Hajmo svi u RS studirat!!!

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Dezze

#26 Re: Hajmo svi u RS studirat!!!

Post by Dezze »

Hendrix wrote:Komšija mi studira pravo , ima 40 godina ,imao je ko neki zanat, završio je srednju za 3 mjeseca ko neki prekvalifikacioni kurs i radi u policiji.Studira pravo u BanjaLuci lafo po Bolonji i za godinu je položio skoro pola ispita.
Najinteresantnije je kad mi je rekao da vikendom u BL ide 5-6 autobusa punih ovakvih "studenata" većinom starih ljudi koji će za godinu dobiti 7 stepen obrazovanja a da skoro nisu prstom makli.Prepisuju,imaju bube,plaćaju,skripte đone masovno ,na ispitu 100 ljudi minimalno.Ne zna se ko pije a ko plaća.
I sad on meni priča kako to nije lako kako se čini "Može se i pasti bolan , nisam ni ja sve položio..." :roll: Čuj to komšo, ko bi reko , da nisam 6 godina na građevini gdje se još uvijek "studira" možda bi mu i povjerovo.I on sad se sa mnom raspravlja kako je on pravi student i da se ovako treba studirat.Kaže i da se često desi da starim ženama pozli na ispitu pa ih hitna vozi , jer ih ima i preko 50-60 godina.Svi će završiti i imaće diplome.
Komšo do septembra završava fax , da je krenuo par mjeseci ranije prestigo bi i mene , biće glavna faca u policiji i imaće puno veću platu i biće DIPLOMIRANI PRAVNIK :x
Šta vi mislite o ovome studiranju , super zar ne?
Naravno da je to sve bezveze. Mislim da ce se ponistiti sve te diplome kad se situacija sredi. A vjerujem da ce brzo.... I onda ce na gubitku biti svi ti koji studiraju po bh metropolama :roll:
Hendrix

#27 Re: hajmo svi studirati u rs!

Post by Hendrix »

sheilak wrote:Pa sta ce sa tom diplomom iz RS-a? Njihova se diploma sa podozrenjem gleda cak i kod njih. Mogu se zaposliti samo u Karajzovcima ili Brezici Lamincima! Ako i tamo! :lol:
Kako šta će? Pa mislite da komšo plaća iz svog džepa studij? Ne , nego policija plaća u kojoj radi i koja će mu srediti da ova diploma bude priznata i radiće dalje na mjestu gdje bi trebao doći neki mladi pravnik koji je STUDIRAO a ne ko vikendaš nešto lafo polago.
senadd

Post by senadd »

Eto šta smo ,
digla se graja,oni što su čapili i što su sada pri kraju neće nikada biti sankcionisani,jer nisu ni mogli uči u shemu,a da ih neko ne preporuči.
Svi će ,ako se baš bude moralo,ko fol ispraviti grešku,vratiti "studente i za kratko vrijeme izvjestiti nadležne da je postupljeno po eventualnim primjedbama,iste su otklonjene i nema zapreke da se diplome verifikuju.
A ovi novi studoši nek sad ispaštaju,valja ućiti.
Ova tema bi se trebala češće vrtiti,jer je stvar ozbiljna,a nema ko pogurati da se nedostaci i manjkavosti otklone.
Pozzzzz
Boom964

Post by Boom964 »

Onog momenta kad mi kao narod shvatimo da je diploma samo papir koji ne znaci i da je covjek sposoban i da zna , odnosno kad prestanemo biti toliko formalni oko toga, tada se mozda nesto i promijeni. Diploma je ulaznica za pijacu a tamo samo od pojedinca ovisi kako ce se prodati....Znam dosta ljudi koji masu papirom misleci da on nesto dokazuje i zato ciste wc po svijetu, jer nazalost nikako da shvate da diploma ne znaci ama bas nista, nego sposobnost samog covjeka. Mi kod nas smo navikli da gledamo ljude kroz formalnosti pa tako i taj papir nama je vazniji od cinjenice da li taj covjek vrijedi, zna ili ne!.....Naravno ne mislim na akademska lica, ljude koji su svoj zivot posvetili ucenju i poducavanju, istrazivanju, itd. Kad diplomci dodju na teren i treba da to primjene u praksi onda nastaje haos....pojma nemaju, neznaju da su samo dobili smjernice a ne rijesenja....ona se uce na terenu!
zena21

Post by zena21 »

Znate li vi onaj vic??

Prodavao cigo diplome, raznih fakulteta - 5.000EUR

Prodao nekoliko, kad dodje neki mladic i kaze:

M:Moze li to sta jeftinije?? Nema se, teska situacija..
C: Ma nema govora. Daj 5.000 i biraj diplomu
M: Ma imam samo 4.000... mozemo li se sta dogovoriti?
C (nakon kracek razmisljanja): Moze za 4.000, al da te prvo malo propitam :oops:

:lol: :lol: :lol: :lol:
Sogan

Post by Sogan »

zena21 wrote:Znate li vi onaj vic??

Prodavao cigo diplome, raznih fakulteta - 5.000EUR

Prodao nekoliko, kad dodje neki mladic i kaze:

M:Moze li to sta jeftinije?? Nema se, teska situacija..
C: Ma nema govora. Daj 5.000 i biraj diplomu
M: Ma imam samo 4.000... mozemo li se sta dogovoriti?
C (nakon kracek razmisljanja): Moze za 4.000, al da te prvo malo propitam :oops:

Post Reply