Harisov 100 % debakl

Post Reply
Babonić

#126 Re: Harisov 100 % debakl

Post by Babonić »

Gotovo bezobrazno stranka za BiH izdaje saopštenja da su haman pobjedili to je stvarno tragikomično.Ponašaju se kao jedan narod na balkanu koji je svoje poraze slavio kao pobjede nebi da pominjem o kome se narodu radi to je manje više poznato a usput da kažem da su im oni dobri politički saveznici pa su se valjda ugledali na njih.Ne bi puno gubio vremena na ove političke gubitnike koji izdani prije svega od svog članstva koji čas hrli njima čas SDA-u,ovo je početak kraja političke avanture Harisa Silajđića Silnog i njegovih satrapa Sadika Bahtića,Samira Silajđića i bezkičmenjaka Safeta Halilovića i Beriza Belkića i da nezaboravimo kao pravi džentlmeni dame poput Azre Hadžiahmetović i Amilu Alikadić-Husović :sax: :bih:
nigdje.nikog

#127 Re: Harisov 100 % debakl

Post by nigdje.nikog »

Babonić wrote:...ovo je početak kraja političke avanture Harisa Silajđića Silnog i njegovih satrapa Sadika Bahtića,Samira Silajđića i bezkičmenjaka Safeta Halilovića i Beriza Belkića i da nezaboravimo kao pravi džentlmeni dame poput Azre Hadžiahmetović i Amilu Alikadić-Husović :sax: :bih:
Vidiš i u ovakvom trenutku treba biti fer koliko je to moguce.
Prvo da se razumijemo, svi pobrojani su lojalni vojnici svoje stranke i treba da dijele njenu sudbinu. DAkle, nikoga mi nije zao.
Ali, ipak, ne mogu izjednacavati Beriza Belkica i Sadika Bahtica.
Niti mogu izjednacavati Azru HAdziahmetovic i onu Zaku.
rajvosa1

#128 Re: Harisov 100 % debakl

Post by rajvosa1 »

Nemojte se previše radovati njihovom neuspjehu na izborima, oni drže 100% upravnih i nadzornih odbora. I nemojmo izjednačavati seljačine kao Hećo ili Bahtić sa stručnjakom kao Azra Hadžiahmetović, niti ljigavog Safeta Halilovića sa Gavrom Grahovcem, jedinim čovjekom koji u toj stranci ima hrabrosti da se suprostavlja Harisu. Iako su krahirali u odnosu na rezultate općih izbora 2006., u gradu Sarajevu su napredovali u odnosu na lokalne izbore 2004. Zato, nemojte ih previše otpisivati. Ovaj narod je glup, a to je njihova najjača karta.
jeza u ledja

#129 Re: Harisov 100 % debakl

Post by jeza u ledja »

rajvosa1 wrote:Iako su krahirali u odnosu na rezultate općih izbora 2006., u gradu Sarajevu su napredovali u odnosu na lokalne izbore 2004.
Nisu. U Sarajevu su 2004-e osvojili ukupno 12.11% glasova, a 2008-e samo 7.90%. Jesu osvojili nekih stotinjak vise glasova nego prije 4 godine, ali to je na brojku od 35000 dodatnih glasaca. Od 2000-e od kad nastupaju samostalno ovo im je najgori rezultat do sada.
nigdje.nikog

#130 Re: Harisov 100 % debakl

Post by nigdje.nikog »

da nastavim.

Dakle, Azra Hadziahmetovic je, priznajmo, bila nelosa ministrica vanjske trgovine u doba Alijanse.
Sjecam se takodje Belkica kad se zacrvenio kad je u kamere rekao da ima dvije milje placu!

Dakle, ovo dvoje su mi se nesto izdvajali i mislim da je njihovo unutarstranacko uzmicanje pred naletom budaletina poput Bahtica i Hece, bio pocetak kraja ove stranke.

Ali, da ne zaboravim, ono kako su Azra i Beriz branili nesto u sto ni sami ne vjeruju (obaranje Aprilskog paketa) je sasvim dovoljno da opravda sve ovo sto im se sad desava.

O Harisu se zaista vise nema sta reci. Njegovo izguzvano odijelo sve govori - on u njemu i spava, jer Hare postoji samo dok obnasa...funkciju.

Umalo zaboravih - Gavrilo.
Ne znam sta bih vam rekao, svaka mu cast na ulozi u slucaju "piramida", ali sve u svemu "ni Gavrino maslo nije za ramazana".
VjecitiStudent

#131 Re: Harisov 100 % debakl

Post by VjecitiStudent »

nigdje.nikog wrote:da nastavim.

