Hanka Paldum "mučila Srbe u logoru"

rookfash

#701 Re: Hanka Paldum "mučila Srbe u logoru"

Post by rookfash »

LaBomba wrote:Eto kako vas dejtonski "bosnjacki" politicari predaju Srbiji ko na pladnju, i kako se ovo eve tiho provuce kroz javnost. Da li je javnost uopste upoznata sa dogovorom o nekavoj saradnji tuzilastva drzave s kojom imamo toliko nerasciscenih racuna i ove dejtonske polu-drzave? Koji su to zlocini pocinjeni na teritoriji Srbije, a da su pocinioci drzavljani BiH, pa da se potpisuju nekakvi protokili o ustupanju dokaza izmedju Srbije i BiH? Pa ovo je alarmantno. A Bosnjaci nista. Umjesto na proteste, trazenje ostavki ovih sto potpisuju ovakve protokole, bosnjacka omladine ide u kladionice, a sutra ce im doci po oceve, amidje, dajdje, rodjake koji su gole zivote branili. Hjte vi na Bazene gledat prekodrinsku Milicu, ebla vas ona, na Acu-miris tamjana, a u Srbiji 95-ta godista znaju za "srpskog svata" i ostala njesra, a mi neznamo ni jebeni prostest napravit. Ko potpisuje ove protokile i u ime koga? Mozemo li izaci na uliceu i reci "ne u ime Bosnjaka"?
svaka ti je na mjestu!
stari grad Visegrad

#702 Re: Hanka Paldum "mučila Srbe u logoru"

Post by stari grad Visegrad »

Srbijanski tuzioci, kad podise BiH I srbija sporazum, ce da maltretiraju 14000 gradjana.
Kurir-info
VeZamenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić kaže da postoji masa predmeta koje su srpskom tužilaštvu za ratne zločine dostavili ljudi iz Republike Srpske, ali mu nije poznato da li se među njima nalazi i slučaj javne kuće na železničkoj stanici u Sarajevu.- Imamo 10 pretkrivičnih postupaka, 17 istraga u vezi s takvim predmetima iz Bosne, gde su učinjeni zločini nad Srbima. Možda se među tim predmetima nalazi i taj slučaj, ali to mora da se pretraži. Tek posle potpisivanja sporazuma sa Bosnom bićemo u prilici da dođemo do zločinaca jer je u Bosni 14.000 lica svih nacionalnosti osumnjičeno za ratne zločine - kaže Vekarić.
Last edited by stari grad Visegrad on 30/01/2013 21:46, edited 3 times in total.
LaBomba

#703 Re: Hanka Paldum "mučila Srbe u logoru"

Post by LaBomba »

I jos nesto, dan-dva nakon ove usranuse iz Srbije sa Hankom, Halid B ucestvije na Pinku, u Beogradu u emisiji onog Amidjica. Umjesto da da podrsku Hanki, i iz principa nekog ne ode tamo, ili ako je vec otiso da im kaze javno sta misli o svemu tome, jok, nama samo na tv.u serviraju podanicki mentalitet Bosnji u svim segmentima, i to bas oni koji bi trebali imati neki stav. I Onda sam skonto, i Hanka im je letila u Beograd, i Selma Bajrami pa je pretukli tamo , i eto im. Sljedeci put kad vidim ili cujem da su nekog naseg ljigavog pjevaca nesto ostetili, samo cu da se pocesem po jajima i prebacim kanal, ili kliknem na nesto drugo, a one sto idu punit lokale prekodrinskim anti-umjetnicima, od srca zelim da im sutra prekodrinasko tuzilastvo dodje po oceve, dajdje, amidje, rodjake. To su (smo) i zasluzili kad djeci nisu ugradili ni gram dostojanstva .
It_is_a_Leclerc

#704 Re: Hanka Paldum "mučila Srbe u logoru"

Post by It_is_a_Leclerc »

