Hoće li biti trećeg entiteta?

Post Reply
no_mani=no_fjučr

#1826 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by no_mani=no_fjučr »

seln wrote:
no_mani=no_fjučr wrote:
O, igle stvarnosti, zabijene u nebo iznad nasih pogleda....
U nastavku ...u tvoje tkivo ciljaju, snajperisti raspada!
Ledeni burin
sa Dinare zavija,
nema nam treceg.
Slijepi metak?
seln

#1827 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by seln »

no_mani=no_fjučr wrote:
seln wrote: Ledeni burin
sa Dinare zavija,
nema nam treceg.
Slijepi metak?
Ne...slijepi samuraj Zatoichi...njegov haiku.
no_mani=no_fjučr

#1828 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by no_mani=no_fjučr »

Suze globusa, Bog presudjuje!
biske

#1829 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by biske »

biske wrote:daaj ba hafise poguraj da hadeze zatraži smjenu federalne vlade, sad je pravi trenutak. :D
Hafis

#1830 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Hafis »

Eh, kad je HDZ tražio smjenu te vlade...ima tri godine pa nitko ni mukajeta.

Ništa, nastavite ih vi gore rušiti...dobro su ih pritisli, mislim da su na kraju snaga :thumbup:
biske

#1831 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by biske »

Hafis wrote:Eh, kad je HDZ tražio smjenu te vlade...ima tri godine pa nitko ni mukajeta.

Ništa, nastavite ih vi gore rušiti...dobro su ih pritisli, mislim da su na kraju snaga :thumbup:
nadao sam se nekoj insajderskoj info. svejedno, hvala za odgovor.

džaba nam je pritisak kad je treNerko naumio u brazil o državnom trošku i nema druge. :D
Hafis

#1832 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Hafis »

biske wrote:
Hafis wrote:Eh, kad je HDZ tražio smjenu te vlade...ima tri godine pa nitko ni mukajeta.

nadao sam se nekoj insajderskoj info. svejedno, hvala za odgovor.

džaba nam je pritisak kad je treNerko naumio u brazil o državnom trošku i nema druge. :D
Nema logike dopustiti pad vlade i ići u nove izbore, a nismo riješili S-F.
Da ''probosanski'' blok nije toliko razvodnjavao i razvlačio, i da to riješilo kako je bog zapovjedio, vidio bi ti tek onda šta su prosvjedi i kako vlada pada :) . A ovako ništa, revi kenjče do zelene trave.
Inače, valjda im se ulilo u glavu da više nema zajebancije i odgađanja. Treba ovu državu konačno pokrenuti, ali na čistim i fer odnosima, a ne na figama u džepu i guranjem nosa u tuđi ceker.
BHCluster

#1833 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by BHCluster »

Hafis wrote:
Da ''probosanski'' blok nije toliko razvodnjavao i razvlačio, i da to riješilo kako je bog zapovjedio, vidio bi ti tek onda šta su prosvjedi i kako vlada pada :) . A ovako ništa, revi kenjče do zelene trave.
Inače, valjda im se ulilo u glavu da više nema zajebancije i odgađanja. Treba ovu državu konačno pokrenuti, ali na čistim i fer odnosima, a ne na figama u džepu i guranjem nosa u tuđi ceker.
Slazem se sa tobom jedan covjek jedan glas i rijesen problem.
Hafis

#1834 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Hafis »

BHCluster wrote:
Hafis wrote:
Slazem se sa tobom jedan covjek jedan glas i rijesen problem.
Normalno, jedan čovjek-jedan glas. I to svak' u svom kantonu.
I onda spojimo rezultate iz ta dva kantona i podjelimo vlast na pola. I to baš ono multietnički - u milimetar.
raskopusa

#1835 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by raskopusa »

seln wrote:
Hafis wrote:
madner wrote:Imam dojavu no lose su vijesti za treceligase.
Inače si vjerodostojan izvor informacija.. da ne govorim koji prognozer.
kada smo se nosali oko S-F, i ja ti lijepo rekoh na čijem će terenu prije puknuti balon, ti ode na rahat patnju...ko ne žuri se ''probosanskom'' bloku da se dogovori..ima industriju iekonomiju, vladu, folove i mogu otezati s izborima koliko hoćeš, pa i s tim dogovorom S-F.....kad puče tikva u avliji... E sad bi vele mogli izbori - Kurca graha, kusaj i dalje što si zamjesio.
Mi biramo sebi kad nam se digne, a vi birajte sebi..osim predsjednika, naravno. :wink:
bas ste napravili dobar izbor. :lol:
Hafis

