HITNO-posao u AIR ABA
- terra_incognita
#51 Re: HITNO-posao u AIR ABA
Ma jok...samo na onom prvom....
- protest.ba
#52 Re: HITNO-posao u AIR ABA
podapismirzazmaj wrote:ma mani se takvih, obeca on tebi platu 1200 KM, pa kad dodje red da plati, isplati ti tri glave i kaze "dodjem ti" znas nije bilo posla, ovo-ono. takvih je direktora puno sarajevo
- mayab
#53 Re: HITNO-posao u AIR ABA
Jeste, puna nam je drzava tih nazovi managera, obeća ti tih nekih 1200 KM, onda se ispostavi da ih ne mozeš zaslužiti ni pod razno, eventualno ako bi firmi donio direktne dobiti od nekih milion mjesečno, znam to dobro!protest.ba wrote:podapismirzazmaj wrote:ma mani se takvih, obeca on tebi platu 1200 KM, pa kad dodje red da plati, isplati ti tri glave i kaze "dodjem ti" znas nije bilo posla, ovo-ono. takvih je direktora puno sarajevo
- Drvosjeca iz Dejcica
#54 Re: HITNO-posao u AIR ABA
Te nadri firme tipa AirBaba su firme koje ce propasiti ili biti kupljene od vecih igraca na trzistu telekomunikacija. Nesto slicno kao sto se desilo SmartNET-u, s tim sto je SmartNET bio pristojna firma. Zasto sve firme povezane sa S.BiH u 99% slucajeva evoje radnike iskoristavaju kao robove? 
- terra_incognita
#55 Re: HITNO-posao u AIR ABA
Možda ne bi bilo loše da svi koji znaju neku firmu u koju ni slučajno ne treba predavati CV, to ovdje napišu.
Na razgovorima oni su veoma slatkorječivi, kite se priznanjima kao "najpoželjniji poslodavac u 200X" i sl.
Tako da se ne može steći realna slika.
Na razgovorima oni su veoma slatkorječivi, kite se priznanjima kao "najpoželjniji poslodavac u 200X" i sl.
Tako da se ne može steći realna slika.
- bach
#56 Re: HITNO-posao u AIR ABA
Topla voda wrote:mirsad "brada"...
patriotska liga...zasluzan za oslobadjanje pofalica,medju ostalim
Cuo sam da "Brada" i slicni imaju sljedeću fintu:
Čovjek dođe, obećaju mu kule i graddove, čovjek počne raditi, napusti stari posao, i čeka da bude prijavljen u Bradinoj firmi. Naravno čovjek radi 15 dana, mjesec i dobije nogu, bez razloga i bez potpisanog ugovora.
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
#57 Re: HITNO-posao u AIR ABA
bach wrote:
Cuo sam da "Brada" i slicni imaju sljedeću fintu:
Čovjek dođe, obećaju mu kule i graddove, čovjek počne raditi, napusti stari posao, i čeka da bude prijavljen u Bradinoj firmi. Naravno čovjek radi 15 dana, mjesec i dobije nogu, bez razloga i bez potpisanog ugovora.
kao i 90% nadrimenadzera i direktora u Sa...nije Brada cak ni originalan
-
MIKI MAUS
#58 Re: HITNO-posao u AIR ABA
e ovako,
ukoliko ti treba iskustvo, nije na odmet posao i do 3 mjeseca. S tim da si u glavi predocis da ces vjerovatno biti jedna od izabranih za otkaze. Istina je da cesto uslijedi val otkaza...a isto tako i da postoji vec odabrani dio ljudi koji rade duze vrijeme, a oko njih se vrte ostali po dva mjeseca, max tri.
To je njihova strategija
Sto se tice tehnologije vrlo su sistematizovani i jako puno korisnika imaju; s tim da se rad u kompaniji ne moze bodovati sa pravim menadzementom niti sa mogucnoscu opstanka i razvoja.
o direktoru nemam informacije; ali politika firma je slozena i ne znam na cijoj se osnovi zasniva - direktora ili nekolicine ljudi.
Sretno.
ukoliko ti treba iskustvo, nije na odmet posao i do 3 mjeseca. S tim da si u glavi predocis da ces vjerovatno biti jedna od izabranih za otkaze. Istina je da cesto uslijedi val otkaza...a isto tako i da postoji vec odabrani dio ljudi koji rade duze vrijeme, a oko njih se vrte ostali po dva mjeseca, max tri.
