banjaluka078 wrote: ↑25/06/2025 21:02
moonco wrote: ↑24/06/2025 15:23
I što je zanimljivo uvijek je nekako muško to koje djecu izdržava i školuje, dok gospođe mogu da budu i domaćice i da ne donose pare u kuću.
Ostatak posta ti je toliko odvratan da ću ga samo preskočiti.
Nego, ti to misliš da domaćica nije zanimanje? Da ne radi? Da ne zadržava pare u kući, kao što kažeš "ne donosi pare u kuću"?
Kakvih sve budalaština čovjek ovdje može pročitati...
OT Nemam problem s hidžabom koji je lični izbor. S nikabom imam i uvijek ću imati. I s pokrivanjem djevojčica kojima to još nije obaveza.
Nije zanimanje. Jeste rad, ali nije zanimanje.
Ako budemo išli u takve kvalifikacije, doći ćemo u situaciju u kojoj će supružnik morati platiti supružniku koji taj dan skuha ručak, ako je jedan supružnik otprije braka vlasnik kuće u kojoj žive onaj drugi će morati plaćati stanovanje itd.
Rodiš djecu da bi ti se platilo što brineš o njima jer su ti djeca tada zanimanje, rad koji naplaćuješ?
A možda je to dobro. Onda će se brak vratiti svojoj pravoj definiciji, a to je ekonomska veza dvije porodice, prestati će biti današnja iluzija da je zajednica dvije osobe koje se vole.
Draga, ja sam skuhao ručak, dođeš mi ovoliko KM, ja tebi za pranje veša dugujem ovoliko KM, maloprije zćmoja zamjena česme u kupatilu te kpšta toliko KM, mene tvoje usisavanje ovoliko...
Na sve to PDV, fiskalni račun, poreska prijava za ostvareni prihod iznad 5.000 KM godišnjr (Nije Nikšićeva vlada sličajno tako krenula

) itd. Doprinosi za ddravstveno i penziono.
Ujutro ustaneš i prije umivanja otkucaš karticu za dolazak na posao i poslije 8 sati prestaješ voditi brigu o domaćinstvu, jer, ja ti nemam namjeru plaćati prekovremene.
Koliko košta odkazak sa djetetom u hitnu u 3 ujutro?
Na frižideru stoji cjenovnik?
Ko će meni platiti što sam svoj stan okrečio? Jeste to bio rad, ali dobrovoljan, jer, ako je bilo zanimanje, ko će mi platiti?
Pazi šta želiš, moglo bi ti se ostvariti.