Herpes na usni

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

The Nightwatchman

#51 Re: Herpes na usni

Post by The Nightwatchman »

ja ne kontam to sa herpesom. do sada su sve moje partnerice imale ogromne probleme s tim, a ja nikada u zivotu to nisam dobio. sadasnja djevojka takodjer se muci s herpesom na usnama, a ja ni jednom nisam dobio nista slicno. nista se ne pazimo niti suzdrzavamo od oralnih "kontakata" ove ili one vrste :D cak i kada je taj njen herpes u onoj terminalnoj fazi.

nikad (a dugo smo vec u vezi) nisam dobio nista slicno, a ona non stop ima probleme s tim. posebno zimi ili ako se malo prehladi....

da li je moguce da ja ustvari nosim taj virus u sebi i da sam ga prenio svim bivsim, a da se kod mene jednostavno ne manifestuje? dakle, da sam ja onaj virus carrier bez simptoma.... :D
Skyfox

#52 Re: Herpes na usni

Post by Skyfox »

Michun wrote:
detroit-mercy wrote:
Skyfox wrote:meni se pojavljulje nesto povremeno s unutrasnje strane donje usne ali nize, uz korijen zuba. Definitivno je na usni. Bijele boje i boli ko djavo na dodir. Kad sazrije nestaje iznutra prema van... Neko mi je rekao da je to fistula, mada mislim da to nije pravi naziv, a nije ni herpes... sta je da je nezgodno je :cry:
Lazljivica, znaci da si nekoga slagao, tako je barem u mene nena govorila :skoljka:
Detroit fulas...lazljivica se pojavi na jeziku.
Ovo sto se skyfoxu desava je afta i gadno izgleda i gadno boli. Opadne imuni sistem i onda izadje ova bola.
Image
Podici imuni sistem i ako se siri mazati otopinom hipermangana - kupis u apoteci, na stapic za usi i natapkas.
jeste to je to! I definitivno je povezano sa stresom, to sam upratio, hvala za savjet!
Pikaboo

#53 Re: Herpes na usni

Post by Pikaboo »

Da bi ti se afte sto rjedje pojavljivale i u slucaju da se pojave,bile dosta manje i bez bola,rokaj se vitaminom B12.
Ako su vec prisutne,razmuti so i vodu,da bude slano kao morska voda i ispiraj usta sto cesce.Bolit ce te pravo,ali ce afta nestati pravo brzo.
Strpljiva

#54 Re: Herpes na usni

Post by Strpljiva »

The Nightwatchman wrote:ja ne kontam to sa herpesom. do sada su sve moje partnerice imale ogromne probleme s tim, a ja nikada u zivotu to nisam dobio. sadasnja djevojka takodjer se muci s herpesom na usnama, a ja ni jednom nisam dobio nista slicno. nista se ne pazimo niti suzdrzavamo od oralnih "kontakata" ove ili one vrste :D cak i kada je taj njen herpes u onoj terminalnoj fazi.

nikad (a dugo smo vec u vezi) nisam dobio nista slicno, a ona non stop ima probleme s tim. posebno zimi ili ako se malo prehladi....

da li je moguce da ja ustvari nosim taj virus u sebi i da sam ga prenio svim bivsim, a da se kod mene jednostavno ne manifestuje? dakle, da sam ja onaj virus carrier bez simptoma.... :D
U pitanju je Herpesvirus infekcija tipa 1, koji se najčešće dobija u ranom djetinjstvu. Znači ti nisi prenosilac :)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#55 Re: Herpes na usni

Post by Truba »

meni afte nakon puta nekog bilo gdje izbiju
ono u autu busu...

mislio sam da ima veze s prljavstinom
ali nije tako... ima veze sa stresom i imunitetom
Michun

#56 Re: Herpes na usni

Post by Michun »

Strpljiva wrote:
The Nightwatchman wrote:ja ne kontam to sa herpesom. do sada su sve moje partnerice imale ogromne probleme s tim, a ja nikada u zivotu to nisam dobio. sadasnja djevojka takodjer se muci s herpesom na usnama, a ja ni jednom nisam dobio nista slicno. nista se ne pazimo niti suzdrzavamo od oralnih "kontakata" ove ili one vrste :D cak i kada je taj njen herpes u onoj terminalnoj fazi.

