He is just not that into you...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Raskosna plavusa

Post by Raskosna plavusa »

@ja

dobro si reko : zovem bivsu ...
ona je vec odavno bivsa i nema nista s tobom ( ma kolikoje to za tebe tesko prihvatiti ).
drzi te u rezervi svojim obecanjima i razgovorima za , ako zatrebas .
hajd sam razmisli : kad hoces nekog da vidis i stvarno to zelis , onda nema toga sto te u tome moze zaustaviti .

zapravo si sam znao odgovor, a samo se nadas da ce neko drugi pronaci nekakav odgovor koji manje boli .
skartiraj je !!!
to boli , ali barem nije lazno .
aminchev2

Post by aminchev2 »

Raskosna plavusa wrote:@ja

dobro si reko : zovem bivsu ...
ona je vec odavno bivsa i nema nista s tobom ( ma kolikoje to za tebe tesko prihvatiti ).
drzi te u rezervi svojim obecanjima i razgovorima za , ako zatrebas .
hajd sam razmisli : kad hoces nekog da vidis i stvarno to zelis , onda nema toga sto te u tome moze zaustaviti .

zapravo si sam znao odgovor, a samo se nadas da ce neko drugi pronaci nekakav odgovor koji manje boli .
skartiraj je !!!
to boli , ali barem nije lazno .
sori ja, ali potpisujem ovaj koment.
tesko i strasno je ponovo se baciti u to more, ali zivot ide dalje
osoba koja je tebi sudjena jos nije dosla u tvoj zivot.

morat ces prekinuti sav kontakt. ocigledno da ona voli da vrijedja ljude, inace bi ti odavno rekla da je gotovo.
Raskosna plavusa

Post by Raskosna plavusa »

nemoj , ba , da tugujes .
sta mislis da si ostao snjom ?
kako bi te tek onda varala !?
aminchev2

Post by aminchev2 »

ja wrote:hvala,to je to ;) pffff
prijavis se fino na ono "sparimo domace"
ima treba na bacanje
no sikiriki
:)
nexo

Post by nexo »

.......
Last edited by nexo on 08/07/2010 19:49, edited 1 time in total.
x0z0y0

#81 "He's Just Not That Into You"

Post by x0z0y0 »

Ponukana trailerom :D filma koji se jos snima a proglasen je (vec) najocekivanijom komedijom 2009.god. pozeljeh da otvorim temu..
Ime filma vezano je za bestseller...koji je opet nastao inspirisan jednom od epizoda Sex and the City

E sad...data fraza..i citava filozofija ovog "pokreta" vam je vjerovatno i poznata
...u biti se svodi na to da ako je nekome stalo do vas da nece "igrati igrice"...oklijevati...zavlaciti vas po bilo kom pitanju i sl. nego reagovati instantno..pokazati sta zeli i osjeca
Moram istaci da se u potpunosti slazem sa prezentiranom "filozofijom" i da mi nikada nisu bile jasne bas te igrice tipa .."nemoj ga zvati odmah..mislice da si ocajna..pusti nek se "kiseli" 3 dana" (ne, ne govorim o kupusu)..i sl. budalastine..

Sta vi mislite o svemu ovome...kakav je vas stav i kako se ponasate prema partnerima..? (od onih tek upoznatih do ...)

Jedan od razloga otvaranja teme je sto sam sa prijateljicama razgovarala na ovu temu..i jako je tesko nekim ljudima "otvoriti" oci i na neki nacin im pokazati da ih "potencijalni(a)" zavlaci..
Fraza je hladna i direktna...da li postoji blazi nacin da se nekome skrene paznja da ne gubi zivce i vrijeme na nekoga kome nije stalo..?
Ekspanzi

#82 Re: "He's Just Not That Into You"

