Ne da mi se vise markirati , trebalo bi cijeli clanak ofarbati u crno jer osim falsifikata i velikosprskih ideja koje sikcu iz tebe ovdje nema nista vrijedno paznje .Jugosalvija je mrtva , pricati je jugoslavenskoj naciji je glupost , to nije postojalo ni za vrijeme Jugoslavije a kamoli sada .Slovenac je bio i ostao Slovenac a Alabanac je bio i ostao Alabanac .Srbin je Srbin .Ne mozes imati pet nacija .Nije istina da je Clinoton i Amerikanac i Irac .On je samo Amerikanac .ako ga pitas za korijene reci ce ti kao i vecina Amerikanca .Moja prababa koja je dosla iz Skotske posevila sa nekim doseljinokom iz Njemacke i tako je krenulo .Sa tatine strane cukunbaba mi je bila Poljakinja a ona se opet udala za Indijanca iz Plemena Cejeni .Eto kako izgleda jedan prosjecni bijeli Amerikanac koji ide u anglikansku crkvu i koji cini vecinu i koji vlada Amerikom .Onaj ko se dolselio iz Pozarvca prije dvije godine u Chicago naravno da jos uvijek srbuje jer ne zna ni engleski .Amerika se uglavnom ne moze porediti sa Bosnom kao ni Svicarska sa Amerkiom i Belgijom i ne znam cemu vam to sluzi osim da nadjete razlog kako Bosnu treba unistiti .Sasmim tim sto si pomenula nacinalnost zapaljene zene skinula si masku mada si za mene prozirna ko celofan .Sve nacije ovog svijeta za tebe nisu upitne cak i" zemljanini zemljanka " ali pod lupu stavljas jednu od najtrijih nacija ne samo Evrope nego i sire .Hiljadugodisnja drzava Bosna ima stanovnike bosanske nacinalonosti .Tu se oko tebe na svakom koraku .Sto se tice Hrvta i Bosnjaka koji vas ne prihvataju a pripor zbog srpstva ...to je noitorna laz .Teuta wrote:Ja sam Jugoslovenka u smislu ove teme. Znaci, i dan danas navijam za nase, kad igraju protiv stranih, a kad nasi igraju medjusobno ( Hrvatska : BiH, ili Srbija: Makedonija ) navijam bas za sve. Drago mi ko god pobijedio. Bila sam jako ponosna kad su Hrvati osvojili 3. mjesto na SP 1998. Navijali smo ko ludi. Naravno, disolucijom Juge prestali su postojati Jugoslaveni pravno, ali ko god se rodio i odrastao u Jugi, sjeca se mnogih lijepih stvari i nacionalni - jugoslovenski ponos jos postoji, u mnogima javno, u nekima poskrivecki. Ja ne vidim razlog zasto bismo bili iskljucivi. Nacije ( Srbi, Hrvati, Bosnjaci, Crnogorci itd. ) postoje, nisu izmisljotina jer se ljudi tako osjecaju i izjasnjavaju. Ali, to nije moralo iskljuciti jugoslovenstinu. Kao u Americi: svi su Amerikanci, ali su i Afroameri, Italoameri, Irci, Jevreji, Balkanciili Sikhi. Ja sam po nacionalnosti Srpkinja i to ne krijem i nerviraju me pravo oni koji tvrde gluposti u fazonu: Nema Srba u Bosni, mi smo bosanska nacija! Ali, to sto se osjecam Srpkinjom ne znaci da se ne osjecam i Bosankom i Jugoslovenkom. Ja sam sve to, i jos vise od toga - osjecam se uglavnom Zemljankom.