Dakle, Azra Hadziahmetovic je, priznajmo, bila nelosa ministrica vanjske trgovine u doba Alijanse.
Sjecam se takodje Belkica kad se zacrvenio kad je u kamere rekao da ima dvije milje placu!
...
Jest nelosa, da ne bi slovenackog mlijeka, gdje su na povrsinu po prvi put isplivale veze lobija i nasih politicara.
A Beriz tu dodje ko dimna zavjesa, koji bi, da je zaista ostao posten, davno pobjegao iz ovog lopovskog drustva.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#132 Re: Harisov 100 % debakl

Post by KatarinaKosaca »

Ja u doba alijanze nisam bila u zemlji pa ne znam, ali Azru pamtim kao asistente profesorici Jeleni Buhi. Bila je loš asistent, slabog znanja, studentima nije služila ni u čemu, tako da kako je pamtim iz tih ranih devedesetih slabo mi ulijeva profesionalni ili moralni autoritet. Belkić je eto kao pošten, mada ne vidim šta je i gdje napravio sem što se zacrvenio u kameru, Hećo je kreten, ali mi je Hare kao ratni ministar inoposlova bio super. Tad. Onda je postao premijer neke 1994 i nekako kao da je njegov sunovrat počeo kada je sa Amilom Omersoftić tadašnjom direktoricom RTVBIH izašao pred kamere na otvorenu svađu. Ova žena je luda i niti jedan direktor državne Tv se ne svađa sa svojim šefom na TV :D (znam da se o tome prepričavalo po europskim televizijama kao vic), ali Hare je tada još pao i nikada se nije oporavio. Sve u svemu u ovoj stranci Grahovac mi je ok, a za Azru se ne slažam sa predhodnom izjavama iz već objašnjenog.
nigdje.nikog

#133 Re: Harisov 100 % debakl

Post by nigdje.nikog »

Ama naravno da niko nije 100% ok, pokusavam samo unijeti malo selekcije jer se sa onom Alapacom (zna se na koga mislim, naravno) ne mozemo porediti niti onoga ko se samo zna sluziti escajgom, kamoli sta vise.
A kad sam pokusao izdvojiti Azru iz 100% hamelja, sjetio sam se njene sjajne epizode kad nas je Hrvatska Vlada ucjenila sa uvozom nafte (sjecate se ono - nema transporta cisterni kroz Hrvatsku, samo voz, biva samo INA).
Tad je Azra reagovala hrabro i munjevito i...uspjela!
Tad je Azra imala muda, ne znam sta joj je sad ?!
rajvosa1

#134 Re: Harisov 100 % debakl

Post by rajvosa1 »

Nigdje nikog:Umalo zaboravih - Gavrilo.
Ne znam sta bih vam rekao, svaka mu cast na ulozi u slucaju "piramida", ali sve u svemu "ni Gavrino maslo nije za ramazana".
Ne samo da je bio pametan u slučaju "piramida", nego je izvukao mnoge kulturne institucije iz bijede, finansirao mnoge projekte zaštite kulturnog naslijeđa, zatim prava arheološka istraživanja, kao Hutovo Blato, koje ne bi ni postojalo bez njega... Naravno, vjerovatno je i on nešto klepio, ali je jedini političar koji kulturu zna voditi menadžerski. Jedino ne znam šta radi u Stranci za BiH. I Azri je krajnje vrijeme da ode, ona je jedan od rijetkih stručnjaka u BiH iz oblasti međunarodne ekonomije koja je zaista priznata u svijetu. Ali kao što neko reče, i ona je k'o tele obarala aprilski paket. Osim to dvoje, niko iz Stranke za njih ne zaslužuje poštovanje. Neka tonu.... Ali ih prije toga treba istjerati iz upravnih i nadzornih odbora, gdje su se uvalili u enormnom broju.
nigdje.nikog

#135 Re: Harisov 100 % debakl

Post by nigdje.nikog »

Nije dostojna nijednog slova, ali ipak moram.