Ja se prijavljujem srbijanskim organima reda, kao neko ko je kao dijete preživio bombardovanje civilnih ciljeva od strane srbijanskih borbenih letjelica kojima su upravljali piloti iz Kraljeva ! Prijavljujem se, o ti dobročiniteljski Vekariću, da se istraži moja uloga i uloga druge djece iz ulice koja su svojom bezbrižnom dječijom igrom provocirali srbijanske heroje i ometali ih u njihovom "milostivom dejstvovanju". Prijavljujem i da se istraže namjere i uloge mog 14-ogodišnjeg prijatelja koji je živ izgorio u svom stanu kojeg je bombardovao pomenuti avion. Prijavljujem da istražite i ulogu mog amidže kojeg do danas ne nađosmo.

Sram vas i stid bilo ! Stoko jedna fašistička !
LaBomba

#705 Re: Hanka Paldum "mučila Srbe u logoru"

Post by LaBomba »

It_is_a_Leclerc wrote:Ja se prijavljujem srbijanskim organima reda, kao neko ko je kao dijete preživio bombardovanje civilnih ciljeva od strane srbijanskih borbenih letjelica kojima su upravljali piloti iz Kraljeva ! Prijavljujem se, o ti dobročiniteljski Vekariću, da se istraži moja uloga i uloga druge djece iz ulice koja su svojom bezbrižnom dječijom igrom provocirali srbijanske heroje i ometali ih u njihovom "milostivom dejstvovanju". Prijavljujem i da se istraže namjere i uloge mog 14-ogodišnjeg prijatelja koji je živ izgorio u svom stanu kojeg je bombardovao pomenuti avion. Prijavljujem da istražite i ulogu mog amidže kojeg do danas ne nađosmo.

Sram vas i stid bilo ! Stoko jedna fašistička !
Treba ovo sprijecit protestom. Ne moze se ovo u ime Bosnjaka potpisat. Treba organizovat nesto i ovo sprijecit. Ako dovoljan broj Bosnjaka izrazi protivljenje ovom kvazi sporazumu, taj sporazum ne moze biti vazeci. Treba smisliti nacin djelovanja. Viodite kako je ovo hinjskui uradjeno, cuj u Briselu potpisuju. Ovo da se znalo na vrijeme nasa dijaspora u Belgiji i Holandiji bi mogla ditrektno djelovati sa protestima ispred ustanove u kojoj se potpisuje ovo Srpsko-Hinjavsko-balijsko djelo, smisljeno u Beogradu. FUJ.
insomnia78

#706 Re: Hanka Paldum "mučila Srbe u logoru"

Post by insomnia78 »

Cetnici ponovo napadaju
http://www.bportal.ba/index.php?option= ... &Itemid=58

s' moje sokocalo
insomnia78

#707 Re: Hanka Paldum "mučila Srbe u logoru"

Post by insomnia78 »

Ni stida, ni obraza.

s' moje sokocalo
Emir 7

#708 Re: Hanka Paldum "mučila Srbe u logoru"

Post by Emir 7 »

Srpski vrh I dalje sprovodi opasnu propagandu koju je manje vise utemeljio Dobrica Cosic a na uzor Adolfa Hitlera.
Kako ono Fuhrer rece: "Izreci sto vecu laz, ucini je jednostavnom, ponavljaj je uzastopno I napokon ce poceti vjerovati".
%tacno*

#709 Re: Hanka Paldum "mučila Srbe u logoru"

Post by %tacno* »

