HDZBiH i m. zajednica prave od Mostara hrvatski grad

Stranke, političari... Recite i Vi svoje mišljenje!
zzzzz
Posts: 2055
Joined: 27/05/2004 22:30

HDZBiH i m. zajednica prave od Mostara hrvatski grad

Post by zzzzz » 25/12/2006 18:08

  HDZBiH i međunarodna zajednica napravili koaliciju kako bi od Mostara napravili hrvatski grad

  Predsjednik Kluba Bošnjaka u Gradskom vijeću Mostara Suad Hasandedić kaže za Dnevni avaz da je potezom visokog predstavnika Christiana Schwarz-Schillinga, koji je nametnuo Odluke o formiranju Zavoda za prostorno uređenje Mostara i Komisije za davanje stručnih mišljenja, grad na Neretvi uveden u novu agoniju. Umjesto ujedinjenja, kaže Hasandedić, Mostaru prijeti nova destabilizacija političkih odnosa.

  - Posljednje odluke OHR-a potvrđuju da su HDZBiH i međunarodna zajednica napravili koaliciju kako bi od Mostara napravili hrvatski grad. Dakle, ide se ka jedinstvenom, ali hrvatskom Mostaru - kaže Hasandedić, dodavši da je po njemu indikativno što je odmah nakon nametanja odluke specijalni izaslanik OHR-a Winterstein napustio Mostar.

  Sugovornik Dnevnog avaza se pita zašto OHR, ukoliko je zaista želio pomoći integraciji Mostara, nije poduzeo odlučne mjere da vrati Velež na stadion pod Bijelim brijegom sa kojeg je otjeran, ukloni nazive ulica davane po ustaškim zločincima i obilježja, tzv. "Herceg-Bosne" sa ustanova koje finansira Gradska uprava, riješi problem kulturnih ustanova u gradu

  Predsjednik Županijskog odbora Stranke za BiH Safet Omerović tvrdi da je u odlukama visokog predstavnika došlo do odstupanja od Statuta za Mostar.

  -Ovakva odluka je neprihvatljiva. Ona ne ide u pravcu ujedinjenja grada. Naprotiv, svi parametri koji su vodili ka ujedinjenu Mostara ovim su potezom zaobiđeni. Agonija Mostara se nastavlja. Ovo je jedna od najvećih grešaka OHR-a u Mostaru - rekao je Omerović, dodajući da je OHR probleme urbanizma trebao riješiti na sličan način kako je to učinjeno u Tuzli i Sarajevu.

  Predsjednik Gradskog vijeća Mostara Murat Ćorić javno je postavio pitanje njegovog daljnjeg rada.

  - Koja je svrha rada mene kao predsjednika i Gradskog vijeća ako će odluke, koje su legalno donesene, neko preinačiti bez posljedica i donijeti odluke koje odgovaraju jednoj politici. To je sramota OHR-a - rekao je Ćorić za Dnevni avaz.

  Potez Schwarz-Schillinga oštro je osudio i Huso Kapiš, predsjednik Kluba SDP-a u Gradskom Vijeću Mostara.


  Bešlić: Potez OHR-a je kompromisan

  - Ukoliko povodom ovih odluka dođe do blokada u Mostaru, to neće biti ništa novo, ali nije dobro. Sve daljnje blokade nas udaljavaju od cilja, a cilj je jasan - jedinstveni Mostar. Međunarodna zajednica je dala jasne pravce kako Mostar treba urediti. Smatram da je ovaj potez OHR-a približio ujedinjenje Mostara. Odluka OHR-a je dosta kompromisna i stoga ne razumijem oštre reakcije SDA, SBiH i SDP - rekao je Bešlić.


_________________________________________________

Zna li neko nesto vise o ovome, informacije su sture i ne govori se o tome na koji nacin su bosnjaci osteceni ovom odlukom Schwarz-Schillinga? Cudno je da ovaj delegat po prvi put namece neka rjesenja od kako je postavljen za visokog predstavnika u BiH.


User avatar
Alfons Kauders
Posts: 36876
Joined: 24/09/2004 13:39
Location: Glavni Stan NVZ
Contact:

Post by Alfons Kauders » 25/12/2006 18:10

mostarce sda prodala 93 stasama, a ovi i dan danas glasaju za njih...

zakljucak...

ko ih jebe, imaju sto su i zasluzili...

zzzzz
Posts: 2055
Joined: 27/05/2004 22:30

Post by zzzzz » 25/12/2006 18:36

Alfons Kauders wrote:mostarce sda prodala 93 stasama, a ovi i dan danas glasaju za njih...

zakljucak...

ko ih jebe, imaju sto su i zasluzili...

