Harisov 100 % debakl
-
saale
#76 Re: Harisov 100 % debakl
AL SE ISMIJA, HARIS JE PROSLE IZBORE DOBIO NA PRODAVANNJU MAGLE... NAROD JE SHVATIO DA NEMA VECEG LICEMJERA I LAZOVA... SINOC JE ZAISTA BILO PRESMJESNO 100% PUSAONA

-
Judge_Dread
#77 Re: Harisov 100 % debakl
x
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 14:34, edited 1 time in total.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#78 Re: Harisov 100 % debakl
indikativno je da ćemo umrijeti stari a bolju državu i prosječnu plaću dočekati nećemo
osim za odabrane
osim za odabrane
- upravnik
#79 Re: Harisov 100 % debakl
Ma krivo mi i za ovo Trnovo, i to im je puno. S*ebaće Bjelašnicu 100%. 
-
bengin
#80 Re: Harisov 100 % debakl
ma hajd' ba. Barem nam nije bilo dosadno.
Rijetko se kad radujem necijoj nesreci i neuspjehu al' nek mi dragi Bog oprosti, nista me nije toliko oraspolozilo i razveselilo kao njihov debakl kod nas u Maglaju.
Kao prvo, u predizbornoj kampanji se nisu libili cak ni organizovati svoje skupove u vrijeme kada su to vec prije njih najavile druge stranke kako bi se stekao dojam kako je eto sva raja tu bas radi SBiH. Obilazili su oko predstavnika drugih stranaka i njihovih simpatizera na tim skupovima kao kada hijene i sakali obilaze oko lavova dok ovi klopaju nebili usicarili koji komadic mesa. Vecina vas je sigurno gledala dokumentarce na National Geographic tako da znate o cemu govorim.
Dalje, gospodja "nacelnica" koja je btw prebjegla iz SDA u SBiH nakon sto je od ovih prvih usicarila sto se usicariti dalo i nakon sto je na racun SDA proputovala Europu uzduz i poprijeko, je neposredno pred izbore na sav glas pricala po gradu i zgradi opcine kako ce kada ona postane "nacelnica" metla da radi. Metlu nema potrebe da kupuje jer ju je "pomela" maglajska raja i time joj dala do znanja da ne podnosi poltrone i prevrtljivce kao sto je ona.
Sto se tice ostalih kandidata za listu opcinskog vijeca, dovoljno je reci da je ukupan broj glasova koje su dobili (cca.950) manji od broja glasova koje je dobio jedan prosjecni kandidat SDA. Najveci broj glasova (cca.200) im je dobio tip koji je u vladi kantona na poziciji savjetnika ministra za obrazovanje. Kada su ga pitali koji su mu ciljevi i motivi odlaska u kanton, tip odgovara "da se popravi prosjek plate pred penziju"
. Helem, njihova siva eminencija i tip koji je sebi umislio da je neko i nesto u Maglaju i doskorasnji vjecnik, Eso Brico (vokacija=nadimak) dobi nekih 120 glasova. Odron zivi. Tako da bi sada bilo potrebno da svi oni iz njegove stranke koji su dobili vise glasova od njega umru prirodnom ili nasilnom smrcu kako bi on ponovo bio jedan od samo 3 vijecnika koliko im po ovim novim rezultatima pripada (sto me znajuci njega nebi iznenadilo). U svakom slucaju, ni vecina ostalih iz SBiH Maglaj karakterom ne odskacu od Brice i "nacelnice" (cast pojedincima za koje ne znam ko ih nagovori da budu tu gdje jesu i time blate svoj ugled i reputaciju) tako da mi je danas oko srca toplo. 100% ODRON.
Rijetko se kad radujem necijoj nesreci i neuspjehu al' nek mi dragi Bog oprosti, nista me nije toliko oraspolozilo i razveselilo kao njihov debakl kod nas u Maglaju.
Kao prvo, u predizbornoj kampanji se nisu libili cak ni organizovati svoje skupove u vrijeme kada su to vec prije njih najavile druge stranke kako bi se stekao dojam kako je eto sva raja tu bas radi SBiH. Obilazili su oko predstavnika drugih stranaka i njihovih simpatizera na tim skupovima kao kada hijene i sakali obilaze oko lavova dok ovi klopaju nebili usicarili koji komadic mesa. Vecina vas je sigurno gledala dokumentarce na National Geographic tako da znate o cemu govorim.
Dalje, gospodja "nacelnica" koja je btw prebjegla iz SDA u SBiH nakon sto je od ovih prvih usicarila sto se usicariti dalo i nakon sto je na racun SDA proputovala Europu uzduz i poprijeko, je neposredno pred izbore na sav glas pricala po gradu i zgradi opcine kako ce kada ona postane "nacelnica" metla da radi. Metlu nema potrebe da kupuje jer ju je "pomela" maglajska raja i time joj dala do znanja da ne podnosi poltrone i prevrtljivce kao sto je ona.
