Heeelp

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Bobi

Post Reply
User avatar
Dr.medicine
Posts: 1773
Joined: 20/02/2011 17:17
Location: London, UK

#1 Heeelp

Post by Dr.medicine » 25/05/2011 18:59

Kupio sam danas TP-Link (TL - WR340G), sve spojio, kako treba i pred sam kraj instalacije mi izbaci:

1. Please check WAN connection type and parameters
2. Please check your network connectivity and retry

Sve mi potrebne lampice normalno rade, a naravno evo i internet kad se spojim u starom fazonu.
Pokušao sam instalirati i na komp i na laptopm i isto pokazuje???


sarajlija_11
Posts: 206
Joined: 20/05/2011 21:33
Location: Rajvosa

#2 Re: Heeelp

Post by sarajlija_11 » 25/05/2011 20:36

Imam i ja isti taj ruter, prvo fino provjeri da li si spojio sve kako treba, znaci kabal iz modema spoji u WAN ulaz a u jedan od onih 4 zuta spoji sa kompom ili laptopom, odes na pretrazivac i ukucas na mjesto gdje kucas web stranice sljedece: 192.168.1.1 kad ti otvori prozor upisi admin na user i na password admin, onda odes na quick setup na lijevoj strani i onda izaberes dynamic IP (sto pretpostavljam i jeste kod vecine...) ukucas sr##nja o wirelessu i to ti je to :D
resetuje se stranica automatski, i spasi ti u txt formatu podatke o wirelessu (sifra i to...)

P.S.
Jes nindje veze al moze pomoci :-)

kod65
Posts: 266
Joined: 30/05/2010 23:18
Location: Sarajevo

#3 Re: Heeelp

Post by kod65 » 25/05/2011 22:25

I kod mene lampice rade, a internet spor ko magare. Uh, fuli temu....

User avatar
Dr.medicine
Posts: 1773
Joined: 20/02/2011 17:17
Location: London, UK

#4 Re: Heeelp

Post by Dr.medicine » 26/05/2011 00:46

sarajlija_11 wrote:Imam i ja isti taj ruter, prvo fino provjeri da li si spojio sve kako treba, znaci kabal iz modema spoji u WAN ulaz a u jedan od onih 4 zuta spoji sa kompom ili laptopom, odes na pretrazivac i ukucas na mjesto gdje kucas web stranice sljedece: 192.168.1.1 kad ti otvori prozor upisi admin na user i na password admin, onda odes na quick setup na lijevoj strani i onda izaberes dynamic IP (sto pretpostavljam i jeste kod vecine...) ukucas sr##nja o wirelessu i to ti je to :D
resetuje se stranica automatski, i spasi ti u txt formatu podatke o wirelessu (sifra i to...)

P.S.
Jes nindje veze al moze pomoci :-)
E sad se mogu konektovati. Ono prikaže mi sve moguce mreže od komsija, ali kad se konektujem nista ne radi. ni msn ni stranice, nista!!!???

User avatar
Dr.medicine
Posts: 1773
Joined: 20/02/2011 17:17
Location: London, UK

#5 Re: Heeelp

Post by Dr.medicine » 26/05/2011 00:47

sarajlija_11 wrote:Imam i ja isti taj ruter, prvo fino provjeri da li si spojio sve kako treba, znaci kabal iz modema spoji u WAN ulaz a u jedan od onih 4 zuta spoji sa kompom ili laptopom, odes na pretrazivac i ukucas na mjesto gdje kucas web stranice sljedece: 192.168.1.1 kad ti otvori prozor upisi admin na user i na password admin, onda odes na quick setup na lijevoj strani i onda izaberes dynamic IP (sto pretpostavljam i jeste kod vecine...) ukucas sr##nja o wirelessu i to ti je to :D
resetuje se stranica automatski, i spasi ti u txt formatu podatke o wirelessu (sifra i to...)