Pa dobro, evo da kazemo da se ta tvoja tvrdnja ne uklapa u ovu pricu. Koliko se ja sjecam, SDA je bila protiv ujedinjenja grada, kad se pravio novi statut, dok su SDP i SBiH bili za ujedinjenje grada u jednu opstinu.

Umoran sam od ovih prica kako smo sve sami krivi jer smo tako glasali, krivi za logore, za ubijanje, evo krivi i za hrvatski Mostar...mislim odgovor je bezveze Alfons, interesuju me cinjenice a ne vjecno bosansko samooptuzivanje i osjecaj krivice. Toga ima dovoljno na svakoj drugoj temi

PS.
SDA je mozda kriva ali Mostarci nisu sigurno, nije njihova krivica sto nemaju izbora. Do sad se pokazalo da je sasvim svejedno je li to SDA, SBiH ili SDP (Dejton, Mostar, reforma ustava, ekonomija, privatizacija, zakon o drzavljanstvu, izborni zakon itd) svaka od njih je imala bar jednu odluku koja se moze okvalifikovati kao veleizdaja (u nekim normalnim zemljama). Zato nemoj mi supljih o glasanju, meni je sve to isto samo drugom bojom prefarbano

Maksim
Posts: 931
Joined: 18/11/2006 03:25
Location: Bec, Austrija
Contact:

Post by Maksim » 25/12/2006 18:52

Opet ista tema. Nazalost, ova tema ce biti jos tko zna koliko dugo aktuelna. Mostar je mozda najvece bh. razocaranje. Taj grad je do rata imao najvecu stopu mijesanih gradova, svi gu ga zvali "crvenim gradom" i na kraju se desi sto se desi. Tko onda glasa sve te naci-stranke ako ne Mostarci? Ima tu mnogo naroda koji su s jedne strane protjerani iz istocne Hercegovine i s druge oni iz zapadne. Jedni su ogorceni, drugi ne poznaju suzivot s ostalima.

I opet, sto je obicaj u paradoksnoj BiH, zali se netko iz Kluba Bosnjaka, jedne separatne (da ne kazem separatisticke na lokalnom nivou) organizacije i prica o ujedinjenju. Dokle god u gradu ne postoji jedan gradjanski pokret, jedan mostarski orijentiran pokret umjesto bosnjacki i hrvatski, uzalud je optuzivati nekoga treceg, u ovom slucaju Schwarz-Schillinga. On mozda favorizira HDZ. jer pak je on tijekom svoje politicke karijere u maticnoj Njemackoj bio iz reda konzervativne CDU koja je otvoreno podrzavala Tudjmana i njegov HDZ.

Mostarcima preostaje da u svom drustvu traze divergentne puteve za sto brze odstranjenje bespotrebnih i tragikomicnih barijera.

forUMASH
Posts: 2181
Joined: 24/01/2006 04:12
Location: Razjedinjene Drzave BIH

Post by forUMASH » 25/12/2006 18:58

....hocel' Mostar biti dominantno bosnjacki ili hrvatski..... :?
.....boli me recku s obzirom da je bosanska opcija davno izgubljena....

brdo
Posts: 432
Joined: 26/11/2006 10:59

Post by brdo » 25/12/2006 19:13

mozda su vise dali para od sda

Jastreb35
Posts: 1222
Joined: 31/05/2006 22:59

Post by Jastreb35 » 25/12/2006 20:03

Grad treba ujediniti. Ne mogu Bosnjaci u Mostaru traziti apsolutnu ravnotezu, a Komsica izabrati za hrvatskog clana Predsjednistva. Integracija drustva ne smije imati alternativu.