#1836 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Hafis »

raskopusa wrote:
seln wrote:
Hafis wrote: Inače si vjerodostojan izvor informacija.. da ne govorim koji prognozer.
kada smo se nosali oko S-F, i ja ti lijepo rekoh na čijem će terenu prije puknuti balon, ti ode na rahat patnju...ko ne žuri se ''probosanskom'' bloku da se dogovori..ima industriju iekonomiju, vladu, folove i mogu otezati s izborima koliko hoćeš, pa i s tim dogovorom S-F.....kad puče tikva u avliji... E sad bi vele mogli izbori - Kurca graha, kusaj i dalje što si zamjesio.
Mi biramo sebi kad nam se digne, a vi birajte sebi..osim predsjednika, naravno. :wink:
bas ste napravili dobar izbor. :lol:
Niije to ništa, kakav će tek sad napraviti.
Ako im ovi plenumi ne dohakaju, neće niko :)
biske

#1837 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by biske »

fahro i hadeze se uzdaju u plenume. kakav obrat u samo jednoj sedmici. :lol:
Skijaš

#1838 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Skijaš »

raskopusa wrote:
Skijaš wrote:
snaga_znanja wrote:Entitet u punom smislu kao sto je RS nece biti. Entitet u smislu izborne jedinice za Federalni parlament hoce.
Bihać sa Mostarom, Žepče s Goraždem, to je prihvatljivo. Ustvari, oba rješenja koja su postignuta sa HDZ-om imaju svoje prednosti, i onaj Lagumdžijin sa elektorima i ovaj Tihićev koji bi od Čovićeve Herceg Bosne napravio jedan multietnički projekat. Ali teško da ijedan od ta dva prođe dalje bez Čovićevog jasnog distanciranja od politike etničkih podjela. Dosta je jedan Radmanović u Predsjedništvu.
a mi ko nismo podjeljeni?
Da si u pravu, ovo bi već bilo završeno. Lako je tu priču pričati u Visokom ili Grudama, prepreka podjeli su Vitez, Busovača, Stolac, Gornji Vakuf, Glamoč, Kiseljak itd itd.
dert

#1839 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by dert »

hafise li hafise, od ovog gOnjanja i rOnjanja ces ostati kilav , kud ces onda kukala ti majka :( :(

a treci ce biti kad bude treci svjetski rat :razz:
155_mm

#1840 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by 155_mm »

najveca prepreka treceg je to sto nema svoj zemljovid. a kako ces postojati bez svog zemljovida. to ti je ko da ides u kurvarluk bez cune u gacama. sve bi bilo lakse kad bi treci entitet uspio da nekako nabavi taj zemljovid. a dokaz da ga trenutno nema moze se vidjeti i u tome da niko od zagovornika treceg na ovoj temi ni oni javni ni oni tajni zagovornici nisu dali zemljovid treceg na uvid.
kinu

#1841 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by kinu »

155_mm wrote:najveca prepreka treceg je to sto nema svoj zemljovid. a kako ces postojati bez svog zemljovida. to ti je ko da ides u kurvarluk bez cune u gacama. sve bi bilo lakse kad bi treci entitet uspio da nekako nabavi taj zemljovid. a dokaz da ga trenutno nema moze se vidjeti i u tome da niko od zagovornika treceg na ovoj temi ni oni javni ni oni tajni zagovornici nisu dali zemljovid treceg na uvid.
upravo tako svi ga zagovaraju , al kad bi im Čović pokazao svoju kartu trećeg mislim da bi neki brzo promijenili priču pogotovo u SBK i zato je to samo tema za narod kao ono mi nismo jednakopravni a žive bolje i imaju više prava, nego u hrvati rvackoj :D uhhhh.. :run:
kamenispavac

#1842 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by kamenispavac »

u prošlom stoljeću granice BiH i u BiH su se mjenjale 5-6 puta isto toliko je bilo političkih okvira ili ustroja ovoga područja....BiH su uvjek zvali Yuga u malom a Yuga se raspala, malo logike i sve će biti jasno....neki ovdje prizivaju nekakve desante...i to na Stolac , lakše bi osvojili Fort Knox nego Stolac... i sada dolje ima 10 tenkova i 20 haubica skrivenih po halama i štalama....jedan naš mesar išao dolje kupiti junca za klaonicu, fulo štalu i ušao u susjednu tvrdi da je unutra bio T84 pokriven sijenom samo cijev viri kroz prozor a preko nje napravljena improvizirana šupa kao pomoćni objekt... nije kupio junca odmah se vratio... mislim da mi podcjenjujemo Hrvate...oni su dolje našpanovani, bolje su motivirani nametnuti su im predstavnici u vlasti, nije čudo da traže neki entitet.... mi govorimo o poštenju a hoćemo ih zajebati..nije čudno da su sada bliži sa Srbima a i s njima su ratovali i to vjekovima i to krvavije nego s nama, ali oni su ih podržali u njihovim pravima... mislim da trebamo spustiti loptu i podržati ih u tom trećem jednako se nikada nije BiH pitala u Hercegovini, ovako bismo relaksirali stvari
Stjui

#1843 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Stjui »

čini mi se da jučerašnja diverzija hrvatskih antiantifašista nije spomenuta na forumu :
Ulaz u Partizansko spomen groblje u Mostaru zapaljen je u petak na 69. godišnjicu obilježavanja oslobođenja tog grada od fašizma.