P.S.
Jes nindje veze al moze pomoci :-)
E sad se mogu konektovati. Ono prikaže mi sve moguce mreže od komsija, ali kad se konektujem nista ne radi. ni msn ni stranice, nista!!!???

sarajlija_11
Posts: 206
Joined: 20/05/2011 21:33
Location: Rajvosa

#6 Re: Heeelp

Post by sarajlija_11 » 26/05/2011 11:23

Dr.medicine wrote:
sarajlija_11 wrote:Imam i ja isti taj ruter, prvo fino provjeri da li si spojio sve kako treba, znaci kabal iz modema spoji u WAN ulaz a u jedan od onih 4 zuta spoji sa kompom ili laptopom, odes na pretrazivac i ukucas na mjesto gdje kucas web stranice sljedece: 192.168.1.1 kad ti otvori prozor upisi admin na user i na password admin, onda odes na quick setup na lijevoj strani i onda izaberes dynamic IP (sto pretpostavljam i jeste kod vecine...) ukucas sr##nja o wirelessu i to ti je to :D
resetuje se stranica automatski, i spasi ti u txt formatu podatke o wirelessu (sifra i to...)

P.S.
Jes nindje veze al moze pomoci :-)
E sad se mogu konektovati. Ono prikaže mi sve moguce mreže od komsija, ali kad se konektujem nista ne radi. ni msn ni stranice, nista!!!???

cek kad se konektujes na komsijinu mrezu nista ti ne radi???

Probaj onda da se ne konektujes na tudje mreze :run:

User avatar
Dr.medicine
Posts: 1773
Joined: 20/02/2011 17:17
Location: London, UK

#7 Re: Heeelp

Post by Dr.medicine » 26/05/2011 11:42

sarajlija_11 wrote:
Dr.medicine wrote:
sarajlija_11 wrote:Imam i ja isti taj ruter, prvo fino provjeri da li si spojio sve kako treba, znaci kabal iz modema spoji u WAN ulaz a u jedan od onih 4 zuta spoji sa kompom ili laptopom, odes na pretrazivac i ukucas na mjesto gdje kucas web stranice sljedece: 192.168.1.1 kad ti otvori prozor upisi admin na user i na password admin, onda odes na quick setup na lijevoj strani i onda izaberes dynamic IP (sto pretpostavljam i jeste kod vecine...) ukucas sr##nja o wirelessu i to ti je to :D
resetuje se stranica automatski, i spasi ti u txt formatu podatke o wirelessu (sifra i to...)

P.S.
Jes nindje veze al moze pomoci :-)
E sad se mogu konektovati. Ono prikaže mi sve moguce mreže od komsija, ali kad se konektujem nista ne radi. ni msn ni stranice, nista!!!???

cek kad se konektujes na komsijinu mrezu nista ti ne radi???

Probaj onda da se ne konektujes na tudje mreze :run:

Kad upalim wirelles na laptopu i tražim mrežu, onda mi pokaže moju mrežu i od komšija. Ja se konektujem na svoju mrežu (ne mogu od komšija nemam password) i ništa mi ne radi.

lider
Posts: 983
Joined: 12/02/2011 13:14

#8 Re: Heeelp

Post by lider » 26/05/2011 15:25

Jeli windows vista na laptopu kojim slucajem?

User avatar
Dr.medicine
Posts: 1773
Joined: 20/02/2011 17:17
Location: London, UK

#9 Re: Heeelp

Post by Dr.medicine » 26/05/2011 15:57

lider wrote:Jeli windows vista na laptopu kojim slucajem?
nije, Xp na oba

User avatar
Dr.medicine
Posts: 1773
Joined: 20/02/2011 17:17
Location: London, UK

#10 Re: Heeelp

Post by Dr.medicine » 28/05/2011 22:12

Treba mi gateway za adsl???? sta je ovo niko nista ne zna, a sve neki hackeri :lol:

sarajlija_11
Posts: 206
Joined: 20/05/2011 21:33
Location: Rajvosa

#11 Re: Heeelp

Post by sarajlija_11 » 28/05/2011 22:26

Dr.medicine wrote:Treba mi gateway za adsl???? sta je ovo niko nista ne zna, a sve neki hackeri :lol:
Nijesam haker al ti rekoh kako ces :skoljka:

User avatar
Dr.medicine
Posts: 1773
Joined: 20/02/2011 17:17
Location: London, UK

#12 Re: Heeelp

Post by Dr.medicine » 28/05/2011 23:14

sarajlija_11 wrote:
Dr.medicine wrote:Treba mi gateway za adsl???? sta je ovo niko nista ne zna, a sve neki hackeri :lol:
Nijesam haker al ti rekoh kako ces :skoljka:
pa wan i dalje ne radi tako barem javlja na status setup

Post Reply