Hadisi o preseljenju i ispitivanju u kaburu i na ahiretu

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Sara03

#101 Re: Hadisi o preseljenju i ispitivanju u kaburu i na ahiretu

Post by Sara03 »

triconja wrote:
Sara03 wrote: Razvodnjeno mlijeko, premalo mliječne masti.
Znaci u tom grmu lezi zec. Fino uzmes ono sa najvise mlijecne masti, naravno i platis vise. Citav proces je ono sto mlijeku poveca cijenu.

Ili da se ne bakces sa ovim, fino taban fijakerom nac nekog seljaka stocara i od njega uzimaj mlijeko, jeftinije i "zdravije". (u navodnicima je zato sto :-) )
Ne brini, slabo konzumiram mlijeko i mliječne proizvode, tako da nema potrebe da ikoga tražim.

No, ono što se danas prodaje pod 'mlijekom', nije ništa drugo do bijela voda.
fatamorgana

#102 Re: Hadisi o preseljenju i ispitivanju u kaburu i na ahiretu

Post by fatamorgana »

A da li je urin od kamile sterilan ili ga treba prvo prokuhati?
dadinjo33

#103 Re: Hadisi o preseljenju i ispitivanju u kaburu i na ahiretu

Post by dadinjo33 »

Samo kad je direktno iz hvimena.
Sara03

#104 Re: Hadisi o preseljenju i ispitivanju u kaburu i na ahiretu

Post by Sara03 »

fatamorgana wrote:A da li je urin od kamile sterilan ili ga treba prvo prokuhati?
Da znaš da je i tvoj urin pod normalnim okolnostima sterilan, ne bi postavljala ovakvo pitanje.

Da, urin bilo koje zdrave životinje ja sterilan, ne sadrži bakterije, viruse, ni gljivice koji bi mogli uzrokovati infekcije.
fatamorgana

#105 Re: Hadisi o preseljenju i ispitivanju u kaburu i na ahiretu

Post by fatamorgana »

Sara03 wrote:
fatamorgana wrote:A da li je urin od kamile sterilan ili ga treba prvo prokuhati?
Da znaš da je i tvoj urin pod normalnim okolnostima sterilan, ne bi postavljala ovakvo pitanje.

Da, urin bilo koje zdrave životinje ja sterilan, ne sadrži bakterije, viruse, ni gljivice koji bi mogli uzrokovati infekcije.
Pa ne znam da je sterilan, zato sam i postavila pitanje ....
Znači ipak ne treba prokuhavati urin od kamile?
fatamorgana

#107 Re: Hadisi o preseljenju i ispitivanju u kaburu i na ahiretu

Post by fatamorgana »

Sara03 wrote::-)
Možda bi trebalo pitati arape da li npr. oni prokuhavaju, ja bih npr. dala prokuhan ako bi mi došli neki gosti i sl.
triconja

#108 Re: Hadisi o preseljenju i ispitivanju u kaburu i na ahiretu

Post by triconja »

fatamorgana wrote:
Sara03 wrote:

Pa ne znam da je sterilan, zato sam i postavila pitanje ....
Znači ipak ne treba prokuhavati urin od kamile?
Uzmes litar urina i stavis u manju kacu (mora bit fi sto veci) i tutnes na pustinjsko sunce. Cekas koji dan da ispari i one soli sto ostanu su u rangu sa solima sa himalaja ('naci boze) i to je lijek za sve boljke koje postoje i ne postoje :D
r_faruk

#109 Re: Hadisi o preseljenju i ispitivanju u kaburu i na ahiretu

Post by r_faruk »

popravlja i dioptriju, kap ujutro i kap navecer.... tako mjesec dana i progledas kako bog zapovjeda, u stvari progledas kako je bog trebao da te napravai, u stvari bog te nije napravio kako treba, ali ti je dao urin kamile (gdje nabaviti ovo u europi) pa se malo poprskas ko onaj blento sa onog klipa i et' ga.... ako slucajno pretjeras sa urinom onda mozes i zumirat....

daj jebem ga, pa zar nema niko normalan da kaze da nije u redu piti kamilji urin? sta imas tu opravdavati?
r_faruk

#110 Re: Hadisi o preseljenju i ispitivanju u kaburu i na ahiretu

Post by r_faruk »

Sara03 wrote:Red - koja je poenta?
Deset redova podsmijeha
... Ma jok, ne biste vi nikada. :run:

Pa kako doći do riječi od vas uopšte, kad se sa svim i svačim sprdate ...? Na jednog vjernika skoči deset ateista da mu se rugaju, i da ga uvjere kako je primitivan i zatucan što vjeruje u te 'budalaštine'. Kultura dijaloga na nivou Romanijskih čobana.
pa ako zelis o necemu diskutovati i pokrenes temu, onda je red da se o istoj ocitujes.... ovo je tema stara vise od 10 godina.... ni tada nije imala smisao, a ni sada.... niko ti ne odredjuje sta ces pisati..... ne razumijem sto si se upalila toliko... ako je tema namijenjena ne komentarisanju onda napisi, ja otvorio temu da pisam po ateisitima, zabranjeno komentarisanje..... evo ima i kamilji urin da nazdravimo?
Smrcak15

#111 Re: Hadisi o preseljenju i ispitivanju u kaburu i na ahiretu

Post by Smrcak15 »

r_faruk wrote:popravlja i dioptriju, kap ujutro i kap navecer.... tako mjesec dana i progledas kako bog zapovjeda, u stvari progledas kako je bog trebao da te napravai, u stvari bog te nije napravio kako treba, ali ti je dao urin kamile (gdje nabaviti ovo u europi) pa se malo poprskas ko onaj blento sa onog klipa i et' ga.... ako slucajno pretjeras sa urinom onda mozes i zumirat....

daj jebem ga, pa zar nema niko normalan da kaze da nije u redu piti kamilji urin? sta imas tu opravdavati?
da malo bolje pratis sta se pise shvatio bi, ali jok, ne citas ali si spreman napadati po Kuranu i islamu
pa zar nema niko normalan da kaze da nije u redu piti kamilji urin?
normalno da nije uredu rokati se mokracom zivotinje pobogu si , gdje ce biti normalno ispijati to kao sokic, isto kao sto se nesmije pencilin uzimati kao bombone tako isto netreba se ni mokraca, nego je stvar tu nuzde bila a u tome je bio lijek, u tome je poenta svega.

ali sad ako neko shvati kao mokraca se moze pijuckati onako kao osvjesavajuci napitak, takvog treba mlatnum maljem da ne zivi na ovom svijetu.
Sara03

#112 Re: Hadisi o preseljenju i ispitivanju u kaburu i na ahiretu

Post by Sara03 »

r_faruk wrote:
Deset redova podsmijeha

Pa kako doći do riječi od vas uopšte, kad se sa svim i svačim sprdate ...? Na jednog vjernika skoči deset ateista da mu se rugaju, i da ga uvjere kako je primitivan i zatucan što vjeruje u te 'budalaštine'. Kultura dijaloga na nivou Romanijskih čobana.
pa ako zelis o necemu diskutovati i pokrenes temu, onda je red da se o istoj ocitujes.... ovo je tema stara vise od 10 godina.... ni tada nije imala smisao, a ni sada.... niko ti ne odredjuje sta ces pisati..... ne razumijem sto si se upalila toliko... ako je tema namijenjena ne komentarisanju onda napisi, ja otvorio temu da pisam po ateisitima, zabranjeno komentarisanje..... evo ima i kamilji urin da nazdravimo?
Ne brini se, nisam se ja upalila, za razliku od tebe koji psuje u gotovo svakom postu. (Hvala što si me ovaj put poštedio.)

Nije problem očitovati se, nego način na koji se to radi, a iz priloženih 'komentara' vidimo i kako.

De mi molim te objasni kako se ovom temom 'urinira' po ateistima. Jel' to znači da se postojanjem hadisa, pa i postojanjem islama 'urinira' po ateistima i ateizmu. Halali der ... :-)

Da vidimo kako bi ti u nužnoj situaciji, pio i svoj i devin urin ... il' bi se predao bez ispaljenog metka? :lol:
Smrcak15

#113 Re: Hadisi o preseljenju i ispitivanju u kaburu i na ahiretu

Post by Smrcak15 »

Sara03 wrote:
r_faruk wrote:
Deset redova podsmijeha

Ne brini se, nisam se ja upalila, za razliku od tebe koji psuje u gotovo svakom postu. (Hvala što si me ovaj put poštedio.)

Nije problem očitovati se, nego način na koji se to radi, a iz priloženih 'komentara' vidimo i kako.

