Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
poludio je..sam se restartuje i po nekoliko puta u 1h
imam firewall, one silne ad aware, anti spyware programcice, avast antivirus i svasta jos nesto ali niko od njih ne pronalazi nikakve viruse ili sta vec..
eto ako neko ima kakav konstruktivan prijedlog nek napise nesto jer mi ovo fakat pocinje ici na zivce
zagrijavanje...
ako se na varam, maticna ploca ima ugradjen zastitni sistem i ako dodje do pregrijavanja prcesora ili neceg drugog taj sistem reaguje...
nac ce se neko vec ko to zna bolje, ali mislim da nije softverski problem...
ako vec kazes da imas sve te antiviruse i zastite....
u svakom slucaju obrati se nekom servisu ili nekom iz oglasa ko se bavi time....
desni klik na my computer -> properties -> advanced -> startup & recovery klik na Settings, i skini kvacicu sa "Automatically Restart"
sljedeci put kad se to desi prikazace ti se plavi ekran sa uzrokom u pismenom formatu
u slucaju da se plavi ekran ne prikaze, otisao ti je jedan od ventilatora. nabavi program koji prati temperaturu maticne ploce pa provjeri
mogu ti preporuciti SpeedFan (progooglaj malo)
De ziva bila zemska napisi koji PC imas, jel desktop ili je laptop i po mogucnosti koji je model ....... iz iskustva znam da je kod pregrijavanja problem u tome sto se u cool-systemu (na rebrima i u ventilatoru) nakupi prasine pa hladjenje nije optimalno ...... rjesenje je u tome sto se pc treba otvoriti (naravno neko ko stvarno zna a ne sto kaze da zna) i onda se treba prasina i sve ostalo ispuhati iz ventilatora i cool unita a isto tako i cool-pstu treba promijeniti ......
P.S.
Isto tako nije iskljuceno i da imas software problem (moguce) ali bi ti ja ipak preporucio da prekontrolises cool-system .....
F-Secure (Profile, Products, Articles) said on Wednesday that it had identified three "families" of worms -- Zotob, Bozori, and Ircbot -- all stemming from a vulnerability reported Aug. 9 in Microsoft's Windows 2000 Plug and Play software. The worm will cause infected systems to continually reboot, antivirus vendors said.
imam firewall, one silne ad aware, anti spyware programcice, avast antivirus i svasta jos nesto ali niko od njih ne pronalazi nikakve viruse ili sta vec..
eto ako neko ima kakav konstruktivan prijedlog nek napise nesto jer mi ovo fakat pocinje ici na zivce
Ja bi ti prvo preporucio da oboris sistem i da ga ponovo instaliras, tako ces se uvjeriti jel' ti do softwera
neko iz mase wrote:desni klik na my computer -> properties -> advanced -> startup & recovery klik na Settings, i skini kvacicu sa "Automatically Restart"
sljedeci put kad se to desi prikazace ti se plavi ekran sa uzrokom u pismenom formatu
u slucaju da se plavi ekran ne prikaze, otisao ti je jedan od ventilatora. nabavi program koji prati temperaturu maticne ploce pa provjeri
mogu ti preporuciti SpeedFan (progooglaj malo)
...prikazace ti se plavi ekran sa uzrokom u pismenom formatu.
u slucaju da se plavi ekran ne prikaze, toz naci da se plavi ekran nije uspjeo pojaviti jer ti je otisao ventilator i pregorio PC.
Vidi da nisi slucajno instalirao dva antivirusa ili firewalla.Meni se to desilo prije par dana.Comp se restaruje.Startuj comp u safe mode,ako se ne bude restartovo to ti je.GASI COMP DOK GRMI
A_C_E wrote:Vidi da nisi slucajno instalirao dva antivirusa ili firewalla.Meni se to desilo prije par dana.Comp se restaruje.Startuj comp u safe mode,ako se ne bude restartovo to ti je.GASI COMP DOK GRMI
Meni se isto desilo maloprije i evo rješenja update drivera grafičke kartice.
code wrote:zagrijavanje
ja sam to rijesio tako sto sam otvorio kuciste, usisivac i kupi prasinu za ventilatora na procesoru
Ja update drivera dosad nisam vršio i googlao sam i našao da može biti problem sa grafičkom a predpostavljam da jeste jer mi se prije neki dan desilo da comp radi ali nema slike a sada i ovo previše slučajnosti. Ranije sam radio to što i ti. Temperatura HD-a 50°C.
code wrote:zagrijavanje
ja sam to rijesio tako sto sam otvorio kuciste, usisivac i kupi prasinu za ventilatora na procesoru
Ja update drivera dosad nisam vršio i googlao sam i našao da može biti problem sa grafičkom a predpostavljam da jeste jer mi se prije neki dan desilo da comp radi ali nema slike a sada i ovo previše slučajnosti. Ranije sam radio to što i ti. Temperatura HD-a 50°C.