Post by Ekspanzi »

zanimljiva tema, pa vako, ja sam vazda igrao te igrice nekad prije, bas to tipa ne zovem odmah, glumim, prdim.. i nekad mi se cinilo da je to dobro, da ono hladan ides i ha-hu
medjutim, kako sam malo opametnio vremenom ne zajebavam se vise time i idem drito u celo i kazem sta osjecam i kako mi se cini, i obicno se cure sjebu kad im tako prospem nesto u facu, ali mislim da je to puno vise fer prema meni samom i znam odmah s cim imam posla, a i dam njoj do znanja, koliko god da je to mozda lose za pocetak ja uvijek objasnim da je tako kako je, pa kud puklo, osjecam se bolje tako..
e sad, vjerujem da velika vecina radi suprotno, ono dok ne budu sigurni da je to ono safe to say, onda tek 'otkriju karte'.. meni je to vremenom postalo shit.. et toliko :thumbup:
♥ Julianna ♥

#83 Re: "He's Just Not That Into You"

Post by ♥ Julianna ♥ »

Ekspanzi wrote:zanimljiva tema, pa vako, ja sam vazda igrao te igrice nekad prije, bas to tipa ne zovem odmah, glumim, prdim.. i nekad mi se cinilo da je to dobro, da ono hladan ides i ha-hu
medjutim, kako sam malo opametnio vremenom ne zajebavam se vise time i idem drito u celo i kazem sta osjecam i kako mi se cini, i obicno se cure sjebu kad im tako prospem nesto u facu, ali mislim da je to puno vise fer prema meni samom i znam odmah s cim imam posla, a i dam njoj do znanja, koliko god da je to mozda lose za pocetak ja uvijek objasnim da je tako kako je, pa kud puklo, osjecam se bolje tako..
e sad, vjerujem da velika vecina radi suprotno, ono dok ne budu sigurni da je to ono safe to say, onda tek 'otkriju karte'.. meni je to vremenom postalo shit.. et toliko :thumbup:
Svaka čast Expanzi...i još, obično kad to muškarci urade, ne kontaju da ženskoj treba koji sat/dan da se sabere i da prvu reakciju treba baciti u vodu.

Igrice i taktike su tako bez veze. Djetinjaste, a troše vrijeme i energiju. (zamalo ne rekoh novac :lol: :lol:)
Ekspanzi

#84 Re: "He's Just Not That Into You"

Post by Ekspanzi »

Julianna wrote:Svaka čast Expanzi...i još, obično kad to muškarci urade, ne kontaju da ženskoj treba koji sat/dan da se sabere i da prvu reakciju treba baciti u vodu.

Igrice i taktike su tako bez veze. Djetinjaste, a troše vrijeme i energiju. (zamalo ne rekoh novac :lol: :lol:)
eeehhh.. znas li ti koliko je meni trebalo zivaca da ovo provalim?!?
kontam kako nije svugdje ista situacija al bas zato ako se neko ne nada da ces mu reci tako nesto onda je reakcija raspad, da pozelis da nisi nista rekao.. sunce vam zarko, 10 godina zivota ste mi odbile s tim.. :skoljka:
pa ti skontaj zene :shock: :?
♥ Julianna ♥

#85 Re: "He's Just Not That Into You"

Post by ♥ Julianna ♥ »

:lol: :lol: eh što me nasmija! :-)

Ali to ti dođe s godinama, isto kao i ženama da pravu reakciju pokažu bez izmotavanja...
Ekspanzi

#86 Re: "He's Just Not That Into You"

Post by Ekspanzi »

moguce, al crnjak je time veci kad skontam da su mi sve cure redom starije od mene u prosjeku 2 god.. :? :shock:
♥ Julianna ♥

#87 Re: "He's Just Not That Into You"

Post by ♥ Julianna ♥ »

Vjerovatno i zato što ti se kao normalnom muškarcu, prioriteti mijenjaju. Sex je na polju br. 2, a upravo takve ih mogu ispuniti na oba polja. Ali i to pretpostavljam traje do neke naredne faze, ko će ga znat...
Ekspanzi

