmo u g......
VSTV je prema naumu MZ-e koja ga je napravila nezavisan od bilo kojeg političkog uticaja, imaju SIPA-u za hapšenje, neka hapse sve redom.
Basvod

#39 Re: Hoće li ikad ova država krenuti naprijed?

Post by Basvod »

muzicar_iz_parka wrote:
tesanj wrote: Problem i jest u drzavi. Omogucila sistem u kojem mogu svi pljahati do besvjesti. Na drzavnom nivou stite jedni druge od procesuiranja i krivcnog gonjenja i naravno to se sve prenijelo na nize nivoe i evo nas gdje i jesmo u g......
VSTV je prema naumu MZ-e koja ga je napravila nezavisan od bilo kojeg političkog uticaja, imaju SIPA-u za hapšenje, neka hapse sve redom.
:lol: Reci da se salis.

Nema odgovornosti. Srbija je primjer kako se brzo moze napraviti atmosfera u kojoj kriminalci vise nisu sigurni. Kod nas se nikad nece pojaviti tri Vucica. Uvijek ce biti jedan Dodik, Haris ili Komsic da prebace pricu na nacionalizam. A nacionalizam u BIH ce uvijek imati prolaz. Sam suzivot tri naroda produkuje nacionalizam.
Last edited by Basvod on 22/08/2013 17:10, edited 1 time in total.
iza_tebe_sam

#40 Re: Hoće li ikad ova država krenuti naprijed?

Post by iza_tebe_sam »

Od sutra obavezno krecemo naprijed
palermo

#41 Re: Hoće li ikad ova država krenuti naprijed?

Post by palermo »

iza_tebe_sam wrote:Od sutra obavezno krecemo naprijed
:thumbup:

a ima jedan paradoks, kad državi krene na bolje, mnogima će krenuti na gore....država naime traži i svoje, ima pravila, ima kazne, ima red........nemoj da sutra netko ne zažali za ovim vremenima :D
KENJAC

#42 Re: Hoće li ikad ova država krenuti naprijed?

Post by KENJAC »

slogabn wrote:
KENJAC wrote:
Yug wrote:Cim ukinemo entitete krenuce nabolje,promjenice se mentalitet ljudi i politicara i bit cemo moderna mocna drzava postovana u svijetu.
Pa ljudi Beograd i Zagreb sa stogodisnjom tradicijom skolovanih diplomata,politicara svih kovova danas nemaju kadrove da naprave napredak,a mi zelimo od ovih nasih polupismenih poiiticara zeljnih sadake za sebe i clanove familije nesto vise.
Cim priznaju Bosnu bit ce bolje , Cim stane rat bit ce bolje, cim ukinu entitete , bit ce bolje ... Dok got zivi i jedan Bosanac , bilo koje rase, na ovim prostorima nece nikad bit bolje ! A za ove sto spominju Bratunacke majmune u kolo uhvacene, nek malo procitaju komentare na razne vijesti na ovom istom forumu , pa nek se malo zapitaju i nad majmunima iz sopstvenih redova !
Hajde ne seruckaj Kenjac. S kojim se ja to narodom na ovom forumu poistovjecujem? Ko su to majmuni iz mojih redova?

Ne moras se izjasnjavati kao jedan od konstitutivnih naroda ako si pronasao SVOJ NACIONALNI IDENTITET. Sto naprimjer ja jesam. Boli me kita za tri tora i njihovo medjusobno prepucavanje. U interesu mi je jaka drzava, mir i sloga bosanske nacije. Sad se ti napravi lud i reci kako tako sto ne postoji, tako da te mogu svrstati medju jedne od majmuna.
Prvo, odkud ti u ovoj prici ? Drugo "seruckaj" nekom ko je s tobom ovce cuvo ! Trece ko ti je rekao da ti poistovjecujes ? Poenta mog posta bi trebala bit da uvjek nesto cekamo da krene naprijed, a drugo da smo uvijek spremni krivicu za jad i cemer drustva u kome se nalazino , prebaciti na "one tamo" jer mi nismo nikad i nizasta krivi !
Trece i najvaznije , oko svrstavanja, je cinjenica da ja prvi nisam , a niti cu biti svrstan. To podkrepljukem cinjenicom da mi podjednako sva tri tora govore da "seruckam"
... S postovanjem !
tesanj

#43 Re: Hoće li ikad ova država krenuti naprijed?