Dakle rijec je o Alapaci (zna se na koga mislim, je li).
Zadesio sam se jedanput, na aerodromu kad je i doticna Alapaca negdje putovala.
Boze mili ja tog njenog performansa, to je trebalo snimiti.
Prvo kako je bila obucena. To je neka varijanta "mini dimija" nesto poput onoga sto su nosili trubaduri!
Na to idu stikle sa visokom petom a gore naka bundica od nake zivotinje. To se krzno i ovaj put nalazilo na zivotinji, samo ne na onoj kojoj pripada.
Alapaca je prvo spucala preko reda. Potom se raspravljala sa sluzbenikom na checkingu kao da se nalazi za govornicom a sa druge strane urednik FTV-a!
svako malo se okretala da vidi cuju li je svi na aerodromu!
Medjutim svakome ko ju je prepoznao, to je bilo normalno. Cudili su se jedino stranci. Neki od njih su i negodovali.
Ma jebiga, prizor ko iz Boratovog filma, samo sto se ovdje nazalost nije radilo o glumi.
Usli smo u isti avion i ja sam prvi put od kako letim pozelio da mi se avion srusi!
edinbug

#136 Re: Harisov 100 % debakl

Post by edinbug »

Silajdziceva suluda politika koja nije imala sanse da dozivi povoljan rezultat, sada je se njegovoj stranci obila o glavu, ali ubijeden sam da to njega ne brine mnogo. On je prije dvije godine zasjeo na fotelju o kojoj je "mastao" godinama, a msta ce biti sa Bosnom, sta ce biti sa njegovom strankom, ma boli ga.
A njegove marionete bi odavno bile u autu da se nije vratio iz Stanbola i najavio rusenje RS, te dobio povjerenje glasaca.
Mislim da je ovo konacno pocetak kraja stranke i ljudi koje nista ne interesuje osim fotelja, novca i moci.
jeza u ledja

#137 Re: Harisov 100 % debakl

Post by jeza u ledja »

edinbug wrote:Silajdziceva suluda politika koja nije imala sanse da dozivi povoljan rezultat, sada je se njegovoj stranci obila o glavu, ali ubijeden sam da to njega ne brine mnogo. On je prije dvije godine zasjeo na fotelju o kojoj je "mastao" godinama, a msta ce biti sa Bosnom, sta ce biti sa njegovom strankom, ma boli ga.
A njegove marionete bi odavno bile u autu da se nije vratio iz Stanbola i najavio rusenje RS, te dobio povjerenje glasaca.
Mislim da je ovo konacno pocetak kraja stranke i ljudi koje nista ne interesuje osim fotelja, novca i moci.
Da, a mi smo to govorili i prije 2-3 godine, ali niko nije slusao.
VjecitiStudent

#138 Re: Harisov 100 % debakl

Post by VjecitiStudent »

Evo malo poduzi doprinos Greatest Shits rubrici
Stranka za BiH odbacila je tvrdnje nekih stranaka i medija o tobožnjem izbornom krahu Stranke za BiH na održanim lokalnim izborima, te da to iskoriste za atake na predsjednika stranke Harisa Silajdžića, saopšteno je i ove stranke.

"Nepobitna istina je, u stvari, to da je naša stranka na nedjeljnim izborima povećala broj svojih općinskih načelnika (sa tri na četiri u Federaciji BiH i dobila pet novih zajedničkih-koalicijskih načelnika u Federaciji BiH i Republici Srpskoj), te da smo ušli u sastav općinskog vijeća u svakoj općini u kojoj smo istakli listu svojih kandidata. Na ovim izborima apsolutno smo potvrdili svoj visoki politički rejting. Svaka konkretna računica notorno potvrđuje da smo, u odnosu na lokalne izbore održane prije četiri godine, ostvarili napredak", kaže se u saopštenju.

"Dok su se njihovi lideri dnevno pojavljivali na 4-5 predizbornih skupova, naš predsjednik u svijetu je, na mjestima na kojim se kreira globalna politika, vatreno i politički dignitetno djelovao u interesu BiH, u interesu države u kojoj obavlja najodgovorniju funkciju", kažu u SzBiH.

Dodaje se da nakon svega što je u posljednjih mjesec dana za BiH Silajdžić učinio svojim istupima na NATO samitu u Bukureštu, na Generalnoj skupštini UN u Njujorku, te na zasjedanju Vijeća Evrope u Strazburu, "samo oni sa niskim političkim moralom i oni koji ne žele dobro ovoj zemlji, mogli su se usuditi da te njegove aktivnosti pokušaju da umanje", kažu u Stranci za BiH, uz napomenu da će rukovodstvo Stranke o ovoj temi govoriti "ovih dana na konferenciji za novinare".
:D
callmethebreeeze

#139 Re: Harisov 100 % debakl

Post by callmethebreeeze »

VjecitiStudent wrote:Evo malo poduzi doprinos Greatest Shits rubrici
Stranka za BiH odbacila je tvrdnje nekih stranaka i medija o tobožnjem izbornom krahu Stranke za BiH na održanim lokalnim izborima, te da to iskoriste za atake na predsjednika stranke Harisa Silajdžića, saopšteno je i ove stranke.