User avatar
Bosanac_21
Posts: 1313
Joined: 07/05/2005 04:56
Location: Bosanski Novi

Post by Bosanac_21 » 25/12/2006 20:41

Sta je samo dokaza za taj Hrvatski Mostar pocevsi od krsta na brdu, preko redovnih okrsaja na ulicama poput onog s polupanim izlozima, povrijedjenima, itd............... :x
Sve se to gleda skrstenih ruku, niko ne obraca paznju na sve sto je taj Mostar pretrpio :sad:

zzzzz
Posts: 2055
Joined: 27/05/2004 22:30

Post by zzzzz » 25/12/2006 21:45

Jastreb35 wrote:Grad treba ujediniti. Ne mogu Bosnjaci u Mostaru traziti apsolutnu ravnotezu, a Komsica izabrati za hrvatskog clana Predsjednistva. Integracija drustva ne smije imati alternativu.

To je suplja, apsolutne integracije nema, bar ne u BiH. Nisam za to da Bosnjaci biraju predstavnike Hrvatima kao ni da se omogucuje dominacija jednih nad drugim u sredini kakva je Mostar.

Kao sto Maksim rece, sasvim je jasno zasto Schwarz vuce ovakve poteze koji odgovaraju HDZ-u, zna se da Nijemci vide Hrvate kao svoje najblize saveznike na Balkanu.

Jastreb35
Posts: 1222
Joined: 31/05/2006 22:59

Post by Jastreb35 » 25/12/2006 22:04

apsolutne integracije nema, bar ne u BiH. Nisam za to da Bosnjaci biraju predstavnike Hrvatima kao ni da se omogucuje dominacija jednih nad drugim u sredini kakva je Mostar.


Dominacija u okviru integracije je neminovnost. Danas su u Mostaru brojniji Hrvati. Sutra ce to biti Bosnjaci. Ili se bunimo protiv dominacije samo kada su Bosnjaci malobrojniji ?

zzzzz
Posts: 2055
Joined: 27/05/2004 22:30

Post by zzzzz » 25/12/2006 22:28

Jastreb35 wrote:
apsolutne integracije nema, bar ne u BiH. Nisam za to da Bosnjaci biraju predstavnike Hrvatima kao ni da se omogucuje dominacija jednih nad drugim u sredini kakva je Mostar.


Dominacija u okviru integracije je neminovnost. Danas su u Mostaru brojniji Hrvati. Sutra ce to biti Bosnjaci. Ili se bunimo protiv dominacije samo kada su Bosnjaci malobrojniji ?

Ne, vec zato sto to nije jednostavno kako ti to navodis. Mislim da si dobro naivan.

Slicna situacija je u Gornjem Vakufu ali tamo ne vaze isti arsini. Posto su Hrvati u manjini, Gornji Vakuf je jedina opstina koja i dalje ima (i imat ce) nacelnika i zamjenika.

Sto se Mostara tice, vodi se takva politika da se Mostar promovise u stolni grad Hrvata u BiH, Velez nikad nece primirisati pod BB, bolnica na BB je hrvatska bolnica, gradi se univerzitet za Hrvate u BiH....i sve to dok se na drugoj strani prisilno sprovodi nekakvo kvazizajednistvo.

Slijedeci korak je, kako prizeljkuje crkva i Kardinal Puljic, da se u narednoj rundi pregovora o ustavnim promjenama Z. Hercegovina i HNK objedine u jednu hrvatsku cjelinu a da se Srednjebosanski kanton ujedini sa Zenicko - Dobojskim, sto u prevodu znaci, prepusti Bosnjacima.

Napomenuo bih sve one koji blagonaklono gledaju na ovakva rjesenje da su se Mostarci u ratu odbranili od zlocinaca i fasista i da niko nema pravo da ih danas prepusta u ruke njihovim katilima. Vjerujem da ce oni koji zastupaju ovakve ideje, naci dovoljno sagovornika u Sarajevu kako bi ovo sproveli u djelo...na zalost

indeed
Posts: 2
Joined: 20/01/2007 23:56

Post by indeed » 21/01/2007 00:14

[quote="Maksim"]Opet ista tema. Nazalost, ova tema ce biti jos tko zna koliko dugo aktuelna. Mostar je mozda najvece bh. razocaranje. Taj grad je do rata imao najvecu stopu mijesanih gradova, svi gu ga zvali "crvenim gradom" i na kraju se desi sto se desi. Tko onda glasa sve te naci-stranke ako ne Mostarci? Ima tu mnogo naroda koji su s jedne strane protjerani iz istocne Hercegovine i s druge oni iz zapadne.