Post by tesanj »

muzicar_iz_parka wrote:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Halali
muzicar_iz_parka

#44 Re: Hoće li ikad ova država krenuti naprijed?

Basvod wrote:

Nema odgovornosti. Srbija je primjer kako se brzo moze napraviti atmosfera u kojoj kriminalci vise nisu sigurni. Kod nas se nikad nece pojaviti tri Vucica. Uvijek ce biti jedan Dodik, Haris ili Komsic da prebace pricu na nacionalizam. A nacionalizam u BIH ce uvijek imati prolaz. Sam suzivot tri naroda produkuje nacionalizam.
Previše vjeruješ propagandi koja se širi kroz njihove medije. Osim bombastičnih izjava ja ne vidim neke velike borbe sa kriminalom preko Drine, kod njih "Žandamerija" (spec. policija) rukovodi dilovanjem droge i drugim krupnim mafijaškim poslovima, a ti pričaš o "nesigurnosti za kriminalce", kod nas je barem SIPA (još uvijek) čista po tom pitanju. Da ne spominjem zezanciju oko Miškovića, držali čovjeka godinu dana u pritvoru bez solidne optužnice, na kraju će vjerovatno naplatiti od države odštetu za to, a od suđenja neće bit ništa.
muzicar_iz_parka

#45 Re: Hoće li ikad ova država krenuti naprijed?

tesanj wrote:
muzicar_iz_parka wrote:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Halali
Ja pričam šta je bio naum a o rezultatima neka sudi šira publika.
Basvod

#46 Re: Hoće li ikad ova država krenuti naprijed?

Post by Basvod »

muzicar_iz_parka wrote:
Basvod wrote:

Previše vjeruješ propagandi koja se širi kroz njihove medije. Osim bombastičnih izjava ja ne vidim neke velike borbe sa kriminalom preko Drine, kod njih "Žandamerija" (spec. policija) rukovodi dilovanjem droge i drugim krupnim mafijaškim poslovima, a ti pričaš o "nesigurnosti za kriminalce", kod nas je barem SIPA (još uvijek) čista po tom pitanju. Da ne spominjem zezanciju oko Miškovića, držali čovjeka godinu dana u pritvoru bez solidne optužnice, na kraju će vjerovatno naplatiti od države odštetu za to, a od suđenja neće bit ništa.
Kojoj propagandi? Saberes 2+2. Srbija je drzava koja ide prema EU, na tom putu ce se u dobroj mjeri izlijeciti mnogih bolesti. Nije moje da to zakljucim iz kako kazes propagande, Evropa nadgleda. Naravno da ne moze odmah ali su krenuli, ubrzano.
Kakva SIPA, sta je sa tobom. Pa jel nedavno bilo prepucavanje izmedju SNSDa i SDA u SIPI preko Mehmedovica i Zubca. Kod nas je politika u svakoj pori drustva. Ne mozes lopatu zabosti u zemlju ako nemas nekog svog iznad. Mi smo smijurija od drzave a u dobroj mjeri su krivi i stranci koje spominjes a koji su svojim glupim djelovanjem kod nekih stvorili osjecaj da ce im oni napraviti drzavu. Pa jos cekaju... rahat se pate.
slogabn

#47 Re: Hoće li ikad ova država krenuti naprijed?

Post by slogabn »

KENJAC wrote:
slogabn wrote:
KENJAC wrote: Cim priznaju Bosnu bit ce bolje , Cim stane rat bit ce bolje, cim ukinu entitete , bit ce bolje ... Dok got zivi i jedan Bosanac , bilo koje rase, na ovim prostorima nece nikad bit bolje ! A za ove sto spominju Bratunacke majmune u kolo uhvacene, nek malo procitaju komentare na razne vijesti na ovom istom forumu , pa nek se malo zapitaju i nad majmunima iz sopstvenih redova !