"Nepobitna istina je, u stvari, to da je naša stranka na nedjeljnim izborima povećala broj svojih općinskih načelnika (sa tri na četiri u Federaciji BiH i dobila pet novih zajedničkih-koalicijskih načelnika u Federaciji BiH i Republici Srpskoj), te da smo ušli u sastav općinskog vijeća u svakoj općini u kojoj smo istakli listu svojih kandidata. Na ovim izborima apsolutno smo potvrdili svoj visoki politički rejting. Svaka konkretna računica notorno potvrđuje da smo, u odnosu na lokalne izbore održane prije četiri godine, ostvarili napredak", kaže se u saopštenju.

"Dok su se njihovi lideri dnevno pojavljivali na 4-5 predizbornih skupova, naš predsjednik u svijetu je, na mjestima na kojim se kreira globalna politika, vatreno i politički dignitetno djelovao u interesu BiH, u interesu države u kojoj obavlja najodgovorniju funkciju", kažu u SzBiH.

Dodaje se da nakon svega što je u posljednjih mjesec dana za BiH Silajdžić učinio svojim istupima na NATO samitu u Bukureštu, na Generalnoj skupštini UN u Njujorku, te na zasjedanju Vijeća Evrope u Strazburu, "samo oni sa niskim političkim moralom i oni koji ne žele dobro ovoj zemlji, mogli su se usuditi da te njegove aktivnosti pokušaju da umanje", kažu u Stranci za BiH, uz napomenu da će rukovodstvo Stranke o ovoj temi govoriti "ovih dana na konferenciji za novinare".
:D
zakasnio si.
:D :run: :bih: :mrgreen: :P
VjecitiStudent

#140 Re: Harisov 100 % debakl

Post by VjecitiStudent »

callmethebreeeze wrote: zakasnio si.
Ovo ludilo od saopstenja treba ponavljati i ponavljati. :D
macan prvi

#141 Re: Harisov 100 % debakl

Post by macan prvi »

Judge_Dread wrote:Ko ima zivaca nek cita ovako dugo i uvlakacko velikom vodji, upravo izaslo

SAOPĆENJE ZA MEDIJE
Agresivno obmanjivanje javnosti

Stranka za Bosnu i Hercegovinu odlučno odbacuje agresivne pokušaje pojedinih stranaka i medija da obmanu javnost i da joj serviraju ocjene o tobožnjem izbornom krahu naše stranke na nedavno održanim lokalnim izborima, te da to iskoriste za monstruozne konstrukcije i zajapurene atake na našeg predsjednika dr. Harisa Silajdžića.
Nepobitna istina je, u stvari, da je naša stranka na nedjeljnim izborima povećala broj svojih općinskih načelnika (sa tri na četiri u Federaciji BiH, i dobila pet novih zajedničkih-koalicijskih načelnika u Republici Srpskoj i FBiH ), te da smo ušli u sastav općinskog vijeća u svakoj općini u kojoj sam istakli listu svojih kandidata. Na ovim izborima apsolutno smo potvrdili svoj visoki politički rejting. Svaka konkretna računica notorno potvrđuje da smo, u odnosu na lokalne izbore održane prije četiri godine, ostvarili napredak. Onima koje to brine, pa nastoje da dezinformacijama obmanu javnost, savjetujemo da svoj rejting kod birača i javnosti pospješuju svojim rezultatima, a ne pokušajima da se vještački unize tuđa, u ovom slučaju naša izborna dostignuća.
(...)

+

jeza u ledja wrote: (Topic o rezultatima izbora.)

Na nivou Federacije ukupan zbir glasova za stranke daje sljedece rezultate:

SDA 30.12% (245359 + koalicije 8602) = (253961)
SDP 18.51% (156074)
HDZ 10.46% (71029 plus kojekakve koalicije 17192) = (88221)
SBiH 8.98% (75132 + koalicije 582) = (75714)
NSRzB 4.70% (39628)
BPS 4.22% (35535)
HDZ1990 3.91% (23347 + koalicije 9716) = (32964)
=

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
callmethebreeeze

#142 Re: Harisov 100 % debakl

Post by callmethebreeeze »

