Haris Silajdzic vec krenuo sa kampanjom

yugi

#76 Re: Haris Silajdzic vec krenuo sa kampanjom

Post by yugi »

nosara wrote:
Znas li ti sta je to Republika...? :-)

Da ne spominjem ono "neka sds-a, lako cemo mi sa njima"... :roll:
Ne sporim svakako neke greške iz prošlosti koje jesu sastavni dio beckgraunda Silajdžića i Izetbegovića ali polemika se povela oko "Dejtona".Dakle dežurne kritičare pozivam da napišu šta je to trebalo učiniti u taj vakat.Ići možda na nastavak rata?Mene što se tiče iako sam ranjavan mogao sam se ja još ganjat sa marvom četničkom ali većini nas veći problem je predstavljala briga o porodici koja je bila izložena svakodnevnom granatiranju, tako da smo svi jedva dočekali taj famozni potpis!Sjediti zavaljen u fotelju i pisati o tome, a pri tome ne uzeti u obzir sve okolnosti nije baš ok , al hajd :oops:
lerdi

#77 Re: Haris Silajdzic vec krenuo sa kampanjom

Post by lerdi »

yugi wrote:
nosara wrote:
Znas li ti sta je to Republika...? :-)

Da ne spominjem ono "neka sds-a, lako cemo mi sa njima"... :roll:
Ne sporim svakako neke greške iz prošlosti koje jesu sastavni dio beckgraunda Silajdžića i Izetbegovića ali polemika se povela oko "Dejtona".Dakle dežurne kritičare pozivam da napišu šta je to trebalo učiniti u taj vakat.Ići možda na nastavak rata?Mene što se tiče iako sam ranjavan mogao sam se ja još ganjat sa marvom četničkom ali većini nas veći problem je predstavljala briga o porodici koja je bila izložena svakodnevnom granatiranju, tako da smo svi jedva dočekali taj famozni potpis!Sjediti zavaljen u fotelju i pisati o tome, a pri tome ne uzeti u obzir sve okolnosti nije baš ok , al hajd :oops:
Tebi hvala u moje ime što i me branio i žao mi je što si ranjavan, ali jedna je bolna istina - Bolila je Aliju i njih neka stvar za sve vas koji ste ginuli po linijama i za nas koji smo ginuli po ulicama, kao što ih i sad boli neka stvar. Morate se ljudi malo dozvati ja stvarno ne znam šta treba da se desi da bi neki skontali kako stvari stoje.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#78 Re: Haris Silajdzic vec krenuo sa kampanjom

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Prpa.ba wrote:
Prirodni wrote:Mi imamo situaciju da danas Silajdzić ulaze svaki atom snage u borbi za ukidanje RS-a

Hajde recimo da je ostatak teksta koji se ne bavi direktno Harisom tacan ogromnim dijelom.

Sad bih te zamolio da mi navedes jedan jedini primjer Silajdziceve aktivnosti koji je za cilj imao ukidanje RS-a. Usuglasiti cu se sa cinjenicom da je imao prilicno dobru platformu kada je napravio SBiH, i da je, kada izuzmemo demagogiju, par puta bio svemirski u pravu u onome sto je govorio. No, sta je on to KONKRETNO uradio da bi se sutra RS ukinula, jer lijepo pricati mogu i ja?

Skupio medjunarodnu podrsku svojim aktivnostima? Jok. Oznacen je jednim od glavnih kocnicara.
Ekonomski ojacao Federaciju? Koliko mu je Zeljezara (uz ogromno zmirenje na sve nepravilnosti i kriminal) dobra, toliko su nas daleko vise on i njegovi kadrovi u drzavnoj administraciji ojadili.
Politicki ojacao Federaciju? Jok. Federacijom se, izuzev budzeta, SBiH i ne bavi. :mrgreen:

Ponavljam pitanje, na koji nacin je pripremio Bosnjake da sutra vojno ukinu RS u slucaju secesije, ili na koji nacin je pripremio platformu i skupio podrsku takvu da se RS politicki ukine, a da to ne dovede do rata niti do jos gore i nefunkcionalnije drzave?
@Prpa.ba, pa zar ti mislis da ce Hare trckarati sokacima i telaliti da ga svaka nena cuje kako, kada i ko ce ukinuti RS. Nisam ni ja Haretov navijac (nisam u stvari ni jednog od nasih politicara), ali u nekoliko navrata sam se uvjerio kako on to radi i kuda cilja, zbog cega ima i moju ogromnu podrsku. Ono sto Hare radi - radi majstorski ( a kako vec i prilici visokoj politi sve se radi iza kulisa). Samo strpljenja, sve ce doci na svoje mjesto. :-D Srbija ce jos i sama traziti da se ukine RS. ;-)
nosara

#79 Re: Haris Silajdzic vec krenuo sa kampanjom

Post by nosara »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote:
Prpa.ba wrote:
Prirodni wrote:Mi imamo situaciju da danas Silajdzić ulaze svaki atom snage u borbi za ukidanje RS-a

Hajde recimo da je ostatak teksta koji se ne bavi direktno Harisom tacan ogromnim dijelom.

Sad bih te zamolio da mi navedes jedan jedini primjer Silajdziceve aktivnosti koji je za cilj imao ukidanje RS-a. Usuglasiti cu se sa cinjenicom da je imao prilicno dobru platformu kada je napravio SBiH, i da je, kada izuzmemo demagogiju, par puta bio svemirski u pravu u onome sto je govorio. No, sta je on to KONKRETNO uradio da bi se sutra RS ukinula, jer lijepo pricati mogu i ja?

Skupio medjunarodnu podrsku svojim aktivnostima? Jok. Oznacen je jednim od glavnih kocnicara.
Ekonomski ojacao Federaciju? Koliko mu je Zeljezara (uz ogromno zmirenje na sve nepravilnosti i kriminal) dobra, toliko su nas daleko vise on i njegovi kadrovi u drzavnoj administraciji ojadili.
Politicki ojacao Federaciju? Jok. Federacijom se, izuzev budzeta, SBiH i ne bavi. :mrgreen:

Ponavljam pitanje, na koji nacin je pripremio Bosnjake da sutra vojno ukinu RS u slucaju secesije, ili na koji nacin je pripremio platformu i skupio podrsku takvu da se RS politicki ukine, a da to ne dovede do rata niti do jos gore i nefunkcionalnije drzave?
@Prpa.ba, pa zar ti mislis da ce Hare trckarati sokacima i telaliti da ga svaka nena cuje kako, kada i ko ce ukinuti RS. Nisam ni ja Haretov navijac (nisam u stvari ni jednog od nasih politicara), ali u nekoliko navrata sam se uvjerio kako on to radi i kuda cilja, zbog cega ima i moju ogromnu podrsku. Ono sto Hare radi - radi majstorski ( a kako vec i prilici visokoj politi sve se radi iza kulisa). Samo strpljenja, sve ce doci na svoje mjesto. :-D Srbija ce jos i sama traziti da se ukine RS. ;-)
Ono sto hare radi majstorski i iza kulisa je visoka pljacka, a pod krinkom "visoke"politike... :-)

Njegova politicka opcija nestaje kao p. dim u normalnim uslovima i bez medjunacionalnih tenzija... Ukidanjem RS, ukida se potreba za klero-nacionalistickim galamdzijama, a prvi je, trenutno, hare... Dakle, ne da je nece ukidat, vec ce je "ljuljat" da poraste... :D
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#80 Re: Haris Silajdzic vec krenuo sa kampanjom

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Ako Hare nije dobar Havazu i SDA, nevalja Dodi i RS-u, a ne mirise ni HDZ-u ni SDP-u -------> onda je na dobrom putu :-D i.....
nosara wrote: Ono sto hare radi majstorski i iza kulisa je visoka pljacka, a pod krinkom "visoke"politike... :-)

Njegova politicka opcija nestaje kao p. dim u normalnim uslovima i bez medjunacionalnih tenzija... Ukidanjem RS, ukida se potreba za klero-nacionalistickim galamdzijama, a prvi je, trenutno, hare... Dakle, ne da je nece ukidat, vec ce je "ljuljat" da poraste... :D
:?