To je njihova strategija
Sto se tice tehnologije vrlo su sistematizovani i jako puno korisnika imaju; s tim da se rad u kompaniji ne moze bodovati sa pravim menadzementom niti sa mogucnoscu opstanka i razvoja.
o direktoru nemam informacije; ali politika firma je slozena i ne znam na cijoj se osnovi zasniva - direktora ili nekolicine ljudi.
Sretno.
- terra_incognita
#59 Re: HITNO-posao u AIR ABA
Ne treba mi iskustvo, naročito ako se uzme u obzir da mi to nije čak ni u struci.
- starii
#60 Re: HITNO-posao u AIR ABA
imam osjecaj kad sve ovo procitah da ovi iz AIR ABA jedu malu djecu 
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#61 Re: HITNO-posao u AIR ABA
Hvala dragom Bogu da postoje. Pa predlažem da im jedna os poslovnih djelatnosti bude da daju seminare uhljupima iz Telecoma BIH o odnosu prema klijentustarii wrote:imam osjecaj kad sve ovo procitah da ovi iz AIR ABA jedu malu djecu
- terra_incognita
#62 Re: HITNO-posao u AIR ABA
To nema veze...pitala bi te da radiš 12 sati bez plate uz video nadzor ...i to 3 sedmice mjesečno do 04 ujutru...a samo jednu do 8-18...
Meni je žao onih koji su tamo upali jer je to baš začarani krug kad počneš raditi, pa nema plate a crnjak napustiti...
Neko reče da je volontirao prvi mjesec.
Meni je žao onih koji su tamo upali jer je to baš začarani krug kad počneš raditi, pa nema plate a crnjak napustiti...
- KatarinaKosaca
#63 Re: HITNO-posao u AIR ABA
Kad počneš raditi, a nema plate, nema nikavog začaranog kruga, fino odeš svojoj kući i otvoriš posao tačka ba. Prošla sam ja to sve, dijete drago, pa nemoj tetiterra_incognita wrote:To nema veze...pitala bi te da radiš 12 sati bez plate uz video nadzor ...i to 3 sedmice mjesečno do 04 ujutru...a samo jednu do 8-18...
- terra_incognita
#64 Re: HITNO-posao u AIR ABA
Nije li bolje raspitati se i ne odlaziti uopće tamo ?
-
nova_korisnica
#65 Re: HITNO-posao u AIR ABA
terra,
za koje radno mjesto si se ti prijavila??
ja o toj kompaniji kao njihov korisnik mogu reci sve naj
kucni budzet su mi rasteretili i na tome sam im zahvalna
nesto kontam..kad iz telekoma nazovem nekoga iz podrske (ako ih dobijem uopste) ponasaju se prema meni kao da sam im trazila da mi bubreg svoje izvade i doniraju..ove kad nazovem budu ljubazni i profesionalni i ne odaju mi utisak nekoga ko je nezadovoljan...pa me onako zanima, je li to bilo mjesto u podrsci ili nesto drugo??
za koje radno mjesto si se ti prijavila??
ja o toj kompaniji kao njihov korisnik mogu reci sve naj
nesto kontam..kad iz telekoma nazovem nekoga iz podrske (ako ih dobijem uopste) ponasaju se prema meni kao da sam im trazila da mi bubreg svoje izvade i doniraju..ove kad nazovem budu ljubazni i profesionalni i ne odaju mi utisak nekoga ko je nezadovoljan...pa me onako zanima, je li to bilo mjesto u podrsci ili nesto drugo??
-
nova_korisnica
#66 Re: HITNO-posao u AIR ABA
edit : mislim da oni izvade svoj bubreg i daju ga meni, a ne meni moj 
- KatarinaKosaca
#67 Re: HITNO-posao u AIR ABA
Inače to raspitaivanje o firmama je mač sa dvije oštrice, jer je sve jako individualno. Tako znam za jedan slučaj od prije nekoliko godina. Radilo se o firmi drugom izvozniku u Federaciji. Plate redovne, sve ok. Otišao neko na razgovor i dok je čekao, portira ga naložio kako nemaju plata, kako je loše, lik se prepao ostaviti posao i tu doći i pobjegao... Tako, da to o raspitivanju... I ovaj predhodni post je istina. I ja kao korisnik sve najbolje. Bila sam prije odsutna iz zemoje dva mjeseca. Nija im ko imao platiti račun i kontala da su mi prekinuli i telefon i internet (BIH telecom bi to uradio 10 dan) Dođem, zovem, kažu sve je ok, nismo vas ni zvali, ni isključili ni pomislili na to. E, pa svaka im čast i hallal im svaki fening.