De mi molim te objasni kako se ovom temom 'urinira' po ateistima. Jel' to znači da se postojanjem hadisa, pa i postojanjem islama 'urinira' po ateistima i ateizmu. Halali der ... :-)

Da vidimo kako bi ti u nužnoj situaciji, pio i svoj i devin urin ... il' bi se predao bez ispaljenog metka? :lol:
vratimo se unazad u proslost, ali tamo u pustinji vidimo Junaka faruka kako cuva ovce, ali poceo se zaliti kako ima problema sa stomakom, boli ga stomak, a jos uz to ima i proliv...sta ce jadan, nema ni vode da se opere kako treba kad ga je nevolja safatala, a da nepricamo dali ima apoteke u 7 stoljecu u po pustinje, ili nekakvih bolnica, pitas se gdje lijek za ovaj moj problem...i neko ti kaze lijek je za taj tvoj problem u mokraci deve, popij malo i proci ce te.

dali bi ti nastavio patiti se ili bi pokusao popit koji gutljaj samo da se kutarises muka???

jesi li ti bas tolika faca da kazes, necu pa nek se saserem ko grlica do zavrat' ali necu popit ni gutljaja :lol: dali bi odbio pounudu u ovoj situaciji, da cujemo??
fatamorgana

#114 Re: Hadisi o preseljenju i ispitivanju u kaburu i na ahiretu

Post by fatamorgana »

Smrcak15 wrote:
vratimo se unazad u proslost, ali tamo u pustinji vidimo Junaka faruka kako cuva ovce, ali poceo se zaliti kako ima problema sa stomakom, boli ga stomak, a jos uz to ima i proliv...sta ce jadan, nema ni vode da se opere kako treba kad ga je nevolja safatala, a da nepricamo dali ima apoteke u 7 stoljecu u po pustinje, ili nekakvih bolnica, pitas se gdje lijek za ovaj moj problem...i neko ti kaze lijek je za taj tvoj problem u mokraci deve, popij malo i proci ce te.

dali bi ti nastavio patiti se ili bi pokusao popit koji gutljaj samo da se kutarises muka???

jesi li ti bas tolika faca da kazes, necu pa nek se saserem ko grlica do zavrat' ali necu popit ni gutljaja :lol: dali bi odbio pounudu u ovoj situaciji, da cujemo??
Ti sa ovako infantilnim primjerom i rezonovanjem da ne kažem šta gore kao da pišeš iz te pustinje od prije toliko vijekova ....

Pa cheers tj. nazdravlje, bottoms up! :wink:
Smrcak15

#115 Re: Hadisi o preseljenju i ispitivanju u kaburu i na ahiretu

Post by Smrcak15 »

fatamorgana wrote:
Smrcak15 wrote:

Ti sa ovako infantilnim primjerom i rezonovanjem da ne kažem šta gore kao da pišeš iz te pustinje od prije toliko vijekova ....

Pa cheers tj. nazdravlje, bottoms up! :wink:
taj primjer je gola istina, jeli to bilo nekako drugcije osim onako kako sam naveo u primjeru??

Jesu li imali apoteke i doktore na svakom koraku u pustinji???
Sara03

#116 Re: Hadisi o preseljenju i ispitivanju u kaburu i na ahiretu

Post by Sara03 »

Evo ova iznad bi sigurno popila, i spasila se muka. :lol:

Čekamo još Faruka.
fatamorgana

#117 Re: Hadisi o preseljenju i ispitivanju u kaburu i na ahiretu

Post by fatamorgana »

Sara03 wrote:Evo ova iznad bi sigurno popila, i spasila se muka. :lol:

Čekamo još Faruka.
Dame imaju prednost! :wink:
r_faruk

#118 Re: Hadisi o preseljenju i ispitivanju u kaburu i na ahiretu

Post by r_faruk »

Sta da ti kazem. Citao sam da inteligentni ljudi puno psuju i da im je radni stol u neredu.... E tako ti je i kod mene :).

Elem, dal' se nastavlja zacatavanje teme? Evo ja par puta pokusam o temi, a vi bi o urinu.... Ako vas zanima cafirski stav o ljudima koji piju urin otvorider temu.

Sto se tice smrckovog primjera.... Opet odlucite. Hocete li o temi ili ne?
Smrcak15

#119 Re: Hadisi o preseljenju i ispitivanju u kaburu i na ahiretu

Post by Smrcak15 »

r_faruk wrote:Sta da ti kazem. Citao sam da inteligentni ljudi puno psuju i da im je radni stol u neredu.... E tako ti je i kod mene :).