VjecitiStudent wrote:
callmethebreeeze wrote: zakasnio si.
Ovo ludilo od saopstenja treba ponavljati i ponavljati. :D
ovo sam ga opet procitao i kontam u sebi, znaju li kreteni da su ovo bili opstinski izbori?
i znaju li kreteni da jos nista nema konkretnog od njegovog putovanja po svijetu.
mislim, ovo je odron.
elSaik

#143 Re: Harisov 100 % debakl

Post by elSaik »

Ко би рекао да ће заправо највећи бисер избора услиједити након истих. :-) :skoljka:
KatarinaKosaca

#144 Re: Harisov 100 % debakl

Post by KatarinaKosaca »

Ovo saopcenje jeste smijesno i neistinito i licemjerno, ali je meni jednak osjecaj i procitati na ovom forumu da je SDP moralni pobjednik. Izbori subori i cifre su cifre, svidjalo se to nekome ili ne.
amrica

#145 Re: Harisov 100 % debakl

Post by amrica »

KatarinaKosaca wrote:Ja u doba alijanze nisam bila u zemlji pa ne znam, ali Azru pamtim kao asistente profesorici Jeleni Buhi. Bila je loš asistent, slabog znanja, studentima nije služila ni u čemu, tako da kako je pamtim iz tih ranih devedesetih slabo mi ulijeva profesionalni ili moralni autoritet. .

:D :D :D

Ja koliko se sjecam bila je asistentica Fahrudinu Sebicu? :? :? :? Buha mi nije predavala, a Azra mi je bila ass.

Nebitno kome je bila assistent, ali opis dooobar!!!!!

Ali u odnosu na A.A.H ona je kraljica.
suncica24

#146 Re: Harisov 100 % debakl

Post by suncica24 »

katarinice, katarinice, postajes... providan-na :D
tranquil

#147 Re: Harisov 100 % debakl

Post by tranquil »

KatarinaKosaca wrote:Ovo saopcenje jeste smijesno i neistinito i licemjerno, ali je meni jednak osjecaj i procitati na ovom forumu da je SDP moralni pobjednik. Izbori subori i cifre su cifre, svidjalo se to nekome ili ne.
Na forumu svako može da laprda ali poenta je da to svako od nas radi u svoje vlastito ime (ili nick).

Ovi ljudi su izdali zvanično saopćenje stranke i potpisali ga, a radi se o izjavi godine!!! Izjava je fascinantnija time što, kako se čini, njeni autori fakat vjeruju u nju. I ne radi se samo o njihovoj percepciji rezultata, nego je tu još gomila bisera - da pomenem kao neke uvođenje NATO-a, Vijeća Europe i Generalne Skupštine UN-a kao faktor važan za općinske izbore.

Ako Haris u sebi ima barem trunku osjećaja za realnost (u šta sumnjam), i ako nema veze sa ovim saopćenjem (u šta takođe sumnjam), nakon čitanja šta su mu napisali vjerni sljedbenici vjerovatno je zario lice u šake i zaplakao kao malo dijete.
elSaik

#148 Re: Harisov 100 % debakl

Post by elSaik »

KatarinaKosaca wrote:Ovo saopcenje jeste smijesno i neistinito i licemjerno, ali je meni jednak osjecaj i procitati na ovom forumu da je SDP moralni pobjednik. Izbori subori i cifre su cifre, svidjalo se to nekome ili ne.
А цифре кажу да је СБиХ доживјела крах, а СДП благи раст. ;-)
KatarinaKosaca

#149 Re: Harisov 100 % debakl

Post by KatarinaKosaca »

SDP ima tradicionalan glas i to je njihovo dobro i veliki kapital. Lično mi je drago što je SBIH kažnjena, ali mi je isto tako žao što je centar opet osvojila SDP, ako ništa poslije afere Gašija i nekog jako prepotentnog odnosa prema medijima, jer znam da ne daju saopćenja za javnost niti primaju kamere.

@Suncice, da providna sam jako, evo mi tihić i Hare sjede tu i sellam su ti. :D Uostalom uvijek sam i napisala sta mislim o tvom voždu.

Da, i slažem se sa tim pto je neko napisao da je jedno forum i šta ko napiše, a drugo zvanično saopćenje stranke. Ja sam jednostavno govorila da mi proizvodi isti osjećaj, jer poštujem statistiku.
jeza u ledja

#150 Re: Harisov 100 % debakl

Post by jeza u ledja »

Ne znam je li SDP 'moralni pobjednik', ali je sigurno napredovao u odnosu na 2004-u.

Ali nemojte otpisati SBiH. Bice oni itekako potrebni SDA i u mnogim opcinama ce donjeti prevagu vjecitoj koaliciji.
Post Reply