U pitanju je Herpesvirus infekcija tipa 1, koji se najčešće dobija u ranom djetinjstvu. Znači ti nisi prenosilac :)
Sto ne znaci da ga ne mozes dobiti...pa se vi dobro pazite a posebno kod oralnih kontakata da ne bi bilo nismo znali.
Na drugoj temi o herpesu sam napisala za teblete zovirax koje su meni pomogle da se rijesim herpesa - koji sam dobivala svaki mjesec. Progooglaj po curi prepopruci...
Strpljiva

#57 Re: Herpes na usni

Post by Strpljiva »

Michun wrote:
Strpljiva wrote:

Sto ne znaci da ga ne mozes dobiti...pa se vi dobro pazite a posebno kod oralnih kontakata da ne bi bilo nismo znali.
Na drugoj temi o herpesu sam napisala za teblete zovirax koje su meni pomogle da se rijesim herpesa - koji sam dobivala svaki mjesec. Progooglaj po curi prepopruci...
Da se sada ne nadmudrujemo, ali eto. Herpes je virus i kao takav ostaje u našim tijelima dok dišemo. Kada se jednom zarazimo - nema nazad. Neću da zalazim u uspješnost tih tableta, ali sigurno ćeš imati herpes ponovo. Uz primjenu tableta možeš sanirati na mjesečnom nivou, ali se ne liječi.

Eh sada za Gospodina "Prenosisoca": Ako postoji šansa da je zaražen, kako to da nema traga. Kaže da ga nikada nije imao. Valjda bi do sada buknuo u nekom trenutku pada imuniteta. Curu je mogao oralno zaraziti i neki prenosilac prije njega.

Njima samo da smo prve, pa makar i herpesom.
Michun

#58 Re: Herpes na usni

Post by Michun »

Ma joook. Ja sam samo prenijela svoje iskustvo. Imala sam ja poslije toga 2-3 X ali to je nista u poredjenju s tim kad svaki pms izleti novi herpes...a prethodni nije ni prosao. Velika je razlika poslije tableta bila i u velicini i boli.

Sto se tice njega...nisam rekla da ga ima nego da ga moze pokupiti. Herpes se moze dobiti u bilo kom zivotnom dobu. Naravno da najcesce pokupis kao dijete kad je imuni sistem najslabiji ali se moze desiti i sa 40 da ga prvi put fasujes.
Znam da boli i da sam mu zato savjetovala da vodi racuna.
Ma.Le.Na

#59 Re: Herpes na usni

Post by Ma.Le.Na »

pitanje
nikada nisam imala herpes
sada mi se pojavilo na usni gornjoj...bas na sredini...nesto
ne znam sta je pa sumnjam na herpes
nista me ne pecka..ne bocka...samo je..kao sprzeno
ne sjecam se da sam se oprzila
kada namazem labellom...kao da se povuce...valjda usna postane meksa..

da li herpes mora peckati...i uopce kakav je osjecaj
ne ide mi se doktoru i u red...da bi mi rekla da sam se ipak oprzila a ja zaboravila :roll:
Ma.Le.Na

#60 Re: Herpes na usni

Post by Ma.Le.Na »

anyone :?
wewa

#61 Re: Herpes na usni

Post by wewa »

meni se zna desiti, bude kao plocica glatkog, a ravnog tkiva, ne boli, ne pece, nije ni crveno. oguli se i prodje - jel tako kod tebe? herpes boli, pece, svrbi i ima plikove... u posljednje vrijeme mi cesto iskace, imunitet mi je na nuli :cry:
Ma.Le.Na

#62 Re: Herpes na usni

Post by Ma.Le.Na »

wewa wrote:meni se zna desiti, bude kao plocica glatkog, a ravnog tkiva, ne boli, ne pece, nije ni crveno. oguli se i prodje - jel tako kod tebe? herpes boli, pece, svrbi i ima plikove... u posljednje vrijeme mi cesto iskace, imunitet mi je na nuli :cry:
bas tako!
ko plocica glatka
nije mi ovo nikad prije iskocilo...weird :-?
Michun