Antifašistički borci Mostara, kao i njihovi suborci iz Sarajeva, te ostali građani Mostara morali su čekati policiju i vatrogasce da ugase požar kako bi mogli ući na partizanski spomenik.

Ulaz je bio zablokiran zapaljenom gumom, no brzom intervencijom mostarskih vatrogasaca požar je ugašen.
Image
link
Hafis

#1844 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Hafis »

Stjui wrote:čini mi se da jučerašnja diverzija hrvatskih antiantifašista nije spomenuta na forumu :
Ulaz u Partizansko spomen groblje u Mostaru zapaljen je u petak na 69. godišnjicu obilježavanja oslobođenja tog grada od fašizma.

Antifašistički borci Mostara, kao i njihovi suborci iz Sarajeva, te ostali građani Mostara morali su čekati policiju i vatrogasce da ugase požar kako bi mogli ući na partizanski spomenik.

Ulaz je bio zablokiran zapaljenom gumom, no brzom intervencijom mostarskih vatrogasaca požar je ugašen.
Image
link
A šta ako su počinitelji isti oni koji su bezrazložno palili zgrade institucija na onaj dan prosvjeda u Mostaru?
Skijaš

#1845 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Skijaš »

kamenispavac wrote:mislim da trebamo spustiti loptu i podržati ih u tom trećem jednako se nikada nije BiH pitala u Hercegovini, ovako bismo relaksirali stvari
Da, malo je šta relaksirajuće kao priča o tom kome će pripasti ovo ili ono naseljeno mjesto.
155_mm

#1846 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by 155_mm »

kamenispavac wrote:u prošlom stoljeću granice BiH i u BiH su se mjenjale 5-6 puta isto toliko je bilo političkih okvira ili ustroja ovoga područja....BiH su uvjek zvali Yuga u malom a Yuga se raspala, malo logike i sve će biti jasno....neki ovdje prizivaju nekakve desante...i to na Stolac , lakše bi osvojili Fort Knox nego Stolac... i sada dolje ima 10 tenkova i 20 haubica skrivenih po halama i štalama....jedan naš mesar išao dolje kupiti junca za klaonicu, fulo štalu i ušao u susjednu tvrdi da je unutra bio T84 pokriven sijenom samo cijev viri kroz prozor a preko nje napravljena improvizirana šupa kao pomoćni objekt... nije kupio junca odmah se vratio... mislim da mi podcjenjujemo Hrvate...oni su dolje našpanovani, bolje su motivirani nametnuti su im predstavnici u vlasti, nije čudo da traže neki entitet.... mi govorimo o poštenju a hoćemo ih zajebati..nije čudno da su sada bliži sa Srbima a i s njima su ratovali i to vjekovima i to krvavije nego s nama, ali oni su ih podržali u njihovim pravima... mislim da trebamo spustiti loptu i podržati ih u tom trećem jednako se nikada nije BiH pitala u Hercegovini, ovako bismo relaksirali stvari
a da pitas tog "naseg" mesara da nije vidio kakav zemljovid na toj junici.
155_mm

#1847 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by 155_mm »

Hafis wrote:
Stjui wrote:čini mi se da jučerašnja diverzija hrvatskih antiantifašista nije spomenuta na forumu :

Image
link
A šta ako su počinitelji isti oni koji su bezrazložno palili zgrade institucija na onaj dan prosvjeda u Mostaru?
a sta ako je ovo odgovor na paljenje centrale HDZ-a, jedine cetrifikovane stranke za predstavljanje bosanskih hrvata. napad na takovu "centralu" ispada skoro kao napad na jedan citav narod.
sledge

#1848 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by sledge »

Kad će taj treći? Ovdje se piše o mesarima, nećete tako dobit entitet :-D

Poslo' preko telefona neksus pet
Hafis

#1849 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by Hafis »

155_mm wrote: a sta ako je ovo odgovor na paljenje centrale HDZ-a, jedine cetrifikovane stranke za predstavljanje bosanskih hrvata. napad na takovu "centralu" ispada skoro kao napad na jedan citav narod.
A možda je ovo bio odgovor na paljenje centrale SDA jedine cetrifikovane stranke za predstavljanje Bošnjaka napad na takovu "centralu" ispada skoro kao napad na jedan citav narod.
spreca

#1850 Re: Hoće li biti trećeg entiteta?

Post by spreca »

ma kakva ba SDA.....vidis da palimo i svetije(kantone)od centrala :lol:
Post Reply