#88 Re: "He's Just Not That Into You"

Post by Ekspanzi »

e vidis o tome nisam razmisljao nikako.. vazda kontam tu sam ono, i onda kad pogledam poslije unazad par godina skontam, koja sam budala bio.. sta li sad sve radim pogresno?!? :lol:
otherside

#89 Re: "He's Just Not That Into You"

Post by otherside »

@Compos, tema je very good :thumbup:
po meni bi musko-zenski odnosi trebali biti postedjeni igrica zbog ustede na zivcima, vremenu i sl.
danas su svi optereceni "kompleksom odbijanja" pa se cesce koristi filozofija da je bolje nista ne pocinjati jer svakako su male sanse da nesto bude...a sanse mogu biti vrlo realne.
i muskarci i zene se vode pretpostavkom da bi se onaj drugi trebao javiti prvi ukoliko mu je stalo, da bi onaj drugi trebao inicirati izlazak, prelazak na "visi nivo", ozbiljan razgovor,...
time svako od njih odasilje pogresan signal da mu nije stalo, da nije zainteresovan. naravno, postoje situacije u kojima neko zaista nije zainteresovan ali sta cemo s ovim kad su oboje zainteresovani ali cekaju da im neko drugi sve servira?
postoje naravno svijetli primjeri koji se ne ustrucavaju staviti karte na stol pa sta god bude...
sto duze "igrice" traju veca je vjerovatnoca da ce jednom od njih sve to dosaditi, da ce "potencijalnog" okvalifikovati kao nespremnog, neorganizovanog, smotanog ili u najgorem slucaju nezrelog, cime se njegove/njene sanse za poziciju potencijalnog/e rapidno smanjuju.
x0z0y0

#90 Re: "He's Just Not That Into You"

Post by x0z0y0 »

otherside wrote:@Compos, tema je very good :thumbup:
po meni bi musko-zenski odnosi trebali biti postedjeni igrica zbog ustede na zivcima, vremenu i sl.
danas su svi optereceni "kompleksom odbijanja" pa se cesce koristi filozofija da je bolje nista ne pocinjati jer svakako su male sanse da nesto bude...a sanse mogu biti vrlo realne.
i muskarci i zene se vode pretpostavkom da bi se onaj drugi trebao javiti prvi ukoliko mu je stalo, da bi onaj drugi trebao inicirati izlazak, prelazak na "visi nivo", ozbiljan razgovor,...
time svako od njih odasilje pogresan signal da mu nije stalo, da nije zainteresovan. naravno, postoje situacije u kojima neko zaista nije zainteresovan ali sta cemo s ovim kad su oboje zainteresovani ali cekaju da im neko drugi sve servira?
postoje naravno svijetli primjeri koji se ne ustrucavaju staviti karte na stol pa sta god bude...
sto duze "igrice" traju veca je vjerovatnoca da ce jednom od njih sve to dosaditi, da ce "potencijalnog" okvalifikovati kao nespremnog, neorganizovanog, smotanog ili u najgorem slucaju nezrelog, cime se njegove/njene sanse za poziciju potencijalnog/e rapidno smanjuju.
thx :)
slazem se u potpunosti sa svim izrecenim

ljudi ne shvataju da "igrajuci se" gube priliku da upoznaju nekoga koga cijelo vrijeme mozda i cekaju..na kraju se oboje ohlade a da nisu ni zapoceli nesto sto je moglo biti prelijepo
ne shvatam sta je lose u tome da pokazes pa i na pocetku koliko ti je stalo
nekada ce ti se vratiti ..nekada nece
ali ces bar znati da si pokusao...i sto je NAJBITNIJE neces se kajati i zaliti za propustenom prilikom