....hebiga, ti mi se p@#%a na logiku. :D
brucos7

#81 Re: Haris Silajdzic vec krenuo sa kampanjom

Post by brucos7 »

Ma ko sta pricao, jedini ispravni politicar je Haris. Mislim da se jedino on moze nositi sa cetnickim uhljupima iz RS i Srbije.
nosara

#82 Re: Haris Silajdzic vec krenuo sa kampanjom

Post by nosara »

brucos7 wrote:Ma ko sta pricao, jedini ispravni politicar je Haris. Mislim da se jedino on moze nositi sa cetnickim uhljupima iz RS i Srbije.
Mazni jedan Cokolino, uzmi loptu ispod hastala, pa se fataj igralista... :D
veljaca

#83 Re: Haris Silajdzic vec krenuo sa kampanjom

Post by veljaca »

Samo dva prosta pitanja:
1. Koga od politicara u RS-u najvise mrzi narod u Federaciji ?
2. Koga od politicara u FBiH najvise mrzi narod u RS-u ?

Kad se odgovori na ova dva jednostavna pitanja - sve ce se samo kazati .....

:bih:
lopta

#84 Re: Haris Silajdzic vec krenuo sa kampanjom

Post by lopta »

veljaca wrote: 2. Koga od politicara u FBiH najvise mrzi narod u RS-u ?

Kad se odgovori na ova dva jednostavna pitanja - sve ce se samo kazati .....

:bih:
Odgovori na ovo da odmah znam da smo na pravom putu, jer koga u genocidnoj tzv ''rs'' ne vole, znaci da je po mjeri. :thumbup:

A sto se H.S. tice, jedan od najboljih bosnjackih politicara i bosanskih patriota, no nazalost okruzio se previse mutnim likovima zeljnim fotelje, kao sto se desava i u SDA, SDP i drugim strankama(osim srpskih).
tuzlak-x

#85 Re: Haris Silajdzic vec krenuo sa kampanjom

Post by tuzlak-x »

da li je bilo ovo na radiju ili se emir imamovic igra rijecima:

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz, kako se to kaže i kako zapravo jeste, reda bošnjačkog naroda, dr. Haris Silajdžić, izjavio je u intervjuu Bosanskohercegovačkom radiju kako je Bosna i Hercegovina laička država i da bi te činjenice trebali biti jednako svjesni i oni što, poput Milorada Dodika, pozivaju sveštenike Srpske pravoslavne crkve da osveštaju zgradu Vlade RS, iako je riječ o instituciji svih građana RS, ali i oni zvaničnici u čijim su uredima na najvidnijim mjestima križevi, te oni koji podržavaju desekularizaciju javnog prostora na dijelu BiH na kojem su Bošnjaci većina. „BiH je laička država i prema tome u javnom prostoru je samo mjesto grbu i zastavi, s tom razlikom što je uz entitetske, obavezno i isticanje obilježja BiH“, kazao je pored ostaloga Silajdžić. Govoreći kako je u svakoj složenoj državnoj zajednici uvijek najveća odgovornost na najbrojnijem narodu, Silajdžić je dodao: „Primjetno je kako su među Bošnjacima sve jače one snage koje, tražeći opravdanje u ekstremnom ponašanju određenih političkih i vjerskih predstavnika druga dva naroda, mijenjaju ne samo način života Bošnjaka, nego stvaraju atmosferu koja Bošnjake vodi ka desekularizaciji i izolaciji od evropskih integracija, te izaziva unutarnje podjele među najbrojnijim bh. narodom. Sama bi se Islamska zajednica trebala ograditi od banalizacije i estradizacije vjere, nametanja sektaških učenja i zloupotrebe religije: od uvođenja samo jednog, islamskog vjeronauka, u javne vrtiće i škole, preko izjednačavanja nacionalnog i vjerskog identiteta, pa sve do aktivnog učešća u političkom životu, prije svih, reisu-uleme Mustafe efendije Cerića, odnosno zahtjeva da se javni događaji usklađuju sa vjerskim kalendarom. Također, sama bi Islamska zajednica morala biti svjesna kako nije politička institucija, ali da neodgovornim ponašanjem može izazvati političke posljedice na štetu BiH kao države i samim tim Bošnjaka kao njenog najbrojnije........
VjecitiStudent