- Amazonka27
#68 Re: HITNO-posao u AIR ABA
Stvarno ne mogu da shvatim kako pojedini prodavaci magle misle da pusimo njihov jeftini nacin reklamiranja. Nije ovo ni prvi ni zadnji put.
zaposlena sam, ali vrlo rado bih mjenjala za nesto prespektivnije i bolje. Radim na pola radnog vremena...tako da ni plata nije...dobra...
Nekoliko puta sam dobila ponudu za drugi posao...poslije raspitivanja...odustanem...jer bolji mi je i ovaj vrabac u ruci nego golub na grani...nemam hrabrosti da se kockam sa svojom egzistencijom.
Tema je super, i trebali bi ovako svi da javno razmjenjujemo iskustva sa poslodavcima, bezbolnije je uciti na tudjim greskama
- terra_incognita
#69 Re: HITNO-posao u AIR ABA
Ni ne sjećam se za koju poziciju sam se prijavila, to je bilo na onom sajmu u Skenderiji...ja i zaboravila da se to ikada desilo.
Drga stvar, kako nije začarani krug? Odjaviš se na birou, oni te ili ne prijave ili ne uplaćuju doprinose, na biro povratka nema...i onda kontaš biću tu dok nešto ne nađem...a kako neko reče: teško je naći drugi posao dok si tamo i drapiš treću smjenu 3 sedmice u mjesecu...
Što se Telecoma tiče, jeste im podrška ispod svakog nivoa ali ja bi tamo rado radila
dakle usluga koju firma nudi mi nije nešto zbog čega bi ili ne bi išla raditi...naročito u ovakvim vremenima.
Hajmo sada, kako Amazonka reče, da razmjenimo ta iskustva o lošim firmama. Uskoro će ponovo sajam pa da znamo koje štandove zaobići
Drga stvar, kako nije začarani krug? Odjaviš se na birou, oni te ili ne prijave ili ne uplaćuju doprinose, na biro povratka nema...i onda kontaš biću tu dok nešto ne nađem...a kako neko reče: teško je naći drugi posao dok si tamo i drapiš treću smjenu 3 sedmice u mjesecu...
Što se Telecoma tiče, jeste im podrška ispod svakog nivoa ali ja bi tamo rado radila
Hajmo sada, kako Amazonka reče, da razmjenimo ta iskustva o lošim firmama. Uskoro će ponovo sajam pa da znamo koje štandove zaobići
- Drvosjeca iz Dejcica
#70 Re: HITNO-posao u AIR ABA
Ma to ti je dokaz da nemaju aktivni nadzor nad sistemom i bilingom...KatarinaKosaca wrote:Inače to raspitaivanje o firmama je mač sa dvije oštrice, jer je sve jako individualno. Tako znam za jedan slučaj od prije nekoliko godina. Radilo se o firmi drugom izvozniku u Federaciji. Plate redovne, sve ok. Otišao neko na razgovor i dok je čekao, portira ga naložio kako nemaju plata, kako je loše, lik se prepao ostaviti posao i tu doći i pobjegao... Tako, da to o raspitivanju... I ovaj predhodni post je istina. I ja kao korisnik sve najbolje. Bila sam prije odsutna iz zemoje dva mjeseca. Nija im ko imao platiti račun i kontala da su mi prekinuli i telefon i internet (BIH telecom bi to uradio 10 dan) Dođem, zovem, kažu sve je ok, nismo vas ni zvali, ni isključili ni pomislili na to. E, pa svaka im čast i hallal im svaki fening.
-
nova_korisnica
#71 Re: HITNO-posao u AIR ABA
mislim da si me pogresno shvatila...ne kazem da treba ici u neku firmu zato sto im je usluga prema krajnjim korisnicima dobra, vec samo sam napravila komparaciju izmedju uposlenika telekoma i airabe u smislu da mi ovi drugi djeluju mnogo zadovoljniji i manje frustrirani od prvih
sto se tice prepricavanja tih iskustava...mislim da je to jedino ok, ako neko ima iskustvo iz prve ruke..a ne rekla-kazala price...
sto se tice prepricavanja tih iskustava...mislim da je to jedino ok, ako neko ima iskustvo iz prve ruke..a ne rekla-kazala price...