ne kazem sada da treba skakati na svaku...ali zar nije lijepo da nekome za koga osjecas nesto kazes to u lice..i ma kakve osjecaje ta druga osoba imala prema vama..uljepsat cete joj dan svojom izjavom
nema nista ljepse od toga kada vidis da si nekoga obradovao - usrecio...a ljudi se ustrucavaju takvih stvari samo iz razloga da se ne bi previse priblizili nekome...kao da je to nesto negativno ..lose

cest je primjer i veza..koje traju neko vrijeme..gdje su upleteni i dalje na nekoj distanci...od izlazaka (slusam u troli "ne treba izlaziti s momkom svaki dan - dosadit ces mu..izadji svaka 4..to je taman dovoljno" :? :shock: :-) ) do konverzacije gdje se vaga sta i kako reci i meni nesto nebulozno...cekati da prodje odredjeni rok da nekome kazes da ga volis
sta je to lose u rijecima "volim te" pa da se toliko mora cekati na njih...i da se uopce mora birati te neki nacin kako da se te famozne rijeci kazu ...te napisat cu joj/mu u smsu ali ce pricekati da izgovorim i sl.
zar ne bi svijet bio ljepsi kada bi svi mi cesce jedni drugima govorili "volim te"...
Loulou

#91 Re: "He's Just Not That Into You"

Post by Loulou »

Compos_Sui wrote:
..ljudi ne shvataju da "igrajuci se" gube priliku da upoznaju nekoga koga cijelo vrijeme mozda i cekaju..na kraju se oboje ohlade a da nisu ni zapoceli nesto sto je moglo biti prelijepo
ne shvatam sta je lose u tome da pokazes pa i na pocetku koliko ti je stalo
nekada ce ti se vratiti ..nekada nece
ali ces bar znati da si pokusao...i sto je NAJBITNIJE neces se kajati i zaliti za propustenom prilikom

...ali zar nije lijepo da nekome za koga osjecas nesto kazes to u lice..i ma kakve osjecaje ta druga osoba imala prema vama..uljepsat cete joj dan svojom izjavom
nema nista ljepse od toga kada vidis da si nekoga obradovao - usrecio...a ljudi se ustrucavaju takvih stvari samo iz razloga da se ne bi previse priblizili nekome...kao da je to nesto negativno ..lose
Slažem se s ovim, napisanim. :thumbup:

Ali, za ovo sve treba hrabrosti. Možda hrabrost i nije prava riječ... Više je, mislim, u pitanju doživljaj sebe samog. @otherside je spomenula "kompleks odbijanja". Taj je "kompleks" je ustvari (ne)sposobnost "nošenja" s reakcijom na koju naiđemo, a to je (moguće) odbijanje. Vlastiti osjećaj (ne)sigurnosti. Kako se nosimo s "porazom". Čak je i onima najsigurnijima u sebe u određenim situacijam potrebna eksterna potvrda njihove, haj'mo to nazvati, vrijednosti. A situacije koje podrazumijevaju duboke, intimne emocije, su upravo to - za nas neka vrsta vlastitog testa naše vrijednosti kao (potencijalnog) partnera .
Ne kažem, dakako, i ne smatram, da potvrdu toga koliko vrijedimo treba tražiti spram svega i svačeg, samo to, u ovakvim situacijama, vidim kao rizik na koji su neki spremniji, neki ne. Jer, taj emotivni disclosure i jeste rizik....
I, nekako se, na kraju, opet svede na lično shvatanje - šta je bolje: žaliti zbog nečeg što si uradio, ili zbog nečeg što nisi uradio...
Ekspanzi

#92 Re: "He's Just Not That Into You"

Post by Ekspanzi »

Loulou wrote:I, nekako se, na kraju, opet svede na lično shvatanje - šta je bolje: žaliti zbog nečeg što si uradio, ili zbog nečeg što nisi uradio...
ne treba zaliti za stvarima koje si uradio kad si mislio da radis ispravno jer sve sto radis se moze ispostaviti pogresno nekad..
al mislim da je bolje u konkretnoj situaciji reci sta mislis i odagnati sve ono Š.B.B.K.B.B. pa i ako ne ispadne nista, znas da nije moglo ni biti jer si probao, to mi je skroz ok za prihvatiti kao takvo a ne ono.. eh da sam.. eh da nisam.. eh da smo.. bla bla..
otherside

