Himna BiH koju cu pjevati
- video
#1 Himna BiH koju cu pjevati
Ako se bude cekalo na sve ove koji o ovome odlucuju, a posebno one sto im je draze sve sto je tudje a svoje ne mogu ocima gledati, onda se moze cekati od jutra do sutra pa tako u nedogled.
Zato evo jednog prelijepog teksta koji se uklopio u melodiju kao da je uvijek bio dio nje.
Ovo moze biti himna sa tekstom kojom se ponositi mozemo!
I da, velika zahvalnost za sve ovo ide jednom velikom entuzijasti, covjeku kojem je stalo do svoje jedine mu domovine!
Aferim!
Zato evo jednog prelijepog teksta koji se uklopio u melodiju kao da je uvijek bio dio nje.
Ovo moze biti himna sa tekstom kojom se ponositi mozemo!
I da, velika zahvalnost za sve ovo ide jednom velikom entuzijasti, covjeku kojem je stalo do svoje jedine mu domovine!
Aferim!
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#2 Re: Himna BiH koju cu pjevati
nema od toga ništa dječaci
- video
#3 Re: Himna BiH koju cu pjevati
Ako nista ovu verziju pjevati umjesto one Merlinove.mk ultra wrote:nema od toga ništa dječaci
Za pocetak dosta.
- Mišo_Kovač
#4 Re: Himna BiH koju cu pjevati
Moš ti pjevat i Prvi poljubac od Halida, za početak. Isti kurac ko da pjevaš ovo
Ni jedno ni drugo nije zvanicni tekst himne, a vjerojatnost da postane je otprilike ista 
- mk ultra
#5 Re: Himna BiH koju cu pjevati
Treba ti 3\3 za bilo sta, tako da zaboravivideo wrote:Ako nista ovu verziju pjevati umjesto one Merlinove.mk ultra wrote:nema od toga ništa dječaci
Za pocetak dosta.
- video
#6 Re: Himna BiH koju cu pjevati
Nije to poentaMišo_Kovač wrote:Moš ti pjevat i Prvi poljubac od Halida, za početak. Isti kurac ko da pjevaš ovoNi jedno ni drugo nije zvanicni tekst himne, a vjerojatnost da postane je otprilike ista
- video
#7 Re: Himna BiH koju cu pjevati
Ne treba!mk ultra wrote:Treba ti 3\3 za bilo sta, tako da zaboravivideo wrote:Ako nista ovu verziju pjevati umjesto one Merlinove.mk ultra wrote:nema od toga ništa dječaci
Za pocetak dosta.
Tekst je jako "pjevljiv" a i lako se pamti.
- mk ultra
#8 Re: Himna BiH koju cu pjevati
stvarno sve OK, koji god tekst da bude neće valjati jer se spominje Bosna, jel ti jasnovideo wrote: Ne treba!
Tekst je jako "pjevljiv" a i lako se pamti.
što bi rekli na klix komentarima, možeš pjevati na 24% teritorije, ostatak jok...
ps
mi nemamo ni navijačku pjesmu koja je borbena koja bi podstakla bilo šta... vazda neka paćenička politika
bosnom behar probeharao mene je život razočarao - navijačka pjesma
ko ne skače mrzi bosnu he he he - navijačka pjesma
bosno moja poharana
hajmo bosno bosno hajmo hercegovino iskreno nije ni za osnovne škole
itd
Last edited by mk ultra on 31/07/2018 18:20, edited 1 time in total.
- video
#9 Re: Himna BiH koju cu pjevati
Pa sada ispada da u tih 24% je sve gO ....... jer pjevaju tekst koji je ne prilagodjen(asihron) melodiji.mk ultra wrote:stvarno sve OK, koji god tekst da bude neće valjati jer se spominje Bosna, jel ti jasnovideo wrote: Ne treba!
Tekst je jako "pjevljiv" a i lako se pamti.![]()
što bi rekli na klix komentarima, možeš pjevati na 24% teritorije, ostatak jok...
Nek se pjeva na zvanicnim utakmicama repke, i to bi bio napredak za pocetak
- mk ultra
#10 Re: Himna BiH koju cu pjevati
video wrote:Pa sada ispada da u tih 24% je sve gO ....... jer pjevaju tekst koji je ne prilagodjen(asihron) melodiji.mk ultra wrote:stvarno sve OK, koji god tekst da bude neće valjati jer se spominje Bosna, jel ti jasnovideo wrote: Ne treba!
Tekst je jako "pjevljiv" a i lako se pamti.![]()
Nek se pjeva na zvanicnim utakmicama repke, i to bi bio napredak za pocetak
ovo ne postoji kod nas, niti će izgleda ikad...
nažalost
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#11 Re: Himna BiH koju cu pjevati
jedina navijačka himna
- mk ultra
#12 Re: Himna BiH koju cu pjevati
da
frenkie i kompanija koliko se sjecam
- video
#13 Re: Himna BiH koju cu pjevati
Povreda poslovnika
Odoste vas dvojica van dnevnog reda
Da se ja pitam, pjevalo bi se samo "mi smo divovi"
ali nije o tome ova emisija
Prije cemo docekati Godoa nego zvanicni tekst himne.
