Hemijski elementi u Kur'anu

Rasprave o vjerskim temama.
Locked
jasko_ba

#301 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

Post by jasko_ba »

Drug ti nisi dobar nikako, kad nesto ne odgovara njegovom broju, stavlja priblizno :lol:
Ma koji qrac uopste i raspravljam, nema mu spasa :-)
Vipera bosniensis

#302 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

Post by Vipera bosniensis »

hladan.preminger wrote: Još kad bi ti konto sta tamo pise?
netrebas da citas vidis sliku pobogu si, znas li sta je nagib, u zemlje imamo nagib od 23 stepene, i zato imamo godisnja doba, bez tog nagiba nebi imali proljece ni jesen, nego bi samo imali zestoku zimu u jednim dijelovima a u drugim dijelovima zestoko ljeto. Allah je nageo zemlju pod uglom od 23 stepena kako bi mogla da se hladi i zagrijava a da nemamo toga nebi se normalno moglo zivjeti na zemlji, da nemamo nagib od 23 stepena, sve dolje kod ekvatora bi bilo spaljeno od vrucina dok bi sjeverni dijelovi bili pod ledom i bili u ledenom dobu.

venera ima nagib od 177 stepena i okrece oko svoje ose u suprotno smjeru kad kruzi oko sunca.
Last edited by Vipera bosniensis on 18/11/2013 13:01, edited 1 time in total.
Vipera bosniensis

#303 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

jasko_ba wrote:Drug ti nisi dobar nikako, kad nesto ne odgovara njegovom broju, stavlja priblizno :lol:
Ma koji qrac uopste i raspravljam, nema mu spasa :-)
kao naprimjer

ma neka te sta ces i ovdje :D
hladan.preminger

#304 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

Post by hladan.preminger »

Vipera bosniensis wrote:
netrebas da citas vidis sliku pobogu si, znas li sta je nagib, u zemlje imamo nagib od 23 stepene, i zato imamo godisnja doba, bez tog nagiba nebi imali proljece ni jesen, nego bi samo imali zestoku zimu u jednim dijelovima a u drugim dijelovima zestoko ljeto. Allah je nageo zemlju pod uglom od 23 stepena kako bi mogla da se hladi i zagrijava a da nemamo toga nebi se normalno moglo zivjeti na zemlji, da nemamo nagib od 23 stepena, sve dolje kod ekvatora bi bilo spaljeno od vrucina dok bi sjeverni dijelovi bili pod ledom i bili u ledenom dobu.

venera ima nagib od 177 stepena i okrece oko svoje ose u suprotno smjeru kad kruzi oko sunca.

Nagib je jedan do uslova godišnjih doba. Drugi je revolucija. Kazem ti ja da nemas pojma o cemu pricas.

U odnosu na sto je venerin nagib 177 stepeni?
Vipera bosniensis

#305 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

hladan.preminger wrote:
Vipera bosniensis wrote:

Nagib je jedan do uslova godišnjih doba. Drugi je revolucija. Kazem ti ja da nemas pojma o cemu pricas.

U odnosu na sto je venerin nagib 177 stepeni?
Image

pa vjerovatno na sunce na sta drugo
Nagib je jedan do uslova godišnjih doba. Drugi je revolucija. Kazem ti ja da nemas pojma o cemu pricas
ma ja eto ja nisam znao da ako se ne okrece da nema godisnji doba :wink:

zasto ne odgovaras na pitanja ??

onda nam objasni ovu jednostavnu stvar kako ta pustinjska prica da programira hemijske elemente u jedinoj element suri u Kuranu

kako to da ta pustinjska prica spominje konsonante u tacnom redoslijedu rijeci Television(TLEVSN) jedino u suri koja govori o prenosenju slike ili materije na razdaljinu od 2000 km u jednoj sekundi.

kako to da recimo konsonanti za rijec neutron (NTRN) bez ikakvih dodataka jedino ima u ajetu 18:39 od 6236 ajeta, a nauka kaze da je neutron 1,839 puta tezi od elektrona.

slova Rn (radon) jedno do drugo mogu se naci samo jednom u jedinoj element suri od pocetka ajeta pa do slova Rn ima 86 slova, a Radon(Rn) je 86 element u periodicnom sistemu

slova Ga (galium) jedno do drugo mogu se naci samo jednom u jedinoj element suri od kraja ajeta pa do slova Ga ima 69 slova, a Galium(Ga) ima atomsku masu (69,723)

slova Nd (nyodium) jedno do drugo mogu se naci samo jednom u jedinoj element suri od kraja ajeta pa do slova Nd ima 60 slova, a neodyium (Nd) je 60 element u periodicnom sistemu

slova Zr (zyrkonium) jedno do drugo mogu se naci samo jednom u jedinoj element suri od pocetka ajeta pa do slova Zr ima 40 slova, a Zyrkonium(Zr) je 40 element u periodicnom sistemu

jeli ovo za tebe numerologija ili programiranje teksta na naucnoj bazi?
Last edited by Vipera bosniensis on 18/11/2013 13:27, edited 1 time in total.
hladan.preminger

#306 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

Na pitanje u osnosu na sta je venerin nagib 177 stepeni, ti odgovaraš.
Vipera bosniensis wrote:
The axis of rotation is almost perpendicular to the orbital plane; the inclination being 177 degrees
Sa stranice koju si stavio kao referentan link. Kazem ti jos jednom na nemas pojma o cemu pricas.
hladan.preminger

#307 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

Vipera bosniensis wrote:

To je nauka isto kao i Azira što gleda u kašike.
Vipera bosniensis

#308 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

hladan.preminger wrote:
Vipera bosniensis wrote:
The axis of rotation is almost perpendicular to the orbital plane; the inclination being 177 degrees
Sa stranice koju si stavio kao referentan link. Kazem ti jos jednom na nemas pojma o cemu pricas.
odgovori na gore postavljena pitanja i nemoj da izbjegavas durgo , objasni zasto nemam pojma o cemu pricam, daj ljudima fakte, a ne pucaj u prazno, jer niko nevoli suplje price, vidis da ja samo klepecem o nekakvim hemijskim elementima bez ikakvih dokaza vec bi me smjestili u ludnicu u banovicima :lol:
zato dokaze na sto buraz pa cemo dalje a ovako udaranje prazne slame kako ja nemam pojma o cemu prica a ti nam ne objasnjavas....
Vipera bosniensis

#309 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

hladan.preminger wrote:
Vipera bosniensis wrote:
To je nauka isto kao i Azira što gleda u kašike.
opet ostaje nedorecen, uvijek ti fali onaj zadnji udarac da ga zadas ali nemas kuveta u sebi ili sta :lol:

ma kakav ba kasike i azira o cemu ti????

sa Kuran se ne prorice buducnost ko ta tvoja azira sa kasikama, Kuran je poslat od onoga ko zna buducnost pa nama u buducnosti daje dokaze da je to njegova knjiga pa zato mozemo naci ova brojcana cuda u Kuranu.

dali moze azira da vidi u kasikama koliko tezinu ima Neutron?? :lol:
hladan.preminger

#310 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

Vipera bosniensis wrote:
odgovori na gore postavljena pitanja i nemoj da izbjegavas durgo , objasni zasto nemam pojma o cemu pricam, daj ljudima fakte, a ne pucaj u prazno, jer niko nevoli suplje price, vidis da ja samo klepecem o nekakvim hemijskim elementima bez ikakvih dokaza vec bi me smjestili u ludnicu u banovicima :lol:
zato dokaze na sto buraz pa cemo dalje a ovako udaranje prazne slame kako ja nemam pojma o cemu prica a ti nam ne objasnjavas....

Rekao sam ti lijepo da skupis tu svoju "nauku" i pravac na peer review.
Ja nemam namjeru da te ucim sta je nauka, naucni metod i kako to sve funkcionise.
Osnovno i srednje obrazovanje je kod nas dzabe. Ostalo se plaća.
Vipera bosniensis

#311 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

hladan.preminger wrote:
Vipera bosniensis wrote:
Ja nemam namjeru da te ucim sta je nauka, naucni metod i kako to sve funkcionise.
Osnovno i srednje obrazovanje je kod nas dzabe. Ostalo se plaća
.
ovo treba podebljati da vidi sire mase kakvim se argumentima sluze oni koji poksuavaju da obore Kuranska cuda, ma buraz neka te ovdje, trebas mi :thumbup:
hladan.preminger

#312 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

Vipera bosniensis wrote:
hladan.preminger wrote:
Vipera bosniensis wrote:
Osnovno i srednje obrazovanje je kod nas dzabe. Ostalo se plaća
.
ovo treba podebljati da vidi sire mase kakvim se argumentima sluze oni koji poksuavaju da obore Kuranska cuda, ma buraz neka te ovdje, trebas mi :thumbup:

Nek si boldo da se fino vidi.
Samo te muči još to da ta "čuda" dokažeš na naučno prihvatljiv metod pa da nastavimo diskusiju.

To tada papa. :run:
Vipera bosniensis

#313 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

imali iko od muslimana ovdje sto zna arapski da me provjeri i potvrdi ovo sto iznosim sa hemijskim elementima u Kuranu???

jer do sad sto sam tvrdio niko mi nije sa naucnog stanovista opovrgao brojcana cuda Kur'ana, tako da bi volio ako ima ko zamjerki da iznese jer na taj nacin se stavljaju brojcana cuda Kur'ana na test :wink:
Lavabo

#314 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

Post by Lavabo »

Vipera bosniensis wrote:imali iko od muslimana ovdje sto zna arapski da me provjeri i potvrdi ovo sto iznosim sa hemijskim elementima u Kuranu???

jer do sad sto sam tvrdio niko mi nije sa naucnog stanovista opovrgao brojcana cuda Kur'ana, tako da bi volio ako ima ko zamjerki da iznese jer na taj nacin se stavljaju brojcana cuda Kur'ana na test :wink:
I mene cudi sto niko ne istrazuje ta cuda, ljudi stvarno trose vrijeme na one velike hadronske sudaravače, mozda oni bas neznaju za ova čuda u Kur'an-u, stvarno su besmisleni, nek se uhvate ove knjige sve ce im biti jasno, uz malo "programiranja", sigurno ce uspjet da nadju odgovore u vezi Higgsovog bozona.

-Al sad pitanje, npr. nadju oni eto nesta se podudara sa Higgsovim bozonom (dajem primjer), kako sad da oni utvde da je to bas to,(kao sto znas nije u potpunosti istrazen) vidis ti si ovdje vec imas postojece hemijske elemente ko je vec neko istrazio i lahko ti je bilo zakljucili da li se sta podudara, al kako da se to uradi u ovom slucaju ? Kao sto vidis stvori se neka vrsta paradoksa.
NIN

#315 Re: Hemijski elementi u Kur'anu

Post by NIN »

Trebao sam odmah znati da od ove teme nece biti nista, ne samo sto sam bio prilicno naivan da mozda i ima nesto konkretno, a ne igra brojki i slova nego, ne skotah na vrijeme da se radi o klonu koji je vec valjao slicne djetinje gluposti po ovom forumu.

Druga stvar je da ce se postavljac teme odluciti za jedan od mnogobrojnih nikova koje je do sada otvorio.

Hvala na paznji.
Locked