Hadždž
- AdnaZ
#26 Re: Hadždž
ide se busom, i to kroz Siriju, samo što je razlika ove godine to što se neće autobusi zadržavati u Siriji. znači nema boravak nego samo prolazak. et tako ja čuh na BIR-u, a i znam ljude koji se prijavili a idu busom, tako mi rekli 
-
El_comadante
#28 Re: Hadždž
samo jedno tehničko pitanje. zar nije jedan od uvijeta da se krene na Hadždž i siguran put? što u ovom slučaju nije, odnosno put je vrlo rizičan.AdnaZ wrote:ide se busom, i to kroz Siriju, samo što je razlika ove godine to što se neće autobusi zadržavati u Siriji. znači nema boravak nego samo prolazak. et tako ja čuh na BIR-u, a i znam ljude koji se prijavili a idu busom, tako mi rekli
- AdnaZ
#29 Re: Hadždž
pa ne znam ti ja to, ja samo prenijela reklamu koju sam čula. možda idu na to da neće niko dirati hadžije 
-
El_comadante
#30 Re: Hadždž
to je uredu. međutim pošto učim čitam o Hadždžu znam te neke stvari a jedna od tih je siguran put. odnosno da čovjek nije dužan obaviti Hadždž ako nema siguran put. za avion nije problem. a ovo več...AdnaZ wrote:pa ne znam ti ja to, ja samo prenijela reklamu koju sam čula. možda idu na to da neće niko dirati hadžije
- alternativna
#31 Re: Hadždž
nije to takvima prepreka, nazalost.AdnaZ wrote:pa ne znam ti ja to, ja samo prenijela reklamu koju sam čula. možda idu na to da neće niko dirati hadžije
- olensoner
#32 Re: Hadždž
Ide se i ove godine autobusima, Sirijci su dali garancije da ce pustiti sve hadzije da prodju nesmetano, jedino su preporucili da se ne putuje po noci kroz Siriju.
-
El_comadante
#33 Re: Hadždž
vala to je sramota za Sirijce da Hađije imaju problema da prođu kroz njihovu zemlju.
- wewa
- bijela
#35 Re: Hadždž
pa nije ni tom narodu veseloEl_comadante wrote:vala to je sramota za Sirijce da Hađije imaju problema da prođu kroz njihovu zemlju.
-
El_comadante
#36 Re: Hadždž
ma dobro prije svega sam mislio na njihovu vladu i parlamenta.bijela wrote:pa nije ni tom narodu veseloEl_comadante wrote:vala to je sramota za Sirijce da Hađije imaju problema da prođu kroz njihovu zemlju.
-
lleptir
#37 Re: Hadždž
Cestitike i lijepe zelje za ovu tvoju namjeru... Bez obzira koliko se pripremo ili saznavao od drugih o hadzdzu ne moze te nista 100% pripremiti za ono sto ces tamo dozivjeti,jer obavljanje hadzdza je doista jedinstven osjecaj... u svakom slucaju sretno. No, ovom prilikom zelio bih ti preporuciti jednu knjigu o obavljanju hadzdza i umre, izdavac je kelimeh iz novog pazara, podavno sam naletio na nju na piku (nije skupa 10tak KM) a mislim da se moze nabaviti i kod begovve dzamije ili kod centra k. fahda (misljenja sam da dosad nije izisla bolja knjiga na nasem jeziku na ovu temu, bujrum provjeri...) Mahsus selamEl_comadante wrote:Selam alejkum. nisam našao temu o Hadždžu pa je evo otvram a razlog je taj što inšAllah planiram ići na Hadždž pa eto da vidimo koje još od forumaša bio na hadždžu da malo ispriča svoja iskustva i doživljaje i naravno da razgovaramo o propisima Hadždža. čitam mnogo oko toga, treba se pripremiti.
-
ideja
#38 Re: Hadždž
počinje odbrojavanje do polaska inshallah
- alternativna
#40 Re: Hadždž
Ja sam sinoc isto bila tamo, u snovima
bil hajr.