stari grad Visegrad wrote:Srbijanski tuzioci, kad podise BiH I srbija sporazum, ce da maltretiraju 14000 gradjana.
Kurir-info
VeZamenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić kaže da postoji masa predmeta koje su srpskom tužilaštvu za ratne zločine dostavili ljudi iz Republike Srpske, ali mu nije poznato da li se među njima nalazi i slučaj javne kuće na železničkoj stanici u Sarajevu.- Imamo 10 pretkrivičnih postupaka, 17 istraga u vezi s takvim predmetima iz Bosne, gde su učinjeni zločini nad Srbima. Možda se među tim predmetima nalazi i taj slučaj, ali to mora da se pretraži. Tek posle potpisivanja sporazuma sa Bosnom bićemo u prilici da dođemo do zločinaca jer je u Bosni 14.000 lica svih nacionalnosti osumnjičeno za ratne zločine - kaže Vekarić.
Koje smo mi budale. Prepustamo se Srbijanskom Tuzilastvu u milost i nemilost. :x :x
Sve te dokaze odbilo je Hasko tuzilastvo, nase tuzilastvo kao neosnovane (a znamo razloge neosnovanosti) i ostalo im srbijansko tuzilastvo da nam se svete.

Prije tih 14.000 osoba (mozda sam i ja medju njima) trebalo bi 140.000 njihovih drzavljana i cetnika iz genocidne tvorevine da odgovaraju za zlodjela pa kada dodje u ''light'' fazu, neka cesljaju i nas.
krater

#710 Re: Hanka Paldum "mučila Srbe u logoru"

Post by krater »

%tacno* wrote:
Koje smo mi budale. Prepustamo se Srbijanskom Tuzilastvu u milost i nemilost. :x :x
Sve te dokaze odbilo je Hasko tuzilastvo, nase tuzilastvo kao neosnovane (a znamo razloge neosnovanosti) i ostalo im srbijansko tuzilastvo da nam se svete.

Prije tih 14.000 osoba (mozda sam i ja medju njima) trebalo bi 140.000 njihovih drzavljana i cetnika iz genocidne tvorevine da odgovaraju za zlodjela pa kada dodje u ''light'' fazu, neka cesljaju i nas.
cudo ne tuze NATO :mrgreen:
megaman4

#711 Re: Hanka Paldum "mučila Srbe u logoru"

Post by megaman4 »

nakon završetka II svjetskog rata, tadašnji premijer velike britanije vinston čerčil je rekao: "nakon strahota rata, pripemite se za strahote mira". ova rečenica tačno odslikava stanje u našoj državi, jer je očigledno da zapad i susjedi koji nas nisu mogli uništiti u ratu, sada pokušavaju psihološkim ratom, koji im je još jedino on ostao kao posljednja šansa da nas unište, a tu prije svega mislim na Srbiju koja na sve načine želi izjednačiti i nas kao krivce za rat, pa izmišljaju razne optužbe, i nadaju se da će neko zagristi mamac, a mamac je zagrizao samo dezorijentisani srpski narod.

Ali moram ovo reći, a to je da je ova srbija mnogo opasnija nego ona iz 90-tih, zato što ova Srbija agresivnim metodama, putem medija, štampe, raznih udruženja itd. pokušava dokazati da je rat bio opravdan, jer su kobajagi štitili evropu od islamskih fudamentalista, a mi znamo da su oni se pokazali kao najveći teroristi u ratu ubijajući nevine žrtve, djecu, starce itd...ali najveća opasnost je ta što Srbija i dalje truje svoju omladinu, i sprema ih za buduće događaje...

Da se zna, SRBIJA nikada nije, niti će odustati od podjele Bosne, i uništenja bošnjaka, to da zapatimo, za sva vremena, jer svako od nas, na ulici, u društvu, u školi, itd...mora konstantno pričati i upozoraVati na opasnost s istoka, ma kome se to god ne sviđalo, jer AKO NE BUDE BOSNE, NEMA NI NAS - DOBRIH BOŠNJANA/BOŠNJAKA....
Helikopter

#712 Re: Hanka Paldum "mučila Srbe u logoru"

Post by Helikopter »