A sto cekati kad se moze i drugacije
Odoste vas dvojica van dnevnog reda
Da se ja pitam, pjevalo bi se samo "mi smo divovi"
- japin_mutapi
#14 Re: Himna BiH koju cu pjevati
mk ultra wrote:da![]()
frenkie i kompanija koliko se sjecam
- japin_mutapi
#15 Re: Himna BiH koju cu pjevati
ispravka krivog navodavideo wrote:Povreda poslovnika![]()
Odoste vas dvojica van dnevnog reda![]()
Da se ja pitam, pjevalo bi se samo "mi smo divovi"ali nije o tome ova emisija
![]()
tema je - himna bih koju ću pjevati - tako da se gazi sve četnike uklapa u definiciju
to bi mogla biti "stadionska" himna
- Dope_Man
#16 Re: Himna BiH koju cu pjevati
Ne kontam potrebu ljudi da ta nekakva arbitrarna melodija koja postoji zbog raznoraznih politickih protokola ima i tekst. Sta se to u zivotu covjeka popravlja time sto ima ili nema tekst?
Licno volim onaj tekst Jedna si jedina, mislim jednostavno da je dobar tekst za tu namjenu. Pa i ovaj iz uvodnog posta nije los, vidi se da je pisan za tu melodiju i lezi.. ali iskreno me zaboli ud bilo ga ili ne. To ne mijenja visinu moje plate, prosjecne plate ili penzije i svih ostalih varijabli bitnih za kvalitetan zivot.
Licno volim onaj tekst Jedna si jedina, mislim jednostavno da je dobar tekst za tu namjenu. Pa i ovaj iz uvodnog posta nije los, vidi se da je pisan za tu melodiju i lezi.. ali iskreno me zaboli ud bilo ga ili ne. To ne mijenja visinu moje plate, prosjecne plate ili penzije i svih ostalih varijabli bitnih za kvalitetan zivot.
- video
#17 Re: Himna BiH koju cu pjevati
Dobro ba Japine, hos ti da te
Deder olovke i papire u ruke pa na prvoj tekmi kad bude isla himna da je otpjevamo u skladu da primjerenim tekstom.
- LBVIEW
#18 Re: Himna BiH koju cu pjevati
Moguce, samo ipak puno veca nego pivanje Tupsona izvan trapa u Sarajevu.Mišo_Kovač wrote:Moš ti pjevat i Prvi poljubac od Halida, za početak. Isti kurac ko da pjevaš ovoNi jedno ni drugo nije zvanicni tekst himne, a vjerojatnost da postane je otprilike ista
- Mišo_Kovač
#19 Re: Himna BiH koju cu pjevati
Šta je pisac htio reci?LBVIEW wrote:Moguce, samo ipak puno veca nego pivanje Tupsona izvan trapa u Sarajevu.Mišo_Kovač wrote:Moš ti pjevat i Prvi poljubac od Halida, za početak. Isti kurac ko da pjevaš ovoNi jedno ni drugo nije zvanicni tekst himne, a vjerojatnost da postane je otprilike ista
- LBVIEW
#20 Re: Himna BiH koju cu pjevati
Jad i bijeda mladog uljudbenika u Sarajevu, to je pisac htio reci.Mišo_Kovač wrote:Šta je pisac htio reci?LBVIEW wrote:Moguce, samo ipak puno veca nego pivanje Tupsona izvan trapa u Sarajevu.Mišo_Kovač wrote:Moš ti pjevat i Prvi poljubac od Halida, za početak. Isti kurac ko da pjevaš ovoNi jedno ni drugo nije zvanicni tekst himne, a vjerojatnost da postane je otprilike ista
Zivjeti medju Bosnjacima, a rugati im se - only na forumu offcourse
- Mišo_Kovač
#21 Re: Himna BiH koju cu pjevati
Baš posebna sorta paćenika moraš biti pa da ti poredjenje random wannabe-himna pjesmuljka s Halidovim hitom bude ruganje.
Uostalom, ovdje je riječ o državnoj himni države Bosne i Hercegovine - kad bošnjaci budu imali svoju privatnu solo državu, i himnu bez teksta, i kad bude tema o tome i kad tamo napišem ovo što sam napisao ovdje, onda se nadji uvrijedjen; mada ni tada, kao ni sada, nece biti i nije bilo u pitanju nikakvo ruganje.
Ovo ostalo je smiješno... Za razliku od tebe, ja ljude medju kojima zivim ne mrzim i ne zelim im zlo i naopako, ne vidim u njima neprijatelje i ne stidim se svog identiteta pred njima.
Uostalom, ovdje je riječ o državnoj himni države Bosne i Hercegovine - kad bošnjaci budu imali svoju privatnu solo državu, i himnu bez teksta, i kad bude tema o tome i kad tamo napišem ovo što sam napisao ovdje, onda se nadji uvrijedjen; mada ni tada, kao ni sada, nece biti i nije bilo u pitanju nikakvo ruganje.
Ovo ostalo je smiješno... Za razliku od tebe, ja ljude medju kojima zivim ne mrzim i ne zelim im zlo i naopako, ne vidim u njima neprijatelje i ne stidim se svog identiteta pred njima.
-
emric
#22 Re: Himna BiH koju cu pjevati
Kao da nekome treba tvoje odobrenje. Who the fuck is you?mk ultra wrote:nema od toga ništa dječaci
mk ultra wrote:Treba ti 3\3 za bilo sta, tako da zaboravi
mk ultra wrote:što bi rekli na klix komentarima, možeš pjevati na 24% teritorije, ostatak jok...
mk ultra wrote:ovo ne postoji kod nas, niti će izgleda ikad...
Mijenjalo bi ti kičmu, ali ti o tome očigledno ne brineš.Dope_Man wrote:To ne mijenja visinu moje plate, prosjecne plate ili penzije i svih ostalih varijabli bitnih za kvalitetan zivot.
Naravno da ću je pjevati i treba ovo raširiti i usvojiti!video wrote:http://www.youtube.com/watch?v=V4U6ImEgupk
Neka bude nezvanična dok god ne bude zvanične, godinu ili stoljeće, koga boli spolovilo.