posebno -- ispeci tijesto posebno, i onda nafiluj kremom.CiCiban wrote:ajojpa to s lisnatim je najveca misterija od svih?? kako to ispeci s kremom.. a da se ne istopi?
Hanini vegetarijanski recepti
Moderator: anex
-
penda
Pancakes-naravno " za ubiti se"
2sup.kasike ulja
2 jaja
1 solja mlijeka
2 solje brasna
4 cajne kas. pzpecivo
4 supene kas.secera
1 solja kisele vode
umjesati jaja ,ulje, i mlijeko. Posebno sastaviti brasno,pzp, secer. Dodati u smjesu ulja,jaja, i mlijeka. Dodati kiselu vodu a na kraju pola solje rastopljenog putera-polako-NAPOMENA-ja sam stavila oko 1/6 putera....ovaj je recept najbolji koji sam probala...zato sam i htjela da ga podjelim sa ljudima poput vas...mmmm....ide javorov sirup i jagode preko ,ali posto nemam ni jedno ni drugo ja sam ih sewrvirala sa rastopljenom cokoladom i malo slaga

2sup.kasike ulja
2 jaja
1 solja mlijeka
2 solje brasna
4 cajne kas. pzpecivo
4 supene kas.secera
1 solja kisele vode
umjesati jaja ,ulje, i mlijeko. Posebno sastaviti brasno,pzp, secer. Dodati u smjesu ulja,jaja, i mlijeka. Dodati kiselu vodu a na kraju pola solje rastopljenog putera-polako-NAPOMENA-ja sam stavila oko 1/6 putera....ovaj je recept najbolji koji sam probala...zato sam i htjela da ga podjelim sa ljudima poput vas...mmmm....ide javorov sirup i jagode preko ,ali posto nemam ni jedno ni drugo ja sam ih sewrvirala sa rastopljenom cokoladom i malo slaga
-
hananah
Cici ispeci lisnato tijesto oblika tepsije, 2 ili tri jufke lisnatog, ako zelis lisnato samo oduzdo i odozgo onda dvije a ako zelis staviti izmedju fila onda 3. I kad je fil koji sam napisala mlak onda stavi izmedju lisnatog 
Odozgo malo staub secera pospi
Pendo cuh za taj tvoj recept ali necu ja to da sama pravim nego se ekskluzivno narucujem kod tebe na te palacinke
A ako se ubijem njima samo mi otvorite temu "Hana poguzija se ubila palacincima" i ne zalite za mnom, slatkom smrcu sam umrla
kao sto i zivim prilicno slatkim zivotom 
I da nije ko probao da me skuha sa grahom
Joj, ja i moj crni humor, obozavam se

Pendo cuh za taj tvoj recept ali necu ja to da sama pravim nego se ekskluzivno narucujem kod tebe na te palacinke
A ako se ubijem njima samo mi otvorite temu "Hana poguzija se ubila palacincima" i ne zalite za mnom, slatkom smrcu sam umrla
I da nije ko probao da me skuha sa grahom
Joj, ja i moj crni humor, obozavam se
-
penda
ako si CULA onda si cula za KREM PALACINKE,a u njih ide baska saum, i najbolje su sa stelinim nadjevom od borovnica i mladog sirahananah wrote:Cici ispeci lisnato tijesto oblika tepsije, 2 ili tri jufke lisnatog, ako zelis lisnato samo oduzdo i odozgo onda dvije a ako zelis staviti izmedju fila onda 3. I kad je fil koji sam napisala mlak onda stavi izmedju lisnatog
Pendo cuh za taj tvoj recept ali necu ja to da sama pravim nego se ekskluzivno narucujem kod tebe na te palacinke![]()
A ako se ubijem njima samo mi otvorite temu "Hana poguzija se ubila palacincima" i ne zalite za mnom, slatkom smrcu sam umrlakao sto i zivim prilicno slatkim zivotom
I da nije ko probao da me skuha sa grahom![]()
Joj, ja i moj crni humor, obozavam se![]()
![]()
![]()
![]()
-
hananah
Evo bih improvizovala na licu mjesta: sojine ljuspice namociti 10 min u toploj vodi pa zatim procjediti, isprziti luk i na to dodati pripremljenu soju, sve fino mijesati, dodati istucane kikirikije, u drugoj tavici poprziti malo brasna na puteru te dodati malo sojinog sosa i pola solje vode da se sve izjednaci, pa onda dodati u poprzenu soju sa lukom 
Eto sos
Fala Sojka, ovo sutra pravim za rucak
A ti procitaj sastav na kutiji pa nam stavi ovdje sastojke, jos cemo Stela, Penda i ja napraviti identican sos tome iz kutije, samo nam sastojci fale, ovaj moj recept takodjer nije los sigurna sam
Eto sos
Fala Sojka, ovo sutra pravim za rucak
A ti procitaj sastav na kutiji pa nam stavi ovdje sastojke, jos cemo Stela, Penda i ja napraviti identican sos tome iz kutije, samo nam sastojci fale, ovaj moj recept takodjer nije los sigurna sam
-
penda
prihvatam izazov
Na ugrijano ulje nabaciti 3-4 cehna b.l., malo proprziti ,dodati ljute peprike,malo vise od pola solje kikiriki putera ( hrskavog, bezbeli), 3-4 sup.kas. tamarija, malo lim.soka,secera i recimo solja vode...posebno soju SKUHATI
sa b.lukom, naravno, DOBRO isprati, uvaljati u brasno, dobro proprziti, pa ubaciti u kikiriki puter...Eto...Hani, nadam se da ces i ovo degustirati...SAMO HRABRO
...Obecavam, nema kuhanja u grahu 
Na ugrijano ulje nabaciti 3-4 cehna b.l., malo proprziti ,dodati ljute peprike,malo vise od pola solje kikiriki putera ( hrskavog, bezbeli), 3-4 sup.kas. tamarija, malo lim.soka,secera i recimo solja vode...posebno soju SKUHATI
-
hananah
Sos od kopra mislim da ti se pravi sa besamelom (u mlijeko staviti zuti sir, malo putera i kad to provri onda dodati 3 kasike kukuruznog brasna/na pola litre mlijeka) kad se ohladi dodati kopar, ali mozda ima jos neki drugi recept
sojini odresci: skuhati sojine odreske u slanoj vodi, iscjediti ih, posoliti, uvaljati u brasno, pa jaja, pa prezlu i to prziti na vrelom ulju
sojini odresci: skuhati sojine odreske u slanoj vodi, iscjediti ih, posoliti, uvaljati u brasno, pa jaja, pa prezlu i to prziti na vrelom ulju
-
hananah
pa stavljas kukuruzno brasno a ne polentu, brasno je sitnije pa je tako i bjelje, a neces staviti toliko puno da sos bude pregust ali ni premalo da bude rijedak, probaj, dobit ces fin besamel, pa ako to nije to sto ti zelis (ja fakat samo ovaj znam) onda mozes iskoristiti za neke spagete ili lazanje, a uvijek mozes dodati i kasicicu pavlake da bude kiselije, ali kad je sos hladan i tek onda kopar 
ja takodjer nekad naerendam krastavce i stavim pavlake sa 12% masnoce, bibera u zrnu i kopra i to fakat bude za prste polizati
ja takodjer nekad naerendam krastavce i stavim pavlake sa 12% masnoce, bibera u zrnu i kopra i to fakat bude za prste polizati
-
mačak u čizmama
hano, jel to ti kažeš "naerendam"
..............