#86 Re: Haris Silajdzic vec krenuo sa kampanjom

Post by VjecitiStudent »

Tri godine poslije, nakon sto smo od medjunarodne zajednice dobili na sto zadnji prijedlog Ustavnih promjena, koji je puno losiji od Aprilskog, kojeg Haris onako junacki povali, valjda je i najzagrizenijim Silajdzicevim pristalicama jasno koje je on svo vrijeme ublehe prosipao!

Gdje je sada 100%BiH, gdje je demokratski Ustav kojeg je obecao napraviti, gdje je ta medjunarodna zajednica koja ce dekretom ukinuti RS, gdje su sudske presude koje je obecavao svo vrijeme, ...?
Socijalista

#87 Re: Haris Silajdzic vec krenuo sa kampanjom

Post by Socijalista »

VjecitiStudent wrote:Tri godine poslije, nakon sto smo od medjunarodne zajednice dobili na sto zadnji prijedlog Ustavnih promjena, koji je puno losiji od Aprilskog, kojeg Haris onako junacki povali, valjda je i najzagrizenijim Silajdzicevim pristalicama jasno koje je on svo vrijeme ublehe prosipao!

Gdje je sada 100%BiH, gdje je demokratski Ustav kojeg je obecao napraviti, gdje je ta medjunarodna zajednica koja ce dekretom ukinuti RS, gdje su sudske presude koje je obecavao svo vrijeme, ...?
pojela maca gdje ce biti, ovo naravno moze proci kod nepismenih i to na svu zalost.
veljaca

#88 Re: Haris Silajdzic vec krenuo sa kampanjom

Post by veljaca »

VjecitiStudent wrote:Tri godine poslije, nakon sto smo od medjunarodne zajednice dobili na sto zadnji prijedlog Ustavnih promjena, koji je puno losiji od Aprilskog, kojeg Haris onako junacki povali, valjda je i najzagrizenijim Silajdzicevim pristalicama jasno koje je on svo vrijeme ublehe prosipao!

Zar ti stvarno mislis da je u medjunarodnoj zajednici sve po onoj "posteno i pravedno" ?
VjecitiStudent

#89 Re: Haris Silajdzic vec krenuo sa kampanjom

Post by VjecitiStudent »

veljaca wrote:

Zar ti stvarno mislis da je u medjunarodnoj zajednici sve po onoj "posteno i pravedno" ?
Pitanje trebas uputiti Harisu S., jer on je tvorac ublehe da ce nam medjunarodna zajednica u potpunosti skrojiti funkcionalnu drzavu.
Ja takvih iluzija nemam.
veljaca

#90 Re: Haris Silajdzic vec krenuo sa kampanjom

Post by veljaca »

VjecitiStudent wrote:
veljaca wrote:

Pitanje trebas uputiti Harisu S., jer on je tvorac ublehe da ce nam medjunarodna zajednica u potpunosti skrojiti funkcionalnu drzavu.
Ja takvih iluzija nemam.
Po tebi onda ne trebaju medjunarodno pravo i zakoni ? Nego, da svako radi po svome i da bude bezvlasce u svijetu i da sva zlodjela prodju nekaznjeno ...
A koje onda imas iluzije ( jer takve nemas - da ce nam medjunarodna zajednica u potpunosti skrojiti funkcionalnu drzavu ) ?
ultima_palabra

#91 Re: Haris Silajdzic vec krenuo sa kampanjom

Post by ultima_palabra »

Nažalost, neki od medija koji su ga prozreli prije 3 godine, sad odjednom pate od amnezije :roll: Ali teško da ovog političkog mrtvaca iko više oživi :-D
VjecitiStudent

#92 Re: Haris Silajdzic vec krenuo sa kampanjom

Post by VjecitiStudent »

veljaca wrote: Po tebi onda ne trebaju medjunarodno pravo i zakoni ? Nego, da svako radi po svome i da bude bezvlasce u svijetu i da sva zlodjela prodju nekaznjeno ...
A koje onda imas iluzije ( jer takve nemas - da ce nam medjunarodna zajednica u potpunosti skrojiti funkcionalnu drzavu ) ?
Koje je to zlodjelo do sada kaznjeno kako treba, osim onih slucajeva kada su pravdu izvrsili pobjednici?
I kakve veze ima medjunarodno pravo sa unutrasnjim uredjenjem jedne zemlje?
Ima li slucajno neki presedan na koji se mozemo pozvati, pa vuci nekoga za rukav i pokazivati prstom?
al_akhisari

#93 Re: Haris Silajdzic vec krenuo sa kampanjom

Post by al_akhisari »

Odmah da kazem da sam veliki, il bolje kazano ogroman kriticar hs...Apsolutno se slazem sa iznesenim trvdnjama o tome da nije uradio ogroman dio od onoga sto je obecao...Sad ce neko da pita a sta je uradio uopce :D ( slazem se )...

Ali...da ne bismo bili ljudi s razlicitim arsinima, dajte da kroz istu prizmu posmatramo sve koji igraju ovu utakmicu...
npr.
Sta je uradio sefer H. od onog sto je obecao;
sta je uradio zlatko L. od onog sto je obecao;
sta je uradio sulejman T. od onog sto je obecao;.....izetbegovic, komsic,...

I da, stalno se potencira nacionalizam hs, pitam se u cemu je sustinska razlika izmedju hs i komsica...u tom dijelu...
muha_sa

#94 Re: Haris Silajdzic vec krenuo sa kampanjom

Post by muha_sa »

ko ono bi na pregovorima u Dejtonu kad se genocidnoj tvorevini ime dade-R.S. :?
ko ono bi svo vrijeme na i u vlasti od tad pa do sad i ne vrati prognane i izbjegle u genocidnu tvorevinu :?
taj sad--nakon 14.godina prica o povratku :-) Jašta--vratit ce se neko iz Kopenhagena pa otic živjet u Strgacinu--jah-vratit ce se svi koji su rasuti po bijelom svijetu pa ce gradit buducnost sebi i svojoj djeci u dijelu BiH koja je genocidom stvorena.Vratit ce se i mnogi koji su u i oko Sarajeva,Tuzle ,Zenice,Mostara sebi kuce napravili i djecu otškolovali-------malo morgen.
o ovome se trebalo razmišljat u Dejtonu i odmah poslije Dejtona a ne sad--sad se sjetili povratka--povratnika nigdje a lova za povratak "isparila" :-)
Nego--sunašce izvirilo--valja u život :D a Hare i ostali nek prodaju nekom drugom muda za bubrege.
VjecitiStudent

#95 Re: Haris Silajdzic vec krenuo sa kampanjom

Post by VjecitiStudent »

al_akhisari wrote:Odmah da kazem da sam veliki, il bolje kazano ogroman kriticar hs...Apsolutno se slazem sa iznesenim trvdnjama o tome da nije uradio ogroman dio od onoga sto je obecao...Sad ce neko da pita a sta je uradio uopce :D ( slazem se )...