- bach
#72 Re: HITNO-posao u AIR ABA
Evo ovaj oglas vrte punih mjesec dana na svom radiju:
Imaju ljudi njuha, a ovi problem sa popunjavanjem kadrovskih križaljki.One man show ( voditelj - tonac ) !!!! Primaj slične poslove na e-mail adresu
RTV BA
* Više o preduzeću
* Svi poslovi preduzeća
* Memoriši oglas
* Printaj
* Pošalji prijatelju
* Prijavi se
Preduzeće / organizacija: RTV BA
Mjesto posla: Sarajevo
Područje rada: Mediji,Marketing, PR
Stručna sprema: VII.,VI.
Očekivana iskustva: 0-1 godina Mjesečna plata: po dogovoru mjesečno
Oblik zaposlenja: stalno, neodređeno r. v.
Radno vrijeme: puno radno vrijeme
Probni period: Ne
Karijerni nivo: početnik
Kontakt: -
Telefon: - E-mail adresa: Zahtjev za više informacija
Referencijski broj: 68250
O preduzeću
RTV BA je kompanija koja trenutno emituje samo radio program na 104,9 FM, a program televizije ćemo uspostaviti u perspektivi. Mlada kompanija i mlad kolektiv, u kom su šanse za uspjeh zaista izgledne.
Opis radnog mjesta
One man show ( voditelj - tonac )!!
Potrebni saradnici koji bi samostalno pripremili i vodili vlastite emisije. Emisije bi se u skladu sa programskom šemom emitovale u sva tri programa ( dnevnom, jutarnjem i večernjem ). Sam radio, a i emisije moraju biti sa domaćom tematikom,![]()
![]()
![]()
patriotski orijentisane
![]()
![]()
i sa pozitivnim stavovima.
![]()
![]()
![]()
Očekujemo
Očekujemo :
- znanje engleskog jezika,
- znanje rada na računaru,
- završen fakultet ili neka od završnih godina studija,
- zrelost i samoorganizovanost,
- self starter, self motivation,
- dobro poznavanje BH muzike i BH izvođača,
- komunikativnost,
- odgovornost,
- spremnost na timski rad,
- spremnost za permanentnu edukaciju,
- rad u smjenama,
- poželjno radno iskustvo na istim ili sličnim poslovima.
Nudimo
Nudimo:
- radni odnos,![]()
![]()
![]()
![]()
- dobra i redovna primanja,![]()
![]()
- edukaciju,![]()
![]()
- progres.
-
elcho71
#73 Re: HITNO-posao u AIR ABA
Znam da je jedan od suvlasnika Mahir Zisko. Taj lik je i vlasnik radija Alfa 104,9 MHz. Da si musko i po njegovom ukusu primili bi te, tip voli decke. 
- bach
#74 Re: HITNO-posao u AIR ABA
je li to možda ovaj mahir žiško:elcho71 wrote:Znam da je jedan od suvlasnika Mahir Zisko. Taj lik je i vlasnik radija Alfa 104,9 MHz. Da si musko i po njegovom ukusu primili bi te, tip voli decke.
Iz BH Dana, nekad davno bilo:
"Pederska posla"
Mi smo grupa bivših novinara BRT Internationala iz Sarajeva, BiH. Neki od nas su pederi. Ostali smo bez posla prije 10 mjeseci, u oktobru 1999, kada su nas otpustili nacionalisti SDA predvođeni Džemaludinom Latićem, članom Predsjedništva SDA. Razlozi za takav čin leže u našem seksualnom opredjeljenju, neslaganju sa politikom SDA i neovisnom novinarstvu."
Ovo je početak pisma novinara BRT Internationala objavljenog na prvoj bh. gay stranici na internetu. Novinari BRT-a koji su zaštitu svojih prava potražili na Općinskom sudu, u Helsinškom komitetu, sindikatu novinara kao i međunarodnim organizacijama koje postoje u Sarajevu, upućuju apel svojim "kolegama" na gay stranici da im pomognu u borbi za njihova prava. U pismu stoji i to da je BRT osnovan s namjerom da bude promotor vrijednosti civilnog društva i slobode štampe, te da su Latić&Co prevarili pravog osnivača i vlasnika BRT Internationala, Mahira Žišku, potrošili 4.500.000 USD doniranih od strane islamskih zemalja u sve sem opremu TV stanice, te nasilnim putem preuzeli predajnik i kancelarije BRT Internationala. Nakon što je naredio da se smijene svi urednici i novinari koji nisu muslimani, Latić je, kako kažu nepotpisani novinari, napravio tzv. Novinarski kodeks, koji se oslanjao na šerijatsko pravo i zahtijevao da ga potpišu svi uposleni. S obzirom da je Mahir Žiško sa grupom novinara odbio potpisati ovakav dokument, proglašen je neprijateljem države i islama. (Istine radi, treba kazati da je Mahir Žiško osnivač Bošnjačkomuslimanskog radija Hayat i da je na najbesramniji i najprizemniji način vulgarizirao i politički instrumentalizirao islam dok je bio u dobrim odnosima sa SDA.) Sada sve njih, kako kažu, prati tajna policija i život im je u stalnoj opasnosti. Zato im i nije preostalo ništa drugo do osnivanje nove TV stanice, TV Alfa, za koju im IMC još uvijek nije izdao dozvolu. U međuvremenu, kako je poznato, BRT Int. je prestao sa emitovanjem programa.