Ko je to protjerao iz zapadne Hercegovine?U zapadnoj Hercegovini sveukupno nema Bosnjaka i Srba da na prste izbrojis.Dosli su sami u zap. Mostar i vecina usli u bosnjacke i srpske stanove.

Blueboy-
Posts: 210
Joined: 15/01/2007 19:23

Post by Blueboy- » 21/01/2007 00:25

Mislim da se pretjeruje sa ovom problemom, iskljucivo je ovde pitanje fotelja i vlasti, na zalost narod se uvuce u politicke prljave igre. Grad treba biti jedinstven i imat jedinstvenu i funkcionalnu administracija, a ne vaki haus. Ovaj haus samo ide na ruku partijam kao sto su HDZ i SDA, te partije opet sve ljepo podjele i dogovore. [/quote]

mostarac
Posts: 8427
Joined: 03/03/2005 13:47

Post by mostarac » 21/01/2007 03:25

joj ljudi mostar je mnogo veci problem nego sto izgleda na prvi pogled i sad po mom misljenju, koje je u ovom slucaju naravno subjektivno i mozda vise od toga, mislim da se u Mostaru rjesava sudbina Bosne. Ukoliko u Mostaru bilo kakvim ustavnim promjenama bude Bosne ko u Banjaluci onda kljucaj magazu. Isto tako sve dok Mostar istinski ne bude jedan nema Bosne. Valjda je to svima jasno.
Samo na pocetku da kazem da SDP nije nudio jednu opstinu u Mostaru, nego cetiri opstine u kojima niko ne bi imao 50%, dakle cetiri stvarne multietnicke opstine bez dominacije bilo koga. Naravno pogadjate da je to odbijeno.
Nego problem Mostara nije samo HDZ, nego je problem Mostara mnogo dublji.
Hajde da budemo iskreni ima tu mnogo forsiranih prica, ima tu mnogo stvari kojima se samo nastoji stvoriti napetost u gradu i kojima se stvari zele skrenuti sa pravih problema i pitanja.
Stvar je u tome da je Mostar isparcelisan na feude kojima suvereno vladaju i danas one njuske koje su bile gospodari rata ovdje, samo su se za razliku od bosanskih gospodara povukli u ilegalu i ne pojavljuju se na televiziji uzivajuci u svom kapitalu. Ujedinjenjem, ali onim stvarnim grada, dolazi i do cijepanja tih feuda, jer grad bi bio jedinstven u mozgovima ljudi i bilo bi jako tesko zadrzati te posjede u kontroli. Zatim dok se cijela BiH bavi bitikama maloljetnih huligana ili "navijaca" po mostarskim ulicama koje se nerijetko desavaju, niko ne pita sta je sa mostarskim privrednim gigantima HEPOK-om, SOKO-lom, HEKOM-om, FABRIKOM DUHANA, i ostalim koji su svi do jednog sruseni i razvaljeni i koji svi skupa ne vrijede ko radoncicev neboder.
Dalje, Velez je posebno pitanje o kojem ljudi imaju pogresan stav. Ja znam da ce mi mnogi jebat majku, ali valjda znam sta vidim, a to je Velez i njegov povratak pod Bijeli Brijeg, nije nista drugo nego moneta za politicko potkusiravanja. Nikada ni navijaci, ni uprava Veleza nisu imali stvarnu namjeru da se vrate pod BB i nikad to nije bilo ozbiljno i istinski, a taj povratak sluzi samo za povlacenje u pogodnom politickom momentu kako bi se usicario koji politicki poen na racun tog kluba. Da se razumijemo, da je bilo volje unutar Veleza i medju navijacima, Velez bi do sada igrao pod BB, jer to se moze ostvariti, ali nema volje ni u jednoj strukturi u Mostaru za tim i to su najvece lazi da se Velez bori za povratak pod BB. Da se bori, navijaci i uprava bi blokirali gradsku upravu, gradsko vijece, centar grada i rjesilo bi se to, ali to nikom nije u interesu u Mostaru. Isto tako nikome nije u interesu da te dvije navijacke skupine koje predstavljaju kao izvor medjunacionalnih problema u gradu, ne prave te probleme, jer zadnja utakmica je pokazala kako se stvari mogu dovesti u red samo kada se to zeli.
Mostar ima dubok problem i sa jednim totalnim intelektualnim ponorom u koji je zapao, pogotovo na bosnjackoj strani i mostar je trenutno grad koji je zalosno nisko po tom pitanju. I da se razumijemo, ovaj intelektualni pad se dogodio i nakon rata medju bosnjacima,a ne samo u ratu, jer jednostavno danasnji reprezenti mostara koje mozete viditi po televiziji, zatim danasnja kulturna elita, pa sportska elita, pa naucna elita su ljudi koji do 1990. godine nisu mogli ni da sanjaju o polozajima koje zauzimaju danas.
Mostar je grad kojem pod broj 1, treba nametnut stranca da upravlja i donosi odluke diktatorski.
Pod broj 2 treba imat svoj SUD nesto kao Brcko, gdje ce takodje biti stranci,
Pod broj 3: treba imati policiju u kojoj ce samo izvrsni ljudi bit nasi, a svi oficiri pa i narednici biti stranci
Pod broj 4: Gradjanima ponuditi jedan nezavisan gradski medij, koji danas u mostaru ne postoji jer svim, apsolutno svim medijima u mostaru upravljaju neke politicke stranke. Mozda su RDV i Studio 88 izuzetak, kao radijske stanice, ali ovo ostalo je sve pod strogom cenzurom i patronatom SDA, SBiH i dva HDZ-a.
Pod broj 4: Upravljanje stranaca treba da traje 5 godina najmanje