Elem, dal' se nastavlja zacatavanje teme? Evo ja par puta pokusam o temi, a vi bi o urinu.... Ako vas zanima cafirski stav o ljudima koji piju urin otvorider temu.

podrzavam, ja sam da se vratimo na temu a okanimo urina i guzica pasijih, drzite se teme dok nas nisu sviju u banovice poslali.
Sara03

#120 Re: Hadisi o preseljenju i ispitivanju u kaburu i na ahiretu

Post by Sara03 »

r_faruk wrote:Sta da ti kazem. Citao sam da inteligentni ljudi puno psuju i da im je radni stol u neredu.... E tako ti je i kod mene :).

I ja sam čula da klošari puno psuju. :D

Nema veze ako nam nisi odgovorio na pitanje ... 'ajmo se sad kolektivno vratiti temi.
Smrcak15

#121 Re: Hadisi o preseljenju i ispitivanju u kaburu i na ahiretu

Post by Smrcak15 »

evo ovako

Ako Bog postoji mora postojati i dzennet i dzehennem radi pravde, jer da nema mjesta nagrade i kazne , onda nebi bilo pravde kada bi svi isli u smrt u nistavilo, da nemamo vise svijest o sebi to bi bilo nepravdeno od Boga ako vec postoji.

A ako ne postoji BOg, irelevantno je pricati o dzennetu i dzehennemu, ali problem je druga stvar, a to je da logika nalaze da nesto nemoze postati samo od sebe iz nista od nista i to jos da se mozda samo stvori, je na nivou da tvoja majka samu sebe rodi, znaci nemoguce, znaci jedina opcija je ostala da univerzum je prourokovan od inteligentnog bica, drugim rijecima od Boga.
r_faruk

#122 Re: Hadisi o preseljenju i ispitivanju u kaburu i na ahiretu

Post by r_faruk »

Evo procitah neki dan pretpostavku da je svemir hologram.... Nisam cito rad, samo novinski clanak.

Da je fascinantan (svemir) jeste. Ja se iskreno nadam i volio bih da taj konacni sud zaista postoji, ali sve upucuje da nije tako.

Ostaje nam da se trudimo biti sto bolji i nadati se da za jednu sitnicu (nevjerovanje u svemoguceg) necemo zauvijek goriti.

Saro ne zajebavaj, rekao sam kada i kako cu ti odgovoriti, ovu temu si ti najvise ujebala!
Sara03

#123 Re: Hadisi o preseljenju i ispitivanju u kaburu i na ahiretu

Post by Sara03 »

Inteligentni ljudi, nema šta! :-)

'Ajde možeš ti to malo bolje ... sigurno si mi sad sve po spisku.

:run:
fatamorgana

#124 Re: Hadisi o preseljenju i ispitivanju u kaburu i na ahiretu

Post by fatamorgana »

Smrcak15 wrote:evo ovako

Ako Bog postoji mora postojati i dzennet i dzehennem radi pravde, jer da nema mjesta nagrade i kazne , onda nebi bilo pravde kada bi svi isli u smrt u nistavilo, da nemamo vise svijest o sebi to bi bilo nepravdeno od Boga ako vec postoji.

A ako ne postoji BOg, irelevantno je pricati o dzennetu i dzehennemu, ali problem je druga stvar, a to je da logika nalaze da nesto nemoze postati samo od sebe iz nista od nista i to jos da se mozda samo stvori, je na nivou da tvoja majka samu sebe rodi, znaci nemoguce, znaci jedina opcija je ostala da univerzum je prourokovan od inteligentnog bica, drugim rijecima od Boga.
To kako ti i tebi sliĆni zamišljaju taj nepostojeći raj je gore od zvEzda granda, Pinka i Farme zajedno ....
Dope_Man

#125 Re: Hadisi o preseljenju i ispitivanju u kaburu i na ahiretu

Post by Dope_Man »

Smrcak15 wrote:evo ovako

Milion puta je objasnjeno da u tom drugom pasusu lezi problem vjere. Konstantno vjernici govore ''Ne moze nista nastati iz nista''.. OK. To zasad i nauka tvrdi, po svemu poznatom materija/energija niti se moze unistiti, niti moze nastati, samo mijenja oblik. Eh sad, nauka nema konacan odgovor otkud sve iako ima odredjene teorije koje trenutno nije moguce adekvatno testirati.
Religija tvrdi postoji bog iz kojeg potice sve.. i prihvata da je bog tek tako oduvjek, da nije nastao. I tu religija pada u corsokak, jer nemate nikakav odgovor o tome kako je moguce da bog tek tako postoji, sa svim svojim osobinama, ali to prihvatate uz ''to je bog, on je takav'' kao jedino objasnjenje. To je daleko nevjerovatnija pretpostavka od toga da samo neziva materija oduvjek postoji '' 'nako ''.
Post Reply