Znam da je malo Srba koji misle kao ja, i koji bi iskreno navijali za BiH ili Hrvatsku, ali ima tu i bosnjacke i hrvatske krivice. Naime, cinjenica je da se u Sarajevu Srbi pljuju vise od bilo koga i bilo cega. I jasno, javlja se otpor u Srbima. Treba stvarno puno samokontrole da se ne (s)krene u radikalni srpski nacionalizam. Znate, ja kao i vecina Srba, zalim za Kosovom, ali i znam da je moje mjesto na protestu u Sarajevu a ne na onom u Banjaluci. Ovdje se rjesava moja sudbina, a da se odselim u Srbiju, rjesavala bi se tamo. Ali, da sam pozicionirana tamo isla bih protestirati protiv nezavisnosti Kosova. Srbi(janci) ne trebaju placati greske iz proslosti na ovakav nacin, nego individualno, svak za svoj grijeh, ako ga je pocinio.
Kao sto rekoh, vjerujem da ce se i klima u BiH ( na temu zasto RS ne navija za reprezentaciju BiH?) promijeniti kada nas Bosnjaci i Hrvati pocnu prihvacati bez a priori osude naseg srpstva. Nije lijepo da ja, kao rodjena Sarajka i ciji su svi preci ostali ovdje, cak i u ratu, mnogi izgubili zivote, slusam kako moju naciju pljuju novonaseljeni Kosovari po gradu dok maloljetni Kosovari pale zenu - igrom slucaja Srpkinju - usred bijela dana. Ja da sad odem na Kosovo i uradim to isto, lincovali bi me. Ali, kod nas sipak, bh. javnost se raduje sto je Kosovo nezavisno, vidim 75% glasalo ZA u anketi. Ocekujem ljutnju na zlocince Srbe ali ovakvu mrznju SVIH Srba?!? To stvarno nema smisla i ne vodi nicemu.
Usput, da napomenem, Albanci su mi jako dragi kao nacija, znam ih puno, dosta sam i upoznata s njihovim obicajima i zivotom. To sto ja smatram da je Kosovu mjesto u Srbiji ne znaci da smatram da Albancima nije mjesto na Kosovu! Oni su u Jugi bili nasa najveca manjina. Naravno, rodilo ih se puno i na Kosovu su postali vecina. Otud ova situacija. Ali, oni ce prvi priznati da projekat Velika Albanija postoji. Separatisti postoje i u Zapadnoj Makedoniji. Tamo je 80% zitelja albansko. Vjerujem da ce se Zapadna Makedonija otcjepljivati u iducih par dekada. Za 50-100 godina Z.Makedonija i Kosovo objedinit ce se u Albaniju. To je plan, prost ko tetovski pasulj.
Prvo je bila Srebrenica pa onda ne prihvatenje , i to cetnika a ne Srba .Nisam cuo da se srbi pljuju po Sarajevu .U rs nemaju vise koga pljuvati , tamo su cetnici sve pobili ili protjerali .Takodje ja licno ne vjerujem Srbinu koji navija za Hrvatsku .Bosnjaku takodje koji to kaze .Kako ces poslije Mostara navijati za Hrvtasku .Poslije te utakmice o kojoj ti pricas pucali su prema istocnom dijelu grada i ubili jednu djevoku i jednog starca .I sada ti navijaj za njih kao lud .Kakav je to karakter ljudski .Gdje to ima .Dalje , razlog nezavisnog Kosova nije taj sto se rodilo puno Alabanca nego zato sto su ih srpski nacionalisti ubijali kao stoku 200 godina .To je razlog .I Albanci su rekli dosta .Eto to je jedini i pravi razlog kosovske nezavisnosti . Zaista treba puno samokontrole da se ne (s)krene u srpski nacionalizam kao sto kazes .U toj samokontroli srpski nacinalisti su srusili 1000 dzamija otvorili za svoje komsije stotine konclogora ubili sto hiljada ljudi i napunili 500 masovnih grobnica .Sta li tek rade kada se otmu samokontroli .Ne da mi se vise .....opcenito tuga i zalost, jad i cemer je tvoj post ...patetika o jadnim srbima koje niko ne razumije samo ih pale i pljuju ... dok oni jadnici vole alabnce i navijaju za hrvatsku u fudbalu ....jasta su , nemaju pametnijeg posla a Marsovci za njih pisu Memorandume i Kinezi bomabarduju Sarajevo .