#93 Re: "He's Just Not That Into You"

Post by otherside »

naravno, postoje i one situacije u kojima "potencijalni" nakon razmjene misljenja, iskustava i razlicitih gledista na odredjene situacije shvate da se razlikuju u nekim esencijalnim stvarima i idu dalje...
ali to nije tema danasnje emisije :D
Aurora Borealis

#94 Re: "He's Just Not That Into You"

Post by Aurora Borealis »

.
Last edited by Aurora Borealis on 23/11/2010 00:40, edited 1 time in total.
matea22

#95 Re: "He's Just Not That Into You"

Post by matea22 »

Samo mi jedno nije jasno, ako ti je tesko nekome reci sta stvarno osjecas- sta uopste radis sa njim/ njom? I to... biti prvo iskren prema sebi i reci sve direktno...valjda u startu znas gdje si sam sa sobom pa se ne upustas u nesto sto ti ne godi, a ako ocekujes da ne puknes guzicom i da ces se ograditi da ne budes povrijedjen onda nije ni cudo sto reakcije druge strane budu propast. Valjda ti je neko koga stvarno volis nekad na prvom mjestu, ma koliko da ti ne uzvraca.. :) :)
fatality

#96 Re: "He's Just Not That Into You"

Post by fatality »

matea22 wrote:Samo mi jedno nije jasno, ako ti je tesko nekome reci sta stvarno osjecas- sta uopste radis sa njim/ njom? I to... biti prvo iskren prema sebi i reci sve direktno...valjda u startu znas gdje si sam sa sobom pa se ne upustas u nesto sto ti ne godi, a ako ocekujes da ne puknes guzicom i da ces se ograditi da ne budes povrijedjen onda nije ni cudo sto reakcije druge strane budu propast. Valjda ti je neko koga stvarno volis nekad na prvom mjestu, ma koliko da ti ne uzvraca.. :) :)

eh ima nas svakakih , tako da ne mozes bas tako gledat na stvari , npr. ja nikada niti jednoj djevojci nisam rekao volim te , ono ona meni kaze i onda nastane tajac , ili jedno "hvala" da eto koliko toliko prebrodimo te neprijatne trenutke :( , al ja npr nisam neko ko voli pricati o svojim osjecanjima iako mi je mozda jako stalo do te osobe , sad nisam siguran bil se trebao ici lijeciti ili tako nesto , razmisljam o tome :D
otherside

#97 Re: "He's Just Not That Into You"

Post by otherside »

fatality wrote: eh ima nas svakakih , tako da ne mozes bas tako gledat na stvari , npr. ja nikada niti jednoj djevojci nisam rekao volim te , ono ona meni kaze i onda nastane tajac , ili jedno "hvala" da eto koliko toliko prebrodimo te neprijatne trenutke :( , al ja npr nisam neko ko voli pricati o svojim osjecanjima iako mi je mozda jako stalo do te osobe , sad nisam siguran bil se trebao ici lijeciti ili tako nesto , razmisljam o tome :D
mozda bi trebao malo vjezbati kod kuce...ono stanes pred ogledalo i kazes "volim te" :D
tek toliko da shvatis da neces umrijeti ili se samospaliti nakon toga :D
Ekspanzi

#98 Re: "He's Just Not That Into You"

Post by Ekspanzi »

otherside wrote:mozda bi trebao malo vjezbati kod kuce...ono stanes pred ogledalo i kazes "volim te" :D
tek toliko da shvatis da neces umrijeti ili se samospaliti nakon toga :D
:lol: :thumbup:
Post Reply