LaBomba wrote:Eto kako vas dejtonski "bosnjacki" politicari predaju Srbiji ko na pladnju, i kako se ovo eve tiho provuce kroz javnost. Da li je javnost uopste upoznata sa dogovorom o nekavoj saradnji tuzilastva drzave s kojom imamo toliko nerasciscenih racuna i ove dejtonske polu-drzave? Koji su to zlocini pocinjeni na teritoriji Srbije, a da su pocinioci drzavljani BiH, pa da se potpisuju nekakvi protokili o ustupanju dokaza izmedju Srbije i BiH? Pa ovo je alarmantno. A Bosnjaci nista. Umjesto na proteste, trazenje ostavki ovih sto potpisuju ovakve protokole, bosnjacka omladine ide u kladionice, a sutra ce im doci po oceve, amidje, dajdje, rodjake koji su gole zivote branili. Hjte vi na Bazene gledat prekodrinsku Milicu, ebla vas ona, na Acu-miris tamjana, a u Srbiji 95-ta godista znaju za "srpskog svata" i ostala njesra, a mi neznamo ni jebeni prostest napravit. Ko potpisuje ove protokile i u ime koga? Mozemo li izaci na uliceu i reci "ne u ime Bosnjaka"?
:thumbup: :bih:
nihoniho

#713 Re: Hanka Paldum "mučila Srbe u logoru"

Post by nihoniho »

Niko ne odgovara na evidentno pravno nasilje, ili ti, teror koji dolazi otamo ! Simptomaticno !
Ne rqadi se o Kuriru, nego o zvanicnom stavu srpskih institucija kojima ne pada na pamet, sto bi bilo najnormalnije, da demantuju i sankcionisu ovo "silovanje" , nego mu traze pravo utemeljenje !
Opt zrtve, interesantno !>
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#714 Re: Hanka Paldum "mučila Srbe u logoru"

Post by PipiDugaDevetka »

Helikopter wrote:
:bih: :thumbup:
veljaca

#715 Re: Hanka Paldum "mučila Srbe u logoru"

Post by veljaca »

PipiDugaDevetka wrote:
Helikopter wrote:
nemoguce vruce

#716 Re: Hanka Paldum "mučila Srbe u logoru"

Post by nemoguce vruce »

Ma kakvi protesti. Protesti pretpostavljaju svijest i savjest, dva najvaznija atributa jednog ozbiljnog naroda.
Da ih imalo imamo, ne bi cekali na nove provokacije, podvale, lazi, obmane, pljuvanje i pisanje po nama ,vec bi svake godine na godisnjicu Markala, Tuzlanske kapije, Srebrenice, itd...na desetine hiljada gradjana Tuzle, Sarajeva, Zenica, Bihaca, Mostara i svih ostalih gradova i gradica u BiH, na miran i dostojanstven nacin odalo pocast zrtvama cetnickog terora.
Bar malo, domacoj i svjetskoj javnosti pokazati da imamo mrvicu dostojanstva.
Banksy

#717 Re: Hanka Paldum "mučila Srbe u logoru"

Post by Banksy »

Bace vam Hanku da se glođete, a oni u tišini završavaju posao.

Glasali ste, eto vam ga.
tm84

#718 Re: Hanka Paldum "mučila Srbe u logoru"

Post by tm84 »

ja ovo vise shvatam kao komediju sto oni izvode... i prosto ignorisem bio kakav pokusaj srbije da kobajagi pokaze da je ovde bio gradjanski rat a ne agresija... pustite ljude da zive u svom ubjedjenu da su oni zrtve... nama bosancima nista to ne znaci... samo se mogu na to smijati... :-)
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#719 Re: Hanka Paldum "mučila Srbe u logoru"

Post by PipiDugaDevetka »

Banksy wrote:Bace vam Hanku da se glođete, a oni u tišini završavaju posao.

Glasali ste, eto vam ga.
Da, glasali smo i prevareni. Kada tako vlast legalna postupi, ona je nelegitimna i treba je rušiti svim sredstvima, pa i oružjem ako bude potrebno.