Nije tajna da su homoseksualci u svijetu dobro organizovani i povezani, tako da se ne treba iznenaditi ako na ovaj apel odgovore stotine organizacija za zaštitu ljudskih prava. Do tada će bosanska čaršija željna skandala morati sačekati da vidi ko to radi na "pederskoj Alfi".
-
elcho71
#75 Re: HITNO-posao u AIR ABA
Da to je bas ta osoba. Ja licno nemam nista protiv tog pederluka ,njega znam licno i to je jedna velika ljudska ljiga i patoloski lazov. Ovoj djevojci sto trazi posao (terra_incognita) savjetujem da sa tim covjekom nema nikakva posla.bach wrote:je li to možda ovaj mahir žiško:elcho71 wrote:Znam da je jedan od suvlasnika Mahir Zisko. Taj lik je i vlasnik radija Alfa 104,9 MHz. Da si musko i po njegovom ukusu primili bi te, tip voli decke.
Iz BH Dana, nekad davno bilo:
"Pederska posla"
Mi smo grupa bivših novinara BRT Internationala iz Sarajeva, BiH. Neki od nas su pederi. Ostali smo bez posla prije 10 mjeseci, u oktobru 1999, kada su nas otpustili nacionalisti SDA predvođeni Džemaludinom Latićem, članom Predsjedništva SDA. Razlozi za takav čin leže u našem seksualnom opredjeljenju, neslaganju sa politikom SDA i neovisnom novinarstvu."
Ovo je početak pisma novinara BRT Internationala objavljenog na prvoj bh. gay stranici na internetu. Novinari BRT-a koji su zaštitu svojih prava potražili na Općinskom sudu, u Helsinškom komitetu, sindikatu novinara kao i međunarodnim organizacijama koje postoje u Sarajevu, upućuju apel svojim "kolegama" na gay stranici da im pomognu u borbi za njihova prava. U pismu stoji i to da je BRT osnovan s namjerom da bude promotor vrijednosti civilnog društva i slobode štampe, te da su Latić&Co prevarili pravog osnivača i vlasnika BRT Internationala, Mahira Žišku, potrošili 4.500.000 USD doniranih od strane islamskih zemalja u sve sem opremu TV stanice, te nasilnim putem preuzeli predajnik i kancelarije BRT Internationala. Nakon što je naredio da se smijene svi urednici i novinari koji nisu muslimani, Latić je, kako kažu nepotpisani novinari, napravio tzv. Novinarski kodeks, koji se oslanjao na šerijatsko pravo i zahtijevao da ga potpišu svi uposleni. S obzirom da je Mahir Žiško sa grupom novinara odbio potpisati ovakav dokument, proglašen je neprijateljem države i islama. (Istine radi, treba kazati da je Mahir Žiško osnivač Bošnjačkomuslimanskog radija Hayat i da je na najbesramniji i najprizemniji način vulgarizirao i politički instrumentalizirao islam dok je bio u dobrim odnosima sa SDA.) Sada sve njih, kako kažu, prati tajna policija i život im je u stalnoj opasnosti. Zato im i nije preostalo ništa drugo do osnivanje nove TV stanice, TV Alfa, za koju im IMC još uvijek nije izdao dozvolu. U međuvremenu, kako je poznato, BRT Int. je prestao sa emitovanjem programa.
Nije tajna da su homoseksualci u svijetu dobro organizovani i povezani, tako da se ne treba iznenaditi ako na ovaj apel odgovore stotine organizacija za zaštitu ljudskih prava. Do tada će bosanska čaršija željna skandala morati sačekati da vidi ko to radi na "pederskoj Alfi".