Al pošto više nisam toliko u tim vodama,evo ti savjeta: pročitaj malo 'štiva' neće ti škoditi!!
Hardcore u BiH ?!
Moderator: _BataZiv_0809
-
mc_aselook
Dovoljno da ti kažem da hc nije samo muzika nego je to i stil života !!
Al pošto više nisam toliko u tim vodama,evo ti savjeta: pročitaj malo 'štiva' neće ti škoditi!!

-
neshto
o hardcore-u se ne raspravlja na ovakav način, HC se ili živi ili zaobilazi u širokom krugu a to bih preporučio svim neupućenim a iskompleksiranim papcima!!! BTW HC nema veze sa bilo kakvim trendovima, HC je uvjek bio underground i takav treba ostati a bendovi poput Life of Agony, Korn, Body Count, Rage Against the Machine... su prolazna trendy sranja. ja slušam bendove dan danas koje sam slusao i prije rata a naravno tokom godina su se moji vidici sirili ali ja dan danas zivim HC. http://www.punkhc.blogger.ba
- CROCOP
žneshto wrote:o hardcore-u se ne raspravlja na ovakav način, HC se ili živi ili zaobilazi u širokom krugu a to bih preporučio svim neupućenim a iskompleksiranim papcima!!! BTW HC nema veze sa bilo kakvim trendovima, HC je uvjek bio underground i takav treba ostati a bendovi poput Life of Agony, Korn, Body Count, Rage Against the Machine... su prolazna trendy sranja. ja slušam bendove dan danas koje sam slusao i prije rata a naravno tokom godina su se moji vidici sirili ali ja dan danas zivim HC. http://www.punkhc.blogger.ba
Velicino, nisam te prepoznao! Hahahhahahah
Ima jedna izreka: "Daj se skuliraj". Nabrijan si previse.
Nauci nas zivotu jednog prijeratnog Hard Corera? Podijeli svoje prosirene vidike?
-
one_flight_down
za mene je HC davno umro. a koncert hladnog piva je to samo potvrdio 
-
La_Forge
... evo proradili su linkovi...
nako, nek imaju stranicu pa kakva god da je...
a ove i slične rasprave su po meni suvišne ....
ja sam takodje odrastao uz hc a pritome slušao sve moguće pravce naše i strane muzike....
vremenom se i moj ukus promijenio dosta...
prošo me pubertet... počeo sam malo obraćati pažnju i na melodije a ne samo tekst i poruke... na način i vrsnost muzičara itd....
Meni su i RATM i Life of Agony extra.... (pri čemu mislim da je Rage neki crossover dok je LoA definitivno hc i to iz Brooklyna, provjereno)
Biohazard mi kad smo kod toga još visi po zidovima....
slažem se da je hc "prno" u zadnje vrijeme, ne samo kod nas već i širom svijeta, pojma nemam zašto... ali je činjenica da je uvijek bio i ostao underground... rijetki su prešli na neki mainstream i izdali dodatne albume...
postoji li neka kafana u sarajevu gdje se može čuti hc ili sresti koji pokonik scene, kafe, cuge i komentarisanja radi ..
nako, nek imaju stranicu pa kakva god da je...
a ove i slične rasprave su po meni suvišne ....
ja sam takodje odrastao uz hc a pritome slušao sve moguće pravce naše i strane muzike....
vremenom se i moj ukus promijenio dosta...
prošo me pubertet... počeo sam malo obraćati pažnju i na melodije a ne samo tekst i poruke... na način i vrsnost muzičara itd....
Meni su i RATM i Life of Agony extra.... (pri čemu mislim da je Rage neki crossover dok je LoA definitivno hc i to iz Brooklyna, provjereno)
Biohazard mi kad smo kod toga još visi po zidovima....
slažem se da je hc "prno" u zadnje vrijeme, ne samo kod nas već i širom svijeta, pojma nemam zašto... ali je činjenica da je uvijek bio i ostao underground... rijetki su prešli na neki mainstream i izdali dodatne albume...
postoji li neka kafana u sarajevu gdje se može čuti hc ili sresti koji pokonik scene, kafe, cuge i komentarisanja radi ..
-
neshto
nisam htio pokretat nikakvu raspravu, niti omalovazavati navedene bendove, sam htio rec da su to komercijalniji bendovi a jesu il nisu HC who cares. u sarajevu korere mozes sresti u barhani najcesce nedeljom kad je metal party, a na proljece ce opet biti i HC jednom sedmicno
-
La_Forge
...
extra, volio bih da sam bio u prilici to vidjeti.....
onaj prvi album mi je bio najjači, River runs red...
Momak ima glas boli glava.... kasnije su malo poludili, valjda droga i to... pjesme pravo nebulozne postale,,,,
Ja sam bio na Snapcase-u i Yuppicideu i taj me je koncert ponajviše dojmio....
Istog mjeseca sam bio i na koncertu Downseta i Ignitea, ... takodje boli glava koncert,,, spominjali su Bosnu i rat itd, to je bilo neke 94...

extra, volio bih da sam bio u prilici to vidjeti.....
onaj prvi album mi je bio najjači, River runs red...
Momak ima glas boli glava.... kasnije su malo poludili, valjda droga i to... pjesme pravo nebulozne postale,,,,
Ja sam bio na Snapcase-u i Yuppicideu i taj me je koncert ponajviše dojmio....
Istog mjeseca sam bio i na koncertu Downseta i Ignitea, ... takodje boli glava koncert,,, spominjali su Bosnu i rat itd, to je bilo neke 94...