benjen wrote:
Treba nam najboljih iz svakog segmenta.
Bugari u segmentu vjere je za mene ono sto je Ronaldo u fudbalu i da nam je po jedan Bugari u ekonomiji,politici,zdravstvu.. gdje bi nam kraj bio.
Ovako ispadamo nizeligas koji proizvodi odlicne talente ali ih nikad ne zna zadrzati i nesto ostvariti ,ako me kontas...
U životu nisi mogao potrefiti bolji moment da te skontam jer sam i sam na pragu odluke o odlasku. Rekao sam da ću biti zadnji koji će otići i čak imao česte žustre diskusije sa onima koji su beskompromisno za odlazak, znao sam i ovdje ban zbog toga popiti!

Ali vremenom čovjek ne da poželi promjenu nego jednostavno ne može podnijeti ubijanje u pojam iz dana u dan. Ja lično više ne mogu svaki dan slušati ljude koji samo pričaju kako ovdje nema života i kako ništa ne valja - mene, bolan, ubiše ljudi sa pričom kako faktički nemam šta tražiti u životu s njima. Mislim da ovdje ima nafake i da se može živjeti, ali se brate sve manje ima s kim živjeti.
Zato velim, ne treba nikoga ko želi otići zadržavati - svako ima svoje razloge i zna (ili bar misli da zna) šta je najbolje za njega. Niko ko ode ne može biti siguran da se neće i vratiti, zar ne? Samo mi smeta to likovanje nad odlaskom čovjeka koji provjereno nikom nije zla učinio (bar ne namjerno, a Bog dragi opet najbolje zna) i mislim da nas treba boljeti odlazak svakog takvog ko sredinu oko sebe čini boljom na bilo koji način.
Zato kažem, ovo me lično pogađa jer se nalazim u tome - 37 godina nisam nikome zla nekog učinio u ovoj zemlji, ako kome nisam pomogao nisam ni odmogao, puno sam se trudio u svojoj lokalnoj zajednici uraditi neke dobre stvari... tako je kod nas, stvari koje se vani podrazumijevaju ovdje moraš sam stvoriti ili se za njih izboriti i puno sam toga činio da nekako sebi napravim u Bosni ono što bih tražio u EU... I čitajući komentare ovdje ZNAM koliko ljudi će jedva dočekati da odem i biti sretno da je sve što sam radio bilo uzalud, čak im vidim lica i znam riječi koje će govoriti.
Niko nije nezamjenjiv i de Gaulle je dobro rekao - puna su groblja nezamjenjivih ljudi. Može ova zemlja i bez mene i bez tebe a Bogam' i bez hafiza Bugarija... ali, majku mu, zar baš mora i zar baš moramo likovati zbog toga?