Ali, citiram Peščanik:
AKO JE VAMA DOBRO, ONDA NIŠTA...
mekaba

#720 Re: Hanka Paldum "mučila Srbe u logoru"

Post by mekaba »

:thumbup:
Lug

#721 Re: Hanka Paldum "mučila Srbe u logoru"

Post by Lug »

zna se koje potpisao.
LaBomba

#722 Re: Hanka Paldum "mučila Srbe u logoru"

Post by LaBomba »

PipiDugaDevetka wrote:
stetoskop wrote:Njima nije cilj dokazati istinu, već uvjeriti srpski narod. I dobro im to ide.
:thumbup:

A srpski narod jedva doceka da ih neko uvjerava u ove lazi, jer tako olaksavaju sebi. Ja sam vec reko, oni su sebi olaksali zivote sa tim vjerovanjima u gnusne lazi i izmisljotinje. Te izmisljotinje su pokrenute, citav svijet ih ismijao, a oni su odlucili da odu korak dalje, jer ih misljenje svijeta i zrtava ne zanima. Vazno je samo nastaviti sa jos dubljim psiholoskim igrama kako bi njihove price probudile ipak neku sumnju i razmisljanje. Naravno siguran sam da je vise od pola Srbije prihvatilo ove izmisljotinje kao "istinu", ali poenta je da isto tako nas ne treba da bude briga u sta oni vjeruju, i jos da ih sazaeljavmo da su kao "izmanipulisani", nego da branimo svoje, i branimo pravu istinu. Mi smo se toliko opustili, kao da se nista nije ni desilo. Trebalo je, i treba istrajati u pokretanju obnove postupka tuzbe BiH protiv Srbije za agresiju i genocid, i fino obracunati se s njima preko tuzbe na svim poljima. Da smo bili istrajni na tome, pa na osnovu presude dovesti pitanje ustrojstva BiH na dnevni red u UN,a od Srbije fino naplatiti svu odstetu, od njihovog ratno-huskascko novinarstva, gdje se istina skroz izokretala, pa do nadoknade za razaranja objekata. . Ali jok, nama se desava sasvim suprotno, Srbija nama non-stop pravi nove podvale,a nase predsjednistvo daje podrsku Vuku Jeremicu sa predsjedavajuceg skupstine UN, potpisuju se razni sporazumi sa Srbijom, od kojih samo Srbija ima koristi, a nama se navlace nove i nove opasnosti sa tim sporazumima. Umjesto da mi guramo svim silama rasprave io BiH u UN, tamo se provlaci "Mars na Drinu", i jos mnogi, mnogi apsurdi. Kako je moguce da Srbija postigla vise u pregovorima za ulazak u EU od BiH? Zar nam vise nije jasno sta se ovde desava, i zbog koga ili kojih smo mi u ovakvoj poziciji? Do nas je, i do toga sta ce mo uraditi mi sami.
LaBomba

#723 Re: Hanka Paldum "mučila Srbe u logoru"

Post by LaBomba »

nemoguce vruce wrote:Ma kakvi protesti. Protesti pretpostavljaju svijest i savjest, dva najvaznija atributa jednog ozbiljnog naroda.
Da ih imalo imamo, ne bi cekali na nove provokacije, podvale, lazi, obmane, pljuvanje i pisanje po nama ,vec bi svake godine na godisnjicu Markala, Tuzlanske kapije, Srebrenice, itd...na desetine hiljada gradjana Tuzle, Sarajeva, Zenica, Bihaca, Mostara i svih ostalih gradova i gradica u BiH, na miran i dostojanstven nacin odalo pocast zrtvama cetnickog terora.
Bar malo, domacoj i svjetskoj javnosti pokazati da imamo mrvicu dostojanstva.

Sta onda reci osim ako mislimo da nam je dobro zivjeti ovako, onda nikom nista.
thekupus

#724 Re: Hanka Paldum "mučila Srbe u logoru"

Post by thekupus »

Radio Sarajevo: Zoo vrt iz Sofije poklanja dva lava Pionirskoj dolini

hoce li opet na meniju biti srpska nejac? :lol:
vivace

#725 Re: Hanka Paldum "mučila Srbe u logoru"

Post by vivace »

sve u svemu stravicno je koliko se razlikuju u misljenju prosecan bosnjak i prosecan srbin....
Post Reply