Haris Silajdzic i gradjanski Ustav BiH

davis.ba

Post by davis.ba »

Pa promjena ustava je preduslov da bi se nešto moglo mijenjati radikalnije a pogotove te retarde. Zato.
da pamtis

Post by da pamtis »

davis.ba wrote:Pa promjena ustava je preduslov da bi se nešto moglo mijenjati radikalnije a pogotove te retarde. Zato.
ma jok retarde smo vec reformisali, ali te reforme stupaju na snagu za sest godina :?
Vodenjak

Post by Vodenjak »

tigris wrote:a sta su trebali uraditi 1995? koja je bila alternativa tada?
Problem je u tome sto su Srbi krili, tamo negdje pocetkom devedestih, koliko su u stvari bili vojno jaki, inace bi mi, da smo to znali, jos tad potpisali onu prokletu kantonizaciju BiH koju su trazili...

Prevarili nas, shupci jedni...
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Vodenjak wrote:
tigris wrote:a sta su trebali uraditi 1995? koja je bila alternativa tada?
Problem je u tome sto su Srbi krili, tamo negdje pocetkom devedestih, koliko su u stvari bili vojno jaki, inace bi mi, da smo to znali, jos tad potpisali onu prokletu kantonizaciju BiH koju su trazili...

Prevarili nas, shupci jedni...

Sa dodatkom...nebi bosanski srbi nikad zaratili u BIH da ih nije srbija drzala pod kontrolom i tiskala u rat protiv komsija.Isto vazi sa bosanske hrvate(rat hvo/arbih)
El-Baklawa

Post by El-Baklawa »

mostarac wrote:Haris, kao staro i iskusno BH politicko govno, kojeg nikad nije bilo briga za ovaj narod je krenuo u izbornu utrku i protura narodu fore za koje je i sam svjestan da ne mogu biti ostvarene, ali kao on se zalaze, a u sustini on se zalaze samo za sebe. Haris je jako dobro svjestan da od gradjanske BiH u ovom trenutku nema nista i da je to prazna pricha, ali je protura narodu jer idu izbori, a narod to voli da slusa, a bogami i da nagrdai kad neko dobro laze. haris Siljadzic jednostavno laze ove ljude i govori im ono sto nije istina i prica im bajke. gradjanska BiH, koju je usput Haris Siljadzic i rasturio, ucestvujuci u prvoj BH vladi nakon izbora 1990. godine, nece jos postojati, u najboljem slucaju bar 20 godina, a realno 50 i ovo sto haris prica je samo skupljanje izbornih poena i bezobrazno i drsko laganje naroda radi licnih interesa.
pokazalo se ko je politicko govno bio i ostao...tukne na karadjordjevo :wink:
mostarac

Post by mostarac »

vise bi ti volio vidit mrtvog zlatka nego mrtvog radovana, a to je zalosno. Zato nam i jeste kako nam je, a to je mentalitet kompletne SDA populacije :( :( :( :(

eh da - predlozi bolje rjesenje, ali ne zaboravi da uz rjesenje trebas predloziti i nacin kako da ga ostvaris.

i ja predlazem gradjansku drzavu, medjutim bez rata ne vidim nacin da je ostvarim.
Pa de ti predlozi kad si pametan nesto i naravno kako mislis doci do toga.
El-Baklawa

Post by El-Baklawa »

mostarac wrote:vise bi ti volio vidit mrtvog zlatka nego mrtvog radovana, a to je zalosno. toga.
pomjeri se smjesta... :oops:

zlaaj ovih dana cini politicki harakiri i svoj ali i opcenito drzave,odnosno bosnjackih interesa :wink: potpomognut presvucenim mekinjasem koji partijsku knjizicu cuva ispod jastuka...a takvi su mi jos mrzi ...
kao sto rece n.latic...parafraziram:*samo su korice ostale* :sad:

etno-entiteski koncept za koji se zalazu *drugovi*(vidje li komplimente golluma lagiju u havazu?novi vjetrovi,ne?)+sminka i smijurija sa dva potpredsjednika sa rotacijom poslije 16m....i ostale krivine...pa dovoljno je samo cuti da su svi srbi presretni dogovorom,da bi znali na cemu smo i ko je ga je ispusio...i to nepovratno :wink:

lepe snove zelim,mada ako ima imalo griznje savjesti,kolektivne-tesko

:zzzz:
mostarac

Post by mostarac »

Ti ne predlozi sta bi ti uradio i predlozio i kako bi sproveo.
Prenj

Post by Prenj »

Epidemija naknadne pameti se siri ...
Direktno iz kucnog pritvora nam se javio i covjek koji je svojevremeno bio Harisov ministar spoljnih poslova sa fantasticnom idejom:
http://www.avaz.ba/absolutenm/anmviewer ... =12&isasp=
Šaćirbegović povlači potpis sa Dejtonskog sporazuma

Imajući u vidu presude pred Haškim tribunalom i proces za genocid, Dejtonski mirovni sporazum, a time i potpisina njemu dobili su novi pravni kontekst, smatra Šaćirbegović

Bivši ministar vanjskih poslova BiH, ambasador pri UN-u i zastupnik BiH pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu Muhamed Šaćirbegović najavio je povlačenje svog potpisa sa Dejtonskog mirovnog sporazuma.
Jos jedan koji misli da su gradjani BiH obicni idioti. Doduse, nije mu prvi put, jer kucni pritvor u kojem se nalazi i jeste posljedica takvog razmisljanja.
da pamtis

Post by da pamtis »

:-) da li je uopste moguce povuci potpis?? :-) eeee moj saciraga , kasno marko na kosovo size :-)
Prenj

Post by Prenj »

da pamtis wrote::-) da li je uopste moguce povuci potpis?? :-) eeee moj saciraga , kasno marko na kosovo size :-)
Zna on jako dobro sta je moguce i nemoguce, samo se pravi lud. Cijela predstava je ciljana samo za publiku u BiH koju on i njegov bivsi sef vlade ocito tretiraju kao skupinu idiota.
Vingo

Post by Vingo »

Prenj wrote:
da pamtis wrote::-) da li je uopste moguce povuci potpis?? :-) eeee moj saciraga , kasno marko na kosovo size :-)
Zna on jako dobro sta je moguce i nemoguce, samo se pravi lud. Cijela predstava je ciljana samo za publiku u BiH koju on i njegov bivsi sef vlade ocito tretiraju kao skupinu idiota.
...Sto se nazalost cesto pokaze kao potpuno ispravan pristup.
Post Reply