Prvo, odkud ti u ovoj prici ? Drugo "seruckaj" nekom ko je s tobom ovce cuvo ! Trece ko ti je rekao da ti poistovjecujes ? Poenta mog posta bi trebala bit da uvjek nesto cekamo da krene naprijed, a drugo da smo uvijek spremni krivicu za jad i cemer drustva u kome se nalazino , prebaciti na "one tamo" jer mi nismo nikad i nizasta krivi !
Trece i najvaznije , oko svrstavanja, je cinjenica da ja prvi nisam , a niti cu biti svrstan. To podkrepljukem cinjenicom da mi podjednako sva tri tora govore da "seruckam"
... S postovanjem !
Evo otkud ja, to zeleno velikim slovima. Jas sam postavio video na temi jednog srbina koji zeli bolje ovoj zemlji I ja mu kazem kako da se to postigne. Da je neki Bosnjak kojem je Alija idol i vjera ispred drzave postavio ovu temu imao bih i za njega odgovor. Isto tako i za HDZhRVATE. E zbog toga ti s pravom smijem reci da seruckas. Ako vidis otvoreni fasizam u bilo kojem toru ti ga dokazi, prikazi, nacrtaj, opisi, a izjednacavanje bez dokaza zaboravi jer je isto tako kontraproduktivno.
Last edited by slogabn on 22/08/2013 18:12, edited 1 time in total.
muzicar_iz_parka

#48 Re: Hoće li ikad ova država krenuti naprijed?

Basvod wrote:
Kojoj propagandi? Saberes 2+2. Srbija je drzava koja ide prema EU, na tom putu ce se u dobroj mjeri izlijeciti mnogih bolesti. Nije moje da to zakljucim iz kako kazes propagande, Evropa nadgleda. Naravno da ne moze odmah ali su krenuli, ubrzano.
Kakva SIPA, sta je sa tobom. Pa jel nedavno bilo prepucavanje izmedju SNSDa i SDA u SIPI preko Mehmedovica i Zubca. Kod nas je politika u svakoj pori drustva. Ne mozes lopatu zabosti u zemlju ako nemas nekog svog iznad. Mi smo smijurija od drzave a u dobroj mjeri su krivi i stranci koje spominjes a koji su svojim glupim djelovanjem kod nekih stvorili osjecaj da ce im oni napraviti drzavu. Pa jos cekaju... rahat se pate.
To preuzimaju i naši mediji bez imalo kritičkog razmišljanja.
Propaganda se sastoji u tome da se država Srbija bori protiv kriminala, a najveći kriminalci glavnoj policijskoj jedinici (komandant "kažnjen" dobivanjem mjesta savjetnika ministra MUPa nakon mnog skandala, između ostalog ubistvo jednog policajca od njegovog kolege zbog mafijaških obračuna), borba protiv korupcije a nijednog ozbiljno pokrenutog procesa protiv tajkuna osim šarade sa Miškovićem, priča o ko zna koliko milijardi $ ulaganja dok u praksi od toga ništa, čak će izgleda Srbija morati platiti 160 miliona $ odštete nekim šarlatanima sa kojima su potpisali izgradnju "najvećeg solarnog parka na svijetu" u iznosu od par milijardi $, dok ta firma ustvari samo ima poštansko sanduče negdje u USA, moglo bi se do ujutru nabrajati.
Što se tiče EU, nemaju ništa konkretno, samo priču u stilu "pregovor datum o pregovaranju datuma za početak pregovora datuma početka procesa pristupanja EU" ili što bi se reklo šuplja priča, dajući im mrkvu zvanu "EU perpspketiva" zapad hoće konačno rješiti problem oko priznavanja Kosova od strane Srbije i tu se priča završava.
Makedonija već od 2000te ima taj status koji Srbija treba da dobije, pa opet ništa od pristupa EU.
Šveđanin

#49 Re: Hoće li ikad ova država krenuti naprijed?

Post by Šveđanin »

Baš skoro čitam da BIH ima najveći broj stranaka u Evropi.

Generalno prednost Hrvatske, Srbije je u tome što imaju jasan plan, kakav takav.. Ali jasan, a to je EU i ni pedalj dalje.

U BIH nema tog dogovora na vrhu, svako radi šta hoće, kako hoće, onda red nacionalnih i vitalnih interesa, onda Srbi kmeče što ih ugnjetavanju, onda se Hrvati jave sa pričom o trećem entitetu, Bošnjaci nešto treće i tako dalje..

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 4
Bodkin

#50 Re: Hoće li ikad ova država krenuti naprijed?

Post by Bodkin »

Nece joj nikad krenuti bolje, iako sam do "juce" inao drugo misljenje.

Isto tako svrha ove drzave je sa zaduzi sve sto hoda za naredne tri generacije i da bekani koji ostanu i razmnoze se placaju kamate skupa sa njihovom djecom.
Politicari ce naravno skupa sa potomcima biti "mali Bogovi" a bakir III ce i dalje da brani bosnjake od krvolocnih srba, milorad IV da oformljava radne grupe za nacrt projedloga konstrukcije recenice referendumskog pitanja itd
Post Reply