Sto se tice ostalih kandidata za listu opcinskog vijeca, dovoljno je reci da je ukupan broj glasova koje su dobili (cca.950) manji od broja glasova koje je dobio jedan prosjecni kandidat SDA. Najveci broj glasova (cca.200) im je dobio tip koji je u vladi kantona na poziciji savjetnika ministra za obrazovanje. Kada su ga pitali koji su mu ciljevi i motivi odlaska u kanton, tip odgovara "da se popravi prosjek plate pred penziju"
-
pOZz
#81 Re: Harisov 100 % debakl
Bravo Hare, bravo imenjače
Dosta te je, marš

Dosta te je, marš
- sheilak
#82 Re: Harisov 100 % debakl
Zaista jedina pozitivna stvar ovih izbora. Sta ce sad prebjezi iz SDA i drugih stranaka, koji su se pridruzili SBiH kao mocnom pauku koji svugdje svoje pipke ima?
hahhahahhaha Koji za.eb!
hahhahahhaha Koji za.eb!
-
Judge_Dread
#83 Re: Harisov 100 % debakl
x
Last edited by Judge_Dread on 11/02/2010 23:48, edited 1 time in total.
-
VjecitiStudent
#86 Re: Harisov 100 % debakl
Strateska pitanja, lokalni dzep!

Beris Belkic wrote:Naša glavna aktivnost je usmjerena prema globalnim pitanjima, strateškim pitanjima za budućnost BiH, tako da smo sve resurse i snage usmjeravali uglavnom ka tim ciljevima. Ja se moram složiti s onim analitičarima koji su ustvrdili da je i ova predizborna kampanja bila usmjerena na pitanja koja nisu direktno tangirala lokalne zajednice, da su se potezale nacionalne teme, entitetske teme
http://www.slobodnaevropa.org/content/A ... 94426.html
-
klixober
#87 Re: Harisov 100 % debakl
Pa oni su prevazisli lokalna pitanja poput 100% BiH i presli na globalna - 100% EvropaVjecitiStudent wrote:Strateska pitanja, lokalni dzep!
Beris Belkic wrote:Naša glavna aktivnost je usmjerena prema globalnim pitanjima, strateškim pitanjima za budućnost BiH, tako da smo sve resurse i snage usmjeravali uglavnom ka tim ciljevima. Ja se moram složiti s onim analitičarima koji su ustvrdili da je i ova predizborna kampanja bila usmjerena na pitanja koja nisu direktno tangirala lokalne zajednice, da su se potezale nacionalne teme, entitetske teme
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#88 Re: Harisov 100 % debakl
komeba wrote:Pa oni su prevazisli lokalna pitanja poput 100% BiH i presli na globalna - 100% EvropaVjecitiStudent wrote:Strateska pitanja, lokalni dzep!
za dvije godine ide 100 % Vasiona
-
zavrzlama
#89 Re: Harisov 100 % debakl
SBIH =Haris Silajdjic...Silajdjic je osnovao stranku jer je zelio biti prvi u bosnjaka i pokusao da se iskupi za ono sto je u Dejtonu propustio...radi je to sve na los nacin bez pragmatizma,lucidnosti i vizije..
Jedini rezultat te stranke/Silajdjica je to sto je srusio koncept Dodikovog rusenja BIH..pa umjesto da Dodik rusi BIH u bijelim rukavicama,(ko pravi salonski cetnik) Silajdjic ga je svojim politickim iskustvom natjerao da to radi otvorenih karata i kocijaskim stilom...sto je alarmiralo i MZ i domace snage na ozbiljnost situacije...Silajdjic je obavio svoj zadatak...SBIH ide u zaborav i samoukidanje...sad nek SDP i ostale nenacionalne stranke dovrse sa secesionistima jer im se namjera ogolila do kraja....SDA je gora od SBIH....SBIH je bar ustalasala i ubrzala neke aktivnosti,dok SDA funkcionise na princip "fildzan drzave"na sledecim izborima poslat u penziju SDA i to je to..
Jedini rezultat te stranke/Silajdjica je to sto je srusio koncept Dodikovog rusenja BIH..pa umjesto da Dodik rusi BIH u bijelim rukavicama,(ko pravi salonski cetnik) Silajdjic ga je svojim politickim iskustvom natjerao da to radi otvorenih karata i kocijaskim stilom...sto je alarmiralo i MZ i domace snage na ozbiljnost situacije...Silajdjic je obavio svoj zadatak...SBIH ide u zaborav i samoukidanje...sad nek SDP i ostale nenacionalne stranke dovrse sa secesionistima jer im se namjera ogolila do kraja....SDA je gora od SBIH....SBIH je bar ustalasala i ubrzala neke aktivnosti,dok SDA funkcionise na princip "fildzan drzave"na sledecim izborima poslat u penziju SDA i to je to..
- Prpa.ba
#90 Re: Harisov 100 % debakl
VjecitiStudent wrote:Strateska pitanja, lokalni dzep!
Zabihovci su leglo pozitivizma u ovoj drzavi.
-
nigdje.nikog
#91 Re: Harisov 100 % debakl
gledam ovo na 60 minuta.
Sve se desilo sto se desit moralo, ali kad sam vidio one jadne face i meni se stislo !
Popustite malo, makar dok ne prodje ova zalost.