#63 Re: Herpes na usni

Post by Michun »

Ma.Le.Na wrote:
wewa wrote:meni se zna desiti, bude kao plocica glatkog, a ravnog tkiva, ne boli, ne pece, nije ni crveno. oguli se i prodje - jel tako kod tebe? herpes boli, pece, svrbi i ima plikove... u posljednje vrijeme mi cesto iskace, imunitet mi je na nuli :cry:
bas tako!
ko plocica glatka
nije mi ovo nikad prije iskocilo...weird :-?
razliciti su herpesi...uglavnom budu sitni baloncici napunjeni limfom. zuckasti spram ostatka koze.
dugo ga nisam imala :D ali mene je uglavnom bolilo. kad sam imala gigantske mora da boli. :shock:
ne cackaj puno, mazi samo.
Ma.Le.Na

#64 Re: Herpes na usni

Post by Ma.Le.Na »

ne cackam nista
samo se svako 10 min gledam na ogledalo :D
mazem onim hr melemom za usne...
sadowl

#65 Re: Herpes na usni

Post by sadowl »

Mrzim HErpes imam ga od kada znam za sebe.. :x :x :x :x :x
Najbolja zastita je prevencija.. Pad imuniteta ga vraca na 100 % ... Kako vratiti imunitet to zavisi od osobe do osobe, Ja koristim domaci med sa polenom uz tablete Royal Jelly...
obicno kada popravim imunitet zaboravim na sve i na tablete med i to funkcionise jedno pola godine :D :D . . i kad se pojavi trebam mjesec da vratimimunitet na nivo, a herpes u medju vremenu pojavi se 3 do 4 puta u 2 mjeseca .. :-) :o i Jovo na novo ;)

Sretno svima.. ;)
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#66 Re: Herpes na usni

Post by grunt »

najbolja stvar za herpes kada se osijeti pocetno peckanje je krema virolex,a za afte propolis-alkoholna otopina
iz prve ruke :D
Ma.Le.Na

#67 Re: Herpes na usni

Post by Ma.Le.Na »

ne znam da li da kupujem taj virolex...ne znam ni da li je ovo sto imam herpes :roll:
kod mene nista normalno ne moze pa to ti je :oops:
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#68 Re: Herpes na usni

Post by grunt »

Ma.Le.Na wrote:ne znam da li da kupujem taj virolex...ne znam ni da li je ovo sto imam herpes :roll:
kod mene nista normalno ne moze pa to ti je :oops:
moj slucaj:

1 faza-pojavljuje se jako peckanje obicno na negdje rubu usne,ako tada namazem sa viroleksom ubrzo sve prodje
2 faza-na tom mjestu pojavljuje se kao ispupcenje,crvene je boje i veoma bolno na dodir
3 faza-stvaraju se baloncici iz kojih kada puknu izlazi zuckasta tecnost,tada se jedino moze koristiti cinkova mast,cuvati to mjesto od vlazenja,kada iz baloncica izadje tecnost pokupiti je blago sa vatom,nebi trebalo jesti kikiriki,orahe i sl. i onda samo sabura :)

uglavnom od kada sam saznao za viroleks potpuno sam rahat sto se tice herpesa :D
dotoressa

#69 Re: Herpes na usni

Post by dotoressa »

Ima onaj novi compeed flaster za herpes.savrseno radi
samraaa7

#70 Re: Herpes na usni

Post by samraaa7 »

nadam se da cu nekome pomoci :D
inace muku mucim sa herpesom koji mi se pojavi jednom u 2-3 mjeseca.I prosle sedmice prehlada i naravno herpes i na nosu i na usni :x prekrivala sam ga koliko je moguce puderom za lice i onda sam skontala da mi je puder nevjerovatno pomogao u lijecenju herpesa.U četvrtak mi se pojavio herpes,evo danas nedjelja skoro pa ga nema :) pa ko hoce nek isproba :P
Post Reply