Ali...da ne bismo bili ljudi s razlicitim arsinima, dajte da kroz istu prizmu posmatramo sve koji igraju ovu utakmicu...
npr.

I da, stalno se potencira nacionalizam hs, pitam se u cemu je sustinska razlika izmedju hs i komsica...u tom dijelu...
Haris S. je iskljucivo odgovoran za povaljivanje Aprilskog paketa, tako da ostale bas i nije primjereno ubacivati u ova poredjenja oko Ustavnih promjena.
Nakon rusenja Aprilskog paketa, lopta je ostala u Harisovom dvoristu.
I sta je uradio s njom?

S druge strane, porediti one u vlasti sa onima u opoziciji i nije bas primjereno.
al_akhisari

#96 Re: Haris Silajdzic vec krenuo sa kampanjom

Post by al_akhisari »

VjecitiStudent wrote:
al_akhisari wrote:Odmah da kazem da sam veliki, il bolje kazano ogroman kriticar hs...Apsolutno se slazem sa iznesenim trvdnjama o tome da nije uradio ogroman dio od onoga sto je obecao...Sad ce neko da pita a sta je uradio uopce :D ( slazem se )...

npr.

Haris S. je iskljucivo odgovoran za povaljivanje Aprilskog paketa, tako da ostale bas i nije primjereno ubacivati u ova poredjenja oko Ustavnih promjena.
Nakon rusenja Aprilskog paketa, lopta je ostala u Harisovom dvoristu.
I sta je uradio s njom?

S druge strane, porediti one u vlasti sa onima u opoziciji i nije bas primjereno.
Dragi student... :D
Moje post nije bio baziran samo na desavanja oko i poslije aprilskog paketa, nego na politicko djelovanje inace...Slazem se u vezi navoda oko aprilskog paketa i svega sto je poslije uslijedilo...

Poenta mog pisanja je bila to da gore navedeni, ali i ogroman dio ostalih eksponenata "visoke" politike ne zasluzuju prolaznu ocjenu...Sazrijeli za dobru, gustu metlu i pravac otpad ( nadam se da ce tako i biti na prvim sljedecim izborima )...Samo sam se pitao, zasto ne posmatramo sve istim ocima...sta je kriterij uspjesnosti...idila zivljenja u bih danas... :shock:
ultima_palabra

#97 Re: Haris Silajdzic vec krenuo sa kampanjom

Post by ultima_palabra »

al_akhisari wrote:Dragi student...
Moje post nije bio baziran samo na desavanja oko i poslije aprilskog paketa, nego na politicko djelovanje inace...Slazem se u vezi navoda oko aprilskog paketa i svega sto je poslije uslijedilo...

Poenta mog pisanja je bila to da gore navedeni, ali i ogroman dio ostalih eksponenata "visoke" politike ne zasluzuju prolaznu ocjenu...Sazrijeli za dobru, gustu metlu i pravac otpad ( nadam se da ce tako i biti na prvim sljedecim izborima )...Samo sam se pitao, zasto ne posmatramo sve istim ocima...sta je kriterij uspjesnosti...idila zivljenja u bih danas...
Pa evo ti kriterij...
Sefer - nijedan dan na vlasti
Zlatko - 2 godine
Tihić - 7 godina
Alija - 10 godina
Željko - 3 godine u Predsjedništvu, ali realne vlasti nijedan dan
Haris - 19 godina (nekad manje, nekad više, ali je imao utjecaja uvijek)
Fair Life

#98 Re: Haris Silajdzic vec krenuo sa kampanjom

Post by Fair Life »

Image
Image
Image
Image
Socijalista

#99 Re: Haris Silajdzic vec krenuo sa kampanjom

Post by Socijalista »

Fair Life wrote:Image
Image