Sve se desilo sto se desit moralo, ali kad sam vidio one jadne face i meni se stislo !
- Maraschino
#92 Re: Harisov 100 % debakl
nigdje.nikog wrote:gledam ovo na 60 minuta.
nije meni zao stranke, zao mi onih koji su mislili da ce ih Hare na hajr izvesti
-
klixober
#93 Re: Harisov 100 % debakl
Ali kad sam vidio one likove sto tekbiraju...nigdje.nikog wrote:gledam ovo na 60 minuta.
- king_size
#94 Re: Harisov 100 % debakl
Basum sagosum. Moje saucesce. Rest in peace, o ZaBiH.
- lord-executioner
#95 Re: Harisov 100 % debakl
Silajdzicevo "politicko iskustvo" je mobiliziralo radikalne struje na politickoj sceni RS-a, i dalo im konacno ono sto su dugo cekali - opravdanje za inzistiranje na autonomiji, vracanje nadleznosti na entitetski nivo, i uzvratno kabadahijsko ponasanje, a uz to i stimuliranje ideje trećeg entiteta. Mislim da izmedju pojedinih predstavnika SBiH ( Bahtic ) i Dodika nema nikakve razlike. Nimalo me ne bi iznenadilo postojanje internog dogovora izmedju Silajdzica i Dodika o medjusobnom pomaganju i dizanju bure u FBiH i u RS-u. Znao je Hare dobro kakvu retoriku upotrijebiti da svi iz FBiH stanu i zinu. Ukinuti RS! Evo ga! Ratovi gnjida, epizoda IV - Nova nada! I sad, dvije godine poslije, jasno je do cega je dovelo njegovo "politicko iskustvo". Dodik je u RS-u sa SNSD-om na vrhu, jer brani "srpsku grudu" od Haretovih laprdanja, i vjesto koristi tenzije za vlastiti probitak. Kazem vam, i to je sto posto sigurno ( bez aluzije na SBiH slogane ): danas bi BiH bila druga prica da se komunikacija izmedju čelnika FBiH i čelnika RS odvijala razumno, mirno, bez psovanja majke i ine rodbine, uz kompromise i dogovore. Naravno da nikakvih dogovora ne moze biti kada Lajcak skupi sest zaracenih strana pred kamere, i svaki ucesnik diskusije ima zadatak da brani ne svoju ideologiju, jer je ona samo njihova i pretezno finansijske prirode, nego svoju retoriku kojom je pridobio narod ( e ). Animozitet gradjana Federacije BiH prema RS-u, i animozitet gradjana RS-a prema Federaciji BiH pruza podlogu za retoriku kojom se politicari sluze, i kojom najlakse pobjedjuju na izborima. S druge strane, te retorike podgrijavaju obostranu mrznju kako bi pojacali vatru u vrijeme kampanje. Da bh. mentalitet nije toliko unazadjen i prikovan uz historijske razmirice, bilo koji individuum bi prepoznao u predizbornim govorima ne rjesenja, buduci da nikada ne budu realno ponudjena, nego govore osudjivanja, napadanja, pljuvanja, prijezira i mrznje. Bosni i Hercegovini s vrha se smiju, pune dzepove, i nikada potpuno ne padaju s vlasti, jer znaju - kada foteljama nesto zaprijeti, tu je glupi narod: recenica dvije ce ubosti u stoljecima stare rane, i nanovo su tu glasacki listici koje iza 19 sati zaliju sampanjcem uvijek isti ljudi. Ko je idiot? Vecina koja ih bira ili oni? Dok somun tako balansira, ko jebe kifle, one su ionako ispod.zavrzlama wrote:SBIH =Haris Silajdjic...Silajdjic je osnovao stranku jer je zelio biti prvi u bosnjaka i pokusao da se iskupi za ono sto je u Dejtonu propustio...radi je to sve na los nacin bez pragmatizma,lucidnosti i vizije..
Uh...
Mozda nema toliko veze sa topicom, ali ogorcenje je bilo jace.
- Better Man
#96 Re: Harisov 100 % debakl
Izgleda da u Bihaću SBiH neće imati nijednog vijećnika u općinskom vijeću.
-
klixober
#97 Re: Harisov 100 % debakl
Better Man wrote:Izgleda da u Bihaću SBiH neće imati nijednog vijećnika u općinskom vijeću.
-
amidža Idriz
#98 Re: Harisov 100 % debakl
"Sarajevo će biti, sve drugo će proći"!!!
-
hasmeta
#99 Re: Harisov 100 % debakl
Konačno, narod shvatio 100% licemjerje S za BiH. Šteta što im niko nikada neće uzeti ono što su dosad klapili i uhljebili se.Ipak, bilo je lijepo gledati kako su zblanuti jer narod nije prepoznao njihove "ciljeve". Usput, je li iko slučajno zapamtio šta su to postavili kao ciljeve? Mislim, javno. Oni tajni su poznati: uvali se u kakvu dobru firmu, ili u državnu administraciju, planduj i kupi lovu.
-
Judge_Dread
#100 Re: Harisov 100 % debakl
x
Last edited by Judge_Dread on 07/10/2009 14:41, edited 1 time in total.