Tek tada ce Mostar moci makar malo da krene naprijed, ali samo malo.
Imali smo priliku 1995. godine, ali evropa nije stala iza Koschnika. Nakon toga je sve krenulo nizbrdo i ljudi treba da znaju da se jednaka golgota mostaru desila nakon rata kao i u ratu, jer nakon rata su velike firme i preduzeca sahranjene, a ne u ratu.

Mislim da u Bosni nema dovoljno ludog i hrabrog covjeka da napise pravu i stvarnu istinu o poslijeratnom Mostaru jer to bi isto bilo kao da ste potpisali samoubistvo.

Blueboy-
Posts: 210
Joined: 15/01/2007 19:23

Post by Blueboy- » 21/01/2007 13:42

medijima u mostaru upravljaju neke politicke stranke. Mozda su RDV i Studio 88 izuzetak, kao radijske stanice, ali ovo ostalo je sve pod strogom cenzurom i patronatom SDA, SBiH i dva HDZ-a.


Sve je ovo ljepo sto si napiso, i povjero bi ti, a zar ovo nisu te iste stranke koje pobjedjuju na svakim izborima. Ako je stanje tako alarmantno, pa zasto isti i isti i opet isti nose izbore.? Zaboravio si u ovo uvest i SDP, ocito je to partija tvog izbora, pa si ih oslobodio svake odgovornosti.!

mostarac
Posts: 8427
Joined: 03/03/2005 13:47

Post by mostarac » 21/01/2007 15:07

Blueboy- wrote:
medijima u mostaru upravljaju neke politicke stranke. Mozda su RDV i Studio 88 izuzetak, kao radijske stanice, ali ovo ostalo je sve pod strogom cenzurom i patronatom SDA, SBiH i dva HDZ-a.


Sve je ovo ljepo sto si napiso, i povjero bi ti, a zar ovo nisu te iste stranke koje pobjedjuju na svakim izborima. Ako je stanje tako alarmantno, pa zasto isti i isti i opet isti nose izbore.? Zaboravio si u ovo uvest i SDP, ocito je to partija tvog izbora, pa si ih oslobodio svake odgovornosti.!


SDP je u Mostaru minorna politicka partija koja ima 4 od 35 vijecnika i nema kontrolu ni nad cim.

krkanko
Posts: 252
Joined: 12/01/2007 19:31

Post by krkanko » 21/01/2007 15:22

Hajde neka mi neko nevezano za temu bas iz Mostara kaze ko je drzao u ratu veci dio grada i koliko stanovnika otprilike danas broji Mostar i otprilike koliko kojih.

mostarac
Posts: 8427
Joined: 03/03/2005 13:47

Post by mostarac » 21/01/2007 15:24

grad je podjeljen pola-pola

Prije rata je imao 126.000 stanovnika (opstina), a danas 105.000.
50% Hrvata, 45% Bosnjaka, 5% ostalih je stanje danas.

al sustina je da je samo izmedju 11%-15% domicilnih

Blueboy-
Posts: 210
Joined: 15/01/2007 19:23

Post by Blueboy- » 21/01/2007 15:54

SDP je u Mostaru minorna politicka partija koja ima 4 od 35 vijecnika i nema kontrolu ni nad cim.