-
ideja
#41 Re: Hadždž
23.10.2011. u 12 sati ocekivani polazak iz Sarajeva

- vazi
#42 Re: Hadždž
blago tebialternativna wrote:Ja sam sinoc isto bila tamo, u snovimabil hajr.
kad sam se tek vratila i meni se to desavalo, a sada rijetko, a tako bih voljela..
stvari koje su zadrzale miris me najlakse vrate do Kabe ili Poslanikove asvs dzamije i to bude ko da sam 100% tamo
pa rekoh da napomenem onima koji se spremaju na put akBd, tamo cete naci jeftino malih onih ko sapuncici (nisu sapuncici) MUSK, mozda 2 rijala komad, valja ih staviti u ormar da mirUHa
taj miris mi pomaze da se ponovo "vidim" tamo
-
El_comadante
#43 Re: Hadždž
sastanak je 1.10. vezano za Hadždž i vjerovatno če biti rijeći i o planu polasku puta i da li se ide sa autobusima ili ne. zanći sačekajmo subotu pa čemo vidjeti šta če biti na tom sastanku.ideja wrote:23.10.2011. u 12 sati ocekivani polazak iz Sarajeva![]()
![]()
- alternativna
#44 Re: Hadždž
mmmmm misk.
Ja svoju sedzadu uvijek namirisim mirisom Kaabe i onda kao da klanjam tamo
Ja svoju sedzadu uvijek namirisim mirisom Kaabe i onda kao da klanjam tamo
-
ideja
#45 Re: Hadždž
El_comadante wrote:sastanak je 1.10. vezano za Hadždž i vjerovatno če biti rijeći i o planu polasku puta i da li se ide sa autobusima ili ne. zanći sačekajmo subotu pa čemo vidjeti šta če biti na tom sastanku.ideja wrote:23.10.2011. u 12 sati ocekivani polazak iz Sarajeva![]()
![]()
na stranici Zulhulejfe su vec i marsute za one koji idu autobusima tako da mislim da autobusi krecu aBd 15.10. iz Sarajeva
-
El_comadante
#46 Re: Hadždž
ideja wrote:El_comadante wrote:sastanak je 1.10. vezano za Hadždž i vjerovatno če biti rijeći i o planu polasku puta i da li se ide sa autobusima ili ne. zanći sačekajmo subotu pa čemo vidjeti šta če biti na tom sastanku.ideja wrote:23.10.2011. u 12 sati ocekivani polazak iz Sarajeva![]()
![]()
na stranici Zulhulejfe su vec i marsute za one koji idu autobusima tako da mislim da autobusi krecu aBd 15.10. iz Sarajeva
upravu si. zulhulejfa je zvanicna stranica u smislu da ce pratiti hazije na njihovom putu pogotovo ove sto idu kopnom a to je sada i zvanicno da se ide kopnom. zato ljudi pratite ovu hadziju koga to zanima. moderatori nereklamiram ovu stranicu nego samo spominjem ako ko ima nekoga da ide na hadzdz da prat ovu stranicu hvala.
-
El_comadante
#48 Re: Hadždž
jedno pitanje dali neko zna. tabirim pomalo o hadzu ali me jedno pitanje muci a nemogu riješiti naime da li je dozvoljeno po ihramima nositi ruksak na ledžima? naime pod ihraimam nesmjese nositi ništa šiveno na tijelo, medjutim ovo ide preko ihrama, ali u recimo nesmjese ni na glavu nista staviti ali ni jakna. dakle da li znaći ako nesmije jakna nesmije ni ruksak?
- alternativna
#49 Re: Hadždž
Allah najbolje zna, ali mi smo svi nosili ruksak - a bili smo dobro pripremljeni hadzskim propisima, jer smo ga obavljali sami (svako iz grupe za sebe, Imam sa starcima), a ne dzuturile.
Moras negdje strpati stvari i to nije dio tvoje odjece.
a opet Allah najbolje zna.
Moras negdje strpati stvari i to nije dio tvoje odjece.
a opet Allah najbolje zna.
- vazi
#50 Re: Hadždž
vidjet ces sve tamo El commandante, ne sekiraj se
blago tebi, sretno i hairli svim hadzijama akBd
i molim te pisi po malo tamo dnevnik pa nam prenesi po povratku akBd da i nama "zamirishe" barem malo
blago tebi, sretno i hairli svim hadzijama akBd
i molim te pisi po malo tamo dnevnik pa nam prenesi po povratku akBd da i nama "zamirishe" barem malo