Nebitono, i da imaju i 15 od tih 35, nebi se stvari mjenjale kako ti mislis. rjesenje u mostaru ja vidim u jednom demokradskom referendumu gradjana. U tom referendumu se trebaju iznjet 2 ili tri rjesenja, jedna opstina ili visie, ili sta vec mostarci zele, pa kako vecina odluci, a vako je samo luda igra politicki partija.

mostarac
Posts: 8427
Joined: 03/03/2005 13:47

Post by mostarac » 21/01/2007 16:40

Blueboy- wrote:
SDP je u Mostaru minorna politicka partija koja ima 4 od 35 vijecnika i nema kontrolu ni nad cim.


Nebitono, i da imaju i 15 od tih 35, nebi se stvari mjenjale kako ti mislis. rjesenje u mostaru ja vidim u jednom demokradskom referendumu gradjana. U tom referendumu se trebaju iznjet 2 ili tri rjesenja, jedna opstina ili visie, ili sta vec mostarci zele, pa kako vecina odluci, a vako je samo luda igra politicki partija.


mostarci se ne mogu dogovorit oko toga je li lisce zeleno, a ne da se referendumima izjasnjavaju, jer u mostaru bilo kakav referendum jednak je preglasavanju.
Jedino rjesenje za Mostar je totalni strani protektorat sa temeljitim pranjem mozgova. Drugog rjesenja nema.

Blueboy-
Posts: 210
Joined: 15/01/2007 19:23

Post by Blueboy- » 21/01/2007 20:07

mostarci se ne mogu dogovorit oko toga je li lisce zeleno, a ne da se referendumima izjasnjavaju, jer u mostaru bilo kakav referendum jednak je preglasavanju.
Jedino rjesenje za Mostar je totalni strani protektorat sa temeljitim pranjem mozgova. Drugog rjesenja nema.


Kakvo preglasavanje? Demokratski je da vecina odluci sta i kako, ako je hrvata u mostaru 5 % vise, onda to moze utjecat na rezultat referenduma. A da se mostarci mogu dogovoriti, e to je vidljivo zadnji 14 godina.

dripac
Posts: 374
Joined: 05/10/2005 09:22

Post by dripac » 21/01/2007 20:18

Boli me racaku.

krkanko
Posts: 252
Joined: 12/01/2007 19:31

Post by krkanko » 22/01/2007 00:00

dripac wrote:Boli me racaku.


:lol: :lol: :lol:

ero_sa_onog_svijeta
Posts: 425
Joined: 06/07/2004 18:54

Post by ero_sa_onog_svijeta » 22/01/2007 00:31

mostarac wrote:
Blueboy- wrote:
SDP je u Mostaru minorna politicka partija koja ima 4 od 35 vijecnika i nema kontrolu ni nad cim.


Nebitono, i da imaju i 15 od tih 35, nebi se stvari mjenjale kako ti mislis. rjesenje u mostaru ja vidim u jednom demokradskom referendumu gradjana. U tom referendumu se trebaju iznjet 2 ili tri rjesenja, jedna opstina ili visie, ili sta vec mostarci zele, pa kako vecina odluci, a vako je samo luda igra politicki partija.


mostarci se ne mogu dogovorit oko toga je li lisce zeleno, a ne da se referendumima izjasnjavaju, jer u mostaru bilo kakav referendum jednak je preglasavanju.
Jedino rjesenje za Mostar je totalni strani protektorat sa temeljitim pranjem mozgova. Drugog rjesenja nema.


Meni su jako zanimljivi ovi ''mostarci'' :lol:

Zašto Bi Mostar bio jedino protektorat?

Zašto Mostar nebi bio grad uređen kao Sarajevo, Banjaluka, Bijeljina, Zenica, Tuzla?


Kome to smeta jedinstven Mostar?
Kome to treba Mostar kao grad slučaj?

Zašto?

Bosnian Gangsta
Posts: 89
Joined: 08/01/2007 13:49

Post by Bosnian Gangsta » 22/01/2007 01:04

Mostar se treba ujedinjit pa nek se Bosnjaci onda masovno pocnu vracati u zapadni dio i porade na natalitetu, ima samo jos 5% i nece biti nadglasavanja.

Post Reply